Cavom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

Cavom is een vette brok.
------------------------- Als ik jou was zou ik toch een andere brok nemen , als je een brok uit de winkel wil zou ik gaan voor Nutro choice.
Wil je het ook wel via het net dan zou ik gaan voor Wolfsblut Lam rijst of ALaska van dez 2 hoeven ze het minste brok hebben + dat het gelijk geschikt is voor pups.
Er zit geen mais en bietenpulp in .
Tik op google maar wolfsblut hundefutter in en tik de duitse versie aan en dan op vertalen.
en je kan het in belgie bestellen die is het goedkoopste hoeveel te meer zakken des te meer korting + nog eens 5 % extra korting, kijk maar bij food4pets op google
---------- ik bestel daar als meer als 1 jaar en nog nooit iets verkeerds gegaan.
de datums van verval staan erbij meestal staat er 1 jaar bij dus eind augustus 2013.
Maar de keuze is aan jou.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cavom" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

ik lees even mee, ik geef geen cavom maar zit er aan te denken om over te stappen of het als koekjes te gaan gebruiken.
in elk geval elke info is welkom O-)

marloes (Gast)

Ja ik weet dus nog niet wat ik er van vind hij vind het in ieder geval wel lekker en die trapt nog overal in kan het gebruiken als brok en koekje als ik wil... Zijn ontlasting was vandaag weer oke dus kijk het deze week nog aan... Hopen dat hij vanacht zijn bench ook proper houd :P

honden page profiel MarjolijntjuhMarjolijntjuh

honden foto van Marjolijntjuh

@marloes. heb je met een rede de antibiotica gekregen?
Bedoel als je het voor een maag-darm infectie hebt gekregen zou het zomaar kunnen zijn dat die nog niet weg is!
Mijn chi heeft er ook heel snel last van en ondertussen weten wij dat een 8 daagse kuurtje net te kort is om het goed op te lossen.
En steeds wisselen met brokken kan ook diaree geven!

@luna: hoe weet je dat cavon een vette pers-brok is?

marloes (Gast)

Nou nee de reden vd antibiotica weet ik niet was gewoon omdat hij al best lang aan de diaree zat maar blijkbaar kunnen ze dat nogal snel krijgen hij is nu vrijwel helemaal over op cavom op het begin was het inderdaad wel erger... Mocht het nou volgende week nog zo zijn dan ga ik weer terug naar de dierenarts in de hoop dat ze dan meer onderzoeken... Maar aangezien het vandaag al beter gaat hoop ik dat het zo blijft maar normaal kon hij ook heel de dag door eten stond er altijd eten voor hem omdat degene waar hij vandaan komt dat ook deed maar nu zijn we vandaag over gegaan naar 3x een deel denk dat hij misschien ook wel teveel at...

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

Bijna in elke dierenwinkel kan je ze kopen dacht ik.

Even terzijde..

Cavom valt onder het rijtje, slechte brokken... maar ik ken zat honden die er 14 mee geworden zijn maar de manier waarop zal je niet gebeuren met een echt goede brok of versvlees

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

" Bijna in elke dierenwinkel kan je ze kopen dacht ik.

Even terzijde..

Cavom valt onder het rijtje, slechte brokken... maar ik ken zat honden die er 14 mee geworden zijn maar de manier waarop zal je niet gebeuren met een echt goede brok of versvlees "

Met alle respect maar ik vind dit altijd zo bedreigend over komen. Alsof je hond eerder dood gaat of de ergste, engste ziektes gaat krijgen. Er zijn meer mensen die hun hond bonzo, eigen merk, lid, aldi en pedigree voeren als mensen die voor de graanloze brokken gaan. Kan iemand mij eens ECHT wetenschappenlijk onderzoek laten zien? Als je 2 honden uit 1 nest neemt en de ene op graanvrije brok en de andere op bonzo of pedigree zet en dat hun hele leven lang. Zelfs de uitkomst daarvan is nog niet 100% want het ene hondje is het andere niet. 
Serieus, ik krijg hier echt de kriebels van! Iedereen kiest lekker zelf wat voor voer de hond krijgt en zekerheid over hoe lang en gezond je hond leeft krijg je echt nooit!

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

"
Met alle respect maar ik vind dit altijd zo bedreigend over komen. Alsof je hond eerder dood gaat of de ergste, engste ziektes gaat krijgen. Er zijn meer mensen die hun hond bonzo, eigen merk, lid, aldi en pedigree voeren als mensen die voor de graanloze brokken gaan. Kan iemand mij eens ECHT wetenschappenlijk onderzoek laten zien? Als je 2 honden uit 1 nest neemt en de ene op graanvrije brok en de andere op bonzo of pedigree zet en dat hun hele leven lang. Zelfs de uitkomst daarvan is nog niet 100% want het ene hondje is het andere niet. 
Serieus, ik krijg hier echt de kriebels van! Iedereen kiest lekker zelf wat voor voer de hond krijgt en zekerheid over hoe lang en gezond je hond leeft krijg je echt nooit! "


Nee zekerheid over hoe het loopt weetje zeker niet.
Maar stel, jij eet 4x in de week ongezond en ik eet standaart 7 dagen per week gezond... Wie zal zich beter voelen? Wie is beter bestand tegen ziektes etc?

Dus ja er is merkbaar verschil, ook onderzoeken wijzen dit uit.

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

1 over Cavom kan ik je vertellen dat je heel zorgvuldig moet voeren, want de hond zet er zomaar van aan. met zorgvuldig voeren bedoel ik dan op het oog. de tabellen kan je eigenlijk niet goed aanhouden.

2 Voordat ik op KVV over ging kregen mijn honden ook altijd Cavom. Prima brok maar wel een brok die zeer rijk is waardoor je hond er snel van dik wordt. Het is een zogenaamde sportbrok, prima brok maar wel voor een hond waarmee gewerkt wordt, ligt ie voor de kachel dan zou ik het niet doen. Je moet dan zo weinig voeren om hem op gewicht te houden dan heft die arme hond altijd honger en dat kan nooit de bedoeling zijn crises of geen crises

3 ja cavom staat erom bekend dik te maken,maar bevat ook maar 18% vleesaandeel,maw 82% wat erin zit heeft je hond helemaal niets aan...behalve dat ie het weer kan uitpoepen

4 Cavom bevat echter wel een hoog vet percentage en daarom wordt het wel als dikmaker gezien


5 al deze berichten zijn van andere honden forums,waar ze ook hun bevindingen geven net als op hp Marjolijntjuh,ik mah graag ook op andere forums lezen en niet alleen hp. ;-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

"

Nee zekerheid over hoe het loopt weetje zeker niet.
Maar stel, jij eet 4x in de week ongezond en ik eet standaart 7 dagen per week gezond... Wie zal zich beter voelen? Wie is beter bestand tegen ziektes etc?

Dus ja er is merkbaar verschil, ook onderzoeken wijzen dit uit.

"


Nou als jij dagelijks gezond eet..
Heb je hier de vergelijking, ik eet NOOIT groente, NOOIT fruit.. ik eet alleen vlees en vet. En ik ben zo gezond als een visje ;-)
Ik zie er gezond uit, en ik zie er veel jonger uit dan ik eigenlijk ben. Ik heb een goed huidpigment (je pigment trekt normaal deels weg als je veel vet eet) en nooit last van mijn buik. Ook dingen als darmloop, die iedereen regelmatig heeft, heb ik hooguit 1x per jaar. Ik heb nooit griep en kan probleemloos alles doen wat vele anderen in mijn leeftijdsklasse zwaar en moeilijk vinden.

Bonzo honden zien er vaak gewoon heel goed uit, en Ben heeft dat ook wel eens n paar maanden gegeten. Ook is inderdaad de vacht van een Bonzohond iets doffer, maar hij kan prima oud worden op Bonzo. Alleen toen ik er achter kwam dat Ben er jeuk van kreeg ben ik wat anders gaan geven. De brokken van de Sligro deden het goed bij hem.

Toen kwam Buster, die vond de Sligro-brokken niet lekker en kreeg er n beetje uitslag van. Ik ging kijken naar optie 2 en kwam toen tot de conclusie dat Cavom het best bij hem paste, aangezien ik geen onbeperkt budget heb en die nog betaalbaar is.
Ik zocht er wat informatie over en ging kijken of mensen er ervaring mee hadden, en toen ik genoeg wist heb ik gewoon een zak van 20 kilo op proef besteld. Buster vind het heerlijk, hij is zijn uitslag kwijt, ontwikkeld nu grotere spieren en glanst als een malle.

Ben daarintegen deed het minder goed op Cavom, hij gaf enkel nog aan honger te hebben. Hij ging knagen aan het meubilair en andere rare dingen.
Ik had ervaring met het merk "Smolke" door een kat, die had zwaar ondergewicht en die heb ik naar een gezond gewicht gekregen bij dat merk. Ik gaf Smolke inmiddels ook al aan de nieuwe pup, Bryan en die glanst, ziet er super-gezond uit en heeft tonnen aan energie.
Nu eet Ben ook Smolke, Mini Adult dus. 3 verschillende soorten voer in 1 huis. En tot nu toe werkt dat goed, maar over hoe Ben het doet kan ik nog niet 100% oordelen omdat Ben net 3 dagen over is.

Ik hoop dat Bryan als ie volwassen is gewoon met Buster mee kan eten op de Cavom, aangezien Bryan veel groter gaat worden dan Ben is.

Maar dat "slechte" brok gedoe zie ik als onzin. Iedere hond is anders net als ieder mens. Iedereen heeft zijn eigen manier van voeren. En dat Bonzo niet het beste voer is is tot daaraantoe, maar honden kunnen er prima oud mee worden.

Ben, Bryan en Buster hebben alle 3 nog nooit iets medisch gehad, ze zijn kerngezond en als ik bij de dierenarts kom voor een enting krijg ik altijd te horen dat mijn honden er heel goed verzorgd uit zien.

honden page profiel Dy-AnnDy-Ann

honden foto van Dy-Ann

wij geven Koda ook Cavom, zelf ben ik er enorm tevreden over, Koda had ondergewicht toen hij bij ons kwam en zit nu na 3 maanden er nog een klein beetje onder maar op bijna normaal, maar wij geven dan ook redelijk veel voeding,
wij halen het gewoon bij de dierspeciaal zaak de Jumper
maar ook de dierallin bij ons heeft het
verder kun je het ook online aanschaffen
http://www.broekhuizens.nl/54/merken-voer/cavom?gclid=CP-wp-yAmbICFUXHtAodpCoAww
hier hebben ze ook de light variant voor honden met overgewicht of honden die dreigen iets te dik te worden.

ik hoop dat je er iets aan hebt.

groetjes!

honden page profiel Dy-AnnDy-Ann

honden foto van Dy-Ann

" Bij pets place kost het online 38,45 is dat n normale prijs voor 20 kilo?

Er is hier wel ergens een Jumper maar een zak van 20 kilo op de fiets meenemen lijkt me.. lastig :$ Maar als t in prijs echt scheelt kan ik altijd n autotje fixen! "


bij de Jumper in Emmeloord kopen wij een zak van 20 kilo voor 34,95.

honden page profiel MarjolijntjuhMarjolijntjuh

honden foto van Marjolijntjuh

@luna: bedoelde de vraag ook niet naar ofzo hoor.
Het is dat mij cavon aangeraden is op het versvoer-forum, omdat bugs het echt heel slecht deed op versvoer.(ook ik zit op meerdere honden fora's O-) )
Daarom dat ik er een beetje raar van opkeek.
Zo zie je maar weer dat toch iedereen zijn eigen ding heeft op een bepaalde brok.

Maar denk toch dat het blijft zoeken naar een brok (of kvv) waar de hond het het prettigst op doet.
In mijn geval is/was dat cavon...

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

bij mij vonden ze het echt niet te eten al mijn honden trokken hun neus op, overgegaan op dog lovers gold ( en kvv) en ze eten nu allemaal heel goed. Ik had dus nog een zak van 20 kilo en wij hadden dat meegenomen naar turkije , ieder 5 kilo in de koffer, en echt waar heel veel zwerfhonden aten het niet, later toch een roedel gevonden die echt veel te weinig voer naar binnen kreeg ( wat verder van de hotels af) dus de 20 kilo is toch opgegaan maar vond dat echt opmerkelijk!

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

hmmm als ik zo het verhaal van marion lees denk ik zo dat ik het niet eens als koekjes hoef te gaan gebruiken.
heb hier een erg moeilijke eter en koekjes moeten dan ook wel echt heel erg lekker zijn, wil hij het als een geweldige beloning zien.

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

" @luna: bedoelde de vraag ook niet naar ofzo hoor.
Het is dat mij cavon aangeraden is op het versvoer-forum, omdat bugs het echt heel slecht deed op versvoer.(ook ik zit op meerdere honden fora's O-) )
Daarom dat ik er een beetje raar van opkeek.
Zo zie je maar weer dat toch iedereen zijn eigen ding heeft op een bepaalde brok.

Maar denk toch dat het blijft zoeken naar een brok (of kvv) waar de hond het het prettigst op doet.
In mijn geval is/was dat cavon... "


Ja hoor vind ik ook,als je hond het prima doetop een bepaalde brok,met of zonder graan maakt niet uit mooi zo laten.
En of de brok nou vet is of niet maakt niet uit de ene hond is de ander niet he ;-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Zwerfhonden rondom hotels krijgen veel plakjes kaas en worst.. Natuurlijk vreten die dat niet. Je eigen honden zijn waarschijnlijk vers gewend geweest, iedere hond kiest n bordje vers boven n bordje brokken..

Mijn honden vinden Cavom alle 3 heel erg lekker. Als ik de bak open doe staan ze al met zn drieen in de keuken pootjes te geven (zoals ze doen bij koekjes)

Ik geef momenteel Frolic Mini als koekjes. Voor Bryan scheur ik die in 4 stukjes voor bij t oefenen bij commandos.

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

esther:
ik heb ook een tijdje gelden frolic als koekjes gebruikt / traings koekjes.
maar op de een of andere manier was hij er naar 10 van die dingen het al zat.
heb het toen nog een aantal keer geprobeert, maar hij spuugde ze gewoon uit.
(overigens neemt hij ze nu wel weer aan van de trainer, maar ik hoef ze niet zelf proberen te geven want dan kijkt me aan emt zo'n blik van: "leer je het dan nooit"?)
haha nou ja onze buur-hond was er gelukkig mee.

ik gebruik nu wolfsblut (zeg k t goed, want ik doe t nu uit mijn hoofd O-))
hij vind het helemaal geweldig, weet niet hoe snel hij een comando moet uitvoeren voor dat hij dat koekje dan eindelijk krijgt.
ik ben er dan ook erg tevreden mee.
en is toch nog gezond, want tja bij het aanleren van een comando ben ik aardig wat koekjes kwijt.

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Tot nu toe vinden ze Frolic wel lekker.. Maar als ze hun neus er binnenkort voor gaan ophalen zal ik eens kijken voor Wolfsblut

" esther:
ik heb ook een tijdje gelden frolic als koekjes gebruikt / traings koekjes.
maar op de een of andere manier was hij er naar 10 van die dingen het al zat.
heb het toen nog een aantal keer geprobeert, maar hij spuugde ze gewoon uit.
(overigens neemt hij ze nu wel weer aan van de trainer, maar ik hoef ze niet zelf proberen te geven want dan kijkt me aan emt zo'n blik van: "leer je het dan nooit"?)
haha nou ja onze buur-hond was er gelukkig mee.

ik gebruik nu wolfsblut (zeg k t goed, want ik doe t nu uit mijn hoofd O-))
hij vind het helemaal geweldig, weet niet hoe snel hij een comando moet uitvoeren voor dat hij dat koekje dan eindelijk krijgt.
ik ben er dan ook erg tevreden mee.
en is toch nog gezond, want tja bij het aanleren van een comando ben ik aardig wat koekjes kwijt. "


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cavom" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Koda is weg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^