even van me af praten na een vechtpartij. Daardoor gelijk weer onzeker.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Diesel heeft in zijn pubertijd nadat hij een paar maal gegrepen was door een andere hond bedacht dat aanval de beste verdediging was en zo heeft hij vorig jaar winter geregeld gevochten.
Maar naar super veel trainen enz was hij nu bijna een jaar vecht vrij.

Maar nu gisteravond was de traing weer begonnen, nieuwe mensen en honden in onze groep maar totaal geen probleem zoals normaal.

Wij zijn samen lekker aan het trainen vooruit sturen 15 meter sta commando en af commando en uit het niets komt er een hond aangedendert die nieuw in onze groep is gekomen hun stonden ruim 30 meter verder op te trainen.
Diesel schrikt maar ik zie al dat het fout gaat omdat deze hond met een hele hoge dominante grommende houding aan komt. Ik schreeuw NEE Diesel en hij twijfeld maar die hond hangt al in h'm schreeuw nogmaals NEE zie Diesel nogmaals achteruit deinzen (wel met hoge houding en ficserend) nogmaals grijpt die hond h'm ja toen was het hek van de dam Diesel duikt er vol in grijpt h'm naar de strot en begint daarbij te schudden, ik sta verkeerd omdat ik tussen de honden in kom en kan geen 2 honden van ruim 35 en 25 kilo zo uit elkaar krijgen maar de trainers kwamen al aangerend en trokken ze van achter uit elkaar.

Probleem opgelost denk je, nou niet die andere hond heeft de hele avond lopen ficseren terwijl Diesel er gelukkig klaar mee was en hij altijd gefocust is op voer.
De hond had al in het begin van 2 andere honden een snauw gehad maar toen zaten ze aan de lijn (gelukkig) want 1 daarvan is een klein ras.

Toch zit ik zelf met een rot gevoel over dit hele voorval, de baas van de hond deed totaal niks bleef gewoon staan en riep z'n hond niet terug tenminste ik heb het niet gehoord.
Bij het napraten was die gene al weg en was de hele groep van mening dat Diesel geen blaam treft omdat hij toch 2x goed luisterde en twijfelde maar omdat deze hond doorging hij ook dacht het is jij of ik.
Maar kreeg dus te horen dat deze hond vaker heeft gevochten tijdens de training en dan was het altijd de schud van een ander tja aan de hele houding van de hond kun je zien dat hij bezig is de boel op te ruien.

He hier vanacht bijna niet van kunnen slapen omdat ik zo bang ben dat al m'n trainen van vorig jaar te niet is gedaan door dit voorval.
Diesel is ook een pittig figuur maar zoekt nooit de confrontatie op gaat het eigenlijk altijd uit de weg.
Als we zeer zelfverzekerde honden tegen komen gaat hij er netjes met een boog omheen en negeert ze.

Sorry voor het verhaal maar moest het even kwijt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "even van me af praten na een vechtpartij. Daardoor gelijk weer onzeker." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 3 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Hoe kan zoiets gebeuren? Was de hond ontsnapt van zijn baas? Heel vervelend dat dit nu juist moet gebeuren nu het zo goed gaat met Diesel. Gewoon volhouden met je training. Overigens weet ik niet of ik 'Nee' gezegd zou hebben op het moment dat een andere hond Diesel echt aanvalt. Het is op zo een moment wel logisch denk ik dat hij zich wilt verdedigen (ik weet het niet hoor maar zo voelt het voor mij).

Gewoon stug doorgaan met trainen, wellicht is dit wel helemaal geen stap terug voor Diesel! :-)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

wat vervelend zeg. ik hoop dat Diesel er niet teveel aan overhoudt.

het lijkt me wel goed om met de hondenschool te gaan bespreken wat ze hier mee gaan doen, want zo'n hond mag daar gewoon dus niet loslopen. dan is het gewoon een kwestie van tijd voor het weer fout gaat.......

maar voor jezelf gewoon rustig blijven, en gewoon blijven trainen met Diesel.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Jeetje zeg, wat een naar begin van je training.

Ik zou naar de leiding stappen en dit gaan overleggen. Als deze hond echt eerder heeft gevochten dan zou ik gaan opperen dat deze naar een andere groep of avond of prive moet.

Diesel is nu de dupe en welke hond de volgende keer?

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Ik snap je rotgevoel wel....maar m.i is het niet nodig...
Diesel begon niet, het enige wat hij deed, dat begrijp ik tenminste uit jouw verhaal, is zich verdedigen...
Welke andere hond zou dit niet doen als hij zo belaagd werd?
Heel vervelend voor je, je schrikt je kapot, maar ik denk dat de "toeschouwers" het goed hebben gezien , dat jou geen blaam treft....
Sterkte!!':-)

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Hoi,

Heb ook zoiets meegemaakt, probeer het even weg te zetten als 'Shit happens'. Ik vind het echt super knap dat je Diesel met je stem kon corrigeren in deze situatie en hij verdient een dikke knuffel dat hij de rest van de les wel nog zich kon controleren.

Het kan best zijn da je nu even een kort terugslag ziet, maar ik geloof er niks van dat een jaar trainen nu ineens ongedaan gemaakt is. Probeer er zelf relaxed onder te blijven.

Ik vind wel, net als Waka, dat je met de hondenschool moet gaan praten. Voor mij was een dergelijk voorval reden om te stoppen met les op de school waar ik was omdat de les zo alleen maar stress opleverde (bij mij lag het ook aan mijn hond, twee reuen die niets anders deden dan fixeren en dan in een kleine ruimte vlak langs elkaar moeten manouvreren is met een puber van 10 maanden niet echt te doen).

Ik zou ook goed kijken naar hoe Diesel bij de volgende les is. Komt hij bij wijze van spreke daar al aan met de stoom uit zijn oren, bouw dan genoeg rust momenten in in de training, vraag niet te veel van hem en vraag je af of je bv niet wat eerder weg moet gaan voor zijn stress niveau! (Ik maakte het mijn reu te moeilijk, en daar heb ik wel even van gebaald)

Mireille

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Heb het al met de trainster overlegt en besproken.

We trainen nu in de GG en dat is natuurlijk onwijs veel los trainen want bij ons tot nu toe geen probleem geeft.
Maar zelf stap je nu toch anders de les in en hou je die hond natuurlijk extra in de gaten.

De trainster had gelukkig al aan gegeven als ik hier teveel problemen mee heb en de andere hond toch vaker naar gedrag (hoeft niet persee vechten te zijn) vertoond ze aan een oplossing gaan werken zodat wij toch op een fijne manier kunnen blijven trainen.

Met behendigheid hadden we ook zo'n hond lopen die dan ook lekker ging ficseren en ging Diesel natuurlijk lekker terug doen, maar als die hond en de baan liep moest er echt geen andere hond loslopen want dan vloog die daar op af.
Tussen die 2 is er nooit wat fisieks gebeurt alleen een beetjes stoere mannen praat.
Daar hebben wij altijd gedaan als hij los was dan wachtte wij een rondje en andersom het zelfde maar het is niet ontspannen trainen.

honden page profiel MarjoleinMarjolein 3 doggies

honden foto van Marjolein

" wat vervelend zeg. ik hoop dat Diesel er niet teveel aan overhoudt.

het lijkt me wel goed om met de hondenschool te gaan bespreken wat ze hier mee gaan doen, want zo'n hond mag daar gewoon dus niet loslopen. dan is het gewoon een kwestie van tijd voor het weer fout gaat.......

maar voor jezelf gewoon rustig blijven, en gewoon blijven trainen met Diesel. "
ben ik het ook mee eens.. Misschien moet de hondenschool een gesprek met die andere eigenaar aangaan, dat het zo niet langer kan en oplossing zoeken.. Succes!

honden page profiel daisydaisy 3 doggies

honden foto van daisy

Het is toch zo wie zo niet echt verantwoord om zo'n hond in een groep te hebben waar veel los word getraind lijkt mij, nu heeft die een hond gekozen van eigen kaliber maar wat als die een mini uit kiest.

Ik denk dat die mensen beter een stap terug kunnen nemen en de hele gehoorzaamheid opnieuw moeten doen waar geen losloop praktijken voorkomen mits die dus echt luistert naar de commando's die worden gegeven.

Ik zou niet de dupe willen worden van een niet zo'n vriendelijk los lopend projectiel en zou dat ook zeker niet over mijn kant laten gaan.
Het is alles behalve veilig voor de hele groep om er zo 1 tussen te hebben zitten.
Nee ik zou zeggen voor hun effe een stap lager gaan en eerst maar eens de hond 100% laten gehoorzamen dan is zo'n aanval te corrigeren door de baas en kan iedereen veilig en met een gerust hart trainen.

Of zie ik dat te zwart wit

honden page profiel daisydaisy 3 doggies

honden foto van daisy

Oja en trouwens ik vind het wel echt knap dat je hond tot 2x toe gehoor geeft aan jou commando en al helemaal in zo'n situatie waar die dus word bedreigt.

Dat die tenslotte over gegaan is tot verdedigen is zijn goed recht vind ik.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

" Oja en trouwens ik vind het wel echt knap dat je hond tot 2x toe gehoor geeft aan jou commando en al helemaal in zo'n situatie waar die dus word bedreigt.

Dat die tenslotte over gegaan is tot verdedigen is zijn goed recht vind ik. "


Dankje wel voor je reactie.
Ja dat heeft me heel wat tijd gekost om h'm op die manier goed te laten luisteren en hoopte eigenlijk door mijn schreeuw dat die andere hond ook onder de indruk was maar helaas.

Daarnaast heb ik op zich niet zo'n probleem als er zo'n hond erbij loopt maar ik vind dat je als eigenaar er bovenop moet zitten en op alle momenten je hond moet kunnen lezen om te zien wat hij van plan is daarmee kunnen heel veel van dit soort vechtpartijt'jes voorkomen worden.
Maar goed we kijken het even aan en heb al een afspraak staan met de trainster dus het zal best goed komen maar ik baalde enorm dat het net Diesel moest overkomen.

honden page profiel daisydaisy 3 doggies

honden foto van daisy

Petje af

Ja hij zou wel wat uitstralen ze zeggen tegen mijn zwager ook altijd je hebt een kop om op te rammen ik zie het niet hoor gewone leuke gozer om te zien maar ja maakt blijkbaar bij bepaalde mensen zo´n reactie vrij. Mss heeft jou hond ook net die factor je weet het niet. ':-)

Maar snap zeer zeker dat je baalt.
Ach zie het zo hij verdedigt zich goed ook een goede kwaliteit en dat zegt toch ook niet direct dat die elke hond moet haten. Ja die hond maar daar kent die nu de geur wel van dus nu gewoon hopen dat je hem zo verstandig krijgt om hem als nog te negeren al lijkt me dat wel een hele zware dobber worden niet omdat die jou niet vertrouwd maar ja als je op afstand bent zal die dus weer voor zichzelf moeten gaan en gaat die echt wel zijn rivaal in de gaten houden.

Veel succes en ja dat de andere baas erop moet zitten dat is zeker waar al kreeg de indruk dat dat niet het geval is en omdat die al eerdere aanvaardingen heeft gehad lijkt het bij hun ook niet echt door te dringen.
Mss een lange lijn aan die hond om zulke dingen te voorkomen.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

in jou geval zou ik me absoluut niet schuldig voelen, wat ik lees uit je verhaal heeft Diesel niks anders gedaan dan zich verdedigen aangezien hij tot 2 maal toe naar jou stemcorrectie luisterde en daardoor ook twijfelde. Als de baas van de andere hond op dat moment ook zijn eigen hond tot de orde had kunnen roepen was er hoogstwaarschijnlijk geen vervolg aanval van deze hond gekomen en had Diesel zich niet genoodzaakt hoeven voelen om zich tegen hem te verdedigen. 

Ik hoop voor jou en Diesel dat deze nare ervaring geen stap terug is in alle goede training die jullie voor het uitvallen achter de rug hebben. En er een goede oplossing komt waarop jij en diesel weer fijn kunnen trainen.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

" De trainster had gelukkig al aan gegeven als ik hier teveel problemen mee heb en de andere hond toch vaker naar gedrag (hoeft niet persee vechten te zijn) vertoond ze aan een oplossing gaan werken zodat wij toch op een fijne manier kunnen blijven trainen. "
Ik zou dit onvoldoende vinden. Je hebt er al problemen mee gehad. Ze hoeven niet verder te wachten met een oplossing.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Wat vervelend voor je maar laten we wel eerlijk blijven dat zoiets kan gebeuren. Heb dit zelf ook meegemaakt en daarbij was onze hond de schuldige maar het gebeurde tijdens de les dat hij af moest en ik wegliep. Al tig keer eerder gedaan ging eigenlijk altijd goed tot die ene keer toen pakte hij ook een andere hond Gelukkig een van zijn eigen maat en niet de jack russel. Heb toen gevraagd of hij aan de lange lijn mocht en ze zeiden alleen wanneer het weer gebeurt. En gelukkig gebeurde het niet maar moest wel weer het vertrouwen geven aan hem

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

ik zou ook eisen dat hij aan de lange lijn blijft. de trainer kan dan een lange lijn vast houden, en de eigenaar kan de oefeningen gewoon 'los' doen.

ik vind het ook een beetje laks dat ze nog meer af gaan w88, wat mij betreft een kwestie van tijd voor er weer zoiets gebeurt, en dan is het idd te hopen dat het dan geen klein hondje is die hij grijpt....

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Het bederft ook het plezier in trainen met je hond als er een onvoorspelbare, agressieve hond met een incompetente baas loopt. Ik ben om iets dergelijks (minder heftig) van klas veranderd, een ander blijft weg.

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Als eerste vind ik het ontzettend knap van Diesel dat hij toch 2 keer geluisterd heeft naar je op dat moment.Zo is toch maar duidelijk gebleken dat al je training niet voor niks was geweest.
Nu maar hopen dat het dan niet verpest is!

Vind het wel onverantwoord dat die hond dan mee mag doen in de les.
Ik zou niet meer willen afwachten en denk ook niet dat ik nog zou gaan als die hond los zou lopen bij de volgende les.
Nu zijn er geen gewonden gevallen maar dat kan de volgende keer wel anders zijn.

Je gaat ook zelf al met een ander gevoel trainen en dat breng je ook weer over naar Diesel.
Je kan niet meer samen gefocused zijn op het trainen want jij moet die hond in de gaten houden.

Ik zou toch nog eens overleggen met de trainster wat de opties zijn want die hond los laten meelopen in de groep gaat dus niet.
Misschien aan de lange lijn of toch een andere groep.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Nou lekker dan. Dat ze die hond maar gewoon aangelijnd houdt!
Diesel heeft toch helemaal geen schuld! Hij mag zichzelf wel verdedigen hoor. Knap dat je zo ver bent gekomen met hem.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Als ik een hondenschool had zou ik gebruik maken van zo'n situatie. Ik bedoel dat ik de hond laat gaan, met de hele groep zou gaan kijken wat er nou precìes gebeurt (natuurlijk goed opletten met z'n allen);-). Hond los, waar gaat die naartoe,wat lees je, hoe is de houding van de hond of/ en de baas waar die het op gemunt heeft en wat zou je kunnen doen om dit te voorkomen of te keren.
Misschien op een gegeven moment zelfs kijken naar de houding bij alle honden uit die groep.
Ikzelf denk dat je daar in de praktijk ook heel veel aan kunt hebben.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

tja, in de 20 jaar dat ik op de hondenclub heb gelopen heb ik dit soort "incidenten"meermalen gezien

zonder het vervelend te bedoelen...... dat gebeurd gewoon
er is zoveel adrenaline en stresshormoon op zo'n veld, dat het eigenlijk wat mij betreft onafwendbaar is en het op zichzelf een wonder is dat al die honden, die eigenlijk niets met elkaar hebben elkaar zo beleefd blijven negeren

wie heeft schuld?
tja, hij pikte duidelijk jouw hond er tussenuit, er is dus interactie geweest tussen die 2
en nee, ik denk niet dat wij mensen zulke signalen altijd (kunnen) oppikken
dat geeft niet jouw hond de schuld, de ander liep uit de controle, maar er is wel altijd actie/reactie, en uiteraard verdedigd de ander zich dan, het zou bizar zijn dat je zoveel controle had dat hij niet zou reageren.

als ik heel eerlijk ben
dit is nu precies waarom ik al paar jaar niet meer bij een hondenschool kom
ik heb honden er heel foute ervaringen zien opdoen en er niet beter van zien worden.
en vooral de enorme stress die ze er opbouwen vind ik zelf zeer onwenselijk
als ik al train is het prive of in een heel klein groepje waar controle is, en ruimte

hoe nu verder?
die trainers kunnen natuurljik wel het loslopen/trainen aan banden leggen
en voor degene die zo aan kwam voor het gevecht moet dat natuurlijk ook
maar jij zal nu zelf ook gespannen zijn de komende tijd, dat kan je niet voorkomen
en dat heeft zn uitwerking op de hond
trainen is super leuk, maar heel eerlijk, en das mijn visie hoor, brengt het vaak voor honden heel veel stress en spanning, en niet altijd plezier, en dan moet je ook als baas afwegen wat nu eigenlijk wenselijk is voor jouw hond.

met die van mij...... ben ik er gelijk mee gestopt, hij heerste over het veld, zijn macht en herder instinct is enorm (hij vecht trouwens nooit) maar het zette hem enorm onder spanning wat zich weer uitte in ander vervelend gedrag, we zijn 1 op 1 prive gaan werken met de hond (speur en zoekwerk) en hij geniet ervan en komt tot grote prestaties, maar je ziet mij niet meer op een druk veld met een hond.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

@mary S&A&Z 16+ ,
Ik mag hopen dat we dit juist niet gaan doen want ik ben er voor 100% zeker van dat als het echt verkeerd gaat Diesel zeker niet opgeeft en doorvecht tot hij erbij neervalt want hij laat zich daan niet op z'n kop zitten.
Als de honden echt vechten valt er naar mijn mening weinig te leren, tuurlijk van een grauw en een snauw kun je heel veel aflezen en kan voor onwijs veel mensen goed zijn door op een andere manier naar hun hond te kijken maar ga het liever niet uitproberen O-)

@Goja, Ben het met je eens dat ik de volgende keer toch meer gespannen zal zijn en steeds die andere hond in de gaten zal houden.
Wel is het zo dat Diesel echt enorm veel plezier heeft in het trainen hij is echt blij zijn staartje gaat een uur lang heen en weer dat ik weleens denk man zet dat ding op rust, hij is altijd gefocust zeker als we nieuwe dingen oefenen is hij er als de kippen bij om het uit te vogelen.

Maar het zal voor veel honden ook veel stress zijn op zo'n veld er lopen meerdere groepen en als je dan zo'n regelneef hebt die stijf van de hormonen staat ja dan gebeuren dit soort dingen nu eenmaal helaas.
Ik denk ook dat dit soort dingen nooit voor 100% te voorkomen zijn.
Wij moeten er nu gewoon overheen stappen en kijken hoe het over 2 weken gaat als die hond er weer is, merk ik toch dat Diesel anders reageert of nu ook een kijkje heeft op die hond ja dan trekken we aan de bel want ik wil niet dat mijn plezier wordt bedorven door zo'n combinatie.

De lange lijn zal ik zeker voorstellen, dit is sowieso een goede oplossing omdat hij dan geen succes zou kunnen hebben.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

ik weet dat toen ik afgelope zomer met Gaya op de KC trainde we ook een hond hadden die met een knip in de vingers kon omslaan naar aanval modus. Deze hond deed de losse oefeningen als voorkomen etc op een afgesloten veldje waar normaal de pupjes oefende, ik weet niet of op jullie hondenschool dat ook is want dat zou je ook kunnen voorstellen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

" @mary S&A&Z 16+ ,
Ik mag hopen dat we dit juist niet gaan doen want ik ben er voor 100% zeker van dat als het echt verkeerd gaat Diesel zeker niet opgeeft en doorvecht tot hij erbij neervalt want hij laat zich daan niet op z'n kop zitten.
Als de honden echt vechten valt er naar mijn mening weinig te leren, tuurlijk van een grauw en een snauw kun je heel veel aflezen en kan voor onwijs veel mensen goed zijn door op een andere manier naar hun hond te kijken maar ga het liever niet uitproberen O-)
"

Ik bedoel natuurlijk niet dat je het zover moet laten komen dàt ze gaan vechten, maar alle signalen daarvóór.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

tja, sommige baasjes blijven als versteend staan als hun hond wat flikt.
Ik vind het trouwens knap dat diesel zo heeft staan twijfelen, respect voor jou en diesel! je hebt em goed getraint!

Nyx heeft ook heel wat gevochten, vooral in het begin. Ik en mijn vriend proberen ze altijd uit elkaar te krijgen. Nyx is razendsnel en heeft de andere hond altijd als eerste (dus hij heeft het ook altijd gedaan volgens te tegenparty) en laat niet los voordat ze andere hond opgeeft en vaak moeten wij em ook nog loshalen.
Eigenlijk altijd staan de andere baasjes er als versteend bij of gaan aan de riem van hun hond trekken...

Nou vecht Nyx gelukkig steeds minder en ik weet welke honden ik  thuis uit de weg moet gaan om conflicten te voorkomen.

Ik weet dat tussen 2 vechtende honden springen niet verstandig is, maar als ik of mijn vriend niet ingrijpt, laat Nyx al helemaal niet meer los en is de kans dat het escaleerd groot (is bij mij op school gebeurt, ik moest zo nodig aan de andere kant van het lokaal achter een rij tafels staan).
We hebben 1e kerstdag ookal in het ziekenhuis gezeten, omdat we gebeten waren door de andere hond.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

" Het bederft ook het plezier in trainen met je hond als er een onvoorspelbare, agressieve hond met een incompetente baas loopt. Ik ben om iets dergelijks (minder heftig) van klas veranderd, een ander blijft weg. "

Ik was heel zelfverzekerd en ging tijden goed maar het gebeurt opeens  en zou zomaar kunnen dat de andere hond een signaal af gaf maar de mijne vloog er op af. Dus hoeft niet altijd aan de baas te liggen denk ik dan

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

"
Ik was heel zelfverzekerd en ging tijden goed maar het gebeurt opeens  en zou zomaar kunnen dat de andere hond een signaal af gaf maar de mijne vloog er op af. Dus hoeft niet altijd aan de baas te liggen denk ik dan "
Ik heb in een groep gezeten met mensen die met hun fixerende hond steeds achter je aan komen als je weg loopt, de hond laten fixeren tot hij "plots" uitvalt. Mensen die liever kletsen dan op hun hond letten. Voor wie de algemene aanlijnplicht tenzij je hond daadwerkelijk aan de beurt is niet scheen te gelden. Ook iemand die de bal voor haar hond bijna op mijn onzekere uitvallende hond gooit (dat bleek mijn probleem te zijn?? En daar hoefde zij geen rekening mee te houden) En de instructeurs keken en zwegen.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

als ik eerlijk ben zie ik liever een hond trainen die zijn staart ook kan laten rusten
het bewegen van de staart is een teken van opwinding
of die energie positief is (spanning waardoor het leerproces gestimuleerd wordt) of
negatief (stress die uiteindelijk zeer nadelig werkt)
dat is soms heel lastig te bepalen

ik heb ook heel veel op het trainingsveld doorgebracht, maar als ik heel eerlijk moet zijn:
ik denk dat ik het leuker vond als mn hond
dingen leren kan thuis in een heel andere setting ook
een hond wil met zn baas optrekken en werken
daar is dat drukke trainingsveld helemaal niet voor nodig

maar ik weet ook dat het leuk is, met hondenbazen met elkaar op te trekken en dingen te doen
maar of het altijd zo goed is voor de honden zelf.....

de hond bv die nu zo zijn zelfbeheersing verloor.... die zou ik als baas dus direct uit de training halen en lekker thuis aan de slag gaan, misschien met heel af en toe een prive les erbij, om weer op dingen gewezen te worden, maar dat zal wel niet, en dan gaat zo'n eigenaar de volgende keer met ee hoop stress het veld op ("je doet dat niet weer he, ik wil het niet hebben") en de hond.......... zal heel vermoedelijk iin hetzelfde gedrag vallen

komt nog bij dat heel wat honden helemaal niet zo gediend zijn van tig onbekende honden die hij dan maar moet negeren en accepteren

trainen is een afweging vind ik inmiddels zelf
en het scheelt per hond, maar ook per hondenclub of ik er ooit nog in die vorm aan zou beginnen

ik heb het te vaak fout zien gaan, en mijzelf is dat ook weleens gebeurd
en wat levert het op.......... stress, voor hond en baas.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Kijk dat is dan weer een ander verhaal Wendy want ik lette met 6 ogen op Dynemite maar toch gebeurde het. Wij mochten tijdens de training niet gezellig kletsen en was de training afgelopen was het de bedoeling dat je niet daar op het terrein bleef maar eventueel elders gezellig ging staan beppen

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

@ Tineke,

Toch vind ik persoonlijk dat het toch wel aan de baas ligt het is jou hond dus jij bent in alle tijden verantwoordelijk voor je hond dus moet je h'm in de gaten houden.
Diesel heeft vorig jaar echt een rotperiode gehad doordat hij een aantal keer gegrepen was had hij dus bedacht dan begin ik maar want de eerste klap is een daalder waard hier moet ik op baas inspelen en als ik met h'm loop/train noem maar op altijd mijn volledige aandacht bij h'm hebben ik heb geleerd goed naar h'm en zijn manieren te kijken daardoor heeft hij nooit en te nimmer op de hondenschool een andere hond gegrepen omdat ik altijd op mijn hoede was en ook andere honden aan he scannen was op bepaald aanstootgevend gedrag.
Nu weet ik al precies met welke hond het eventueel fout zou kunnen gaan.

@ Wendy, begrijp precies wat jij bedoeld mensen zien vaak niet eens dat hun hond aan het fixeren is ze zijn vaak erg druk met het gezellig samen kletsen en letten totaal niet op hun hond en alles moet maar kunnen want ja we zijn toch op de hondenschool ;-)
Ik train altijd erg op m'n eigen en samen met een vriendin en let daarom ook nooit op andere mensen en andere honden omdat ik met mezelf en Diesel bezig ben.
Een gezellig kletsje altijd goed maar aan het begin en eind maar tussendoor zijn wij lekker bezig.

@Goja, Dat met de staart is ook weer leer je hond kennen ;-)
Diesel zijn staart gaat bijna de hele dag heen en weer een pauze stand is er alleen als hij slaapt (moet hij niet dromen).
Aan zijn hele houding merk ik dat hij damen met mij of mijn man graag wil werken en samen die plezier te hebben.

Maar het is anders met Sky die is inderdaad veel meer gestresst op de training dit uit dan in veel blaffen, zenuwachtig heen en weer gehuppel en geen rust kunnen vinden.
Bij h'm train ik dus ook op een andere manier en met een andere insteek, met h'm wil ik bereiken dat hij wel rust kan vinden binnen een groep honden (dit is ook prettig als je eens ergens staat te praten) dus bij h'm ligt de lat wat commando's aanleren betreft heel laag en is daar ook geen druk op.
Ik merk steeds meer aan h'm dat het steeds beter gaat en dat hij al veel rustiger wordt.

Persoonlijk zou ik er ook voor kiezen als mijn hond uitvalt en dit al meerdere keren tijdens de training heeft gedaan om wat voor rede dan ook een ander pad in te slaan, zowel je mede cursisten lopen geen ontspannen training want toch ben je als medecursist ook bang dat de volgende keer jou hond aan de beurt is maar ook als eigenaar loop je naar mijnsinziens niet prettig meer tijdens zo'n les.
Maar ja zoveel mensen zoveel meningen.

Even algemeen wat ik wel veel zie is dat mensen vaak veel te snel willen met hun hond.
Binnen 2 jaar moet hij minimaal GG3 kunnen lopen (kan gelukkig niet bij ons) alles wordt er maar ingestampt maar er wordt voorbij gelopen aan of de hond er wel aan toe is.
Diesel vind het enorm leuk om bezig te zijn ieder moment staat hij klaar om te trainen al is het maar stomme truckjes.
Sky daar in tegen tilt z'n kop eens op en denkt kom over een uurtje maar eens terug met die hond kan ik nu niet het zelfde berijken als met Diesel op die leeftijd maar de meeste mensen zien dat niet op die leeftijd moeten we al miniaal in die groep kunnen lopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "even van me af praten na een vechtpartij. Daardoor gelijk weer onzeker." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^