engelse stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MandyMandy

honden foto van Mandy

Hallo! Ik ben nieuw op dit forum en ben benieuw naar mede engelse stafford eigenaren, voor evt tips over opvoeding, voeding en gezondheid....en leuke verhalen natuurlijk;-)
groetjes! Mandy

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Ik heb een Amerikaanse die zoek je niet denk? Haha ;-)

Hoe wil je hem/haar zelf opvoeden? Heb je strenge regels want deze heb je zeker nodig.
Wil je ermee sporten of niet?

Veel plezier met je pups :-).

Zal er nog even wat bij zetten wel zo netjes!

Is het jullie eerste hond?
Ze hebben wel erg veel beweging en uitdaging nodig, engelse zijn van wat ik heb begrepen wat drukker dan Amerikaanse maar weet niet of dit zo is.

Met veel beweging en een echte leider die goed in zijn schoenen staat moet je ver komen.

Jullie hebben toch zelf ook wel kennis over het ras? Niet rot bedoeld hoor, bedoel het helemaal niet zo maar gewoon even een info vraag :-)

honden page profiel MandyMandy

honden foto van Mandy

Heej! Alle staffs zijn welkom hoor! haha! Ik ben streng (maar rechtvaardig;-)) en zeer consequent. Want dat heeft deze draak zeker nodig.Ik ben momenteel intensief bezig met training, waardoor zij zich hopelijk nog iets meer op de baas gaat richten. Ik wil wel iets van sport met haar gaan doen maar weet nog niet zo goed wat voor iets. Dit omdat mijn vriend en ik beide onregelmatig werken en wij dit dus niet via een club kunnen doen. 

En wat heb jij een leuke hond zeg! (ben gek op die oogvlekken! haha)

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 3 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Ho mijn wijziging ging ttegelijk met jou post :P.

Bedankt! :-) het is ook zo een schat.

honden page profiel MandyMandy

honden foto van Mandy

Heej! het is onze eerste eigen hond ja :-) Dat drukke is zeker waar! Maar ik denk dat dit ook weer per hond verschild ( ze ligt nu naast me te luieren). Ik heb een studie gedaan met dieren en ben ook bijna klaar met mijn opleiding tot dierenartsassistent dus wat kennis heb ik wel. De engelse stafford is altijd mijn favoriete ras geweest en heb daarom ook erg veel "studie'' naar het ras gedaan voor ik eraan begon. Ik vind het namelijk erg belangrijk om te weten waar je aan begint, je hebt wel met een levend wezen te maken wat je waarschijnlijk de komende 15 jaar zal vergezellen. Vond het dus ook een grote stap om een hondje in ons leven te verwelkomen. Nena heeft een puppycursus gedaan, dit omdat ik dat belangrijk vond voor haar socialisatie (niet voor mijzelf want alle "kunstjes" kon zij al toen we aan cursus begonnen). Ik ken de basistips over dit ras en herken mijzelf ook zeker terug in de "eisen" voor een staffordeigenaar. Ik ben gewoon benieuwd naar ervaringen. Problemen waar mensen wel eens tegenaan lopen in de opvoeding.

honden page profiel MandyMandy

honden foto van Mandy

en of er veel mensen zijn die ook te maken hebben met de discriminatie van hun stafford. Omdat het zogenaamd een GEVAARLIJKE (jaja) hond zou zijn.

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

Hallo mandy,welgekomen op het HP,geweldige  leuke  dame dat jullie hebben. heb zelf geen Staff maar dat wil niet zeggen dat ik ze niet leuk of mooi vind, wel integendeel ik hou er van vind het erg mooie honden.
Voor hun opvoeding ,dat laat ik over aan onze staff's eigenaars ,die zullen je wel goeie informatie verschaffen.;-)
Misschien niet meer vanavond ,want het is al redelijk laat ,en morgen zullen er wel veel baasjes moeten werken. ;-)
ikzelf heb een franse bulldog,1jaar en het is een reu.O-)
Ik wens jullie nog veel geluk en plezier met jullie pup. :-D
Grtjs Noella en Igor  ;-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

hey en welkom op hp!
mooie pup heb je daar, ooit komt hier ook nog een engelse staff. nu heb ik mijn amerikaantjes maar als 2 van hen de regenboogbrug oversteken komt hier toch een engelse staff of een asielhond (kan natuurlijk ook een engelse staff uit het asiel zijn ;-) )
zo te lezen zit je opvoeding wel snor, het 1ige wat ik er voorlopig aan kan toevoegen is dat je ze goed moet leren omgaan met kinderen en dat je haar best kan leren alles toe te laten van mensen en kinderen. als een mens of kind wat fout doet zet jij het als baas wel recht, dat hoeft je hond niet te doen.

met discriminatie krijg ik vaak te maken. ik maak er vaak grapjes over of lach ermee en negeer de dagelijkse dingetjes.
wat ik ook wel heb is dat mensen heel verbaast/raar kijken als je ze voorbij wandeld met 3 honden en een buggy O-)

honden page profiel melosssmelosss 3 doggies

honden foto van melosss

Ik niet, vriendinnetje heeft een prachtig reutje genaamd Chucky, waar ik ook regelmatig mee loop:-D lekker eigenwijs, kan goed met alle dieren en kinderen, behalve met de meeste reutjes. Hij is wel lomp, als hij naar de andere kant van de bank wilt rent hij zo over je heen, zonder te kijken of hij je misschien wel niet in je buik trapt O-) maar ach, we houden zielsveel van hem ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

hier ook een engelsje :-D

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip* 3 doggies

honden foto van *Boots*Rip*

Hoi welkom,

Nu heb ik 2 Amerikaantjes(herplaatsers) maar heb hiervoor ook 2 engelse gehad.
Na deze 2 komt er zeker 1 engelse stafford weer in huis.

Heerlijk ras O-)

honden page profiel Sab.Sab. 3 doggies

honden foto van Sab.

Ik heb ook een Engelse Stafford, maar pas sinds gisteren, dus veel kan ik er nog niet over vertellen qua opvoeding ;-)

En discriminerende opmerkingen? Gister lag ze in een reismandje naast me in de bus (8 weken oud). Vraagt een jongen vol belangstelling wat voor ras dat schattige hondje is. Na mijn antwoord was het meteen: "Oh, nóg zo'n hond met zo'n vechtuiterlijk op straat. Daar lopen er echt heel veel van, echt van die statussymbolen." Ehh...? Je kunt zeggen wat je wilt, maar mijn pup ziet er écht niet uit als een vechthond en dat gaat niet gebeuren ook ;-)

honden page profiel Anne1987Anne1987 3 doggies

honden foto van Anne1987

Hier een amerikaanse van 8 maand. Vriendje wil niks anders meer als de amstaff.. Ik zou miss ooit nog wel ander ras willen maar de amstaff is qua karakter heerlijk beesje en erg aanhankelijk. Ze ligt graag bij me om uit te rusten hihi.

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

Sabine ,zou je daar niet van beginnen kotsen met altijd dat juppen op dat ras . en t'houd niet op hé . vanmorgen is onze poetsvrouw geweest en ze vertelde me dat haar huur gaat opslaan om dat ze twee staff s hebben. Want volgens de huisbaas gaan die honden zijn huis afbreken!!! kan het nog erger?? Toch niet te doen he ,ben der zelf niet van op mijn pas. Zo lieve mensen en zo lieve honden.
ze mag wel  honden houden staat in hun huurcontrakt. Heb her gezegd dat ze eens naar de huurders bond moet bellen,want ik denk dat hij dat zo maar niet kan doen.
grtjs noella en igor

honden page profiel Sab.Sab. 3 doggies

honden foto van Sab.

Ja nou, ik wist natuurlijk dat die opmerkingen zouden komen, maar bij een hondje van 8 weken??

Belachelijk van die huurbaas, ik zou daar ook even goed achteraan gaan! Maar goed, ik weet ook niet hoe fijn het nog wonen is wanneer je steeds zo'n vent hebt te zeuren...

Ja, staffords zijn geweldige honden, het zijn dan ook juist de mensen zonder ervaring met staffords die deze vooroordelen hebben. Nou, laat ze maar. Wij weten wel beter ;-)

honden page profiel Mandy DaniqueMandy Danique 3 doggies

honden foto van Mandy Danique

Hey allemaal,

mijn naam is ook Mandy en heb ook een Engelse Stafford :-)
Hij heet Jimmy en is nu 16 maanden oud. Ook ik heb soms tips nodig wat betreft opvoeding en heb dit forum al eerder geraadpleegd. Naar mijn mening heel nuttig!

Jimmy heeft op dit moment vermoedelijk oormijt en/of oorontsteking. Het begon met een heel klein wondje in de oorschelp dat daar ook per ongeluk terecht had kunnen komen. Tot dat hij heel veel begon te krabben en het wondje steeds groter maakt. Ook schudt hij met zijn kop dus ik heb voor de zekerheid een afspraak gemaakt met de dierenarts. 

Nu ik hier toch ben, heeft iemand misschien tips over speeltjes voor staffords? Ik heb het probleem dat alles kapot gaat na 1 keer spelen! Hij heeft zo'n sterke kaak en gebit dat geen enkel speeltje het volhoudt. Tot nu toe heb ik (buiten knuffels, piepspeeltjes etc. daar hoef ik namelijk al niet aan te beginnen) de meest dikke touwen geprobeerd, ballen van massief rubber en dikke houten takken maar alles sneuvelt. Of is dit misschien een gedragsprobleem?

Groetjes Mandy

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

kong en sumo heeft speeltjes die ook stafford proof zouden moeten zijn..

de blauw kong is hier snel gesneuveld, maar de zwarte is nog heel en overleeft het tot zover.
sumo schijnt ook sterke speeltjes te hebben

ook kun je kijken op bullystyle.nl

speelgoed voor sterke honden

als echt alles per direct kapot gemaakt en gesloopt wordt is het misschien wel iets daarmee aan de slag te gaan, dat lijkt me eerder sloopneiging dan spelen

ow en kopschudden wijst vaak op een oorontsteking...is het oor vies? stinkt het?


honden page profiel Mandy DaniqueMandy Danique 3 doggies

honden foto van Mandy Danique

Hij speelt er even mee en dan begint hij er op te kauwen enz. Als ik het dan niet weg haal gaat hij door tot het stuk is. Het gekke is dat hij hier in huis niets kapot maakt, zelfs toen hij kleiner was heeft hij nooit iets vernield.

Maar in ieder geval bedankt voor de tip van het speelgoed, ik zal er eens naar zoeken!

Zijn oor stinkt trouwens niet en ik zie ook geen viezigheid. Misschien ben ik er vroeg bij?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Jimmy is wle een leukerd trouwens :-D

dan zou ik het idd weghalen als hij het gaat slopen, misschien leert hij dan dat ie ermee mag spelen, maar niet stukmaken.
althans, niet express...
een hoop dingen gaan ook stuk als ze er gewoon mee spelen, dat krijg je met die maalkaken he haha..maar zodra hij het gaat slopen om het te slopen zou ik het wegpakken en is het klaar.

zou kunnen dat je er vroeg bij bent en het oor nog niet echt smerig is...maar als je het niet vertrouwt zou ik gewoon even langs de DA gaan voor de zekerheid. hoef je je achteraf iig niet schuldig of lullig te voelen :-)

honden page profiel altoalto 3 doggies

honden foto van alto

leuke honden , dus in ieder geval een goeie keus wat dat betreft !

honden page profiel Karin, Philo, en YeniKarin, Philo, en Yeni 3 doggies

honden foto van Karin, Philo, en Yeni

Hoi Mandy,

Wat een mooi hondje heb je. Wij hebben een Am. Stafford teefje, ook nog niet zo lang.
Onze Yeni is heel gevoelig voor stemming, een boze blik of klank is vaak (niet altijd) al genoeg om haar te stoppen waar ze mee bezig is.

Wel concequent zijn!

We hebben ook gemerkt dat er nog steeds heel wat vooroordelen rond gaan over staffordjes. Aan ons de taak om het tegendeel te bewijzen, door ze goed op te voeden!

( voor alle slopende honden, want die hadden wij ook, kauwbotten en een kong, verder ging alles stuk)

Grotjes Karin. :-D

honden page profiel Esther & ZoëEsther & Zoë 3 doggies

honden foto van Esther & Zoë

Hoi Mandy welkom op het forum!
Hier ook een engelse stafford en zoals je op de foto ziet lijkt ze wel een beetje op die van jou, grappig hoor!

honden page profiel Mandy DaniqueMandy Danique 3 doggies

honden foto van Mandy Danique

Qua opvoeding ben ik consequent en best streng en daar merk ik echt de voordelen van want hij luistert heel goed, het is echt alleen het speeltjes-gedrag.

En inderdaad, wij hebben ook gemerkt dat er veel vooroordelen over staffords zijn. Sommige mensen lopen met een boog om ons heen, steken plotseling de straat over als ze ons met Jim zien of lopen gewoon de andere kant op, heel jammer. Ook zijn mensen vaak verbaasd als Jimmy onderdanig is, alsof hij agressief zou moeten zijn ofzo.

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

Mooie hond heb je Mandy, bij welke fokker komt ze vandaan?:-)

honden page profiel Lyllionia Lyllionia 3 doggies

honden foto van Lyllionia

Welkom :-)

honden page profiel denisedenise 2 doggies

honden foto van denise

Hey Mandy,Welkom! Geweldig hondje :-) Wij hebben een amstaff en een engelse staff :-)

honden page profiel MandyMandy

honden foto van Mandy

Wat leuk al die reacties! Qua speelgoed zit ik met het zelfde probleem! ;-) het enige wat heel blijft is de kong en ik moet zeggen dat de wubba kong (die voor buiten dan) ook al erg lang meegaat! Verder gaat alles aan speelgoed hier kapot! Ik heb haar bij RedPassionstaffs vandaan, in Waalwijk! Heeeeeel goede fokker en ook echt een hele lieve zorgzame vrouw! Super voor haar hondjes!

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

heb 3 engelse staffies, waarvan we met de 2 jongste actief lid zijn van de sbtsc en doen regelmatig een show lopen :-D

honden page profiel MandyMandy

honden foto van Mandy

" Hoi Mandy welkom op het forum!
Hier ook een engelse stafford en zoals je op de foto ziet lijkt ze wel een beetje op die van jou, grappig hoor!
"


Zoo ze lijken echt wel op elkaar! Wat leuk!

honden page profiel Dido ~ Indy & RufusDido ~ Indy & Rufus 3 doggies

honden foto van Dido ~ Indy & Rufus

Hier een Engels Stafford teefje van 17 maanden en een Amerikaans Stafford reutje van 18 weken. Ik merk dat de Engelse veel drukker is dan de Amerikaanse, maar dat zou ook met het verschil tussen teef en reu en hun eigen karakter te maken kunnen hebben. Maar allebei super leuke rassen!

Vooroordelen kom ik helaas ook wel eens tegen. Zelfs wel eens mee gemaakt dat iemand in het park zn hond optilde toen mijn Engelse Stafford kwispelend op haar afrende om te spelen. Of een keer in de wijk, had ik mijn hond aangelijnd, rende een beagle de straat over en kwam blaffend voor mijn hond staan. Kwam het baasje er achter aan en vroeg of mijn hond niet gevaarlijk was....

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: poedel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^