bij je pup slapen of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Ik lees steeds meer verhalen over mensen die de eerste nachten bij hun pup slapen of de pup in de slaapkamer meenemen.. Nou ben ik dol op mijn honden en zorg echt heel goed voor ze en geef ze veel liefde maar ik heb bij mijn vorige pups nog nooit bij ze geslapen die eerste nachten.. Ik leg ze dan in de bench, iets te knabbelen erbij, kruik erin etc. en dan piepen ze misschien wel eventjes maar gaan dan volgens mij gewoon slapen en hebben ook geen trauma's opgelopen in mijn beleving. Nu krijg ik over 3 weken een nieuwe pup en ga toch twijfelen, boven bij het bed gaat hem niet worden met mijn man en op de bank slapen vind ik ook best afzien. Ik heb al een hond en die slaapt in de bench in de gang, deze pup was gepland in de woonkamer in de bench te slapen, zou het helpen ze naast elkaar te zetten met de benches? Eigenlijk wilden we pup er juist aan wennen dat ze ook alleen moet kunnen zijn maar die eerste nachten is niet zo erg natuurlijk de vraag is alleen gaat dat niet lastig worden dat ze straks niet zonder mijn eerste hond kan? In mijn beleving is het alleen leren zijn best naar om te leren maar ook wel een soort proces waar ze even doorheen moeten of ben ik dan te hard?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bij je pup slapen of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Melanie en LucyMelanie en Lucy 3 doggies

honden foto van Melanie en Lucy

wat leuk een nieuwe pup :-D
wij hadden lucy als pup in een bench naast de bank... als ze begon te piepen hield ik mijn hand ervoor en dan was het vaak al goed ;-) de eerste week was wel behoorlijk vermoeiend maar wij bleven gewoon volhouden. ze heeft tot ca.10 maanden in de bench geslapen :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gefeliciteerd met de nieuwe huisgenoot straks. :-D

vaak vergeten wij mensen dat als een pup binnen komt, bij ons in huis, dat het voor de pup een stresvol begin is, weg bij mams, misschien wel broertjes zusjes waar ze heerlijk bij sliep, de eigenaar van de pups, alles zo vertrouwd, en dan........

opeens van het ene op het andere moment zomaar ergens anders wordt neer gezet, met nieuwe regels, en verplichtingen enz.

de eerste nachten zijn niet leuk voor de pup, eenzaam en alleen, waar is de rest, ??
houd je pup de eerste nachtjes mooi bij je, in een bench als tie dat gewend is, bij je op de slaapkamer, wil je dat niet ? ga dan een paar nachtjes op de bank slapen zodat je dicht in de buurt bent van de pup, is er snachts wat , dan kan je even geruststellen en je hand er bij, even een plasje laten doen, is ook mooi. buiten he. :-D

na een paar nachtjes is tie ook bij jullie gewend en kan je gerust de bench naast je andere hond zetten.

nog een goeie tip, doe veel apart met de honden zodat ze ook alleen kunnen functioneren, niet alles samen doen, geef apart aandacht aan beiden, dus niet alles samen, zoals uitlaten, spelen enz. apart uitlaten is goed voor je honden, tuurlijk samen kan ook, maar apart aandacht schenken aan beiden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog een goed advies....jij vind het best afzien....

een pup is ook best afzien, maar als jij je pup een geborgen gevoel wilt geven, zo,n klein hummeltje die opeens overal bij weg gehaald wordt, dan zal jij dat even moeten uitschakelen hoe jij je voelt.

je pup is nu even aan bod, de rust van de nacht, komt voor jou vanzelf wel weer, je hebt nog drie weken de tijd, ga op tijd naar bed, doe je huis eens even opschonen, zodat je alle tijd hebt voor je pup. en zeg bij jezelf, als jij er voor je hond bent de eerste tijd, is de hond zijn verder leven voor jou, onthoud dat als je er even door heen zit. :-D

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Ik heb bij onze eerste pup de eerste drie nachten op een matras in de garage naast de bench geslapen, toen vond hij het prima om met de oudere hond in de buitenkennel te slapen.

Met de huidige twee pupperds vond ik dat niet zo'n goed idee, die kwamen in november, dus heb ik een matras in de serre gelegd en daar naast de benches geslapen. Was best gezellig :-) en idd ook wel pittig. Ik zou het zo weer doen.

Mireille

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

Haha mijn vriend bood zelf aan om zodra er een pup komt de bench op de slaapkamer te zetten want hij weet dat hij mij anders een paar nachten zal moeten missen hehe O-)
Maar op de bank hoeft niet, kan ook zoals janouk een matras bij de bench neer leggen, slaap jij beter en slaapt de pup beter :-)
Maar je moet doen wat voor jou goed voelt hoor, ik zelf zou dat alleen niet kunnen wetende dat het diertje in een vreemde omgeving zonder moeder en broertjes en zusjes zit om hem dan helemaal alleen te laten.

honden page profiel NacNac 3 doggies

honden foto van Nac

Hoi Pauline,

Leuk dat je er een pup bij krijgt !!
Omdat wij een vervelende ervaring hebben gehad met een pup die 12 dagen én nachten continu gekrijsd heeft, hebben wij het nu anders gedaan met onze pup (inmiddels 20 weken oud).
Ik heb in een veilingkist een aantal lekkere zachte, dikke handdoeken gelegd en direct toen we Kyana in huis hadden haar er met een kruikje ingelegd (overdag). Natuurlijk vond ze het in eerste instantie niet leuk, maar door er continu bij te blijven en haar gerust te stellen, accepteerde ze het kistje al heel snel. Voor de nacht was het makkelijk het kistje naast mn bed te zetten, als ze piepte even een aai over dr bolletje en ze was (meestal) stil en als ze bleef piepen, ging ik met dr naar buiten (zonder al te veel aandacht te geven).
Dit heb ik zo 3 nachten gedaan en daarna heb ik haar met kistje en al in de bench gezet 's nachts. Natuurlijk heeft ze even gemopperd, maar na 2 nachten was ook dat over. De eerste week heb ik de wekker gezet om haar te laten plassen,, maar daarna ben ik er uit gegaan zodra ik iets hoorde, liet haar plassen en ging weer naar bed, moet wel eerlijk zeggen, dat ze pas sinds een week of 4 'laat' wakker is, zo rond een uur of half 8, maar ja het is natuurlijk ook nog een baby ...

Heel veel succes en plezier !!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Heel erg gefeliciteerd met je nieuwe puppy!
Ik slaap de eerste nachten ook bij de pup, tot ik merk dat ie geheel vertrouwd is met z'n omgeving en lekker rustig gaat slapen, en dan laat ik hem alleen.
Ik vind dat Chris een mooi stukje heeft geschreven over pups/honden en mensen en samen een leven opbouwen:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/117031/proficiat.php

honden page profiel Patje en TiboPatje en Tibo 3 doggies

honden foto van Patje en Tibo

Hier ook bij me gelegd 's nachts. Ik had een kartonnen doos vol dekens naast mijn bed. Van zodra hij begon te piepen, aaide ik hem eens en voelde hij zich weer getroost. Ik vond het ook gemakkelijk om op tijd te horen wanneer hij zijn behoefte moest doen.
Ondertussen liet ik hem overdag gewennen aan de bench. Tegen de tijd dat hij 's nachts zinnelijk was, kende hij de bench ook goed en sliep hij daar in.   
Veel plezier met je nieuwe kleine rakker.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Gefeliciteerd met je pup.
Ik heb de pups altijd in de kamer gelaten in de bench en ik heb nooit problemen met ze gehad.
Maar als je het zelf fijner vind moet je dat gewoon doen.

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Bedankt voor alle reacties.. ben er nog niet uit, het is niet dat ik de moeite niet wil doen om op de bank te slapen maar ik vraag me wel af of het echt nodig is. Mijn vorige pups hebben in mijn ogen geen trauma opgelopen en ook niet extreem gejankt oid. We zullen het wel beleven, nog 3 weken dan is het zover en ik heb Cesar Milan zn puppieboek gekregen dus kan er nog genoeg over lezen over de opvoedig ;-) .. wordt vervolgt!

honden page profiel LotteLotte 3 doggies

honden foto van Lotte

Ik zou hem de eerste 3 nachten in bijv. een kartonnen doos naast je bed zetten ( Dat staat trouwens ook in cesar milan puppy boek)

Het is gewoon fijner voor de pup.

Okal houd hij er geen trauma aan over.

Jij zou het tog ook niet leuk vinden?
Hij geeft altijd tegen ze broertjes en zusjes geslapen, hij weet niet anders. En dan gaat hij van dat naar helemaal niets. Mijn pup piepte ook niet toen hij naast mij lag in een kartonnen doos. Hij beefde heel erg in zijn slaap!

Je geeft hem een gevoel dat hij veilig is bij jou.
Dan kan hij na 3 nachten met een gerust hart in zijn eigen bench.



honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Bij beide dames niet beneden geslapen en ze hebben ook niet boven geslapen, dan moeten ze toch dubbel wennen.. Eerst mag hij/zij lekker bij je slapen (of jij bij hem/haar, maar je bent in ieder geval in de buurt) en daarna moeten ze alsnog alleen slapen.
Gewoon gelijk op de plek waar ze horen, dat is hun plek en dat is niet eng, dat went heel snel. Natuurlijk is het de eerste nacht even piepen, maar dat is snel over!
Doe waar jij je goed bij voelt, zoals je het beschrijft doe je niks verkeerd hoor!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Hi,
Ik zou persoonlijk de pup niet gelijk helemaal alleen laten, maar rustig opbouwen.
..
Maar als je al goede ervaringen hebt met de manier waarop je het met je vorige pups hebt gedaan, dan kun je het nu ook op deze manier weer proberen lijkt mij.. Misschien levert het helemaal geen problemen op.  
En wordt het niks 'in de zin van dat je pupje verschikkelijk tekeer gaat enzo en een heel dramatje veroorzaakt' dan kun je het alsnog proberen op te bouwen zoals een hierboven al een aantal keren staat beschreven. 
Gr. ALexandra

honden page profiel zeeuwsezeeuwse 3 doggies

honden foto van zeeuwse

Hoi hoi, allereerst gefeliciteerd met je pup! Ik heb mijn pup, Lana, sinds 16 juni dus bijna 2 weekjes. Ik heb tot afgelopen zondag Lana bij mij op de slaapkamer gehad. daarbij sliep ze van 23u tot 6u, du helemaal goed al! sinds maandag slaapt ze beneden (niet in een bench, die ik wel heb maar pas gebruik als ze echt zou gaan slopen wat natuurlijk niet hoeft). Maandag heeft ze even gepiept en is gaan slapen, gisteren en vandaag heeft ze van 23u tot 6u geslapen. Dus niet eruit geweest, ben helemaal een trotse (honden)mama! Alle hondjes zijn verschillend en je moet doen waar jij je goed bijvoelt!

honden page profiel bassiebassie 3 doggies

" gaat dat niet lastig worden dat ze straks niet zonder mijn eerste hond kan? "

Dat hoef je toch nog niet de eerste weken te leren. Gewoon lekker meenemen in de slaapkamer. Misschien zelfs op bed. Allemaal geen probleem. Na een tijdje kun je het heel makkelijk weer anders doen. Mijn laatste pup sliep de eerste weken gewoon op bed, tot hij echt te groot werd(en ik er bijna niet meer bij paste:-) ) en toen naast het bed in de bench en later liet ik hem steeds vaker gewoon 's avonds beneden liggen als hij al lag te slapen. Zorg er voor dat je er geen druk op legt en dan went je pupje het snelst en kun je er zelf het meeste van genieten.

" In mijn beleving is het alleen leren zijn best naar om te leren maar ook wel een soort proces waar ze even doorheen moeten "

Op die manier kun je het ook juist moeilijker maken. Zo veel mogelijk vanzelf laten gaan zonder druk is voor iedereen veel prettiger.

honden page profiel PaulinePauline

honden foto van Pauline

Ja misschien moet ik gewoon maar kijken hoe het gaat, mijn dochter heeft al aangeboden beneden te slapen dat is fijn, ik ben herstellende van 8 maanden ziekte dus voor mij is het wel heel fijn als ik snachts in mijn eigen bed kan liggen. Hond in bed is heel persoonlijk maar gaat hier niet gebeuren, voor mij ook net een stap te ver, hou veel van mijn hond(en) maar hebben wel een eigen slaapplaats en dat is niet de mijne haha ik ga ook niet in hun mand liggen :-D .. (hoewel mijn zoon weleens in de bench kruipt asl Disco lang uitslaapt en er te grappig bij ligt op zn rug met zn kop achterover.. tja dat mogen de kids maar honden wonen hier gewoon beneden.
Ze gaat ook meteen in de bench, dat wordt gewoon haar mand, lekker kleed erin, fleecedekentje en een kruikje.
Nu vraag ik me dus alleen af of ik de oudere hond erbij zal laten snachts, die slaapt in zijn bench maar kan ook prima los liggen in de kamer, misschien geeft dat wat troost.. in de bench ernaast lijkt me niet goed, ik vind dat Disco zich wel terug moet kunnen trekken van de pup als hij dat wil.. Het is een gevoelige hond maar ik denk wel dat hij de pup erg leuk en lief zal vinden.

honden page profiel Lia met Shanti Lia met Shanti 3 doggies

honden foto van Lia met Shanti

Leuk een pup erbij!!
Wij hebben de eerste 2 nachten onze pup mee in bed genomen, ja misschien niet goed maar ze was echt bang en had ook geen bench training gehad. Daar ben ik de dagen daarna mee aan de gang gegaan , zoals het dan beschreven word.
De 3e dag heb ik een grote doos naast mijn bed gezet en als ze piepte dan hing ik mijn hand erin en dan likte ze eraan en was het goed.
Nu slaapt ze op de slaapkamer in een bench met een deken erover en dat gaat prima, smorgens is ze nog vroeg wakker rond half 6 dan laat ik ze plassen en mag ze even lekker tussen ons in liggen want ze helemaal geweldig vind. Verwennen, mischien wel maar ze is zindelijk, lief en als ze snachts goed slaapt en zonder problemen in de bench gaat dan heb  ik daar geen probleem mee.
Ik zou zeggen volg je hart ook een beetje, en probeer wat je zelf het beste vind :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bij je pup slapen of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Wandelen niet leuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^