Wat doe ik verkeerd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Shari (Gast)

Hallo allemaal
Ik heb sinds zondag een pup in huis.
'S nachts slaap ik erbij zodat ze niet in paniek raakt.
Gisteren en vandaag ben ik voor de eerste keer echt gaan wandelen.
Gisteren ging dat nog goed maar deze morgen alweer niet meer. Ze trok hevig aan de lijn, gromde en was echt agressief. Dan nam ik haar mee naar huis en gaf ik jaar eten. Ook thuis na het eten is ze weer een sprong in het veld en zeer levendig. Ik Snap het niet goed want 's nachts slaapt ze ook niet al te veel!
Zijn er mensen met tips? Ik word er een beetje ontmoedigd van.

Mvg
S

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doe ik verkeerd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een pup....en dan ook de temperaturen die niet aangenaam zijn, een pup is wisselvallig, ga er smorgens vroeg mee wandelen, met dit weer, en laat haar dan de gangentje een beetje gaan, kijk wat ze doet, alles is nieuw en spannend, en ook vaak eng.

dwing niets, ga er wel op uit met je pup. het socialiseren is belangrijk, zet een lekker badje in de tuin, of balkon, speel met je pup in het water.

ga eens naar de markt, is het te warm ga dan heel vroeg, al is het maar een half uurtje, ga naar een, speelplaats waar honden zijn, misschien ken je iemand met een sociale hond, laat dr kennis maken, allemaal hele kleine dingentjes. de pup moet alles ontdekken.

hier ook een zomer pupje gehad, in een hittegolf, sliep ook niet. doe lekker rustig aan met je pup, zorg dat ze goed eet en drinkt, en heus als ze eens lekker omvalt van de slaap, lekker laten liggen.

en wat is een weekje ? helemaal niets toch, jij moet ook aan je pup wennen, en de pup aan alles.

komt vast goed. en fijn dat je de snachts bij je houdt. :-D

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

this nog maar een pupje , en die zijn net als kleine kinderen,je hebt er ff werk van.
en dat lopen, je kan 3 dingen doen of je gaat gelijk naar huis of je gaat ff op je hurken en aait en praat ff tegen je pup(op gemak stellen)dan loop je weer verder of je tilt de pup op en loopt een eind verder met de pup op de arm,en dan ga je weer terug naar huis maar laat dan de pup lopen.
en wil je een rustige hond? doe er dan niet idioot veel mee,laat je pup een pup zijn en je hond een hond en Geen speelkameraad voor jezelf.
hoe meer rust des te beter,wij hebben nog nooit in die 30 jaar drukke honden gehad,ze waren altijd rustig ,maar dat ligt dus ook heel erg veel aan de opvoeding.
maar das wel mijn mening en ervaring he,niet van een ander.

honden page profiel ..

honden foto van .

je doet niks verkeerd, en je pupje ook niet ... Ze is gewoon een pup ;-) Pups zijn niet agressief, die kennen die emotie nog niet als ze zo jong zijn.
De halsband en riem is voor vele pups nog een raar verschijnsel, vooral het wandelen aan zo'n lijntje is gewoon raar. Gaya heeft er ook een poos over gedaan tot ze wist hoe ze aan de het riempje moest mee lopen, ze ging elke keer op dr kont zitten O-)
Alles is nog nieuw, spannend en eng, ze moet nog wennen aan haar nieuwe omgeving, alleen zijn zonder haar broertjes,zusjes en haar mama! Blijf zelf rustig en dwing niet. 

Met lopen probeer je haar mee te lokken met wat lekkers als ze netjes met je mee loopt dan beloon je haar met een heel hoog/vrolijk en leuk stemmetje en geef dr wat lekkers. Gaat ze tegen stribbelen blijf je rustig en staan en probeer je haar toch weer bij je te lokken. 
ze schrijft dat ze na het eten levendig was .. Wat deed ze dan? Hier zijn ze ook nog steeds heel erg happy als ze gegeten hebben, vooral als ze het heel erg lekker vonden, komen ze me zelfs bedanken, krijg ik kusjes, worden de snuitjes gepoetst aan de de kussens van de manden etc. 

Slapen moet gewoon nog wennen, sommige pups zijn snachts ook nog wakker omdat ze moeten plassen, pups die al gelijk de nacht doorslapen is zeldzaam. gewoon lekker naast je bed in een bench als ze onrustig wordt hand in de bench en kalmeren. echt het zal steeds beter gaan! 
pups opvoeden is zwaar en veel werk maar met rust, orde en regelmaat komt het allemaal goed. 
Geniet vooral van deze tijd want ze worden zo snel groot (heerlijk cliche maar zo waar ;-))

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

Een pup is net als een baby, denk aan de 3 R .
-----------------
Rust,Regelmaat en Reinheid ;-)

Shari (Gast)

Hoi

Bedankt voor de reacties. Ze was inderdaad zeer levendig na het eten. Ze crosste met haar speelgoed de keuken rond en vele rondjes rond de tafel. En grommen op het speelgoed. Ja ik denkbm dat we gewoon geduld moeten hebben. Is zeker niet gemakkelijk. Het is toch zeker een goed teken dat ze zelf de bench in gaat om te slapen maar na een tijdje wil ze dan op de koude vloer liggen dit komt door de warmte zeker?
Toy toy

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Shari,

ten eerste gefeliciteerd met je pup!
Wat voor ras is je pup?
Altijd wel leuk om te weten, hihi! :-)

Pups worden met 8 weken bij moeder, broertjes/zusjes
en vertrouwde weggehaald.
Dit is voor pups een hele grote verandering en moeten heel erg wennen aan de nieuwe situatie; nieuw huis, nieuwe baasjes, andere regels, de ene pup is sneller gewend dan de ander, dit kost echt gewoon tijd!
Geef de pup ook die tijd die nodig is, forceer niks en doe niks onder dwang!
Laat de pup jullie eerst vertrouwen en wennen aan alles!

Ook moet een pup alles nog leren, ook dit kost veel tijd, geduld en herhaling/oefening!
Ga je ook naar pupcursus met haar?
Is wel aan te raden, zoek een hondenschool die op een leuke, positieve manier werkt en vooral het werken aan het vertrouwen en de band tussen baas en pup, vooropsteld!

Wat betreft het aan de lijn lopen, ben het eens met Astrid, pups vinden dit meestal niet fijn, ook dit moet wennen, dus na 2 x dit gedaan te hebben kun je daar nog niets over zeggen, het is logisch dat ze zo reageert!
Het is wel belangrijk dat het wandelen aan de riem heel leuk en positief maakt, zodat je pup het leert niet erg en misschien zelfs leuk te vinden!

Ik heb wel eens gehoord dat jonge honden (misschien volwasssen ook wel hoor) na het eten zo'n momentje kunnen hebben, ze zijn verzadigd, hebben weer eten in hun maag, bepaalde voedingsstoffen zijn weer binnen gekomen.. kunnen ze even wat hyper worden.
Ik zou dit trouwens niet te lang toestaan, voor het zelfde geldt weet ze geen stop te vinden en draaft ze door en met een volle maag is aan te raden eerst niet te beweeglijk te zijn.

Die sprint rondes gebeurd bij pups ook wel eens op andere momenten, hoort er een beetje bij, maar ook hier zou ik het niet lang door laten gaan.
Het kan soms ook een teken zijn van te veel prikkels en dat niet kunnen verwerken, dan is rust noodzakelijk!
Een pup heeft veel rust nodig, meer dan een volwassen hond!

Bepaalde gedragingen kunnen idd ook te maken hebben met de warmte, zoals Willemijn aangeeft, zijn goede richtlijnen!

Groetjes


Shari (Gast)

Hoi isha

Bedankt voor je reactie.
Het is trouwens een bruine chocolade labrador pup.
Niet laten doorgaan zeg je die sprintjes en rondjes rond tafel maar hoe kalmeer ik ze dan? Ze spartelt telkens tegen als ik dat probeer en weer bijt Ze dan.
We hebben net weer gaan wandelen btw
Het ging goed langs de kalme straatjes lang de drukkere baan iets minder. Ze wilde iedere keer langs dezelfde weg teruggaan in plaats van doorgaan. Best lastig. Neem ik ze dan even op mijn arm ofzo? Bedankt alvast.

Groetjes

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Wij hadden ook na het eten van de "hiepere harries" die dan ook nog eens samen gingen spelen en dat draaide dan ook nog wel eens uit op ruzie, net als bij oververmoeide kinderen... Dus ben ik eten gaan geven in de bench, bakkie leeg, tukkie doen omdat er niets anders te beleven valt.

Grommen naar een speeltje is vaak speelgrommen, onze pups grommen onderling ook maar er is een verschil in toon tussen speels grommen en het schellere ruzie grommen.

Als je pupperd niet mee wil waar jij heen wil, geduld en probeer eens of het werkt om haar uit te nodigen om mee te komen, loop achteruit, beetje lief pratend en beweeg je hand van haar vandaan alsof je haar lokt met een brokje , maar ik zou geen brokje in de hand gebruiken nu. Alle kans dat ze vrolijk op je af komt huppelen ;-). Draai met haar mee en probeer of ze samen met je op wil lopen. Het kan tijd kosten,geeft niet, je hebt geen haast toch?

Veel plezier met de kleine pupperd, ze zijn zo leuk als ze nog zo klein zijn!

Mireille

honden page profiel DD

honden foto van D

Gefeliciteerd met je pup.
mag ik vragen hoe lang je wandelt? Aangezien je niet te lang mag wandelen, je neemt de tijd aan hoe oud de pup is.
Is hij 8 weken dan 8 minuten wandelen.

Verder is een pup niet agressief. het is een baby, een baby die dingen moet leren. Een baby weet ook niets en zo is het met een pup ook. Aan de riem wandelen is misschien wel heel eng, oefen dat in de tuin. Riempje om en weer af.
Laat hem ook niet te veel rennen door het huis, dit vanwege zijn heupjes. Ook springen moet je nog even niet laten doen.

Een pup hoort 18 uur te slapen per dag, dus geef hem verplichte rust. Als je hem pakt, dan bijt hij zeg je. Maar dat is geen bijten, dat is of spelen of aangeven dat hij niet opgepakt wil worden. Toch zul je dat wel moeten doen, anders krijgt hij zijn rust niet.
Ik hoop dat je je ingelezen hebt in het houden van honden en anders is het verstandig dit nu nog te gaan doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat doe ik verkeerd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^