Even een geheugen steuntje om niet te vergeten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

Een hond is een carnivoor: een vleeseter. Maar wat eten carnivoren het eerst van hun vers gevangen prooi? Inderdaad: de maaginhoud. En aangezien carnivoren, herbivoren (planteneters) als prooi hebben bevat de maaginhoud van de prooi plantaardige stoffen. Pas nadat maag en overige organen van de prooi zijn opgegeten worden de spieren (de biefstuk), huid, haar en de botten verorberd. Met andere woorden: alleen vlees geven is niet voldoende. Je voert je hond dan te veel eiwitten en te kort aan vet, koolhydraten, jodium, ijzer, calcium, fosfor en andere nutriënten.
Vlees koken maakt de verteerbaarheid beter, maar enkele nutriënten gaan verloren in het water. Bouillon geven is dan goed, maar wel indikken met b.v. brood, anders passeert het te snel de darmwand. Voordeel van koken is dat je alle ziektekiemen vernietigd, zoals salmonella (paratyfus) en in geval van varkensvlees de virus die de ziekte van Aujeszky (pseudo hondsdolheid) veroorzaakt.
Vlees braden of bakken maakt juist dat de verteerbaarheid erop achteruit gaat.
Soorten vlees:
biefstuk
duur, teveel eiwitten en te weinig andere nutriënten
rood kopvlees
goed, minder verteerbaar i.v.m. meer bindweefsel dan biefstuk
slachtafval van runderen
arm aan ijzer en te veel bindweefsel (slecht verteerbaar)
pens, net- en boek-maag
goed, mits "vuil" i.v.m. de aanwezige voorverteerde plantenresten en veel Vit. B. Stinkt alleen...!!
hart
goede kwaliteit voeder
long, milt en uier
minder goed
niertjes en lever
uitstekende kwaliteit, maar niet te veel voeren i.v.m. kwalijke stoffen
vet
heeft te weinig essentiële vetzuren, behalve varkensreuzel
rundervlees
voldoet prima
schapenvlees
voldoet prima
geitenvlees
voldoet prima
kalfsvlees
bevat te weinig mineralen
paardenvlees
goed, maar sommige honden krijgen een allergische reactie als rode en jeukerige huid
varkensvlees
wel een hoge BW, maar wordt niet veel toegepast i.v.m. ziekte van Aujeszky en allergiën voor varkensslachtafval




Andere dierlijke honden voedingsmiddelen:
Bloed: moet je wel koken, anders lust je hond het wellicht niet. Je moet het dan in een linnen zakje in kokend water doen anders koekt de pan helemaal aan. Bloed bevat veel ijzer.
Diermeel: Afgekeurde kadavers worden lange tijd verhit en vermalen tot diermeel. Door de verhitting is diermeel absoluut vrij van ziektekiemen. Diermeel in poedervorm passeert de maag-darm-wand te snel, vandaar dat het beter is het te vermengen met een ander voedingsmiddel.
Gedroogd vlees: Alle vitamines gaan verloren, omdat het vlees wordt gedroogd door of een te hoge temperatuur of een te lange conserveringstijd.
Beenderen en Kraakbeen: zachte botten, zoals kalfsbot en kraakbeen leveren veel calcium en fosfor en worden helemaal opgegeten. Harde botten zoals b.v. dijbeenkop van oudere runderen zijn goed om de tanden te reinigen en bij jonge honden wordt de pijn weggekauwd van tanden en kiezen die doorkomen. Varkens- en pluimvee-botten zijn véél te hard (80% kalk) en versplinteren, dus nooit geven..!!!
Beendermeel: is een uitstekende bron van calcium en fosfor. Als de hond dit niet lust, dan volstaat een fosforzure kalk.
Vis: is rijk aan eiwitten en heeft een hoge BW. Rauwe zoetwatervis en rauwe zoute haring eerst koken i.v.m. thiaminase dat Vit. B1 afbreekt.
Vismeel: zie diermeel
Melk en melkproducten: hebben een goede calcium-fosfor verhoudiing en zijn prima voedingsmiddelen. In geval van gewenning, vanaf de jeugd blijven geven, anders zal op oudere leeftijd de lactose laxerend gaan werken. Indien dit toch het geval is kun je over gaan op karnemelk en yogurt.
Melkpoeder: zie opmerking diermeel
Kaas: bevat veel eiwit en volle kaas bevat ook veel vet. NOOIT beschimmelde kaas geven of plastic korsten...!!!
Eieren: zijn de beste eiwitbron met de hoogste BW, t.w. 96!! Maar wel koken (of roerbakken) i.v.m. het Avidine dat Vit. H tegenwerkt en het anti-tripsine dat tripsine tegen werkt.
Gist: bakkersgist en biergist zit veel in hondenvoeding en bevat veel Vit. B-complex, Vit. D en Vit. E. Gedroogde gist geven, want verse verbruikt de vitamines zelf. Een klein beetje verse gist bevordert de groei van nuttige bacteriën in de dikke darm.
Levertraan: bevat veel Vit. A, D en E. Liever natuurlijke dan synthetische geven, dus die ook voor mensen geschikt is. Dosering: 1 eetlepel voor een hond van 20-25 kilo. Levertraan komt uit de lever van de Schelvis.
Plantaardige voedingsmiddelen: Plantaardige voedingsmiddelen zijn rijk aan koolhydraten, maar arm aan vetten en eiwitten, met uitzondering van:
* erwten, bonen en verhitte sojabonen = veel eiwitten
* noten = veel vet
Brood: bruinbrood bevat graan met een vliesje en de kiem (vit. B) en werkt een klein beetje laxerend. Witbrood bevat graan zonder vliesje en kiem en werkt juist verstoppend, zeker vers...!!
Rijst: liever zilvervliesrijst (zie brood) en de rijst wel koken.
Aardappelen: schillen en ontdoen van uitlopers (bevatten solatine en deze stof veroorzaakt darmkrampen). Daarna koken, stampen of pureren zodat het makkelijker verteerbaar is.
Erwten en Bonen: zijn een goede eiwitbron, maar hebben een lage BW . Liefst aanvullen met brood. Goed koken en fijn stampen voor de verteerbaarheid. Gekookte spercieboontjes geven de hond een gevuld gevoel en zijn dus prima te geven als je je hond aan de lijn wilt zetten (minder voer aangevuld met boontjes).
Graan en Meelsoorten: moet je eerst "ontsluiten" (koken), anders zijn ze niet verteerbaar. Pap is prima, maar blijft beperkt tot het menu van puppies en eventueel zieke, verzwakte honden die geen eetlust hebben, maar nog graag een bordje pap naar binnen willen werken. Bambix is dan beter dan Brinta; ook voor pups.
Vruchten: bevatten veel vitamines en mineralen, vooral zuidvruchten en tomaten zijn uitstekend. Bananen zijn voedzaam vanwege de hoge suikergehalte.
Commerciële hondenvoeders: Commerciële hondenvoeders zijn vaak kiemvrij, makkelijker houdbaar dan vers en makkelijker c.q. goedkoper voor de baas.
Droogvoer: bevat ongeveer 10% vocht en vaak weinig vet. Dit kun je zelf toevoegen door een beetje maiskiem-, zonnebloem- of soja-olie over het eten te doen.
a) hondenbrood, koekjes, biks en biscuit zijn uitstekende, volledige maaltijden.
b) pellets (samengeperste, grauwe brokken die op biks lijken) zijn een goede, complete voeding
c) diners (pellets met ontsloten maiskorrels). Hieraan moet vaak water worden toegevoegd. Diners zijn goede, complete voeders, maar pas op voor honden die aanleg hebben om te dik te worden.
Soft-Moist voer: bevat ongeveer 25-30% vocht. Het vocht is verbonden aan het eiwit om bederf te voorkomen. Het heeft een hoge verteerbaarheid en een hoge BW. Helaas zijn deze voeders vrij duur, maar prima voor oude (tandloze), zieke en jonge honden.
Blikvoer: bevat veel vocht, maar is een goede complete voer waar alles inzit (zelfs Vit. D!!). Fabrikanten geven vaak een percentage op en dit bekend dat je dit percentage mag vervangen voor b.v. vers vlees. Voorbeeld: hond mag 1000 Cal per dag hebben. Het percentage van de voeder is 20%, dan mag men 20% van die 1000 Cal geven d.m.v. ander voer zonder dat de hond iets te kort komt. Blikvoer is over het algemeen vrij duur, zeker als je meer dan 1 hond hebt of een grote zware hond hebt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Even een geheugen steuntje om niet te vergeten." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik weet niet waar je dit vandaan haalt, maar deze informatie klopt niet echt. ;-)

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Uh.. wat is de bron? Er staan echt hele rare dingen in...

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Jij voert toch brok Luna? Is dit 'stiekem' een topic om een flinke discussie op te zetten? :-)

Bloed gaat er hier lekker in trouwens, wordt als eerst uit de bak (om het vlees weg) gelikt.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Dit komt van HP...

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_201-Voeding.php "


Haha ben dan toch wel benieuwd wie dit geschreven en er op gezet heeft... Iedereen kan toch wat in de encyclopedie zetten?

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

" Dit komt van HP...

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_201-Voeding.php "



Ja ik dacht this wel ff goed om het even weer door te lezen ;-)

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

Tja Angela of het nou klopt of niet daar doe ik verder geen uitspraak over, iedereen die het wil lezen kan het doen. ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Het lijkt me beter als dat stuk verwijderd wordt eigenlijk. Kan dat of kan alleen de schrijver dat doen?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bloed ? ja dat zal ik nimmer koken, als het bloed van het vlees afrolt, geef ik het echt zo.

koekjes biscuits, en mais ? nee geef ik niet aan mijn hond.

melk ? ook niet, hoewel er hier een is opgegroeid met pap, krijgt ze geen melk meer, wel yoghurt en magere kwark, en zo zijn er nog meer dingen in het stuk die niet helemaal meer van nu is.

Luna je hebt je best gedaan hoor, maar zou wat aangepast moeten worden. :-D

paardenvlees wordt vaak gegeven voor een elimitatie voeding, juist om de allergie uit te sluiten.

en de ene hond is meer vatbaar voor allergie dan de ander, het geld niet voor iedere hond dit verhaal.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het eerste stukje van je schrijven LUNA...vlees koken, koolhydraten bijvoeren, brood bij voeren, nee klopt niet helemaal LUNA...


laat het moderatorteam dat stukje maar uit de encyclopedie aanpassen, want vis koken, in verband met afbraak aan vitamines, is al lang achterhaald.

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

" het eerste stukje van je schrijven LUNA...vlees koken, koolhydraten bijvoeren, brood bij voeren, nee klopt niet helemaal LUNA... "


WILLEMIJN ;-) , denk dat je de reacties er onder niet hebt gelezen? Dit stuk komt uit de encyclopedie van HP, heeft luna niet zelf geschreven.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het was een artikel van Barfplaats, maar er zijn stukken bijgevoegd door anderen. Heb deze extra stukken verwijderd.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik neem aan dat het mod-team kan zien wie er wijzigingen/toevoegingen maakt in de encyclopedie.

Het lijkt me trouwens wel zo aardig om of een bronvermelding of een naam erbij te plaatsen als je iets plaatst in de encyclopedie...., net als Lizzy Plat - Coelers gedaan heeft onder het stuk wat hierboven gekopieerd staat.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als je het allemaal zo goed weet Luna waarom voer je dan zelf brok??

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

nou Bianca, omdat ik brok voormijzelf makkelijker vind en er zijn Brok Mensen en die worden hier vaak neergezt als ...... vul zelf maar in en er zijn Barf mensen hier , en die menen dat als je brok geeft dat je niet goed voor je hond zorgt,
mede door dit vehaal wat ik dus op het net vond ,adres staat eronder aan , wil ik laten weten dat beide goed of fout zijn .
en een ieder moet hetzelf maar uitmaken of een hond Graan nou wel of niet nodig is voor Vitamine B te kort.

PS dit is de site waar het afkomt ,meende dat ik het er boven ook bij had gezet maar ws fout gegaan, dus daarom nog even de Bron van herkomst.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_201-Voeding.php

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" nou Bianca, omdat ik brok voormijzelf makkelijker vind en er zijn Brok Mensen en die worden hier vaak neergezt als ...... vul zelf maar in en er zijn Barf mensen hier , en die menen dat als je brok geeft dat je niet goed voor je hond zorgt,
mede door dit vehaal wat ik dus op het net vond ,adres staat eronder aan , wil ik laten weten dat beide goed of fout zijn .
en een ieder moet hetzelf maar uitmaken of een hond Graan nou wel of niet nodig is voor Vitamine B te kort. "


Alleen wel jammer dat 75% van het verhaal niet klopt en slecht/niet onderbouwd is... Dus misschien handiger dat je daar in het vervolg eerst even naar kijkt voordat je een punt probeert te maken.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ja dat is waar.
Maar je hebt je duidelijk niet verdiept erin want de helft klopt gewoon niet.
Mensen die nu hiernaar gaan zoeken krijgen dus nu verkeerde info. Niet heel handig.
Lijkt me dus ook niet dat je mensen moet adviseren als je er niks van weet.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" nou Bianca, omdat ik brok voormijzelf makkelijker vind en er zijn Brok Mensen en die worden hier vaak neergezt als ...... vul zelf maar in en er zijn Barf mensen hier , en die menen dat als je brok geeft dat je niet goed voor je hond zorgt,
mede door dit vehaal wat ik dus op het net vond ,adres staat eronder aan , wil ik laten weten dat beide goed of fout zijn .
en een ieder moet hetzelf maar uitmaken of een hond Graan nou wel of niet nodig is voor Vitamine B te kort. "


Ik zou het modteam willen vragen om eens goed te screenen wat voor info voor 'waarheid' er in de encyclopedie wordt gezet. Dit is echt om te janken dat artikelen van anderen zo worden verkracht en voorzien van bijgevoegde zeer slecht onderbouwde tekst.

Luna, als jij de echte waarde van voeding wilt weten en de waarde van zelf samengestelde voeding wilt leren waarderen, dan lijkt het me verstandiger dat jij je eens inleest in een aantal interessante boeken, geschreven door dierenartsen en nutritionisten, dan om maar lukraak dergelijke artikelen als 'waarheid' te willen zien. Echt ongelooflijk. O-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" omdat ik brok voormijzelf makkelijker vind en er zijn Brok Mensen en die worden hier vaak neergezt als ...... vul zelf maar in en er zijn Barf mensen hier , en die menen dat als je brok geeft dat je niet goed voor je hond zorgt,
"



Volgens mij wordt je niet zomaar als ..... neergezet als je brokken voert.
Ja er word wel verteld dat er een groot verschil is tussen goede en slechte brokken, en ja soms loopt een discussie wel eens op..., maar uiteindelijk bepaal jij toch wat je je hond voert.

Wat kwalijk was aan de toegevoegde info (gelukkig al verwijderd) is dat er totale onzin in stond..., zowel over vers aks over brok.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

"

Ik zou het modteam willen vragen om eens goed te screenen wat voor info voor 'waarheid' er in de encyclopedie wordt gezet. Dit is echt om te janken dat artikelen van anderen zo worden verkracht en voorzien van bijgevoegde zeer slecht onderbouwde tekst.

Luna, als jij de echte waarde van voeding wilt weten en de waarde van zelf samengestelde voeding wilt leren waarderen, dan lijkt het me verstandiger dat jij je eens inleest in een aantal interessante boeken, geschreven door dierenartsen en nutritionisten, dan om maar lukraak dergelijke artikelen als 'waarheid' te willen zien. Echt ongelooflijk. O-)
"

Mee eens. Beetje jammer dit...... Ik mis ook totaal de reden waarom hierover een topic geopend wordt. Veel mensen weten dat deze info onjuist en onvolledig is maar als je nieuw bent en je nog niet hebt verdiept in voeding wordt je op het verkeerde been gezet.......jammer.

Als iemand brok wil voeren moet hij of zij dat zelf weten. Hier op HP wordt je alleen gewezen op het verschil tussen een goede en een slechte brok. Wij kunnen niet bepalen wat een ander zijn hond gaat voeren maar alleen info geven.

honden page profiel lunaloverlunalover 3 doggies

honden foto van lunalover

Ik denk dat ik dit topic wel een beetje snap. Dit is nou precies wat wij als brokken voerders steeds voor de voeten gegooid krijgen als er een topic over brokken is. Zo blijven er altijd kampen bestaan. Kan mij echt niet schelen wie wat aan welke hond geeft zolang er maar behoorlijk voor de hond gezorgd wordt. Iedereen doet toch zijn best voor zijn huisdier? (nou ja, de meeste dan).

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik denk dat ik dit topic wel een beetje snap. Dit is nou precies wat wij als brokken voerders steeds voor de voeten gegooid krijgen als er een topic over brokken is. Zo blijven er altijd kampen bestaan. Kan mij echt niet schelen wie wat aan welke hond geeft zolang er maar behoorlijk voor de hond gezorgd wordt. Iedereen doet toch zijn best voor zijn huisdier? (nou ja, de meeste dan). "


Ik denk dat 'wij' als vers voerders van diezelfde brokvoerders veel meer over ons heen krijgen, dan wat er gemiddeld in een brokkentopicje passeert. Ik heb niets met brokken, wil mijn honden een volwaardige voeding verstrekken, zonder elementen die allerhande ziektes triggeren, dus het feit dat ik het NRF van mijn honden gezonder vind, doet niets af aan wat ik van een brokkenvoerder persoonlijk vind. Dat is iets wat bij 'jullie' brokvoerders nogal hoog schijnt te zitten. De mening over brok inhoudelijk die een vers voerder profileert, wordt gelijk gekoppeld aan het geen respect hebben voor een brokvoerder. Zoiets idioots. Met die brokvoerder heeft mijn mening niets van doen. Ik vind het belangrijker om de waarde van voeding in het algemeen te kennen, daar hebben indirect mijn dieren iets aan en zij zijn dan ook de enigen aan wie ik verantwoording hoef af te leggen. Overigens bemoei ik me nooit zo met brokkentopics.

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

Ach zolang er verschillende mensen zijn zolang blijven er ook onder dit stuje de meningen verschillend, Omdat jullie toevallig anders vers voeren is dit hierboven in jullie ogen onzin en niet waar.
Maar ergeet niet dat Jullie dat vinden, jullie die er zelf ook niet voor hebben geleerd en er geen onder zoeken naar hebben gedaan.
zo zie je maar de 1 heeft deze mening en dan moet de rest er ook zo maar over denken en ook zo voeren, en wat er staat komt van hp zelf , en zoals men hier ook als tip geeft om je hond maar van alles en nog wat bij geven aan suplementen enz enz , tja dat wordt op deze site toch niet zo goed ervaren om te doen.
Waar mij het om gaat , je kan je eigen ervaringen vertellen hier op hp,niks mis mee.
maar zoals sommigen,ze doen wel erg hun best om te zeggen dat zij het weten en goed doen.
maar ik vind dat je het per hond moet bekijken Vers niks mis mee , Brokken ook niks mis mee.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Er is een verschil tussen meningen en dingen die gewoon niet waar zijn. Hierboven is er een van de laatste categorie: flauwekul dus.

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

komt toch van hp af, dus en waarom zou het onzin moeten zijn?

honden page profiel ~~

honden foto van ~

" komt toch van hp af, dus en waarom zou het onzin moeten zijn? "


Je moet niet verwachten dat alles wat hier verteld word klopt.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik ga hier geen wel of nietes brokkendiscussie van maken met jou, Luna. Met brokken is heel veel mis, maar in die discussie steek ik geen energie. Ook steek ik geen energie om het artikel hierboven te ontkrachten.
De informatie die o.a. op mijn eigen forum en overige fora over natuurlijke rauwe voeding te belezen valt, is gestoeld aan onderzoek EN aan informatie direct van dierenartsen en nutritionisten die diverse boeken over natuurlijke rauwe voeding hebben geschreven en zelf ook onderzoek hebben verricht. Onderbouwd met erg veel referenties uit alleen al boeken van bijv. dr. Tom Lonsdale en Monica Segal.
Die onderbouwing ben ik uit jouw informatie nog niet direct tegengekomen. Dat geeft ook niet, maar in het stuk hierboven staat dus ook informatie met betrekking tot verse voeding die totaal niet klopt. Ik vind dus zeker wel dat ik het goed doe en ook anderen daarin goed adviseer. Vooral leer ik een eigenaar om te anticiperen op wat de hond laat zien en niet klakkeloos van 1 bepaalde theorie uit te gaan of zich te verlaten op de 'goede' kwaliteit van zo'n 'goede' brok. Geen 1 hond is hetzelfde en neemt hetzelfde op aan voeding. Maar de basis van zo'n natuurlijke rauwe voeding staat als een bus voor veel honden en indirect zijn daar grote gezondheidsvoordelen mee te behalen.

Het handjevol dat niet om te schakelen valt of wellicht door een verkeerde manier van omschakelen weer terug zit op brok, dat is een feit. Maar het merendeel doet het wel prima op verse voeding en jouw manier van 'ontkrachten' of wat je drijfveer ook is, vind ik in deze niet zo interessant, eerlijk gezegd. Jij doet voorkomen dat niets staat beschreven over commerciële voeding en natuurlijke rauwe voeding en denkt hiermee het wiel te hebben uitgevonden met informatie die zeer slecht is onderbouwd.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" komt toch van hp af, dus en waarom zou het onzin moeten zijn? "


Iedere gek kan wat in de encyclopedie zetten. En dat is dus ook met dit stuk gebeurd. De originele tekst is aangevuld door mensen die er blijkbaar de ballen verstand van hebben.

Verder zit ik nu heerlijk in de zon met een wijntje en ga ik niet het hele stuk zin voor zin toelichten. Want dat is onderhand wat nodig zou zijn bij het door jou geposte stuk tekst. Als je gewoon even op barfplaats of de website van bijv. golden delicious kijkt dan ben je met een uurtje leeswerk al zo ver dat je enigzins snapt waar we het over hebben. (op zich was het wel handig geweest als je je er in verdiept voordat je zoiets plaatst, maar ok) En dan heb ik het nog niet eens over het brokkenverhaal in het stuk, maar over de onzin die er geschreven staat over vers vlees.

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie

honden foto van Laura & Robbie

hier voelen de brokkenvoerders zich aangevallen.
nou ik voel me aangevallen door de echte wereld.
elke keer weer family, school, vrienden.
je bent gek dat je je hond dat geeft. echt zielig. je mishandelt die hond. bla bla bla. soms zelfs mensen die net eens zelf een hond hebben. wordt er zo verschrikkelijk moe en shagerijnig van.

srry voor dit zeur verhaal, maar het is gewooon overal hetzelfde gemiep. *zucht*


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Even een geheugen steuntje om niet te vergeten." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Cavalier puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^