Cavalier puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

Hallo allemaal,

Sinds vorige zondag heb ik een Cavalier puppy aangeschaft. Toen hij hier net aankwam wilde hij niet eten of drinken. Ook plassen was een probleem. Na 2 dagen verliep dit al beter. Hij plast nu om de 2 uur ongeveer, soms wat langer... Eten verloopt nog steeds moeizaam. \'S avonds eet hij zelf van zijn brokken, smiddags kook ik filet americain zoals ze ons vertelden te doen en meng ik het met hondebrokken, dat eet hij dan wel allemaal op. Verder is hij heel speels en wil constant op het gras spelen in onze tuin. Hij mag nog niet te lang buiten en mag ook niet wandelen, want hij moet nog 1 inenting krijgen op 11 augustus. Hij is nu 11 weken. Toch maak ik me zorgen om mijn klein vriendje. Hij hoest af en toe wel eens en heeft een loopneus. Dit begon 2 dagen nadat ik hem kocht. Ik belde naar de plek waar ik hem vandaan haalde en daar mocht ik hem meteen brengen en kreeg ik anti biotica mee en siroop, zodat het niet zou overslaan op zijn longen. De vrouw had de dierenarts gebeld die er ook elke dag alle pups controleert. Hoewel hij nu medicatie heeft maak ik me nog steeds zorgen. De vrouw zei dat het vast komt door het weer. Het is nog een kleine puppy en met de temperatuur schommelingen en het vocht in de lucht, moet de hond nog wat wennen. Nja ze zei wel dat het niet zo ernstig is en dat cavaliertjes gevoelig zijn, maar toch ben ik bezorgd. Hopelijk wordt hij snel beter en is het niet besmettelijk voor mijn katten. :s Zijn er nog mensen onder jullie waarvan de hond wel eens een loopneus had en af en toe hoeste? Gelukkig is het een vrolijk speels baasje en blijft hij nog steeds zeeeeeeeer actief.

Ik krijg steeds van die nare verhalen te lezen en ook iemand in mijn familie begon over hoe haar hond gestorven was na een maand... :/ Dit is mijn eerste hondje dat ik zelfstandig groot breng en tja ik ben nu eenmaal een bezorgd persoon.

Groetjes
xxx

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cavalier puppy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LizLiz

Ah, ik zou toch als ik jou was bij je eigen dierenarts langsgaan. Vindt het een beetje vreemd dat hij medicatie krijgt zonder dat ze hem hebben gezien?

Mag ik zo brutaal zijn om te vragen waar je het Caveliertje heb aangeschaft?

honden page profiel LizLiz

Hij mag trouwens best naar buiten hoor, dit is juist de periode dat je overal langs moet met je hond, socialiseren noemen we dat. Wel rustig opbouwen, eerst de buurt bij jullie verkennen. Kleine stukjes lopen, een paar minuten per keer.

Lees ook eens alle stukjes over puppy's hier in de enyclopedie, daar kan je heel veel belangrijke informatie vinden.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/index.php

honden page profiel Sam en LizzySam en Lizzy

honden foto van Sam en Lizzy

mijn hondje had het ook vlak na dat ik haar thuis had.
de dierenarts twijfelde over kennelhoest.

mn hondje kreeg een antibiotica kuur.en volgens mij verder niets.

na het kuurtje was het gelukkig over

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

Hij komt van de brabandere, heb nu pas verhalen gelezen van mensen,... Ik mocht een pup van mijn ouders en mijn pa zijn vriend heeft me halsoverkop naar een kennel gebracht. Hij zei dat het daar erg goed was,... maar nu lees ik van die verhalen ...

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

BROODFOK/BROODKOOP

Een broodfokhondje is meer dan een leuk en lief hondje. Er schuilt veel leed achter.

Hondenpage neemt duidelijk stelling in tegen (onverantwoorde) broodfok. Een broodfokker fokt met maar een doel voor ogen en dat is zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld verdienen. Hierbij speelt de gezondheid en het welzijn van ouderdieren en pups geen enkele rol. De fysieke en psychische gevolgen zijn aanzienlijk. Ouderdieren worden niet getest op erfelijke afwijkingen. Ouderdieren en pups leven vaak onder zeer slechte omstandigheden en de kans dat je een niet gesocialiseerde, zieke pup koopt met risico op gedragsproblemen op latere leeftijd is heel reëel.

Samen met het merendeel van de forummers maken we ons hard in de strijd tegen aanschaf van een broodfokpup door voorlichting en een ontmoedigingsbeleid. Hoe meer mensen zich bewust zijn van het lijden wat gepaard gaat met broodfok en afzien van broodkoop hoe minder dit soort broodfokkers te verhandelen hebben.

Laat ouderdieren en pups niet langer lijden!

Wees dus niet alleen maar boos of gekwetst als mensen zich confronterend uitspreken in topics waarin broodkoop aan de orde is. Het komt voort uit een zeer grote betrokkenheid bij dierenwelzijn en de wens om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het leed wat broodfok heet en wat zij daar zelf tegen kunnen doen.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_463-Broodfoksignalen.php

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_461-Checklist-goede-fokker.php

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Spijtig genoeg heb je bij een broodfokker je pupje gehaald..

Des te meer reden om snel een eigen dierenarts te bezoeken, misschien heeft je hondje ook wel kennelhoest.
Dierenartsen die samenwerken met broodfokkers en deze wanpratijken goedkeuren zijn sowieso al niet vertrouwen, die denken alleen aan geld verdienen!

Het ras wat je hebt gekocht is al erg zwak en heeft veel medische problemen, ook hartafwijkingen komen hierbij veel voor. Hoesten kan ook met het hart te maken hebben, laat dit dan ook goed nakijken! Bij een erkende fokker die fokt met testen en ouder dieren is het ras wat jij nu hebt al erg zwak en niet eens meer aan te raden om aan te schaffen, er is erg veel om te doen! Als je dit dan ook nog koopt bij een broodfokker dan is het vragen om problemen.

Verstandig is om je pupje te verzekeren, je kan met wat pech ook voor hoge kosten komen te staan.

Belangrijkste tip, bezoek een dierenarts!

honden page profiel LizLiz

Ai, ik vreesde het al. Om eerlijk te zijn wel een beetje vreemd dat je net nadat ik gevraagd heb welke fokker je hem hebt gehaald, je opeens weet dat dat niet best is.
Halsoverkop een hond halen is sowieso niet bijster slim, maar goed. Gaan we weer, want dit soort verhalen lezen we helaas bijna dagelijks hier op HP.

Het is dus je reinste br...fokker, maar dat weet je nu.

Ga naar je eigen dierenarts, laat hem goed nakijken.
Ik zou ook alvast flink gaan sparen, want heel veel Caveliertjes krijgen aandoeningen, waar je geen verzekering voor kunt afsluiten.

Verder lees zo veel je kunt over puppy's opvoeden, een linkje heb ik al geplaatst.

Verder rest mij nog te zeggen dat ik hoop dat je hondje een goed leven bij jullie krijgt, zorg goed voor hem.

honden page profiel Sharon & MarleySharon & Marley

honden foto van Sharon & Marley

Marley had een paar weken nadat ik hem had opgehaald ook beginnende kennelhoest. Meteen Bisalvon hoestsiroop JUNIOR gegeven. 3x per dag 1 eetlepel (voor jou pupje misschien wat minder omdat het een kleiner ras is) binnen een paar dagen was het over! Als je je zorgen blijft maken, toch maar naar de dierenarts die kan je het best adviseren ;-)

Heel veel sterkte!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Je hebt een zeer ongezond ras gekocht bij een broodfokker, dit is erg onverstandig maar daar kom je nu zelf ook achter. Ga niet meer naar die plek toe met je pup, dat is hele foute boel. Zoek een dierenarts in je eigen omgeving die los staat van de fokker en laat je pup goed na kijken.

Ik denk ook dat het verstandig is je in te lezen over Syringomyelia, aangezien je pup niet uit gescande ouders komt is die kans groot aanwezig en kan je maar beter goed voorbereid zijn en weten welke symptomen op deze aandoening kunnen wijzen.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Triest weer. :'( ;-)

honden page profiel BenjiBenji

honden foto van Benji

Jah kijk, ik wist van niet beter... ik ga mijn pup nu proberen zo goed mogelijk te verzorgen, als ik ooit nog een hond aanschaf weet ik nu echt wel beter! Mijn hondje kan er ook niet aan doen, en ik zal dat baasje alles geven wat ik kan. Ik hou al van hem en vind het echt pijnlijk om nu te horen hoe het echt zit. Ik zou hem niet meer kunnen missen :(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cavalier puppy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Picardische herder?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^