Binnen poepen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Melissa (Gast)

Hallo iedereen,

Wij hebben een kruisting tussen een labrador en een herder. Op dit moment is hij 1 jaar en 2 maanden oud. Hij is al tijden zinderlijk, maar sinds ongeveer 4 weken poept hij ineens in huis. Dit doet hij dan ook stiekem, bijvoorbeeld wanneer we slapen. Dan worden we ´s ochtends om 7 uur wakker met poep in de slaapkamer, terwijl hij om 12 uur nog uit is geweest. Ik was van de week boven om op te ruimen en toen was hij ook aan het draaien op de overloop. Ik ben toen stiekem gaan kijken en toen hij dacht dat ik niet keek ging hij op de overloop zitten poepen. Ik heb geen idee waar dit gedrag ineens vandaan komt, aangezien hij dit eerst niet deed.

Heeft iemand misschien een idee waar dit vandaan kan komen en wat ik eraan kan doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Binnen poepen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Hoe reageren jullie daarop? Was er een aanleiding dat de hond ineens ging poepen?

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Is er iets verander in huis?
Andere voeding?
Geboorte?

Melissa (Gast)

Als ik het ´s ochtends ontdek dan ruim ik het gewoon op, het heeft weinig nut om hem dan te straffen want als het uren ervoor gebeurt is heeft hij toch geen benul meer waarom hij gestraft wordt.

Ik heb nagedacht of er een aanleiding kan zijn waardoor hij is gaan poepen, maar ik kan niet echt iets concreets bedenken. Ik heb sinds een week vakantie, maar daarvoor poepte hij al. Daarnaast is hij niet zo vaak alleen, dus dat ik meer thuis ben kan dan toch geen reden zijn? Verder is alles nog steeds hetzelfde. Hij krijgt hetzelfde eten en de tijden dat we naar buiten gaan met hem zijn verder ook hetzelfde. Ik ben ook niet zwanger of bevallen dus dat kan ook de reden niet zijn. Hij krijgt nog steeds een overvloed aan aandacht, want zoals elk baasje vind ik mijn hond natuurlijk de aller liefste van de hele wereld. Het gewoon erg vreemd. Wel doet hij het steeds op dezelfde plek. Ik heb al een aantal keer de vloer daar helemaal schoongemaakt met de gedachte dat zijn geur dan weg gaat, maar dat blijkt ook geen oplossing te zijn.

Gekke is soms dan zijn we net uit geweest en dan heeft ie veel gepoept. Dan gaan we daarna slapen, hij slaapt bij ons op de slaapkamer, en dan tien minuten later als je net indommeld dan komt hij heel voorzichtig bij je liggen. Daarna ruik ik het meteen, dus dan verraad hij eigenlijk zichzelf ook. Ik heb echt geen idee wat de oorzaak of de oplossing voor het probleem kan zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een hond gaat niet stiekum ergens in huis poepen, als de hoop gewoon mooie drollen zijn, moet je hond toch echt hoognodig hoor.


ga zijn poep ritme eens na, is er een poep uitlaat beurt bij dat tie niet gepoept heeft ?

vaste drollen ? dan moet je hond toch echt heel nodig, diaree laten ze lopen, maar als het een vaste drol is dan moet je hond toch echt.

vandaar ga de poep hopen eens na. zijn het er meer dan anders of niet >? en is er een uitlaat beurt bij dat je hond niet gepoept heeft ? voeding ? is er wat veranderd in de tijden van de voeding ?

Melissa (Gast)

Beste Willemijn,

Boris poept elke uitlaatbeurt, het is maar zelden dat hij een keertje overslaat.
Hoe kan het dat hij nodig moet als hij net 10 minuten daarvoor is uitgelaten en ook gepoept heeft? Het is niet zo dat hij maar 5 minuten uitgelaten wordt, hij krijgt een hele wandeling. Het is een grote hond en die hebben veel lichaamsbeweging nodig. Daarnaast doet hij het echt alleen maar ´s nachts. Het zijn enkel vaste drollen die er liggen, heel af en toe wat zacht, maar over het algemeen vaste drollen.

Als ik denk aan de poephopen, dan zijn het buiten eigenlijk altijd wel dezelfde hopen. De hopen die binnen liggen niet. De ene keer is het 1 drol de andere keer een hele hoop. Verder is het ook niet elke nacht raak. Soms is het 4 nachten achter elkaar maar het kan ook gerust dat het een paar dagen niet gebeurt. Er is geen ritme in te bedenken.

Qua voeding staat er de hele dag een bak met brokken, hier eet hij af en toe van. Daarnaast krijgt hij 2x per dag vlees. Qua tijden is er niets veranderd, qua soort of merk ook niets.

Melissa (Gast)

Overigens brengen jullie me wel op een idee. Ik ga vanaf morgen eens uitgebreid in een schrift bijhouden hoelaat we gaan wandelen, hoe lang, of hij poept, hoeveel, of hij snachts poept, wat hij eet, hoeveel hij eet enz. en dat gedurende een hele week. Misschien kom ik dan wel achter een bepaald patroon?

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

dan zou ik het daar in zoeken. Kan je heb geen twee keer per dag gewoon vlees geven. Naast vlees heeft hij geen brok nodig. Je zou hem als afwisseling een kauwbot kunnen geven. WAt voor vlees geef je?

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

mijn kleine poept ook altijd snachts hoor. echt heeeeeeel vervelend. maar de mijne piest ook gewoon lukraak binnen .terwijl hij dondersgoed weet dat het niet mag (hij doet het ook binnen als de tuindeur open staat)
want zodra ik op m afloop breekt ie zn plasje af en rent weg . (vaak de tuin in )en gaat dan verder op verder zitten piesen . en bij mijn thuis kan dat soms wel drie keer in een kwartier gebeuren .

Melissa (Gast)

Hij krijgt als vlees Bonzo, die groene blikken. Dus dan geen brokken meer? Hij krijg ook regelmatig een bot, dat vindt hij heerlijk. Binnen een dag heeft ie hem dan helemaal op. Ook heeft hij een reuzebot daar doet ie al mee sinds kerst.

Melissa (Gast)

Beste Gwen,

Plassen doet Boris gelukkig niet, dat zou helemaal een ramp zijn dan blijf ik dweilen. Ik snap precies wat je bedoeld als het gaat om vervelend!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er staat een hele dag een bak met brokken, niet meer doen, daar kan het zeker aan liggen.

de ene dag eet tie er van de andere dag niet, dat uit zich dan in meerderen keren opeens moeten poepen.

houd een dagboekje bij, met etenstijden, en poep tijden.

ga beginnnen met alleen smorgens eten geven, vlees.
savonds ook vlees, geen tussen doortjes, kijk dan eens of tie nog snachts moet poepen, denk dat dat dan verleden tijd is, en denk erom die bak brokken de hele dag laten staan, niet doen. twee keer op een dag eten is meer dan voldoende, smorgens vlees en savonds vlees, meer niet. poep probleem zal dan zeker verleden tijd zijn.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Oh ik dacht dat je vers vlees gaf. VAn Bonzo kunnen ze heel veel poepen/ Ik ben niet zo gek op Bonzo.

Ik zou eens carnibest, naturis, kvv, Barf, darf duck energique gaan proberen. Wat voor merk Bot, ik bedoel van buffelhuid?? Ook van carnibest hebben ze kluiven die zijn gezonder. Kijk hier maar eens op het onderdeel voeding daar kun je veel informatie vinden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees Bonzo vlees ? ook dat moet je niet meer geven, ga eens naar je dierenwinkel toe en bekijk eens de vlees varianten wat ze daar hebben, in de diepvries. heus die bonzo geeft ook poepbeurten waar je niet van op aan kan.

of kijk eens bij het onderwerp...vers vlees, vraag daar eens welk vlees je kan gaan geven, vers vlees, heus , smorgens en savonds , poep probleem opgelost, en een veel betere gezonde hond, brokken die die de hele dag kan eten en vlees uit blik, vragen om moeilijkheden met poep beurten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wil je toch nog even wijzen op gezonde voeding......hier is een hond van 75 kilo, die een keer per dag poept, meer niet, krijgt vers vlees.

een brok met geen graan is ook een goeie optie, maar dan nog laat het niet de hele dag staan.

een brok die geen graan bevat daar poepen ze ook niet van, weinig, en op vaste tijden, vandaar alleen smorgens voeren en savonds voeren , meer niet.

Melissa (Gast)

Super bedankt voor alle goede tips!! Ik ga het zeker te weten proberen!!
Ik ga het dagboek bijhouden en ik ga zijn eten aanpassen. Ik zal de Bonzo weg doen en kijken voor een alternatief. Ook zal ik ervoor zorgen dat er niet meer heel de dag brokken staan.

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Mmm aha een hoop duidelijk een een hoop tips gekregen succe..

Sluit me aan bij de tips....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je pikt het goed op Melissa. :-D

als je wat meer wilt weten over vers vlees, kijk eens bij het onderwerp ..vers vlees, je kan daar ook een topic openen met wat je zou moeten gaan geven.

mooi dat je die bonzo en de heledag die bak brokken weg doet. super hoor, let maar op, poep probleem is straks echt verleden tijd. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Binnen poepen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Schapendrijven omg. Ede
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^