dierenarts watttt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lien & KalaniLien & Kalani

honden foto van Lien & Kalani

Ging ik met mijn kat bij de dierenarts en we waren wat aan het praten toen ineens de kvv van Kalani ter sprake kwam.
Oh nee dat moet je niet geven we krijgen heel vaak honden die er zo ziek van worden en ervan sterven. Dat vers vlees dat is weer een nieuwe rage je moet gewoon hill's geven.
Ik zeg nee want hill's bevat graan en dat schijnt niet goed te zijn en daarbij hill's is me veel te duur voor een hoop graan. Natuurlijk was ik tegen haar niet zo onbeleefd maar had het beter wel gedaan. Hoe kan een dierenarts die gestudeerd heeft voor het welzijn van dieren nu zo onwetend zijn.

Dit moest me even van het hart en nu ik toch bezig ben weten jullie soms dierenartsen die wel achter kvv staan? Liefst in de streek van Olen, Geel, Mol, Herentals ofzo?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenarts watttt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hier staan er een aantal, ik weet niet of er een een beetje in de buurt is voor jou
http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=11904.0

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er zijn gelukkig al genoeg dierenartsen die er anders over denken, en zeker voor vers zijn.

als een hond problemen heeft met de voeding, de brok, dan raden veel dierenartsen toch vlees aan.

bij jou in de buurt, kan je eens een belletje geven en vragen of ze pro vlees zijn.

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

Is Merksplas ook in je buurt? Dierenartsenpraktijk Mervet, geweldig jong team die niet meer van de oude stempel zijn! Gisteren nog met Larah geweest en ze zei nog dat ze er prachtig uitzag (ook haar tanden), en toen ze hoorde dat ze kvv kreeg zei die simpelweg "daarmee dat ze er zo goed uit ziet!". Ze onderzoeken alles heel grondig en zijn lief voor de diertjes. Ook zijn ze heel goedkoop. Gisteren bin Larah ontstoken oor en oog laten checken, jaarlijkse inenting, talgkliertje laten uitduwen, gewicht meten en algemene controle voor €40!
Echt geweldige praktijk, die niet met die achterhaalde zever komt! Ze verkopen wel hill's etc maar promoten het helemaal niet eens ze horen dat je vers vlees geeft :p

honden page profiel --

honden foto van -

tja, heb geen verstand van kvv en al die merken...

we geven nu brokken met hert en... nog iets erin O-)

maar een dierenarts hoort dat te weten, en als dat niet zo is, zou ik een andere zoeken hoor... als hij al niets weet van voedingsmerken... :s

honden page profiel --

honden foto van -

op zooplus zijn redelijke aanbiedingen met voer. althans, bij ons was dat wel zo :-) toen kochten we ook wat voer via daar

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik geef ook vlees en de dierenarts vind dit prima.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Mijn dierenarts is gelukkig ook een voorstander van vers geven kijkt mee denkt mee...

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

ach het maakt toch niet uit of je DA er nu achter staat of niet, je gaat naar je da uit nood als er iets is en niet voor de gezeligheid.
je kan toch gewoon dat bliven geven en doen waar jij en je hond goed bij voelt ,je hoeft toch niet gelijk naar een andere da omdat ie een andere mening heeft,zou leuk zijn zeg kun je iedere half jaar een andere Da opzoeken omdat er altijd wel een meningsveschil is ergens mee,daarvoor zijn we toch mensen ,we denken en doen en zijn toch gelukkig niet gelijk.
Asl je Da je hond verder goed heeft behandeld de afgelopen jaren ,waar maak je je dan druk om en over , alleen omdat ie anders denkt? nou gelukkig maar.wat een saaie wereld zouden we dan leven als we allemaal een stelletje jaknikkers zijn ;-)

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik snap niet waarom iedereen het altijd alleen maar heeft over het graan en het vlees, terwijl dat bij lange na niet de enige belangrijke ingredienten zijn van een goede voeding. Weinig graan betekend niet automatisch dat het goede voeding is. En veel vlees evenmin?

De DA waar ik stage loop is niet perse pro vers, maar vraagt wel altijd om de samenstelling als mensen dat hun pup voeren. De samenstelling moet goed zijn, dat is het belangrijkste.

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

Ben ik dus niet de enige die bang is gemaakt voor KVV :S die dierenartsen kunnen er wel wat van met mensen bang maken pff. bij mijn dierenarts waren er al 3 a 4 honden dood gegaan in 1 jaar tijd aan barffen, terwijl mijn laila het er super op deed en mijn Luna ook. dus geloof jij het??? als het werkelijk zo was dan waren alle honden van hondenpage ziek.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" wel gedaan. Hoe kan een dierenarts die gestudeerd heeft voor het welzijn van dieren nu zo onwetend zijn.

Dit moest me even van het hart en nu ik toch bezig ben weten jullie soms dierenartsen die wel achter kvv staan? Liefst in de streek van Olen, Geel, Mol, Herentals ofzo? "


Waarom moet ik in het ziekenhuis eerst naar een chirurg, en krijg daarna van een diëtist voedingsadviezen.??

Dat vind niemand vreemd, maar een DA schijnt alle kennis te hebben van het complete lichaam..??
In Belgie krijgen de DA's volgensmij 1 hoofdstukje voeding in hun opleiding

Opzich heb ik er geen probleem mee, die zakken in de wachtruimte van de DA.
Heel de dag wordt je bestookt met (sluik)reclame.
Allemaal producenten, winkelpersoneel die willen dat ik iets koop.
Niet omdat dat het beste voor mij is.
Nee, daar zijn vaak andere onderliggende redenen voor.
En, ach.... een DA is daar echt geen uitzondering op.

Enkel...Een normale DA moet niet gaan staan zeuren dat hij in z'n vrije tijd voedingsdeskundige is.
Er zullen er zijn die zich erin hebben veriept.
MAar dat zijn er weinig denk ik..




honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dus jullie ervaring met je eigen hond betekent meer dan de ervaring van de dierenarts die wel honden met problemen heeft gezien? Ik heb het niet zelf gezien is dus is het niet waar?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Er zijn dierenartsen die zich hebben verdiept in voeding, en die komen dan toch meestal met het advies vers te geven.

Het kan wel waar zijn dat het mis gaat soms, maar dan weet ik nog steeds niets. Misschien geven mensen wel gekookte kippenbotjes, of een rib aan een hond die nog geen vers gewend is. Geen idee wat daar gebeurd is.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ging ik met mijn kat bij de dierenarts en we waren wat aan het praten toen ineens de kvv van Kalani ter sprake kwam.
Oh nee dat moet je niet geven we krijgen heel vaak honden die er zo ziek van worden en ervan sterven. Dat vers vlees dat is weer een nieuwe rage je moet gewoon hill's geven.
Ik zeg nee want hill's bevat graan en dat schijnt niet goed te zijn en daarbij hill's is me veel te duur voor een hoop graan. Natuurlijk was ik tegen haar niet zo onbeleefd maar had het beter wel gedaan. Hoe kan een dierenarts die gestudeerd heeft voor het welzijn van dieren nu zo onwetend zijn.

Dit moest me even van het hart en nu ik toch bezig ben weten jullie soms dierenartsen die wel achter kvv staan? Liefst in de streek van Olen, Geel, Mol, Herentals ofzo? "


Dit is weer zo'n uitspraak, die ik dan graag onderbouwd zou willen zien met bewijslast. Zolang dat niet gebeurt, verkoopt hij je niets dan leugens met als enkel doel je hond aan de Hills te krijgen. Echt schandalig.
Mijn beide honden staan ruim 7,5 jaar op NRF en ondergaan regematig checkups. Zo ook mijn jongste hond die vorige week 9 is geworden. Bloedonderzoek waaruit blijkt dat zijn nier-, lever- en pancreaswaardes prima OK zijn. Een iets te lage T4 met wat acute ontstekingscellen witte bloedlichaampjes, niets verontrustends. Kan voor dit moment op een infectie duiden, maar over 3 maanden hertesten op de schildklier. Mijn dierenarts heeft zich verder nog nooit bemoeid met het NRF dat ik verstrek, aangezien hij wel degelijk weet wat ik doe en uit de waardes blijkt dat de belangrijkste orgaanfuncties nog prima in orde zijn. Ook bij de oudste hond met lichte nier- en leverschade.
Erg goedkoop vind ik het om met zoveel druk in te spelen op het schuldgevoel van eigenaren die wel degelijk er goed aan doen om over te stappen naar een soortgerichte voeding.

Gelukkig zijn er dierenartsen die KVV in het assortiment hebben, zelfs dierenartsen die zelf ook KVV produceren en zich niet verlaten op de provisie van brokvoeding.

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

" Dus jullie ervaring met je eigen hond betekent meer dan de ervaring van de dierenarts die wel honden met problemen heeft gezien? Ik heb het niet zelf gezien is dus is het niet waar? "

ja dat kan wel wezen. maar daarom hoeft het niet persee van het vers vlees te komen. sommige dierenartsen oordelen ook te snel. omdat ze denken dat Kvv slecht is en dat honden daar ziek van worden. nou ze hebben hun zin hoor. ze hebben het er bij mij goed in gestampt dat ik me er niet over heen kan zetten.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Tja, honden sterven nou eenmaal. Of dat komt door de brok, de kvv, of een kauwstaaf plakt aan de darmwand... zonder meer uitleg zou ik dat zomaar niet geloven.

Net zoals een nestje krijgen brengt -iedere- actie des levens risico met zich mee. Ook natuurlijke en normale dingen zoals nestjes krijgen, eten en door het bos lopen. Het leven is dodelijk.

Mijn dierenarts staat neutraal er in. Ze verkopen Science Plan en nog wat brok, maar toen ik vroeg of ik kon elimineren met kvv vonden ze dat prima.

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

" Ging ik met mijn kat bij de dierenarts en we waren wat aan het praten toen ineens de kvv van Kalani ter sprake kwam.
Oh nee dat moet je niet geven we krijgen heel vaak honden die er zo ziek van worden en ervan sterven. Dat vers vlees dat is weer een nieuwe rage je moet gewoon hill's geven.
Ik zeg nee want hill's bevat graan en dat schijnt niet goed te zijn en daarbij hill's is me veel te duur voor een hoop graan. Natuurlijk was ik tegen haar niet zo onbeleefd maar had het beter wel gedaan. Hoe kan een dierenarts die gestudeerd heeft voor het welzijn van dieren nu zo onwetend zijn.

Dit moest me even van het hart en nu ik toch bezig ben weten jullie soms dierenartsen die wel achter kvv staan? Liefst in de streek van Olen, Geel, Mol, Herentals ofzo? "

Vanwaar ben jij?
Ben zelf ook van de Kempen, meer bepaald Meerhout.
Wij gingen vroeger altijd naar Van Spaendonck in Mol.
Een super goede dierenarts maar sinds dat er daar een jongere bij zit gaan wij daar niet meer omdat als wij haar hadden Inge noemt zij, zij rekende altijd per hond een visite aan en dat werd ons wel een beetje te duur.
Wij gaan nu bij http://www.delinde-degrensstreek.com/ is nog een jonge vrouw maar wij hebben voorlopig geen klagen van haar.
Weet wel niet wat zij vind van KVV ben ondertussen niet meer bij haar geweest sinds onze honden KVV krijgen.
Mag ik vragen bij wie jij nu gaat?

Sjoerd (Gast)

In ieder geval in Nederland krijgen dierenartsen best goed onderwijs over voeding. Als het goed is weten ze wat de voors en tegens zijn van KVV / thuisbereide voeding / rauwe voeding etc, en van gewoon commercieel verkrijgbare complete hondenvoeding. Je kunt een moderne dierenarts dus best vragen om wat meer uitleg. Maar als je in alle eerlijkheid al weet wat je wel en niet wil aannemen van je dierenarts hoef je natuurlijk geen vragen meer te stellen! Dan wordt je er niet wijzer van. Je kunt alleen van iets of iemand leren als je bereid bent om meer in je op te nemen dan de ideeën die je op dat moment hebt.
Je zou je best mogen afvragen wat nu precies bepaalt welke informatie je "gelooft"; de pro-KVV-ers, de anti-KVV-ers, de anti-brokkenbrigade, de pro-brokkenbende, de genuanceerde groep die van beide voors en tegens ziet. Luister je bij voorbaat al alleen naar ideeën die je toch al had? Of ben je op zoek naar informatie? Hoe scheidt je een mening van een feit? Zijn persoonlijke ervaringen geloofwaardig voor je? Of wil je objectief gedocumenteerde gegevens zien? Zijn bepaalde geluiden over- of ondervertegenwoordigd op het forum? Heb je de vaardigheden om met complexe informatie van wisselende kwaliteit om te gaan?
Dit heeft allemaal met je eigen denkwijze te maken, maar ook met de kennis en inzichten die je al hebt. Maar vooral met het soort filter dat je zelf hebt gevormd bij het verwerken van informatie. Bij de meesten op dit forum is dat filter zo specifiek afgesteld dat er bijna geen sprake meer is van leren, slechts van selectief overnemen van informatie die overeenkomt met de reeds gevormde ideeën.

Ik zat ooit op dit forum, maar onder andere vanwege bovenstaande fenomeen ben ik na een tijdje weer weggegaan. Heel af en toe kom ik nog terug om te kijken of te reageren. Denk eens na over hoe jij omgaat met informatie, en wat nu eigenlijk bepaalt wat je wel en niet wil aannemen van een ander.
Groetjes
Sjoerd
(dierenarts, niet speciaal voor of tegen brokken of KVV)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hallo Sjoerd, leuk dat je nog eens reageert!Je noemt precies de punten die het moeilijk maken.
Hoe moet je nu nog weten wat je moet geloven?
Ik heb eea gelezen over versvoeren, maar ja.. Wat is waar?
Zolang ik daar geen duidelijk antoord op kan krijgen zal ik op mijn eigen gevoel en ervaring daarin af moeten gaan. Ik weet van mijn eigen dierenarts dat hij er geen uitspraak over doet.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Mijn dierenarts is geen pro vlees, maar ook geen pro brok. Gewoon wat het beste is voor de hond zegmaar. Ze verkopen het wel, maar nog nooit gemerkt dat ze het wouden promoten.
Zelfs voor een zink zalfje naar de drogist gestuurd voor baby zalf inpv een dure van de DA te kopen. ;-)

Sjoerd (Gast)

Hoi zonnetje,
Daarmee maak je dus al een keuze. Je gaat op de ideeën af die je al hebt, en je gaat op je eigen manier om met je eigen ervaringen die je dus op je eigen manier verwerkt. Dat kan, maar de mogelijkheid om van anderen te leren wordt er wel kleiner door. Het heeft met leerpsychologie te maken. Ik zie dit bij heel veel forummers hier. Er is een soort microcultuur ontstaan. Het is ook een beetje een teken van deze tijd: kritisch denken is een beetje verworden tot een zekere skepsis jegens alles wat spreekt vanuit autoriteit of abstractie. De eigen ervaring en het eigen gevoel wordt verkozen boven wat een persoon in een witte jas of met een universitaire titel zegt. Daar verander ik heel weinig aan. Het is niet aan mij om te bepalen dat ik het beter weet. Het is slechts aan mij om te zorgen dat ik het zo goed mogelijk weet. Wat een ander daarvan wil aannemen is vaak al door die ander bepaald voordat ik mijn mond opendoe of begin te typen. Als ik geen informatie aan iemand kwijt kan, heeft het geen meerwaarde voor me om erbij te zijn. Vandaar dat ik weg ben gegaan. Maar wel geef ik even deze gedachten mee.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ha, nee hoor. Ik wil best iets van een ander aannemen. Op basis van argumenten, en feiten, ja hoor.
Maar ik heb je zelf al eens horen zeggen dat er wel iets van voedingsleer wordt gegeven, maar niet erg veel.
En als mijn dierenarts bij iedere kwaal met een zak Hills staat te zwaaien, ja.. Wat moet ik daar van denken dan? Ik wil graag objectief gedocumenteerde gegevens zien, maar zijn die er?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Oh, die vraag is niet cynisch, ik meen het serieus, vertel, waar vindt ik die objectieve informatie?

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

In lommel is 'n dierenarts praktijk die me vroeg 'krijgt vers zeker? ' omdat pebbles zo mooi blinkt en op haar 2 jaar nog geen glimpje tandplak heeft. :-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Hoi zonnetje,
Daarmee maak je dus al een keuze. Je gaat op de ideeën af die je al hebt, en je gaat op je eigen manier om met je eigen ervaringen die je dus op je eigen manier verwerkt. Dat kan, maar de mogelijkheid om van anderen te leren wordt er wel kleiner door. Het heeft met leerpsychologie te maken. Ik zie dit bij heel veel forummers hier. Er is een soort microcultuur ontstaan. Het is ook een beetje een teken van deze tijd: kritisch denken is een beetje verworden tot een zekere skepsis jegens alles wat spreekt vanuit autoriteit of abstractie. De eigen ervaring en het eigen gevoel wordt verkozen boven wat een persoon in een witte jas of met een universitaire titel zegt. Daar verander ik heel weinig aan. Het is niet aan mij om te bepalen dat ik het beter weet. Het is slechts aan mij om te zorgen dat ik het zo goed mogelijk weet. Wat een ander daarvan wil aannemen is vaak al door die ander bepaald voordat ik mijn mond opendoe of begin te typen. Als ik geen informatie aan iemand kwijt kan, heeft het geen meerwaarde voor me om erbij te zijn. Vandaar dat ik weg ben gegaan. Maar wel geef ik even deze gedachten mee. "


Sorrie Sjoerd, één dierenartspraktijk die gaat vermelden dat ze al heel veel honden ziek hadden en zelfs dood door toedoen van het geven van KVV, daarmee is alle realiteit in 1 klap weg gevaagd. We hebben het hier over een uitspraak van 1 dierenartspraktijk.
Mijn eigen dierenartspraktijk ziet echt niet zoveel honden die rauw gevoerd worden en die zit in het midden des lands. De honden die hij wel ziet, floreren van gezondheid ten opzichte van het gezondheidsniveau in hun brokkenperiode. En ja, daar heb ik gedocumenteerd 'bewijs' van.

Als je zo'n uitspraak koppelt aan de ervaringen van meerdere pro rauw dierenartspraktijken die dagelijks met veel rauw gevoerde honden te maken hebben, dan blijken die 'cijfers' voor zover dus alleszins mee te vallen. Strak gedocumenteerde informatie is er niet over honden die indirect zwaar ziek zijn geworden of zelfs zijn gestorven door toedoen van KVV of BARF. Dus een strakke link naar het voer. Ook niet vanuit de dierfaculteit naar ik heb begrepen. Kom maar met cijfers waaruit blijkt dat KVV de dood tot gevolg heeft bij veel honden. Even inherent aan zwakke immuunsystemen en andere vormen van immuunsuppressie. Want er zijn ook heel veel honden met (auto-immuun)ziektes die echt prima floreren op een rauwe voeding.
Scheid jij maar eens een mening van de feiten, zoals ze er gedocumenteerd liggen. Dan valt er over dergelijke problemen op brokvoeding ook wel het een en ander te melden.


honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik heb een onderzoek kunnen vinden
http://www.carnivoer.nl/thesis-osteopathie

Wel een pro vers dierenarts, maar ja... Misschien ook door de uitkomst van deze studie.
Iig blijkt de darmflora beter te zijn van honden die vers eten. Minder schimmels, en minder bacteriestammen die er niet in thuishoren.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

En toch werkt vers niet voor elke hond het beste. Mijn Bindy ging er giga van aan de diarree en ik heb verschillende soorten geprobeerd. Nu op brok doet ze het heel goed. Haar vacht glanst ook super, net als die van Kyra trouwens, ze krijgen hetzelfde.

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Mijn dierenarts is ook niet voor of tegen. Ik voer al vanaf het begin vers en haar enige opmerking was dat ze dan niet zeker wist of alle voedingstoffen wel in de juiste verhoudingen gegeven werden. Maar ze heeft er ook geen zak brokken bijgehaald om dat te promoten.

En waarom zou ik: honden hebben veel energie en zien er goed uit. Pup groeit mooi en geleidelijk, de volwassen hond gedraagt zich als een pup. Dierenarts is gek met ze :-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik heb een onderzoek kunnen vinden
http://www.carnivoer.nl/thesis-osteopathie

Wel een pro vers dierenarts, maar ja... Misschien ook door de uitkomst van deze studie.
Iig blijkt de darmflora beter te zijn van honden die vers eten. Minder schimmels, en minder bacteriestammen die er niet in thuishoren. "


Dat onderzoek is niet 'wetenschappelijk', Zonnetje...terwijl de feiten en conclusies uit het eenzijdige onderzoek gedaan op deze honden wel redelijk aanneembaar zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenarts watttt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: 62 ste dag drachtig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^