dierenarts watttt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" En toch werkt vers niet voor elke hond het beste. Mijn Bindy ging er giga van aan de diarree en ik heb verschillende soorten geprobeerd. Nu op brok doet ze het heel goed. Haar vacht glanst ook super, net als die van Kyra trouwens, ze krijgen hetzelfde. "


Dat is de discussie niet.....een handjevol is niet om te schakelen, dat is een feit. Een en ander is ook sterk afhankelijk van de manier waarop is omgeschakeld. Maar heel veel honden zijn juist wel goed om te schakelen en ondervinden dus wel die anekdotische (en toch ook aardig gedocumenteerde) gezondheidsvoordelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenarts watttt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

"

Dat onderzoek is niet 'wetenschappelijk', Zonnetje...terwijl de feiten en conclusies uit het eenzijdige onderzoek gedaan op deze honden wel redelijk aanneembaar zijn. "

Heb ik ook nergens gezegd dat het dat zou zijn.
Wat bedoel je trouwens met 'eenzijdig?'

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"
Heb ik ook nergens gezegd dat het dat zou zijn.
Wat bedoel je trouwens met 'eenzijdig?' "


Nee, jij niet.... :-D
Eenzijdig in de zin van geen placebo en dubbelblind vergelijking. Dat schijnt dan de enige 'wetenschap' te zijn die telt. Vast ook volgens Sjoerd, kan ik me herinneren.
Al het andere is 'anekdotisch', nagepapegaaid of uit de duim van een rauw voerder gezogen. ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Oh ok, haha, lekker verwarrend, en blondO-)
Ik snap je nu.

honden page profiel Lien & KalaniLien & Kalani

honden foto van Lien & Kalani

Wow zo veel reacties..

Ik ben van Olen. Ik ga al sinds mijn eerste kat (3 jaar geleden) naar dezelfde dierenarts en dat is dierenartsenpraktijk 't derde oor in Olen. Daar zitten 3 dierenartsen, Veerle vandorpe, Els de jaeger en vroeger Sarah Janssens waar wij content van waren maar nu is er een nieuwe, zij was het die vorige keer zo negatief deed over de kvv en ik zeg je echt precies als of ik een domme geit was die niet het beste over had voor haar hond en dat doet me wel pijn want ik zou alles doen voor mijn beesten. Daarom dat sommige mensen niet zo negatief moeten doen over het feit dat ik wel een andere dierenarts zou willen.
Want ja ik ben nogal gevoelig van andere mensen hun reacties da's een slechte eigenschap ik weet het :p geloof me ik probeer eraan te werken :p

En Jana bedankt voor de tip ik ga hier volgende maand denk ik naartoe gaan voor de jaarlijkse spuitjes :p

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

onze dierenarts is er een enorme voorstander van en verkoopt het ook, heb gisteren weer ingeslagen en kreeg een gratis rol mee met een variant die de dames hier nog niet hebben geproefd;-) maar ja niet echt bij jullie in de buurt!

honden page profiel LizLiz

Hey Sjoerd, dat is een tijd geleden. Vind het nog steeds jammer dat je bent weggegaan hier...:'(

Wel leuk dat je nog af en toe komt kijken. :-D

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

mijn dierenarts die zegt nooit wat over het vers, die vraagt wel wat hij krijgt, en wat er in zit, en daar is die tevreden mee, vooral omdat de gezondheid van droop een stuk beter is geworden,
en dat vind onze dierenarts belangrijk,
maak hem niks uit of ze dan brok of vers krijgen, als de gezondheid maar goed is,

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" In ieder geval in Nederland krijgen dierenartsen best goed onderwijs over voeding. Als het goed is weten ze wat de voors en tegens zijn van KVV / thuisbereide voeding / rauwe voeding etc, en van gewoon commercieel verkrijgbare complete hondenvoeding. Je kunt een moderne dierenarts dus best vragen om wat meer uitleg. Maar als je in alle eerlijkheid al weet wat je wel en niet wil aannemen van je dierenarts hoef je natuurlijk geen vragen meer te stellen! Dan wordt je er niet wijzer van. Je kunt alleen van iets of iemand leren als je bereid bent om meer in je op te nemen dan de ideeën die je op dat moment hebt.
Je zou je best mogen afvragen wat nu precies bepaalt welke informatie je "gelooft"; de pro-KVV-ers, de anti-KVV-ers, de anti-brokkenbrigade, de pro-brokkenbende, de genuanceerde groep die van beide voors en tegens ziet. Luister je bij voorbaat al alleen naar ideeën die je toch al had? Of ben je op zoek naar informatie? Hoe scheidt je een mening van een feit? Zijn persoonlijke ervaringen geloofwaardig voor je? Of wil je objectief gedocumenteerde gegevens zien? Zijn bepaalde geluiden over- of ondervertegenwoordigd op het forum? Heb je de vaardigheden om met complexe informatie van wisselende kwaliteit om te gaan?
Dit heeft allemaal met je eigen denkwijze te maken, maar ook met de kennis en inzichten die je al hebt. Maar vooral met het soort filter dat je zelf hebt gevormd bij het verwerken van informatie. Bij de meesten op dit forum is dat filter zo specifiek afgesteld dat er bijna geen sprake meer is van leren, slechts van selectief overnemen van informatie die overeenkomt met de reeds gevormde ideeën.

Ik zat ooit op dit forum, maar onder andere vanwege bovenstaande fenomeen ben ik na een tijdje weer weggegaan. Heel af en toe kom ik nog terug om te kijken of te reageren. Denk eens na over hoe jij omgaat met informatie, en wat nu eigenlijk bepaalt wat je wel en niet wil aannemen van een ander.
Groetjes
Sjoerd
(dierenarts, niet speciaal voor of tegen brokken of KVV)

Heel leuk Sjoerd dat je komt reageren. Ik las je antwoorden en info die je gaf erg graag. Ik kan me er in vinden dat je op een gegeven ogenblik gestopt bent. Voor vele erg spijtig.....

Hopelijk reageer je toch nog eens!  "

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dierenarts watttt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: 62 ste dag drachtig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^