Pitbull, Stafford of wat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

"
nou zwart wit en hij is een beetje groter geworden dan verwacht :p "


JR on steroids.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

"

JR on steroids. "

ja zoiets xD je gaat hem zien trippeln en trappeln met zijn pootjes op de 18de Augustus xD

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Komt helemaal goed. Ben nu wel heel nieuwsgierig naar die JR. ;-)

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Mensen zijn vaak heel kortzichtig. Zo waren er veel mensen bang voor onze  overleden hond. Veel mensen dachten er Stafford of Pitbull in te zien. Alleen de echt kenners konden er uit halen welke kruising het was. Galo was een Bull Terrier x Dogo Argentino.Voor Dyuna is niemand bang. Iedereen denkt dat ze een Boxer is.   
Dyuna is een Old English Bulldog x Cane Corso. Ik laat het meestal zo, ik heb geen zin om weer uit te leggen wat voor een kruising Dyuna is. Bijna niemand weet ook wat een Cane Corso is.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Klopt het dat extreem hangende dog achtige lippen niet gewenst zijn bij pitjes? Hoe zit dat dan met hangende oogleden als deze?
Ken iemand die blijft volhouden dat ie een pitje heeft terwijl ik nu eigenlijk wel zeker weet dat het niet zo is, net een bordeaux dog op korte pootjes lol xD

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

Kijk eens op de Links over de APBT Conformatie maar te erg hangende lippen zijn een fout bij de APBT en zulke Ogen ook natuurlijk.
Die Hangende lippen worden als fout beschouwd alleen al door het verleden- een Hond met Hanglippen zou tijdens een gevecht zich altijd zelf bijten of door zijn lip doorheen.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Oh mooi dat dacht ik al, fijn om het even door een kenner bevestigd te krijgen :-) Dat van dat bijten en de lip er tussen had ik idd al gelezen, wist alleen niet zeker of het tegenwoordig nog echt als een fout gezien werd :-)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

nou ben niet zeker hoe het vermeld staat in de ADBA standard maar het is sowieso niet graag gezien. Overdrijvingen in welke richting ook zijn niet graag gezien bij de APBT dus ook geen hanglippen of -ogen .

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

hier overigens voorproefje van die JR op steroiden xD

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto

Wat een leukerd! ;-)

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Wat een geweldige foto! Whaha ;-)

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Haha, nice pic.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

stuiterstuiter. haha echt een leuke foto ;-)

honden page profiel StefStef

honden foto van Stef

Mr Monk My favourite Jack russel :-D

honden page profiel KimKim

honden foto van Kim

haha heb je nog meer pics van jr monk :-D hij is leuk ;-)

blonde josje van k^3 (Gast)

doggy style ?

zaza (Gast)

sorry hoor maar waarom zijn er geen kennels in europa van de abda pitbull 

vind niets op het net  buiten part?culieren  en die zijn dan niet rasecht    mvg

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

zaza- als je je huiswerk goed doet en de juiste shows bezoekt vind je kennels genoeg ;-)

honden page profiel priscilla & C.S.Cpriscilla & C.S.C

honden foto van priscilla & C.S.C

er zijn zeker wel kennels ;-)

zaza (Gast)

heb zelf al 2amerikaantjes : met stamboom van een erkende fokker    hebben ze dan geen vereniging of websites ? zoals mijn staffjes mvg

honden page profiel LuluLulu

honden foto van Lulu

Up;-)

honden page profiel Sharon en SpyroSharon en Spyro

honden foto van Sharon en Spyro

"


Nee hoor, een APBT is sinds meer dan 100 jaren puur gefokt, hij is gelukkig niet FCI herkend ;-)
Wel zijn de meeste puur op hun werkvermogen gefokt maar de stambomen van onze Honden gaan wel een hoop generaties terug ;-)
De Stafford stamt van de APBT en de Stafford word als ras benoemt omdat hij FCI herkend is.
Wat jij zegt zijn gewoon kruisingen of Bandogs of "pitbullachtige" ;-)


En idd, de AB is Bunker van Bri (RIP) "

Engelsen en Ieren hebben de Staffordshire Bull Terrier naar Amerika gebracht en de Amerikanen zijn dat ras groter gaan fokken. Zo zijn de Amerikaanse stafford en APBT ontstaan. Staffords stammen niet af van de APBT. De Amstaff en de APBT stammen van de Engelse staffords af.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

"
Engelsen en Ieren hebben de Staffordshire Bull Terrier naar Amerika gebracht en de Amerikanen zijn dat ras groter gaan fokken. Zo zijn de Amerikaanse stafford en APBT ontstaan. Staffords stammen niet af van de APBT. De Amstaff en de APBT stammen van de Engelse staffords af. "

De Amerikaanse stamt wel van de APBT af.
De Ierse Staffords zijn zoals de APBTs vooral op hun Gameness geselecteerd en erbij kwam het idd ook voor dat Staffs en Pits gekruist worden, als het maar werkte ;-)

honden page profiel Sharon en SpyroSharon en Spyro

honden foto van Sharon en Spyro

"
De Amerikaanse stamt wel van de APBT af.
De Ierse Staffords zijn zoals de APBTs vooral op hun Gameness geselecteerd en erbij kwam het idd ook voor dat Staffs en Pits gekruist worden, als het maar werkte ;-) "

Ik heb het over de hond die later erkent werd als de staffordshire bull terrier, waarvan een eerdere versie door Engelse kolonisten (19e eeuw schat ik zo) meegebracht werd naar Amerika. De Engelse stafford werd in Amerika doorgefokt om groter te worden (Amstaff en APBT). Die twee rassen zijn inmiddels zo apart van elkaar doorgefokt dat ze officieel erkent werden als twee verschillende rassen. De drie rassen hebben een gezamenlijke voorouder die uit Engeland kwam.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

"
Ik heb het over de hond die later erkent werd als de staffordshire bull terrier, waarvan een eerdere versie door Engelse kolonisten (19e eeuw schat ik zo) meegebracht werd naar Amerika. De Engelse stafford werd in Amerika doorgefokt om groter te worden (Amstaff en APBT). Die twee rassen zijn inmiddels zo apart van elkaar doorgefokt dat ze officieel erkent werden als twee verschillende rassen. De drie rassen hebben een gezamenlijke voorouder die uit Engeland kwam. "

nee hoor, echt niet xD
van waar haal je deze informatie?
de APBT had als enigste doel zijn werkkwaliteiten, daar kan een Engelse Stafford niet aan tippen ;-)

honden page profiel Sharon en SpyroSharon en Spyro

honden foto van Sharon en Spyro

"
nee hoor, echt niet xD
van waar haal je deze informatie?
de APBT had als enigste doel zijn werkkwaliteiten, daar kan een Engelse Stafford niet aan tippen ;-) "

Mijn neef heeft een info map over de Engelse stafford gekregen toen hij met zijn hond naar puppy cursus ging en daar staat zijn hele geschiedenis in. Het staat ook overal op internet. Ik heb een spreekbeurt over de Amstaff gedaan en grondig onderzoek verricht. Alle drie de rassen hebben andere functies tegenwoordig, maar in de 19e eeuw niet. De Engelsen hebben een vroege versie van de Engelse stafford naar Amerika gebracht en zo is die hond daar terecht gekomen. Amerikanen hebben vervolgens die hond zo gefokt dat hij groter werd en werd de Amerikaanse stafford genoemt om te onderscheiden van de Engelse stafford. De APBT is een achterneef van de Amerikaanse stafford en van de Engelse stafford die genoeg van beiden verschild om erkend te worden als een apart ras. De Amerikaanse stafford, Amerikaanse pit bull terrier en de Staffordshire bull terrier hebben een gezamenlijke voorvader die voor het eerst in Engeland werd gekruist om een athletischere hond te creeeren voor hun bloedsporten (honden gevechten, stierengevechten, rattengevechten). Die hond werd bull and terrier genoemd, of pit dog, half and half en die werd meegenomen naar Amerika. In Engeland werd die hond doorgefokt naar de huidige Engelse stafford. De Amerikanen deden hetzelfde en creerden de Amerikaanse stafford en APBT. Tegenwoordig is de Amstaff meer een show hond en de APBT een werk hond, zoals je zegt, maar de voorouder van die twee rassen kwam uit Engeland en was een vroege versie van de Engelse stafford.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

"
Mijn neef heeft een info map over de Engelse stafford gekregen toen hij met zijn hond naar puppy cursus ging en daar staat zijn hele geschiedenis in. Het staat ook overal op internet. Ik heb een spreekbeurt over de Amstaff gedaan en grondig onderzoek verricht. Alle drie de rassen hebben andere functies tegenwoordig, maar in de 19e eeuw niet. De Engelsen hebben een vroege versie van de Engelse stafford naar Amerika gebracht en zo is die hond daar terecht gekomen. Amerikanen hebben vervolgens die hond zo gefokt dat hij groter werd en werd de Amerikaanse stafford genoemt om te onderscheiden van de Engelse stafford. De APBT is een achterneef van de Amerikaanse stafford en van de Engelse stafford die genoeg van beiden verschild om erkend te worden als een apart ras. De Amerikaanse stafford, Amerikaanse pit bull terrier en de Staffordshire bull terrier hebben een gezamenlijke voorvader die voor het eerst in Engeland werd gekruist om een athletischere hond te creeeren voor hun bloedsporten (honden gevechten, stierengevechten, rattengevechten). Die hond werd bull and terrier genoemd, of pit dog, half and half en die werd meegenomen naar Amerika. In Engeland werd die hond doorgefokt naar de huidige Engelse stafford. De Amerikanen deden hetzelfde en creerden de Amerikaanse stafford en APBT. Tegenwoordig is de Amstaff meer een show hond en de APBT een werk hond, zoals je zegt, maar de voorouder van die twee rassen kwam uit Engeland en was een vroege versie van de Engelse stafford. "


delen ervan kloppen maar de APBT was er voor de AmStaff, de AmStaff is de "Showversie" van de APBT.
Voor de rest kloppen er een antaal dingen niet, ook al heb je dat op Wikipedia gelezen- iedereen kan iets op Wikipedia zetten ;-)

honden page profiel Sharon en SpyroSharon en Spyro

honden foto van Sharon en Spyro

"

delen ervan kloppen maar de APBT was er voor de AmStaff, de AmStaff is de "Showversie" van de APBT.
Voor de rest kloppen er een antaal dingen niet, ook al heb je dat op Wikipedia gelezen- iedereen kan iets op Wikipedia zetten ;-) "

Iedereen heeft verschillende meningen over de Amerikaanse stafford en de Amerikaanse pit bull. Sommigen zweren dat de Amstaff  de show versie van de APBT is maar dat zou dus betekenen dat het hetzelfde ras is, en er zijn genoeg verschillen in beide rassen dat ze als apart kunnen worden beschouwt (voldoende apart doorgefokt dus). De Amtaff word vaker gebruikt als show hond en de APBT als werk hond, maar dat betekent niet dat de Amstaff een show 'versie' is van een ras die niet hetzelfde is. Als ze die twee honden ruim 100 apart hebben doorgefokt naar de huidige Amstaff en APBT, dan kan de APBT nooit eerst zijn geweest. De enigste hond die 'eerst' was, was de hond die meekwam met de Engelsen, de pit dog, half and half, bull and terrier etc. En  trouwens, er kan ook een fout in jouw informatie zijn ;-)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

"
Iedereen heeft verschillende meningen over de Amerikaanse stafford en de Amerikaanse pit bull. Sommigen zweren dat de Amstaff  de show versie van de APBT is maar dat zou dus betekenen dat het hetzelfde ras is, en er zijn genoeg verschillen in beide rassen dat ze als apart kunnen worden beschouwt (voldoende apart doorgefokt dus). De Amtaff word vaker gebruikt als show hond en de APBT als werk hond, maar dat betekent niet dat de Amstaff een show 'versie' is van een ras die niet hetzelfde is. Als ze die twee honden ruim 100 apart hebben doorgefokt naar de huidige Amstaff en APBT, dan kan de APBT nooit eerst zijn geweest. De enigste hond die 'eerst' was, was de hond die meekwam met de Engelsen, de pit dog, half and half, bull and terrier etc. En  trouwens, er kan ook een fout in jouw informatie zijn ;-) "


lees je die links ook dan?
de Staff is nog geen 100 jaar apart van de APBT.
Maar jij bent echt heel erg fout geinformeerd! En ik hoop dat niemand met een APBT dat ook nog gelooft. De AmStaff stamt af van de APBT, een APBT, namelijk een hond van Colby, heeft zelfs voorbeeld gestaan voor de AmStaff Standaard en dat is nog geen 100 jaar geleden.

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Köber hondenbrokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^