Ben ik te voorzichtig? Overdrijf ik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Sorry voor de titel, kon het niet goed omvatten in een paar woorden.

Ik wil even jullie mening of ik iets goed heb aangepakt of te voorzichtig ben.

Ik loop vanmorgen na de wandeling terug naar huis met Santa, komt er om de hoek ineens een vrouw met 2 tja, geen Ridgebacks, maar ze lijken erop alleen wat groter. Beide kanten had ze er één, korte lijn, echt zo'n "stoere" houding. Niks verkeerds over de vrouw maar ze ging er voor zeg maar.

Ik weet dat Santa uit onzekerheid kan uitvallen bij zulke imponerende honden en oefen hiermee, maar wil ook voorkomen dat het gebeurt.
Omdat hij echt niet mee te krijgen is en ik niet aan z'n nek wil trekken, laat staan dat ie uit de halsband vliegt, vraag ik of ze wil oversteken.
Ik vind elkaar met in totaal 3 grote honden op een stoep passeren sowieso niks, en ze kennen elkaar niet.
Met pijn en moeite, en irritatie op haar gezicht deed ze het, de honden gingen ook niet vlot met haar mee, maar ze kwam aan de overkant.
Intussen leid ik Santa af met brokjes op de stoep, dat deed hij keurig.
Omdat ik me altijd geroepen voel alles uit te leggen, zeg ik dat ik dat vroeg omdat Santa kan uitvallen.
Zegt ze: Hij zit toch aan de lijn??
Ik antwoord dat dat zo is, maar ik niet wil dat uitvallen gewoontegedrag wordt.
Aan haar blik te zien nam ze me toen al helemaal niet meer serieus, ik ben maar doorgelopen.
Maar wel met een hond die zich keurig heeft gedragen!

Wat vinden jullie, hadden jullie dit anders gedaan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben ik te voorzichtig? Overdrijf ik?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Sav&MessiSav&Messi 3 doggies

honden foto van Sav&Messi

top gedaan toch!

vraag me alleen af waarom je zelf niet bent overgestoken? dan had die andere vrouw misschien meer 'respect' ervoor gehad??

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Je hebt het super gedaan!!! Jij hebt er voor gezorgt dat je hond niet uitviel. Natuurlijk hoeft hij ook niet uitvallen maar je hebt er nu voor gezorgt dat grote honden oké zijn.

Ik wilde dat meer mensen dit deden. Ze hoeven elkaar niet dicht te passeren als het niet hoeft. Honden onderling, als ze los, zijn begroeten elkaar ook niet recht opelkaar af.

Er is door Renate Steinfort een fijne etiquette over gemaakt zie http://www.lifecoachcompany.nl/images/downloads/hondenetiquette.pdf

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

kon je santa niet direct afleiden met brokjes en zelf oversteken?
ik zou het ook niet leuk vinden als iemand mij vraagt om over te steken met mijn honden terwijl ik helemaal niet aan die kant hoef te zijn.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik vind persoonlijk dat je het heel goed hebt gedaan. Ik heb geen ervaring met het uitvallen naar honden, maar onze pup was in het begin echt bang van dit soort grote drukke honden en ik wilde dan ook vermijden dat ze onnodig in een verkeerde situatie zou belanden.
Jammer is dat er toen ook veel mensen reageerden alsof ik iets heel verkeerds deed, en zo van - maar mijn honden doen niets. En dat ik het erger zou maken enzo.. Maar soms voel je zelf gewoon dat het niet goed zit en dat het mis kan gaan.
En ik ben van mening dat je het goed gedaan hebt, door mogelijke problemen te voorkomen.
Gr. Alexandra

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

1 ding had ik ook anders gedaan, idd het zelf naar de andere kant lopen. Jouw hond kan uitvallen dus moet jij er ook voor zorgen dat je hond dit niet kan doen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

De reden dat ik zelf niet overstak is dat Santa bij het zien van een andere hond vaak gaat zitten en soms zelfs liggen en dan echt niet van de plek te krijgen is. Omdat we al in mei door de fysio 2 wervels, waarvan 1 in de nek, hebben laten terugzetten (Santa kwam als herplaatser bij ons met enorm trekgedrag), wil ik niet aan zijn lijf of nek trekken.

Ze kwam ook ineens de hoek om, en was +/- 10 meter van ons af, ik vind de stoep echt te smal om mij én Santa te passeren met 2 grote honden.

Als ik het al verder vooruit zie aankomen, en geloof me, ik scan de hele buurt af ;-), ben ik degene die oversteekt of even omdraait.

Het is ook niet zo dat Santa dit dagelijks doet, maar ik voorkom het liever.

Ik vond vooral de reactie van haar zo apart, alsof het niet uitmaakt dat een hond uitvalt omdat hij aan de lijn zit?!

En wat Esther zegt, veel mensen vinden het doodnormaal om recht op elkaar af te lopen met de hond, en ja, dan gaat ie van mij liggen ;-)

Mensen in de buurt die ons kennen beginnen van een afstand al te lachen, is het weer zover?? ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

compliment........ook ik zal nimmer langs een hond gaan als de toeweg te smal is. nimmer problemen met bamse, maar doe ik dus ook niet.

je hebt het van te voren al aangezien, dan zou je voortaan zelf naar de overkant kunnen gaan, afleiden je hond met wat lekkers, nu krijg je de irritatie van de vrouw mee, dat is voor jou minder.


en je mag zeker vragen, wilt U naar de overkant ? maar beter is zelf het iniatief te nemen, maar je hebt goed gehandeld.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Mooi artikel trouwens Esther! Dankje.

Weet je, die sukkel van mij wil eigenlijk alleen contact maken, wil alles zien en naartoe.

Wij weten niet wat er in zijn 1e levensjaar wel of niet is gebeurd, maar ik vrees dat ie vooral heel weinig andere mensen en honden heeft gezien en heel weinig buiten (los) is geweest.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Nu ik er nog eens over nadenk, aan de ene kant snap ik dat het erg vreemd is dat iemand je vraagt over te steken. Aan de andere kant was ze dan dus recht op ons af gelopen op een stoep van 2 meter breed.

Maargoed, het is ook aan de persoon zelf hoe je de boodschap ontvangt, zeker na mijn toelichting.
Misschien heeft ze wel een enorme rotdag ;-)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

In deze situatie vind ik dat je dit heel goed hebt aangepakt! Als je je hond met kracht had meegesleurd, was ook niet goed, en laten uitvallen naar de andere honden ook niet. Dus even vragen aan de andere partij om jou in die situatie te helpen (door naar de andere kant te stappen), is prima!Moest ik die vrouw geweest zijn, had ik het zelf beter ingeschat, opgemerkt dat jouw hond 'standbeeld' werd en had ik uit mezelf naar de andere kant gestapt.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Nu ik er nog eens over nadenk, aan de ene kant snap ik dat het erg vreemd is dat iemand je vraagt over te steken. Aan de andere kant was ze dan dus recht op ons af gelopen op een stoep van 2 meter breed.

Maargoed, het is ook aan de persoon zelf hoe je de boodschap ontvangt, zeker na mijn toelichting.
Misschien heeft ze wel een enorme rotdag ;-)
"

aan de andere kant zeg je dat de vrouw het ook best moeilijk had en met pijn en moeite overstak. ik maak eruit op dat ze dus ook aan haar honden moest sleuren of zij gesleurt werd door de honden.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ze liepen niet heel vlot mee nee, maar eerlijk gezegd heb ik het niet supergoed bekeken omdat ik met Santa bezig was. Ik hoorde haar de honden aansporen om mee te lopen.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik vind ook dat je goed hebt gehandeld. Perdie is nogal onzeker aan de lijn en ik steek ook altijd over of ga opzij voor andere honden en in jouw geval zou ik dan ook net hetzelfde vragen :-) Ik kan makkelijk oversteken zonder te moeten opletten voor Perdie haar nek maar in jouw situatie vind ik het heel normaal en goed dat je ze het zo hebt opgelost! Misschien had de vrouw inderdaad een slechte dag of begreep ze het niet helemaal :-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat ze voornamelijk een andere manier van met honden omgaan heeft.
Wat ik begrijp is dat het voor haar niet uitmaakt of een hond uitvalt omdat ze toch aan de lijn zitten.
Dat mag, alleen past dat niet bij mijn manier van met een hond omgaan.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Jammer dat ze er dan zo over denkt want als het je niet uitmaakt of een hond uitvalt ben je blijkbaar niet bezig met een sociale stabiele hond op te voeden. Ik ben er zeker van dat moest ik telkens Perdie laten uitvallen aan de lijn dat ze er heel erg gestresseerd van zou worden en ook uiteindelijk los zou uitvallen naar andere honden of bang worden bij andere honden.. rare vrouw :-)

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Die reu van mij gaat ook liggen, om er vervolgens ook fanatiek opaf te springen om te spelen, maar aan de riem vind ik dat ook niet verantwoord.

Passeren op een stoep zie je zo vaak gebeuren, maar ik ontwijk het ook. Stel die andere hond geeft een verkeerd signaal al en de boel escaleerd... Aan de lijn zijn ze veel feller dan los.

Hier een Dogo Canario reu van 77kg die nog niet snapt dat hij zijn ballen kwijt is en een Duitse Dog puber van net 1 jaar die verzuipt in haar hormonen.
Apart uitlaten gaat niet, die teef breekt het huis af zonder de reu.

Hier ook slapstick comedy als ik met ze loop, continu oversteken, omdraaien en allerhande toerischtische routes door struikgewas haha!

Ik snap dus helemaal jouw situatie, alleen was ik die andere vrouw met 2 krachtige honden, maar met Santa's gedrag. ;-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Ik heb de andere reacties niet gelezen, maar ik vidn dat als ik een probleem heb met mijn hond, ik degen ben die zich moet aanpassen en in dit geval moet oversteken. Ik vind het dus vreemd dat je de vrouw vraagt om over te steken.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk ook, wanneer je zo anders de opvoeding van je hond benadert, je elkaar ook niet gaat begrijpen.
Ooit een discussie gehad met een collega, die én een Gentle Leader én een prikband heeft, omdat de hond zijn vrouw op straat heeft omgetrokken.
Toen ik voorzichtig begon over werken voor het voer, hongerprikkel, belonen/clickeren kreeg ik als antwoord dat de hond precies wist wat ie moest doen als ie een koekje kreeg.
Nou, dat weet Santa weer niet want het voertje komt pas als de opdracht is uitgevoerd.
En werken voor het voer was zielig, hij moet gewoon zijn brokken krijgen.
Maar hij is heel tevreden nu, de hond trekt zijn vrouw niet meer over straat :'(

Ik weet dat ik dan gewoon ga zwijgen, heeft toch geen zin.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ik heb de andere reacties niet gelezen, maar ik vidn dat als ik een probleem heb met mijn hond, ik degen ben die zich moet aanpassen en in dit geval moet oversteken. Ik vind het dus vreemd dat je de vrouw vraagt om over te steken. "


Ok, maar vindt jij dan dat je een ander niet kunt vragen om hulp in een dergelijke situatie?

Als zij recht op ons af was gelopen, was Santa blijven liggen, en misschien opgesprongen als ze dichterbij waren gekomen. Of hij was uitgevallen weet ik niet, maar feit blijft dat we dan met 2 volwassenen en 3 grote honden op een breedte van 2 meter elkaar hadden moeten passeren.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik vind ook dat je super heb gehandeld... tuurlijk zou het zo zijn dat als jou hond uitvalt jij moet oversteken, Dat zou het meest logische zijn, maar je gaf aan dat je het te laat hebt zien aankomen door dat ze een bocht omkwam.
en je dus eigenlijk al te laat was om over te steken omdat Santa al ging liggen, blijven staan. 
Dan vind ik super dat je die mevrouw vraagt om jou even te helpen! ;-) 
Voorkomen is beter dan Genezen

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik vind zeker niet dat je te voorzichtig bent. Steek zelf ook altijd over als er een andere hond tegemoet komt. Vind het raar om elkaar te passeren op zo'n smalle stoep. Zelf zou ik het dan niet aan een ander vragen, om over te steken, maar ik heb ook geen honden die gaan liggen o.i.d. 
Als ik mijn honden aangelijnd heb en er komt een loslopende hond aan, vraag ik ook vaak of ze 'm even aan willen lijnen. Heb ook al vaak zat mensen meegemaakt die heel apart reageren, want hen hond doet niks hoor. 
Sommige mensen vinden het gewoon lastig om rekening te houden met een ander. Maak je er niet druk over, daar is het veel te warm voor. ;-)

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

:-) Ik vind het dapper dat je vroeg of ze over wilde steken, je kon hem immers niet meekrijgen? Je beseft nu zelf dat je dat de volgende keer beter niet kunt doen omdat mensen dat toch niet snappen. Super. Je zou nu de volgende stap kunnen maken, door te kijken op welke afstand je hem niet meer mee kunt krijgen. Dat kan pas met 5 meter zijn maar kan ook al op 30 meter zijn. Stel als hij met 30 meter al moeite heeft dan probeer je met ongeveer 35 meter ( je krijgt er wel ervaring in) al weg kunnen draaien en een andere kant uitlopen.

Esther wat een bijzondere link.

honden page profiel Nikki, vrouwtje van Baco & DaniNikki, vrouwtje van Baco & Dani 3 doggies

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

Ik vind dat je het goed gedaan heb! je bent voorzichtig op een goede manier! Helemaal niet te overdreven!
Mijn Dani is ook heel onzeker en als we dan een onbekende hond tegen komen, dan gaat ze blaffen en grommen. Het lijkt agressie, maar dat is ze totaal niet! 
Er liep een hond los in onze buurt waarop ik vroeg netjes aan die mevrouw of ze haar hond even bij zich wilde roepen. Dit deed ze uiteindelijk wel maar met moeite..
Ze zij wat doet mijn hond verkeerd dan! Ik denk zucht daar gaan we weer, is het nou zo moeilijk om even je hond bij je te roepen.. Nee omdat Dani aan het blaffen was, moest ze maar een muilkorf om... Ze is helemaal niet agressief.. :( Deed me best wel wat.. :(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik vind dat je het heel goed gedaan hebt en zou het ook zo doen.

 Natuurlijk is zelf oversteken beter nog, maar ik weet uit ervaring dat dit niet altijd zo gemakkelijk is als je net al iets te laat bent, wat je hier waarschijnlijk dus was. Voortaan dus eerder oversteken, maar soms heb je het niet in de hand en gebeurd er onverwachts iets.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

ik vind dat je goed gehandeld hebt :-D

als ik met olly aankwam zetten en jij zei: wil je even naar de overkant lopen?

dan snap ik het ook even niet XD

maar als je uitlegt waarom, zoals je dus in die situatie hebt gedaan, dan begrijp ik dat en heb ik er verder geen probleem mee.
vind dat alleen maar goed.


honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Dankjullie, ik waardeer alle reacties hoor, want ik besef heel goed dat het probleem in 1e instantie bij mijn eigen hond ligt.
Maar ik vind ook dat je elkaar moet kunnen helpen.
En die mw had ook nee kunnen zeggen en langs mij kunnen gaan lopen, ook goed.
Liep er trouwens net weer, mijn 2 meter was echt te ruim geschat, 1,5 meter komt meer in de buurt.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

vind het knap dat je het durfde te vragen! ik doe max vaak aan de andere kant neer zetten van mij en lijn kort als ik mensen/honden passeer.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

Prima,assertief toch! :-D
mensen zijn gewoon té vaak chagerijnig ;-)

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Ik vind het een heel normaal verzoek van jou kant.  Ik loop zelf ook een stukje om als ik iemand het moeilijk zie hebben met zijn/haar hond. Zowel voor mijzelf en mijn honden als voor de ander.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben ik te voorzichtig? Overdrijf ik?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: epilepsie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^