bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Brian (Gast)

Hoi, wij hebben sinds zondag onze labrador pup en zijn erg blij. Enkel de nachten zijn niet normaal.

Zondag op maandag. 4 uur in de bench gestopt op te slapen maar eenmaal ze wakker werd was het gejank ; geblaf enzo ( veel kabaal ). toen we beneden kwamen hebben we de bench moeten uitkuisen want had deze ondergepoept en uitgesmeerd. Toch heeft ze voordiennno alles buiten gedaan.

Maandag op dinsdag. Zijn we gaan slapen om 23u30 en toen sliep ze al uit haar eigen in de bench. dus duurste toe en bij naar boven. Plots gejank en alles erbij wat je maar kan denken. DA zegt dat we alles moesten negeren. Zo gezegd zo gedaan ( niet makkeljk ) , maar toen ik opstond om te komen kijken ( gewacht om bench open toe doen tot het stil was ) was het vol met braaksel ( weinig eten, veel water en gal )

We zijn ten einde raad en volgens DA was er niets mis mee gisteren. Enkel pasta tegen diarree meegekregen.

Mvg brian

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bench " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

waarom neem je de pup niet mee naar de slaapkamer?je pup voelt zich alleen en is niet lekker.en als een pup zo braakt is dat toch zielig?je hebt een pup en dat vergt veel gedult.de pup is pas bij je en nu al ben je ten einde raad? gedult gedult dat moet je hebben.je kan niet verwachten dat een pup zich zo snel aanpast.een pup moet veel leren.ik wens je veel succes en veel gedult

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Je pup is 'snachts in paniek. Vandaar dat overgeven en diarree. Als ik een pup had ging die de eerste weken met de bench mee naar de slaapkamer. Pup hoort en ruikt je en zal veel rustiger zijn. Bovendien merk je als hij moet plassen. Heus het gaat niet vanzelf en een pup in paniek, dat doe je hem toch niet aan? Wanneer hj wat langer bij jullie is, dan kan je de bench geleidelijk verplaatsen naar de plaats waar je hem wilt hebben.
Bovendien zal hij ook moeten leren dat een bench niet eng is. Hier op het forum staan genoeg tips hoe je hem dat het beste aan kunt leren.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

De pup komt vanuit een veilig nest in een totaal vreemde omgeving, logisch toch dat ze huilt en in paniek is?
Ze heeft jullie juist heel hard nodig om vertrouwd te raken met haar nieuwe plek, en de warmte te krijgen die ze nog zo hard nodig heeft.

honden page profiel zeeuwsezeeuwse

honden foto van zeeuwse

wij hebben Lana sinds 16 juni en hebben haar in eerste instantie meegenomen naar de slaapkamer, in de bench en dat ging ook niet goed. Je kan dit vol blijven houden, of zonder bench proberen? Wij hebben namelijk de bench even opgeruimd en Lana alleen beneden gelaten en dat gaat helemaal geweldig nu! ze slaapt van 22.30/23.00 tot 06.00 door, maar moet dan ook gelijk plassen buiten hoor. Ze kan ook al een uurtje alleen zijn, misschien wel langer maar dat doen we niet want dat is niet nodig.(dat uurtje was omdat ik naar de dokter moest) dat alleen zijn gebeurd ook beneden in de keuken/gang, ze sloopt niets(hopen dat dat zo blijft)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Als ik het zo lees, raakt je pupje volledig in paniek. Het negeren is ook geen oplossing, want hij zal echt niet ineens rustig worden.
Probeer de bench een veilige plek te maken. Je moet je voorstellen dat dit kleine ding ALLES kwijt is waar hij zo vertrouwd mee was; zijn moeder/broertjes en zusjes/vertrouwde slaapplekje.. En nu ineens helemaal alleen opgesloten .. Dat is niet iets wat hij gewoon accepteert, dat moet hij nog leren.
Probeer zoals al genoemd de pup dicht bij je te houden, misschien nog even niet in de bench maar gewoon op bed? Of anders de bench dicht bij het bed of ernaast gaan liggen.

En probeer overdag goed te werken aan het leuk en veilig maken van de bench. Laat het deurtje open en geef hem snoepjes in de bench. Ik zou hem zelf ook zijn eten geven in de bench. Ook kun je tijdens het spelen de speeltjes af en toe in de bench gooien zodat je pup zovaak mogelijk in en uit de bencht kan. Laat hierbij ook het deurtje open, zodat hij leert dat hij er altijd weer uit kan. 
Ook als de pup overdag in slaap valt leg je hem steeds in de bench. (Met het deurtje open!) Probeer hem daar dan ook lekker te kroelen en erbij gaan zitten en dan proberen dat hij daar verder slaapt.

Als je de bench zo veel mogelijk "zijn veilige plekje" maakt, dan zul je zien dat hij daar vertrouwd mee raakt en er zelfs uit zichtzelf inloopt. En pas als dat gebeurt ga je oefenen met steeds het deurtje eventjes dicht en dan weer gelijk open voordat hij kan piepen. 

En sorry, maar je dierenarts heeft je bij deze echt verkeerd advies gegeven..

Lees onder opvoeding puppy ook eens wat andere topics door, want je bent echt niet de enige die dit meemaakt. :-)

Een belangrijk puntje nog: Heb geduld en wordt niet boos op je pupje. Hoe meer goede ervaringen hij op doet met de bench, hoe sneller hij zich er veilig in zal voelen.
 
Gr. Alexandra

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Weer een dierenarts met zogenaamd verstand van zaken :'(

Neem je pup mee naar boven of blijf ernaast slapen.
De pup is een baby net weg bij alles wat bekend is en jij laat je pup in de steek en denkt bekijk het maar.
Een pup moet snachts uitgelaten worden, de bench moet aangeleerd worden ook al is de hond deze gewent bij de fokker.
Jullie zijn wildvreemde, de pup zit in een wildvreemd huis met wildvreemde geluiden en geurtjes.
Ik zou ook me een ongeluk janken als mij dat werdt aangedaan immers sluit je de hond op en hij kan verders niks maar heeft ook totaal geen ondersteuning.

brian (Gast)

Bedankt voor de snelle reacties. We zijn nooit boos geweest op de pup voor het vuilmaken va de bench. we vinden het zelf ook zo zielig maar 3 nachten en het ging over zijn. Ik geloof het niet. Ik zal vanavond erbij slapen naast de bench want geen plaats op de slaapkamer.

Soms kruipt ze vanzelf in de bench om te slapen.

brian (Gast)

Denk dat het een goed plan is als ik bij een gesloten bench slaap en als ze wakker komt haar buiten laten. En telkens mijn matras beetje verder leg?

Zr slaapt al de hele dag telkens in de bench.

Mvg brian

brian (Gast)

Juist om te laten weten dat Bijou. Deze nacht heeft geslapen van 21h tot 00h dan plasje , van 0h15 tot 3h15 ; weer buiten plasje en kakje en dan van 3 h 30 tot 6h 30. Dan wederom plasje , kakje buiten. Dan heeft ze lekker gegeten en is nu aan het slapen. Mij nachtrust is niet beter maar deze van bijou , de 8 weken oude labrador is stukken beter.
Bedankt voor jullie hulp.

Deze nacht slaap ik er weer bij maar deze maal proberen met deurtje dicht.

Nog brian

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Wij hebben sinds maandag onze bull terrier pup in huis. Gelukkig zijn bij ons de nachten geen enkel probleem, maar dat lijkt ook wel aan het nest te liggen. Geen van Jayden haar broertjes of zusjes heeft gejankt 's nachts. Ook heeft de fokker de pups al vanaf geboorte af aan laten wennen aan de bench. Zij slipen met z'n allen in een grote bench. Jayden is alleen maandagnacht even wakker geweest rond vijf uur. Daarna heeft ze doorgeslapen tot 9. Vannacht is ze helemaal niet wakker geweest. Wel plast ze 's nachts in de bench...hoewel ik denk dat dat pas gebeurt zodra ze wakker wordt en wij niet snel genoeg met haar naar buiten gaan.
Wij doen het als volgt (misschien heb je er wat aan).
Overdag slaapt ze nog heel veel en we zorgen dat ze dit in principe altijd in de bench doet. De eerste dag nog met het deurtje open maar gisteren en vandaag al vaker met de deur dicht. Soms valt ze op de bank op schoot in slaap en dan leggen we haar zelf in de bench.
In de avond voordat ze gaat slapen nemen haar mee naar buiten. Daarna spelen we met haar zodat ze goed moe is. Zodra we merken dat ze gaat zoeken naar een plekje om te slapen nemen we haar mee naar de slaapkamer. Dit hebben we nu rond half 1 gedaan.
De bench heb ik dan al klaar gezet met het deurtje open. Ik lok haar dan met een snoepje richting de bench...als ze afgeleid wordt zet ik haar voorpotjes in de bench, als ze dan het snoepje wil moet ze wel de bench in gaan. Dan krijgt ze het snoepje. Pas als ze volledig ontspannen is (zitten of liggend) doe ik het deurtje dicht. Dan kijkt ze nog wel even naar ons maar daarna gaat ze liggen. Nog voordat ik zelf het licht uit doe ligt zij al te slapen.
Misschien kun je ook nog de fokker vragen hoe zij de nachten hebben ingericht? Wie weet kun hier wat van overnemen?

Ik heb ook vaker gelezen dat een warme kruik in een handdoek kalmeert. Heb dat allen zelf niet uitgeprobeerd en met die bijtgrage tanden weet ik ook niet of dat handig is. Maar misschien hebben anderen hier op het forum daar ervaring mee?

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Juist om te laten weten dat Bijou. Deze nacht heeft geslapen van 21h tot 00h dan plasje , van 0h15 tot 3h15 ; weer buiten plasje en kakje en dan van 3 h 30 tot 6h 30. Dan wederom plasje , kakje buiten. Dan heeft ze lekker gegeten en is nu aan het slapen. Mij nachtrust is niet beter maar deze van bijou , de 8 weken oude labrador is stukken beter.
Bedankt voor jullie hulp.

Deze nacht slaap ik er weer bij maar deze maal proberen met deurtje  dicht.

Nog brian
"



;-)

Weet je het kost nu misschien een week of een maand, in ieder geval een tijdje je nachtrust, maar het komt gewoon goed.
Je krijgt er straks een heleboel voor terug.:-D

theodora (Gast)

Misschien is je bench te groot, dan doet de pup zijn gehoeftes in de hoekjes waar hij toch niet ligt. Wij hebben ook een labradorpup. Ze is nu 7 maanden en heeft geen enkel probleem met de bench. We hebben haar er van af het begin in gedaan. De nachten gingen ook direct goed. Wat we hebben gedaan is het volgende: de bench, die we direct al op maat van een volwassen hond hebben gekocht, kleiner gemaakt met behulp van boodschappenkratjes. De eerste twee nachten sliep ze in de bench naast ons bed. We hadden van de fokker een  knuffel (doekje met een knoop erin) meegekregen die een tijdje in het nest had gelegen en dus de nestgeur had. Die lag natuurlijk in de bench. Verder hebben we een warme hittepit gewikkeld in een handdoek erin gestopt, zodat ze daar lekker tegenaan kon liggen. In het nestje had ze immers haar broertjes en zusjes waar ze tegenaan kon liggen. De eerste nacht piepte ze in een keer en toen moest ze plassen en poepen. Vanaf de tweede nacht sliep ze al door. Daarna de bench op de overloop gezet. Dat ging ook goed, dag later bench in de woonkamer. En daar had ze ook geen problemen mee. Toen ze groter werd hebben we de kratjes er natuurlijk uit gehaald. Overdag ligt ze nu vaak in haar mand. Maar als we bezoek krijgen die niet van honden houden, zelf weggaan en 's nachts dan gaat ze in de bench. Het is gewoon haar plekje waar ze zich prettig voelt. Ook op vakantie nemen we de bench mee.

brian (Gast)

Bij deze wil ik laten weten dat al inmiddels beterschap is. Ze slaapt overdag uit zichzelf in de bench. We hebber er 10 dagen snachts bij geslapen omdat de bench niet in de kamer paste. Nu slaapt ze al 3 nachten van 23h tot 6 uur door zonder we maar 1 geblaf horen. soms met een plasje maar nemen we er graag bij. Als we de bench verkleinen dan komt ze zot. ook kunnen we al een halfuur weg en slaapt ze rustig in de bench. deze morgen zelfs een uur. bedankt voor de hulp.

Ze neemt nu wel 2 pilletjes per dag voor haar darmen.
Mvg brian

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bench " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: mijn hond plaste in zen droom !
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^