Even een geheugen steuntje om niet te vergeten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Ik zie het gewoon niet zitten om mijn hond rauwe stukken vlees met bot en al te geven, terug naar de oertijd lijkt me dat. Wat wel vaststaat is dat de carnivoren in het wild het allereerst de inhoud van de maag van hun prooi leeg eten voordat ze ergens anders aan beginnen. Honden zijn omnirvoren carnivoren.Ik geloof echt wel dat vers vlees voeren heel goed is (of kan zijn) voor je hond. Terug naar de basis zal ik maar zeggen. Ik vraag me alleen wel af hoe dat zit met onze viervoeteretjes die al zo ge-domesticeerd zijn door al die jaren heen dat hun spijsvertering ook zal zijn veranderd. Ik val niemand aan op wat voor voer er ook gegeven wordt en ik wil best geloven dat vers rauw vlees beter is als de brokken die ik geef. Dat neemt echter niet weg dat ik niet wil dat me wordt aangepraat dat ik mijn hond niet het beste geef of granen of wat dan ook. Ik hou heel veel van mijn hond en doe heel erg mijn best voor haar.
Ik heb het hier over een hond die we hebben overgenomen van iemand die met haar wilde fokken. In de 7 weken dat we haar hebben is ze veranderd van een stoffige haarbal die je niet aan kon raken van het verharen met ligplekken, een kale buik van miskramen en al die tijd gevoerd met kenner brokken van de welkoop naar een hond die op alle ligplekken haar heeft, glimt als een spiegeltje en haar tepels liggen terug in het haar.
Dit alles met heel veel toewijding, verzorging, onderzoek, liefde en.............. brokken............ biofood brokken!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Even een geheugen steuntje om niet te vergeten." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

@Lunalover
Dat is ook het enige wat van belang is..., jou hond doet het het goed op.

Van mij moet iedereen dat voor zijn of haar hond doen wat goed is voor de hond.
Het probleem bij mensen die brokken voeren, is vaak dat ze niet beter weten, doorgaan met wat de fokker gaf, op advies van de dierenarts voeren..., en soms is dat gewoon niet het beste voor de bewuste hond.

Toen wij Misty kregen at ze ook gewoon brokken, geen probleem..., totdat ze niet aankwam en ik me (toen pas) ben gaan verdiepen in hondenvoer.

Door uit proberen zijn we nu waar we zijn en dat is inderdaad op vers, omdat brokken gewoon niet de voedingstoffen leveren aan Misty die ze nodig heeft om op gewicht te blijven..., dus het beste voor mijn hond :-D

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

En zo is het maar net Ina! Bedankt voor je bijval!

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Het gaat hier toch helemaal niet om brok vs vers? De kritiek is met name op het feit dat het stuk uit allerlei onzin mbt het vers voeren bestaat. Ik zou het zelfs gevaarlijk durven noemen als iemand dit echt voor waarheid aanneemt.

Vind dit sowieso ook niet te vergelijken met "wat brokvoerders altijd voor de voeten krijgen". Voor zover ik weet worden er iig nooit stukken over brok geplaatst die bijna volledig uit de lucht gegrepen zijn en zodanig verdraaid dat het bijna gevaarlijk is als iemand het op gaat volgen.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Daar heb je dan ook weer gelijk in! Ik was degene denk ik die daarover begon in de zin van "nu eens een stukje over nadelen van vers voer".Ik weet weinig tot niets over vers voeren dus hoe waar het stukje is weet ik niet, wel slecht als het zo onwaar is dat mensen miscchien verkeerde tips aan nemen en zo hun hond weer verkeerd gaan voeren.

Even totaal off topic. Wat is het nu heerlijk buiten! Ik zit buiten zodat Luna ook lekker buiten is om af te koelen en ze is eindelijk op haar natte handdoek gaan liggen! Ik geniet!

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Daar heb je dan ook weer gelijk in! Ik was degene denk ik die daarover begon in de zin van "nu eens een stukje over nadelen van vers voer".Ik weet weinig tot niets over vers voeren dus hoe waar het stukje is weet ik niet, wel slecht als het zo onwaar is dat mensen miscchien verkeerde tips aan nemen en zo hun hond weer verkeerd gaan voeren.

Even totaal off topic. Wat is het nu heerlijk buiten! Ik zit buiten zodat Luna ook lekker buiten is om af te koelen en ze is eindelijk op haar natte handdoek gaan liggen! Ik geniet! "


Zo onwaar is het dus inderdaad... Anders zou ik er ook niet zoveel kritiek op hebben. Het is dus blijkbaar een door Lizzy geschreven stuk waar anderen aan hebben lopen klooien waardoor het dus 75% flauwekul is. Kritisch naar voer kijken vind ik prima, heb ik ook totaal geen moeite mee. Vind ik zelfs heel belangrijk haha. Maar als je een topic opent en een stuk plaatst moet je wel weten wat je plaatst, of het waar is en je er op z'n minst in verdiept hebben. En dat is nu niet het geval en dat is erg jammer.

En het is nu inderdaad heerlijk buiten. Ik zit met de honden op mijn hoekbalkon met alle ramen (kan mijn balkon ook afsluiten) open zodat het heerlijk doorwaait. Ik op een stoel met mijn voeten op de zitzak, de honden op de zitzak met hun neustjes omhoog in de wind. Toppie!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik ben niet anti brok of anti vers.
Ik ben van mening dat een ieder moet voeren wat hij/zij wilt.
Als je hond het er goed op doet is het prima.

Waar ik wel een hekel aan heb is dat mensen zomaar teksten gaan kopiëren (wat trouwens niet eens mag zonder bronvermeldingen) waarvan ze eigenlijk niet weten wat er in staat en of de info die er in staat juist is.
Mensen die nieuw zijn in de vers wereld worden zo op een heel verkeerd spoor gebracht.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik zie het gewoon niet zitten om mijn hond rauwe stukken vlees met bot en al te geven, terug naar de oertijd lijkt me dat. Wat wel vaststaat is dat de carnivoren in het wild het allereerst de inhoud van de maag van hun prooi leeg eten voordat ze ergens anders aan beginnen. Honden zijn omnirvoren carnivoren.
Ik geloof echt wel dat vers vlees voeren heel goed is (of kan zijn) voor je hond. Terug naar de basis zal ik maar zeggen. Ik vraag me alleen wel af hoe dat zit met onze viervoeteretjes die al zo ge-domesticeerd zijn door al die jaren heen dat hun spijsvertering ook zal zijn veranderd. Ik val niemand aan op wat voor voer er ook gegeven wordt en ik wil best geloven dat vers rauw vlees beter is als de brokken die ik geef. Dat neemt echter niet weg dat ik niet wil dat me wordt aangepraat dat ik mijn hond niet het beste geef of granen of wat dan ook. Ik hou heel veel van mijn hond en doe heel erg mijn best voor haar.
Ik heb het hier over een hond die we hebben overgenomen van iemand die met haar wilde fokken. In de 7 weken dat we haar hebben is ze veranderd van een stoffige haarbal die je niet aan kon raken van het verharen met ligplekken, een kale buik van miskramen en al die tijd gevoerd met kenner brokken van de welkoop naar een hond die op alle ligplekken haar heeft, glimt als een spiegeltje en haar tepels liggen terug in het haar.
Dit alles met heel veel toewijding, verzorging, onderzoek, liefde en.............. brokken............ biofood brokken! "


Het staat zeker niet voor 100% 'vast' dat wolven in onderzoek betrokken de maaginhoud van hun prooi leegeten. In sommige gevallen was dat het geval, maar uit andere onderzoeken blijkt dat niet het geval. Veel is afhankelijk van de pakkans en familiesituatie van dat moment. In tijden van schaarste zal ook een wolf zich tegoed doen aan onderdelen van zijn prooi die in normale omstandigheden iets minder hoog op hun behoeftelijstje staan. Uiteraard eten wolven ook magen. Dat is zelfs een essentieel onderdeel voor de wolf, inclusief de inhoud van darmen. Alleen worden die niet per definitie als eerste uit grote prooidieren gegeten. Veelal leeggeschut en deels de inhoud van dikke darm werd gegeten, waarna de restanten overbleven voor gieren en andere rovers. Wolven eten niet alleen grote dieren, maar ook kleine makkelijk bejaagbare prooidieren. En ja, daarvan worden zeker de maag en darmen opgegeten. Het is tenslotte een gezond onderdeel van hun prooi met veel pre- en probiotische waarde. Dat maakt de wolf...of de hond....in zie zin geen omnivoor, ook niet met de wetenschap dat zo'n 5% van de natuurlijke voeding van de wolf uit vegetatie bestaat. Door de tijd heen (al duidelijk beschreven vanaf de jaren 20 door Juliette de Baïracli Levy) is de wolventheorie omgebouwd naar onze samenleving, waarbinnen zeker ook ruimte was en is voor bijv. het voeren van prooidieren, maar ook voor het voeren van gesimuleerde prooien over een bepaalde periode, met daarbij voldoende dik bevleesde karkassen en orgaanvlees, maar ook een klein deel vegetatie, kruiden, rauwe honing, eieren en rauwe melk. Zelfs dat kleine deel 'overige' maakt de hond geen omnivoor, maar draagt zeker wel bij aan gezondheid voor dat betreffende individu die het nodig heeft. Vaststaat dat de gedomesticeerde hond nog volledig carnivoor is. Uitspraak van een dierenarts, die er voor geleerd heeft hoe de hond exact in elkaar steekt:

De hond en kat zijn carnivoren en refererend aan bovenstaande is het niet zo dat onze hond en kat in de afgelopen zestig jaar zijn geëvolueerd tot een diersoort waarbij de spijsvertering helemaal is aangepast aan het eten van brokvoer, diner, blikvoer, verhitte voeding enz. Het is makkelijk, aangepast aan óns gemak, onze portemonnee, onze denkwijze enzovoort. Onze hond en kat is daar niet aan aangepast zowel anatomisch als fysiologisch, dit kost immers miljoenen jaren.
Bron: http://www.carnivoer.nl/carnimedica

Ik vind de voeding die ik verstrek niet 'terug naar de basis'. Het is een soortgerichte voeding waar ze recht op hebben en ze genieten er intens van. Dit is niet iemand iets aanpraten, maar in veel gevallen toch wel een vaststaand feit.

Fijn overigens dat je hond zo is opgeknapt sinds ze bij jullie is.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Met 'terug naar de basis' bedoel ik niks verkeerds hoor. Het geeft me een soort oergevoel, vless verscheuren en op botten knagen. Eeuwen geleden deed de mens dat ook, hoewel we misschien niet de botten opaten. 

Onwaarheden hebben geen plaats op dit forum. Toen ik enkele weken geleden op het forum kwam wist ik ook niet dat de brokken uit de supermarkt zo slecht waren. Ik weet nog dat ik met mijn vriend bij de welkoop stonden en ik me verbaasde over het aanbod en de prijs van sommige brokken. Ik weet niet meer welke brok we kochtten maar ik weet nog dat ik zei "laten we dan ook een zak bonzo nemen, dan weten we in ieder geval dat ze iets goeds heeft". Door deze site heb ik een hoop geleerd, over brokken in mijn geval en ik zou niet blij geweest zijn dat, na alle uren die ik erin gestoken heb om een brok voor mijn hond te vinden, zou blijken dat de info die ik hier op de site gevonden heb, totale onzin zou zijn.

@ Leila: genieten he nu?! Ik ben zelf al geen liefhebber van de hitte en het was lastig Luna ervan te weerhouden te rennen buiten maar nu is het voor haar en mij echt heerlijk afkoelen! Je kunt goed zien dat ze toch bijgekomen is van de hitte. Straks maar even lekker laten rennen op het veld!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Met 'terug naar de basis' bedoel ik niks verkeerds hoor. Het geeft me een soort oergevoel, vless verscheuren en op botten knagen. Eeuwen geleden deed de mens dat ook, hoewel we misschien niet de botten opaten. "


De mens is geen hond....de hond nu heeft nog steeds een carnivore spijsverteringsstelsel, met een prima gebit om karkassen te verwerken. De voeding zorgt indirect ook voor een optimaal gebitsonderhoud. Al eeuwenlang leven honden van botten, al dan niet gekookt en overig afval van de mens.  

" Onwaarheden hebben geen plaats op dit forum. Toen ik enkele weken geleden op het forum kwam wist ik ook niet dat de brokken uit de supermarkt zo slecht waren. Ik weet nog dat ik met mijn vriend bij de welkoop stonden en ik me verbaasde over het aanbod en de prijs van sommige brokken. Ik weet niet meer welke brok we kochtten maar ik weet nog dat ik zei "laten we dan ook een zak bonzo nemen, dan weten we in ieder geval dat ze iets goeds heeft". Door deze site heb ik een hoop geleerd, over brokken in mijn geval en ik zou niet blij geweest zijn dat, na alle uren die ik erin gestoken heb om een brok voor mijn hond te vinden, zou blijken dat de info die ik hier op de site gevonden heb, totale onzin zou zijn. "


Jouw hond zal het je aangeven...het kan altijd beter.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Even een geheugen steuntje om niet te vergeten." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Cavalier puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^