epilepsie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

Bij 1 van onze naakthondjes hebben ze epilepsie vast gesteld.
Zijn aanvallen worden steeds heftiger en duren langer.
De laatste keer kreeg die een aanval en direct erna weer 1.
Ben info gaan vragen bij een andere DA om te kijken wat zij ervan vond.
Zij stelde voor om met medicatie te beginnen omdat de aanvallen toch vrij
snel op elkaar volgen, hij heeft dit jaar al 4 aanvallen gehad.

Nu was mijn vraag of er iemand ervaring heeft met het geven van medicatie.
Als wij hier mee zouden starten is dit voor zijn hele leven en hij zou de
eerste 14 dagen wat duizelig kunnen zijn enz...

Nadeel is dan wel dat medicatie niet goed is voor de nieren en de lever enz...
Dan zou er elk jaar bloed genomen moeten worden om te kijken of zijn waarden
nog goed zijn.
Vind dit best wel een moeilijke keuze, wil natuurlijk niet te snel met medicatie starten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "epilepsie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hondje daar is epilepsie vastgesteld, door je dierenarts, het is dus een feit, meestal als het al vaker gebeurd is, komen de aanvallen meer voor, en volgen elkaar recent op. bij medicatie kan je dat heel goed voorkomen, en zo je hondje nog een prettig leven geven.

de medicatie moet wel ingesteld worden, maar zou er mee starten, het kan goed zijn dat bij een volgende epilepsische aanval je hondje het erger krijgt, en dan er niet goed van afkomt.

ga met je dierenarts in gesprek en spreek je twijfels uit. dan ben je gerustgesteld, en zelf zou ik zeker voor de medicatie gaan om een aanval verder te voorkomen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het nakijken van de nieren en de leverwaarden zou ik dan meerderen keren per jaar laten uitzoeken, en niet zoals jij omschrijft, een keer per jaar.{wat je dierenarts aanbeveelt}

als de dierenarts dat wel voorsteld, dan echt zal de aantasting van de nieren en lever, niet ernstig zijn, anders zou ze meerderen keren per jaar het bekijken.

zou toch zo snel mogelijk met de instelling van de medicatie starten.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ik heb zelf ook 2 epilepsie honden waarvan eentje medicijnen krijgt. Of je een hond op medicatie moet zetten hangt helemaal af van de ernst van de aanvallen en de regelmaat waarmee deze komen. Onze hond die medicatie krijgt heeft bijvoorbeeld maar 1x per jaar aanvallen gemiddeld, maar als ze deze heeft is ze wel meteen status epilepticus en hier nauwelijks nog uit te krijgen. Medicijnen zorgen er duidelijk voor dat de aanvallen weg blijven dus vandaar dat we bij haar hebben besloten hier voor te gaan.
Bloedwaardescontroleren doen we niet eens echt regelmatig, af en toe natuurlijk wel maar aangezien zonder leven toch geen optie is worden ze eigenlijk alleen gecheckt als we de doseringen aanpassen of er weer aanvallen zijn geweest.
Onze hond die geen medicijnen krijgt heeft frequenter aanvallen dan de ander maar deze zijn zo kort dat de voordelen van de medicijnen niet opwegen tegen de nadelen.

Kortom bespreek het inderdaad met je dierenarts en eventueel ook met de specialist op dit gebied Dr. Mandigers.
Als je nog vragen hebt kun je me altijd PBen ook...

Leuk trouwens weer eens iemand met een Crestie te zien hier op het forum, heb er zelf ook eentje heerlijke hondjes zijn het!

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

Dank je willemijn voor je antwoord.
Ah toch iemand die er zelf ervaring mee heeft.
Ik ga je zo meteen een pbtje doen want heb wel een vraagje.

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

" Dank je willemijn voor je antwoord.
Ah toch iemand die er zelf ervaring mee heeft.
Ik ga je zo meteen een pbtje doen want heb wel een vraagje. "

Nu moet ik alleen het nog zien te vinden ':-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Als je even over mijn naam gaat dan zie je de optie vanzelf staan ;-)...

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

" Als je even over mijn naam gaat dan zie je de optie vanzelf staan ;-)... "

Heb het gevonden ':-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben een hond met een partiele epilepsie en en ze krijgt hier voor Fhenoral wij zijn met haar naar Utrecht geweest en hebben om alles uit te sluiten een scan laten maken.
Wel word er ieder half jaar bloedonderzoek gedaan met name voor de lever.
Isa is nog maar 3 jaar en heeft het al ruim een jaar.

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

" Wij hebben een hond met een partiele epilepsie en en ze krijgt hier voor Fhenoral wij zijn met haar naar Utrecht geweest en hebben om alles uit te sluiten een scan laten maken.
Wel word er ieder half jaar bloedonderzoek gedaan met name voor de lever.
Isa is nog maar 3 jaar en heeft het al ruim een jaar. "

Volgens mij staan de DA'S hier in BE achter want ik heb al eens info gevraagd en die blijft altijd maar heel vaag, het enige wat ik te weten ben gekomen is dat het erfelijk kan zijn en dat is het.
Dat is toch ook nog jong, net als Billy die is van februari 4 geworden, hij heeft het ook al van zijn 3 jaar.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Primaire epilepsie openbaart zich tussen de 6mnd en 5jr bij een hond. Een jaar of 2/3 is dus gemiddeld, beetje laat zelfs... Na die tijd gaat het zelden nog om primaire epilepsie en is het meestal secundair dus veroorzaakt door iets van buitenaf (of andere gezondheidsproblemen).

Wij geven overigens ook onze hond die aan de medicijnen zit fenobarbital. Dit is het gebruikelijkste middel maar er zijn ook nog alternatieve op de markt te krijgen. Deze zijn echter over het algemeen wel nog heftiger en sterker dus eerder een volgende stap dan eerste keus.

honden page profiel Lilian en JoepLilian en Joep

honden foto van Lilian en Joep

Mijn eerste hond had ook epilepsie. Mijn hond had in het begin 4 aanvallen op een dag. Dat ging dus echt niet goed. Hij moest toen meteen aan een hoge dosis medicijnen, hierdoor was hij ontzettend sloom en in de war. Maar toen de waarden in zn bloed eenmaal goed waren, deed hij het er vrij goed op. Hij kreeg alleen op den duur weer aanvallen. Uiteindelijk hebben we hem daarom ook in moeten laten slapen. Mijn hond was alleen 8 jaar, dus hij had geen primaire epilepsie, waarschijnlijk een hersentumor of iets aan zn lever. Over de medicijnen weet ik dat de honden het er goed op doen, zodra de waarden in hun bloed geegaliseerd zijn. Sterkte!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Klopt inderdaad verschilt ook erg per hond hoe die op de medicijnen reageert. Abby's bloedwaardes waren meteen eigenlijk al goed toen ze op de pillen zat maar ondanks dat heeft het maanden geduurd voordat ze weer een beetje levendig en actief werd. Nu de 2e keer op medicijnen heeft ze nauwelijks ergens last van terwijl ik van anderen hoor dat hun honden voor het leven lang sloom zijn geworden of juist vanaf het begin af aan al nergens last van hebben.

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

" Mijn eerste hond had ook epilepsie. Mijn hond had in het begin 4 aanvallen op een dag. Dat ging dus echt niet goed. Hij moest toen meteen aan een hoge dosis medicijnen, hierdoor was hij ontzettend sloom en in de war. Maar toen de waarden in zn bloed eenmaal goed waren, deed hij het er vrij goed op. Hij kreeg alleen op den duur weer aanvallen. Uiteindelijk hebben we hem daarom ook in moeten laten slapen. Mijn hond was alleen 8 jaar, dus hij had geen primaire epilepsie, waarschijnlijk een hersentumor of iets aan zn lever. Over de medicijnen weet ik dat de honden het er goed op doen, zodra de waarden in hun bloed geegaliseerd zijn. Sterkte! "

Daar heb ik dus ook bang voor dat ik hem moet afgeven op jonge leeftijd.
Zo jammer dat die van jullie zo vroeg is moeten gaan, je kan ze nooit lang genoeg
bij je hebben he.

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

" Klopt inderdaad verschilt ook erg per hond hoe die op de medicijnen reageert. Abby's bloedwaardes waren meteen eigenlijk al goed toen ze op de pillen zat maar ondanks dat heeft het maanden geduurd voordat ze weer een beetje levendig en actief werd. Nu de 2e keer op medicijnen heeft ze nauwelijks ergens last van terwijl ik van anderen hoor dat hun honden voor het leven lang sloom zijn geworden of juist vanaf het begin af aan al nergens last van hebben. "

Het verschilt dus echt wel van hond tot hond.
Het is niet zo makkelijk om de juiste keuze te maken vind ik persoonlijk.
Want uiteindelijk doe je het wel voor de gezondheid van je hond.

Boy (Gast)

Kijk ook erg uit met chemische middelen zoals vlooien druppels en ontwormingsmiddelen, die kunnnen aanvallen opwekken, ook verandering in het dagelijks ritme of voer, probeer eens vers vlees sommige honden zijn hier erg op vooruitgegaan, en het liefst brokken zonder granen, wij hebben zelf onze hond op de leeftijd van 2 jaar verloren aan een cluster, zou absoluut aan de medicijen gaan, heel veel sterkte ps gebruik aub geen advantix, hier heeft onze vorige hond een hele heftige epileptische aanval op gehad

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

" Kijk ook erg uit met chemische middelen zoals vlooien druppels en ontwormingsmiddelen, die kunnnen aanvallen opwekken, ook verandering in het dagelijks ritme of voer, probeer eens vers vlees sommige honden zijn hier erg op vooruitgegaan, en het liefst brokken zonder granen, wij hebben zelf onze hond op de leeftijd van 2 jaar verloren aan een cluster, zou absoluut aan de medicijen gaan, heel veel sterkte ps gebruik aub geen advantix, hier heeft onze vorige hond een hele heftige epileptische aanval op gehad
"

vlooien druppels hebben ze hier nog nooit gehad, gelukkig nog nooit in huis gehad, ontworming dat halen we van bij de DA en dit gaat dan per gewicht.
advantix dat ga ik opschrijven dan vergeet ik het niet.
wel jammer van jullie hond om zo jong te moeten sterven.

Boy (Gast)

Hoi, niet elke hond reageert natuurlijk zo op advantix maar bij onze hond is toen zijn epilepsie begonnen en is vanaf toen alleen maar erger geworden, de medicijnen leken eerst aan te slaan maar uiteindelijk hielpen die ook niet meer en was het elke dag raak, ik moest hem zelf met valium injecteren, verschrikkelijk, maar er zijn honden die heel goed op medicijnen reageren en er zelfs helemaal geen aanvallen meer van krjgen, maar kijk uit dus met dingetjes die aanvallen kunnen uitlokken ook bv loopsheid of bij een reutje die loopse teefjes ruikt enz, elke verandering kan een trigger zijn, ik hoop dat jou hond het goed zal doen op medicijnen, vaak is dit gelukkig ook het geval
Sterkte

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "epilepsie" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: naar de DA
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^