Tot welke leeftijd kan er nog een pup bij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Princess_lettucePrincess_lettuce

honden foto van Princess_lettuce

Hoi allemaal, ik begin even een nieuw topic want het is toch weer een andere zaak..Ik zit met een probleem. Mijn vriend en ik gingen dus een pupje kopen, omdat we ons hondje (9 jaar) een vriendje willen geven. Ook zou ik het leuk vinden als de pup wat van de persoonlijkheid van de oudere hond overneemt, als een opvolger eigenlijk. : ) Bovendien (last but not least) willen we het natuurlijk heel erg graag! Maar we beseffen dat waar je de hond ook koopt, er altijd een kans is dat deze ziek wordt. Een keertje ziek is geen enkel probleem, maar als er echt iets serieus mee mis is (chronisch bijvoorbeeld) dan kunnen we ons dat eigenlijk niet permitteren, aangezien we nog studenten zijn. Spaarrekening is er wel, maar een maandelijks inkomen niet. Als malteke 11 is zijn we afgestudeerd en zouden we alsnog een pup kunnen aanschaffen, maar denken jullie dat dat nog een geschikte leeftijd is voor een hond erbij? En hoe oud worden maltezers zo gemiddeld? Alvast enorm bedankt. Spijtig dat we het misschien moeten afblazen, maar we moeten 100% zeker zijn he..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tot welke leeftijd kan er nog een pup bij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Toby <3Toby <3 3 doggies

honden foto van Toby <3

het maltezertje dat wij hebben gehad is maar liefst 18jaar geworden! Oke dat is echt wel oud maar het is dus wel mogelijk dat je nog eens evenlang plezier hebt aan je hondje! Ook klanten van ons hebben reeds een maltezertje dat al 15jaar is en ook nog steeds goed op de been! Hoop dat jij dit geluk ook mag hebben

honden page profiel Princess_lettucePrincess_lettuce

honden foto van Princess_lettuce

" het maltezertje dat wij hebben gehad is maar liefst 18jaar geworden! Oke dat is echt wel oud maar het is dus wel mogelijk dat je nog eens evenlang plezier hebt aan je hondje! Ook klanten van ons hebben reeds een maltezertje dat al 15jaar is en ook nog steeds goed op de been! Hoop dat jij dit geluk ook mag hebben "

Dat is erg fijn om te horen : ) en denk jij dat er als ze 11 is nog een kleintje bij kan? Is ze dan niet te oud?

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Ik denk dat het er heel erg van af gaat hangen hoe het over 2 jaar gaat met Malteke.
Het is wel een feit dat honden die echt een beetje oud beginnen te worden, je er meestal niet echt een plezier meer mee doet om een drukke jonge pup er bij te nemen.
Ik denk dat je dat over 2 jaar uitvoerig zal moeten testen door misschien is een dagje op iemand zijn pup te passen.
Maltezertjes kunnen volgens mij wel 18 worden, maar ik denk dat het gemiddelde meer tussen de 12 en 14 jaar zal liggen.
Als je twee jaar kunt wachten, kun je tegen die tijd vast ook nog wel langer wachten indien noodzakelijk.
Er kan een hoop gebeuren in 2 jaar, lijkt mij trouwens wel een verstandige keus van je om te wachten. Sowieso financieel maar ook dat je dan kan zien hoeveel uren jullie eigenlijk gaan werken.

honden page profiel huskywomanhuskywoman 3 doggies

honden foto van huskywoman

dat is per hond verschillend.
als je hond het nu al niet aan zou kunnen omdat hij dat te druk vind, niet van opdringerige pups etc houd dan is dat over 2 jaar ook nog zo.
Zijn er nu geen problemen, dan kan dat straks nog hetzelfde zijn.
Hangt heel erg van de hond zelf af en van jullie

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Rooie wordt bijna 15 en Chico is nu 2 geweest.
Dus die schelen bijna 13 jaartjes.
Dat is gewoon goed gegaan en gaat nu nog goed.
Het ligt er ook aan natuurlijk of je hond het nog steeds verdraagt.
Rooie is gelukkig een makkelijke hond.
Dus kijk goed naar je eigen hondje of dat ze het trekt.
En toen rooie 9 was kwam moob erbij , is ook goed gegaan.

dus succes voor de toekomst

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

Oh en mijn nicht der maltezer is ook 18 geworden. En die van me tante is geloof ik 14 ofzo en nog aardig bij de tijd

honden page profiel Princess_lettucePrincess_lettuce

honden foto van Princess_lettuce

Tgoh ik denk dat malteke ook wel een gemakkelijke hond is. Maar dus jullie hebben wel ervaring met zo'n oudere hond met een pup erbij? Tsja we zullen er nog eens over denken. Meer reacties zijn altijd nog welkom!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik denk dat jullie er nog goed over moeten nadenken, sowieso steek je erg veel tijd in de opvoeding van een pup.En wat als jullie alle 2 gaan werken zijn?Of blijft 1 van jullie parttime werken?
Ook de kosten voor een pup, tja denk dat je dat nooit 100% met zekerheid kan zeggen.Je kan geluk hebben, maar het kan zijn dat jouw hondje niet supergezond is, of speciale voeding nodig heeft.Kan je dit dan betalen?Niet kwetsend bedoeld, maar je kan je er best op voorbereiden.

honden page profiel Princess_lettucePrincess_lettuce

honden foto van Princess_lettuce

Nu hebben we zeker genoeg tijd om het op te voeden want we zijn vaak thuis, dan gaan we sowieso maar parttime werken (ik toch zeker, hij mss full time). Dus tijd zou er genoeg moeten zijn. En tegen dan komt er maandelijks wat geld binnen, terwijl we nu enkel afhankelijk zijn van de spaarrekening. Daar kan wel eens iets af, maar met een chronische aandoening kunnen we wss niet elke week geld uitgeven hieraan..

honden page profiel Toby <3Toby <3 3 doggies

honden foto van Toby <3

"
Dat is erg fijn om te horen : ) en denk jij dat er als ze 11 is nog een kleintje bij kan? Is ze dan niet te oud? "


ik denk ook dat dat van hondje tot hondje afhangt! Als ze dan nog altijd in dezelfde conditie is als nu zou ik zeggen, waarom niet?

Als het klikt tussen de 2 hondjes is het altijd fijn

honden page profiel Princess_lettucePrincess_lettuce

honden foto van Princess_lettuce

Sja we overwegen nog steeds om er nu een te nemen hoor. Want nu hebben we meer tijd nog om een pup op te voeden, ons hondje is nog jonger en we hebben natuurlijk wel een hoop geld opzij gezet voor je weet maar nooit.. We moeten er nog eens grondig over nadenken, maar bedankt voor de tips alvast!

honden page profiel lunaluna 3 doggies

honden foto van luna

hier was oudere hond 8 jaar toen er een pup bij kwam.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Geen ervaring met een oudere hond en pups. In het asiel waar ik stage liep zaten twee maltezerleeuwtjes, een van 12 en een van 13 en volgens de dierenarts nog helemaal gezond en konden zo nog drie jaar mee als er niets geks gebeurde natuurlijk. Het enige was dat, zeker wanneer het regende of warm was, ze niet zo ver wilden lopen. Kwartiertje drie keer per dag was voldoende.

(Gast)

Voor het financiele gedeelte: neem een zorgverzekering! Hierdoor kan je je honden altijd de medische zorg bieden die het nodig heeft, zonder na te hoeven denken over de financiele gevolgen. Je wilt niet voor de situatie komen te staan dat je je hond wel wilt helpen, maar het financieel niet kan.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

ik denk niet dat er een max. leeftijd aan hangt.. jij als baas bepaalt hoe de honden met elkaar omgaan. dus wanneer het oude hondje rust nodig heeft bepaal jij dat als baas.

zaza was 10 toen we masha als pup namen.
toen later hebben we jayla nog gekocht. toen was zaza 13.

dat is heel prima gegaan!!

oohjah.. en die leeftijd.. zaza is op dit moment 15,5 en qua gezondheid nog erg goed voor haar leeftijd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tot welke leeftijd kan er nog een pup bij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^