Vooroordelen staff

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MandyMandy

honden foto van Mandy

Ik heb een keilieve Engelse stafford pup van 7 maanden oud en sta van de vooroordelen over dit ras te kijken. Ik word er zo moe van om elke keer stupide opmerkingen te horen van mensen over dit ras! Ben ik de enige die hier zo ontzettend kwaad om word? Neem nou mijn moeder, als de dood voor honden! Behalve 1 ras...de stafford....wat zegt dat dan? Hoe komen mensen er toch bij dat een staffie...een pitt bulletje een gevaarlijke hond is? Ik kan er met mijn verstand niet bij...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vooroordelen staff" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel T&dogsT&dogs

honden foto van T&dogs

hoe mensen er bij komen ?
door mensen die hun staff , pit etc. slecht opvoeden ... of door films / progamma's waarin ze voor agressief worden uitgescholden ;-) 

zoo zonde want ze kunnen zo lief zijn ;-) 
ik vind het ook altijd heel jammer dat iemand er een vooroordeel over heeft ...

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Haha hier wordt serieus bijna elke week wel een topic over geopend. Tja, lullig natuurlijk maar ik denk dat je dat vantevoren wel moet bedenken als je een stafford neemt. Er zijn nu eenmaal ook heel veel mensen die een dergelijke hond als alternatieve pikverlenging aanschaffen en zodoende lopen er heel veel niet al te pleziere soorten van het ras rond. Is lullig, maar wel waar.

En vooroordelen hou je altijd. Zo heb ik twee duffe, chagerijnige enkelbijtende krengen die ik gegarandeerd binnen 5 jaar in kan laten slapen omdat ze toch een hernia krijgen.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Tja, dat zul je altijd blijven houden. Net als de topics hierover. ;-)

Ach, als ik met Sam en z'n vriendin Diva loop, kan ik tenminste rustig over straat. Wanneer ik alleen met Sam loop, is dat wel anders... (ook vervelend!)

En Diva is zo'n goedzak...

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Helaas zal je dit altijd blijven houden, mijn moeder vindt ook vele honden niets maar ze is niet weg te slaan van mijn Staff, en omgedraaid ook niet.

Zolang er helaas mensen zijn die onverantwoord met dit ras omgaan, los laten lopen terwijl dit niet kan met de betreffende hond, niet weten wat ze in huis halen en hiermee om te gaan kan het zo zijn dat de hond agressief uitvalt of niet met andere honden op kan schieten, ja als hij dan toch losloopt en een hondje pakt.. is de hond hier de dupe van en de mens weet van niets "doet hij anders noooit!".

Zolang je verantwoord met het ras omgaat, krijg je de ware stafford en dat is een schat van een hond! De echte staff.

En veel mensen die vooroordelen hebben staan niet open om deze te laten veranderen helaas, ze moeten even van het imago af, maar hoe ;-)

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

"

En vooroordelen hou je altijd. Zo heb ik twee duffe, chagerijnige enkelbijtende krengen die ik gegarandeerd binnen 5 jaar in kan laten slapen omdat ze toch een hernia krijgen. "


Hahaha, ik stik hier bijna! :-D

honden page profiel ..

honden foto van .

tja vooroordelen hoor je overal, dat zal niet veranderen helaas, slechte voorlichting, slechte voorbeelden, slechte media dragen daar allemaal aan bij! Dat hoort er nou eenmaal bij! het is jammer voor de goede eigenaren.

Staffs en pitbulls zijn vechthonden
teckels enkelbijters
chi's zijn valse verwende honden
al dat andere kleine spul zijn verwende en luie schoothonden 
En ga zo maar door ;-)

troost je ik heb een luie schoothond die helemaal niet rond wilt rennen want dat doen maltezers niet ;-)
blaft ie n x dan is hij zo vals als wat, en grommen tijdens het spelen (met ja wel zijn kont en lichaam in spelboog) is agressief gedrag O-) 
Gaya kan ik maar beter niet los laten want jachthonden luisteren toch niet naar je! En die gaat echt nog een keer een dier doden! ja ach ik maak me er niet meer druk om, dat zou je ook niet moeten doen... mensen lekker laten kletsen, want vaak moeten ze gewoon iets te zeuren hebben ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ik snap je precies...en ik heb ook momenten dat ik dat denk...
maarrrrrr, je weet dat je dat krijgt met een stafford, net als een pitbull, een Ambull, een Rottweiler...

meestal doet het me niks en lekker negeren...op in gaan heeft geen zin want de mensen weten het allemaal toch beter..
maar ja, soms heb ik dat idd ook en dan wordt je dat ff zat, die dagen zijn er ook genoeg.

je zult er aan moeten wennen, want hoe ouder je pup wordt, hoe minder schattig ie is en hoe eerder je de opmerkingen krijgt..

daarnaast is het moeilijke eraan ook dat sommige vooroordelen best wat in zit..want ja, staffords zijn superlieve honden...maar gemiddeld zijn ze nou ook weer niet erg sociaal ten opzichte van andere honden. dat maakt het allemaal wat lastig...




honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

" daarnaast is het moeilijke eraan ook dat sommige vooroordelen best wat in zit..want ja, staffords zijn superlieve honden...maar gemiddeld zijn ze nou ook weer niet erg sociaal ten opzichte van andere honden. dat maakt het allemaal wat lastig... "

Zeker mee eens! Bij mij kan ze ook wel eens heel lelijk uitvallen naar een andere hond, gewoon omdat hij niet aanstaat.. Ja dan snap ik ook wel dat je daarvan schrikt als eigenaar van het andere hondje.. Maar ze kan ook zo heerlijk spelen met andere honden :-D

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

De vooroordelen komen simpel weg doordat andere het voor de goede eigennaars hebben verpest.
Als ik nu kijk naar mijn omgeving heeft mijn neefje gister een staff pupje gekocht.
Leuk zou je denken maar niets is minder waard.
Die jongen kan geen hond opvoeden, slaat ze als ze niet luisteren, doet stroombanden om etc..
Waarom is de hond er ? niet als maatje maar als beveiliging ;-)hij heeft wat nare mensen om zich heen en wil dat de hond erachteraan vliegt als deze mensen terug komen hoe dom kan je zijn.
Daarnaast hebben ze nog een mathezer en een husky die vrij druk en dominant kan zijn.
Ben bang dat dit een slechte afloop krijgt maarja ik kan er verders niks aan doen . (heb denk ik al 6 maanden op die jongen ingepraat incl zijn moeder maar ze doen het toch)

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Tsja, en dan gaat het helaas fout.

Stoer als zo een hond iemand in zn poten vliegt natuurlijk ;-)

Ik baal er behoorlijk van, de mijne is nu schijnzwanger en heeft nogal eens een opvlieger en jahoor zo in het been van me collega.. nou stoer jo, baalde ervan!

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Het is inderdaad zo dat de voordelen komen door de slechte baasjes en door het feit dat in de media ook vaker verhalen komen over Pitbulls en dergelijke die iemand aanvallen dan wanneer het gaat over een ander ras. Dus ik vind het ook grotendeels de fout van de media... Heel jammer want ik vind het echt geweldig mooie honden! Ik loop wel ook altijd over als ik er een zie... Maar dan omdat Perdie niet te vertrouwen is aan de lijn. Dan zie ik sommige baasjes wel kijken van waarom loop je nu over, maar ik loop dan ook over voor een labrador hoor ;-)

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

Gewoon negeren de beste optie...

Vooroordelen komen door onwetendheid kunnen ze niks aan doen O-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Weet niet of het ontwetendheid is hoor boots.
Immers als jij in je omgeving alleen maar agressieve honden hebt die op staffies lijken of staffies zijn dan ga je er uiteindelijk automatisch vanuit dat ze allemaal zo zijn ook al is dat niet zo.
Zelfde met een golden retriever bijvoorbeeld.
De meeste zijn allemaal hartstikke lief dus je gaat daar meteen vanuit als je er een ziet TOT je een verkeerde tegen komt dus dat is het omgekeerde als met een staff.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Die vooroordelen maak ik ook zo vaak mee. Maar dan met mijn Duitse herder. Hoe vaak ik al niet heb gehoord dat hun hond is gebeten door een herder?! Al zo vaak!! Ik trek me er niks van aan. Bij ieder ras heb je er honden tussen zitten die niet pluis zijn. 

Helaas komen de staffs de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Dat zal er ook aan bijdragen. Jammer voor alle leuke staffs met goede baasjes.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

" Weet niet of het ontwetendheid is hoor boots.
Immers als jij in je omgeving alleen maar agressieve honden hebt die op staffies lijken of staffies zijn dan ga je er uiteindelijk automatisch vanuit dat ze allemaal zo zijn ook al is dat niet zo.
Zelfde met een golden retriever bijvoorbeeld.
De meeste zijn allemaal hartstikke lief dus je gaat daar meteen vanuit als je er een ziet TOT je een verkeerde tegen komt dus dat is het omgekeerde als met een staff. "


Wat ook een beetje sarcastisch bedoeld vandaar het poppetje O-)
Die vooroordelen zijn er niet voor niks lees de ras geschiedenis maar eens.
Ik begrijp dat mensen bang zijn voor mijn honden. Je hoort niks anders in de media andere incidenten hoor of zie je bijna niet.
Dus ik maak me er niet druk om je weet het als je een stafford in huis neemt. Alleen je voelt het dan anders omdat het nu jou allerliefste schatje is..... ;-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dat was mij ontgaan boots ;-)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Je ziet deze topics erg vaak voorbij komen..

Echter heb je niet alleen vooroordelen over de staff.. je hebt ze natuurlijk ook over herders, dobermanns, rottweilers en chi's.

Echter trekken die mensen zich er weinig van aan, zij openen niet continue een topic over de vooroordelen..

Ik maak me er niet druk om, ik weet wat ik in huis gehaald heb, weet dat ze in huis enorm lief zijn maar wanneer er gevaar dreigt ze om kunnen slaan tot moordwapens.

Wanneer je dat weet, prima, ik houd er rekening mee.
Als iedereen dat zou doen --> angst neemt af bij de mens, en wie weet ook ooit de vooroordelen..

honden page profiel Seline & de bullenmannen!Seline & de bullenmannen!

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Hmm.. Ja ken het ;-)
Zo vervelend, zelfs een Franse Bulldog heeft bij sommigen z'on beeld.
Zelfs al eens meegemaakt dat ik even gauw een speelgoedwinkel in moest, hond was mee en een moeder haar kind weg trok (nog 2 meter afstand) en zei:
Pas op hoor deze honden zijn erg gevaarlijk, zijn namelijk Bulldogen en als die je bijten..
Grr.. Moest me toch wel inhouden zeg maar :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vooroordelen staff" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Binnen poepen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^