Akita (tips)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo Akita fans!

Ik heb onlangs een Akita pupje aangeschaft, binnenkort mag hij naar huis!
Ons pupje komt bij particulieren (dus niet bij een fokker) en deze vertelde me dat Akita's zomaar durven aanvallen en dat ik dus moest opletten bij vreemde mensen en andere dieren, mijn vraag hier is dus "is dit echt zo?" ja hoor, dit is mijn eerste keer dat ik een akita in huis hou, ik heb andere rassen gehad zoals dobermann en Stafford terriër. Kan iemand me van jullie in het kort vertellen hoe een Akita is ? Als ik op internet opzoek krijg ik overal te lezen dat ze erg vriendelijk zijn en lief.

alvast bedankt!

Lotte

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Akita (tips)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Je hebt zo te zien al ervaring met een ras dat wel super waaks en verdedigend is, een Dobermann! Je hoeft dus niks te vrezen.

De Akita's die ik ken zijn gereserveerd/ of vriendelijk naar mensen, maar absoluut niet agressief. Ze staan nou ook niet bekend als de beste wakers..

Ik moet toegeven dat dit ras wel eerder geneigd is tot vertoning van agressie naar andere dieren (honden-zelfde geslacht), maar bij mensen absoluut niet..

Denk dat je je geen zorgen hoeft te maken, gewoon goed socialiseren, regels toepassen en consequent zijn.

Lotte (Gast)

Bedankt! En dit is ook wat ik op internet las, maar maakte me een klein beetje zorgen over het deel dat die mensen me zeiden. 
Oef wat een geruststelling ! :-)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ik sprak gisteren nog een man in het park die voor zijn huidige hond een Akita had. Ingeslapen omdat hij een kind had gebeten.

Verder weet ik dat het geen makkelijke honden zijn, erg verdedigend.

Waarom heb je geen informatie gevraagd voordat je de pup al had uitgekozen?

honden page profiel CharlotteCharlotte

Ik heb veel informatie opgezocht over de Akita. Maar van waar mijn pupje komt, vertelde ze me andere dingen dan wat ik las

(heb een account nu aangemaakt)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Het enige dat ik wel vond van de akita op les is dat ze erg met de bek werken. dus wat gauw happerig zijn. Ik vond ze ook wel lief en de eigenaren waren ook erg gek op ze maar hun klacht was telkens toch wel weer dat tijdens het spelen met andere honden hun bek gebruiken. Dat was geen gemenigheid maar niet alle honden vinden dat leuk.

Thalya (Gast)

Ik heb zelf ook een akita, die ondertussen 7 jaar is. Dat ze gereserveerd zijn naar vreemden toe klopt, maar zomaar aanvallen? Nooit. Een akita valt nooit aan zonder reden (tenzij er iets mis is qua hormonen, tumoren,...) Ooit is mijn akita beginnen grommen naar iemand waar ik toen geen reden achter zocht, maar achteraf heeft die kerel mij enorm gekwetst en ik vermoed dat hij dat al aanvoelde.

Dat ze supertrouw zijn: ja! Als er iemand vreemd binnenkomt en ons probeert aan te raken, komt mijn akita er zowiezo tussen staan. En dit heeft hij enkel bij ons, vooral bij mij. Je kan zeggen dat dit puur verdediging van de roedel is, maar het voelt anders aan. Ik wil echt nooit meer een ander ras. Elk anders ras (ik wil hierbij niet op de tenen trappen) voelt 'dommer' aan.

honden page profiel Irene Irene

honden foto van Irene

Vrienden van ons hebben twee akita's, een amerikaanse en een japanse. De Japanse is een echte goede lobbes naar mens en dier, die vind een hoop goed. De amerikaanse is een echte pittige tante, zij kan niet zo maar met alle honden overweg, maar met de juiste begeleiding is het ons wel gelukt dat ze maatjes werd met onze oude hond, we hebben er een jaar voor nodig gehad met veel met elkaar wandelen en over de vloer komen maar het zijn de beste maatjes geworden!

Onze oude heeft ze zelfs zo ver gekregen dat ze allebei vrijwillig het water met hem in gingen en 1 van de twee akita's deed zelfs mee met stenen van de bodem duiken.

Ik denk ook dat het met geduld en goede opvoeding wel losloopt allemaal, geniet lekker van de pupje!

honden page profiel NinaNina

honden foto van Nina

Ik heb een groot zwak voor Akita's en heb er wel wat over gelezen omdat ik eraan dacht misschien een Akita in huis te nemen voorheen.
Uitkomst was dat ik te weinig ervaring heb (heb nu mijn 2e labrador).
Het zijn honden, althans wat ik gelezen heb, die vaak 1 baas kiezen en ze worden ook wel de katten onder de honden genoemd gezien ze komen waneer zij dat willen.
Hiernaast zouden akita's niet zomaar makkelijk even los kunnen ook ivm ander honden.
Maar agressie tegen mensen, daar ben ik niks over tegen gekomen.

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Op internet staan veel verhalen over Akita's. Ik vind het goed dat mensen gewaarschuwd worden dat een Akita niet zomaar een hond is maar vind wat er staat vaak een beetje overdreven. Mijn Akita waakt over het huis en de tuin en ik denk ook dat er niemand binnen moet komen als ik niet thuis ben. Dit wil niet zeggen dat hij vals is, als ik thuis ben en we hebben visite is er niks aan de hand. Hij loopt gewoon los in het park of op het strand ik heb hem geleerd andere honden te negeren en gewoon door te lopen dat kost veel tijd en geduld maar later hebben jij en  de hond er alleen maar plezier van. Geef je hond een geduldige consequente opvoeding en je hebt er een super hond aan!

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

Ik ben in bezit geweest van een kruising akita. . En sindsdien heb ik er een zwak voor.
Kay was een kruising Duitse herder X akita. 2 jaar oud mishandeld en nooit opvoeding gehad. Commando's kon hij niet. Ondanks zijn verleden dominanter en wat agressieve houding hebb ik heel veel met hem kunnen bereiken. Helaas woont hij niet meer bij mij

Zelf heb ik een husky... zogezegd ook niet de makkelijkste. Consequent en veel liefde zijn de sleutelwoorden .. ;-)

honden page profiel Joeri & TeddyJoeri & Teddy

honden foto van Joeri & Teddy

" Elk anders ras (ik wil hierbij niet op de tenen trappen) voelt 'dommer' aan. "

Auw, alle 10 m'n tenen doen opeens erg pijn ;-)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

zolang je ze goed socialiseert zal er niks goed gaan. Dus laten zien dat vreemde mensen oke zijn, en andere honden. Gelijk vanaf dag 1 dat je m hebt al :-)

Vriendin van me heeft ook een akita, en dat is echt een allemans vriendje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Akita (tips)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^