Puppy bijkopen of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lotte (Gast)

Hallo allemaal,
ik ben overladen met twijfels. Hopelijk kunnen jullie mij je mening zeggen.
Wij hebben op dit moment een bruine labrador teef van 1 jaar oud. Ze was na enkele weken zindelijk, we zijn ermee naar de hondenschool geweest voor de basisbegrippen en eigelijk gedraagt ze zich wel heel goed. Ze is enkel nog ongelofelijk enthousiast en druk. Héél druk. Ze heeft ook benchtraining gehad en dit is voor haar een happy plaatsje waar ze zelfs gaat liggen als we gewoon thuis zijn. Allemaal goed nieuws dus.

Nu zit ik met het volgende: Een labrador is het soort hond dat mijn vriend altijd heel graag wou. (Ik zie ze daarom niet minder graag hoor :-) ) Ik wou altijd een kleine hond. Ik ben al jaren gek op Cavalier King Charles. Nu wil m'n moeder mij er één cadeau doen voor mijn verjaardag in juli. Ik zou het dolgraag willen, maar ik vraag me af dat dit een geschikt moment is om bij mijn huidige hond een vriendje te zetten. Sommige mensen zeggen JA, dat is leuk voor de huidige hond en de leeftijden mogen niet te ver uit mekaar liggen. Anderen zeggen NEE, daarvoor is je huidige hond te druk.

Ik wil natuurlijk het beste voor beide honden. Ik ken mezelf ook, ik probeer mijn labrador zoveel mogelijk overal mee naartoe te nemen, in zoverre dat dat kan. Niet bij iedereen van de familie is ze welkom, simpelweg omdat ze veel te druk is. Moest ik een kleine hond hebben, zou die zowiezo meer meegaan dan de labrador. Maar dat lijkt me ook niet eerlijk dan. Of kan het geen kwaad, omdat ze dat toch zo gewoon is om alleen thuis te zijn?

Hopelijk kunnen jullie me misschien raad/tips geven?

Bedankt alleszins!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy bijkopen of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou het nog niet doen, omdat je huidige hond nog erg druk is. Dat is de reden dat wij ook nog geen 2e hebben.
Ook vind ik het niet eerlijk dat de kleine hond meer mee zou mogen gaan. Ten 1e weet je niet hoe die hond zich gaat gedragen, ten 2e is de labrador de 1e hond, ik vind niet dat je die dan kunt 'achterstellen'.

Dat leeftijden niet tever uit elkaar mogen liggen, vind ik niet zo stellig.

Belangrijkste is dat je naar het karakter van de hond kijkt.

Al met al zou ik dus nog even wachten.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Ik zou geen onderscheid maken, of alle 2 wel of niet mee.

En ik zou ook niet snel een Cavalier King Charles nemen. Dat ras is ongezond.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp je wel, het is ook heerlijk om weer een hond erbij te krijgen, verjaarsdag kadoo van je moeder ? voor jou ? heb je daarom gevraagd ?

zou je niet beter kunnen wachten tot je hond gesetteld is, en volwassen, stabiel en niet meer zo druk ? een hond erbij dat worden dan twee stuiterballen. :-D

goed over nadenken, en dat doe je, anders zou je niet deze vraag stellen. :-D

en jij en je vriend moeten het allebei eens zijn over de keuze om er een hond bij te nemen, je moeder wil je graag een pup kadoo geven, maar zou toch even wachten. ikke dan he. :-D


en pas op met....de tweede hond zou ik wel mee nemen, de oudste niet, kan toch niet ?

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

zou ook nog wachten tot jullie labrador rustiger is en nadenken of je wel een cavalier king charles moet nemen, maar dat is mijn mening

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Idd eens met bovenstaande nu is absoluut de tijd niet ervoor.
Zorg eerst dat je labje rustiger wordt wat nog wel even duurt want die zit volop in haar pubertijd.

Daarnaast zou ik zelf nooit een cavalier aanschaffen met al die problemen.

Je kan ook niet onderscheid maken in de honden, hoe oneerlijk is het om de oudste hond thuis te laten en omdat het kleine hondje makkelijker mee te nemen is deze wel mee te nemen.
Als je dat gaat doen heb je kans op een boze lab en terecht.
Samen uit is samen thuis.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

ik zou nog een jaartje wachten tot je labje lekker uitgepubert is.

en ik zou wat al eerder aangegeven is zeker niet voor een king charles gaan, de kans op een ongezond hondje is erg groot.

er zijn heel veel andere kleine hondjes die stukken gezonder zijn.
en anders ga je in het asiel kijken, daar zitten genoeg hondjes.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Cavaliertje.. als je je inleest in alle risico's en dan nog bewust ervoor kiest, ben je heel dapper. Verstandig kan ik het niet echt noemen..

Er zijn gelukkig heel veel andere, kleine gezonde(re) rassen te vinden.. maar persoonlijk zou ik wachten totdat je 'zeker' bent van je Lab qua stabiliteit. Pups nemen gedrag over hé.. en dan kan je zomaar met twee honden zitten die je erg veel werk gaan kosten.

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Als jij het wil, moet je het zeker doen!

Enige waar je op moet letten is of je lab druk is in de zin van enthousiast, dan is een tweede hond geen probleem. Is hij druk omdat hij nog te jong is en nog veel moet leren, dan is het een ander verhaal. Als jij het idee hebt dat je lab qua opvoeding stabiel is, dan kun je voor een tweede gaan.

Mijn hond is 6 en nog steeds super super super druk, happy, blij en enthousiast zodra hij wat ziet bewegen. Zo is hij nou eenmaal.. zou ik dan nooit een hond erbij mogen nemen?

Leeftijdsverschil boeit wat mij betreft totaal niet. Zolang je hond stabiel en goed gesocialiseerd en opgevoed is en je voor je gevoel ''klaar'' bent met opvoeden (even zwart wit gezegd hoor, want echt klaar ben je natuurlijk nooit) kan er wel een tweede hond bij.

Wel wil ik je behoeden voor het de een wel meenemen de ander niet. Na Doggy heb ik een dwergteckel gehad en daarna een Engelse cocker. Ik wilde het onderscheid nooit maken, maar merkte toch dat Kane, mijn teckel, altijd welkom was gezien zijn formaat. En dat mijn andere 2 honden dan 'liever niet' welkom waren. Voor je het weet ga je daarin mee. En is het uit gemakszucht dat je de kleinste wel meeneemt. Dat is gewoon echt niet eerlijk. Allebei wel of allebei niet! Je kunt ze heus wel eens allebei een keer apart meenemen, dat deed ik ook altijd. Ik zorgde dat ik met alle 3 de honden regelmatig iets alleens deed. Gewoon even quality time met het baasje, zonder de rest. Maar je moet er echt voor waken dat het niet straks alleen maar de kleine hond is die mee mag.

Verder zou ik nog even goed nadenken, het is natuurlijk wel bijna juli.. maar heeft het zoveel haast? En goed met je vriend overleggen, jullie moeten hier beide achter staan. Ik heb zelf ook een samengesteld dierengezin (van jou, van mij) en dat is niet altijd even handig. Inmiddels is alles van ONS hoor, maar het is toch anders dan wanneer je er samen in overleg aan begint en er beiden voor 100% achter staat.

Succes met je keuze! En weet je.. een tweede hond erbij kan altijd nog he.. Hoe graag je ook wilt, als je straks tot de conclusie komt dat je beter kan wachten.. doe dit alsjeblieft dan ook. Wij vrouwen hebben niets voor niets een vrouwelijke intuïtie gekregen zeg ik altijd maar ;-)

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

Hoi,

Wij hebben een hollandse herder van 13 jaar. En ik vooral wou een kleine hond erbij, na lang overleg etc. hebben we er nu sinds een paar dagen een puppy bij, ik heb een nieuwe baan dus heb 2 week vrij, voordat ik aan mijn nieuwe baan begin. Nu hebben we een kruising van alles, ook een klein blijvend hondje en ook zit hier king charles in.. en het is een schatje. Hij hij nog niet geplast of gepoept in huis of de bench, zelf de oude hond vind het leuk.

De keuze of je er een hond bijkan kan je zelf het beste inschatten, mensen om je heen hebben altijd hun mening klaar.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Hallo allemaal,
ik ben overladen met twijfels. Hopelijk kunnen jullie mij je mening zeggen.
Hopelijk kunnen jullie me misschien raad/tips geven?

Bedankt alleszins! "



Laten we het niet moeilijker maken...
Wachten tot de andere hond zich gedraagt zoals jullie het liefst de andere pup zouden willen zien...
Nu een pup erbij.!!
Beetje het zelfde als opvoedcussus gaan uitstaan oefenen tijdens een hieperdepiephoera feestje met kinderen...
Gaat hem meestal niet worden...

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een pup voor in de zomer? Daar zijn jullie wel erg laat mee. Ik zou het voor nu sowieso laten zitten, want je hebt de tijd nodig om een goede fokker te vinden. Eentje die test op 4 aandoeningen (zie: http://www.cavalierclub.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=21&Itemid=19). Het ras is namelijk niet echt gezond en veel honden lijden aan 1 of meerdere van deze aandoeningen. Dus neem goed de tijd om een betrouwbare fokker te vinden.

En dan moet er maar net een nestje liggen... Nestjes waarvan de hondjes in juli mee mogen, zijn nu al geboren. Grote kans dat ze allemaal al vergeven zijn.

Wil je vriend wel een cavalier? Altijd in goed overleg aan een hond beginnen. Een goede fokker geeft een pup niet weg voor een verjaardagscadeau, zonder dat hij/zij de pupeigenaar zet. Je kunt wel samen gaan en dat je moeder dan betaalt.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

mja als ie idd zo druk is zou ik ook nog even wachten ... wij hebben dat hier wel gedaan maar ons Sandy was een hele rust in huis .. :-) zelfs op 1jarige leeftijd :-) ik zou ook nog eventjes wachten ;-) ik wil ook heel graag eentje bij !! maar ik moet ook nog wachten :-) dus ken je gevoel wel ;-)

succes !!

honden page profiel TeskeTeske

honden foto van Teske

Ik weet niet of een combi met een Cavalier en een (jonge) Labrador niet wel zo handig is...
Ik heb zelf een kruising Cavalier, en we zaten op de hondenschool tussen de (puberende) Labradors. Teske vond het vreselijk, de labjes wilden zo graag spelen, maar hun flinke poten mepten ze Teske zo omver.
We konden gelukkig snel overstappen naar een andere groep, ook jonge honden (stabij en border collies) maar dat was geen probleem. Ik zou dus zelf niet voor deze combi kiezen, maar misschien een iets groter, steviger en... gezondere hond kiezen.
Helemaal als ze niet helemaal fit zijn, mijn Cavje heeft helaas ook een te klein koppie, kunnen ze ook minder hebben van andere honden.
Succes met je keuze

Dashke (Gast)

Hellokes iedereen. Bedankt voor de vele antwoorden!!
Ik zal maar even wachten met de aanschaf van een nieuwe pup. Er staat immers ook nog een verhuis op het programma. Wel naar een veeeeeeel grotere tuin! :-)

Om in het algemeen te antwoorden moet ik zeggen dat we Nala (de lab) onmiddellijk geassocieerd hebben met allerhande honden en zij erg sociaal ingesteld is. En met dat ik de ene hond zou meenemen en de andere niet, zou ik dat enkel doen als mijn vriend thuis is bij Nala. Maar blijkbaar ook geen goed idee dan :-)

Ik wacht nog een jaartje, of 2, daartegen is het ras ook misschien wat zuiverder :-)

Bedankt alleszins!!

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

" Ik wacht nog een jaartje, of 2, daartegen is het ras ook misschien wat zuiverder :-)
"


Zuiverder..? Hoop dat het tegendeel waar voor je is.. Cavalier heeft nieuw bloed nodig. Want ook een A-uitslag van een CM-test betekent nog steeds dat zo'n hondje een malformatie heeft.
Veel succes met je keuze ;-)

Dashke (Gast)

Jaja zuiverder, het tegendeel, what ever, wat ken ik nu van bloedlijnen van de honden.
Ik wil gewoon een gezond hondje en zal hier hoe dan ook eerst raad gaan vragen bij mijn dierenarts. Dit was ook helemaal mijn vraag niet. :-)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Fez bedoelt dat de cavalier zo is doorgefokt dat de kans heel klein is dat dit ras uberhaubt er nog bovenop komt.
Het is dan ook zeer onverstandig om een cavalier te kopen vanwege de problemen met de gezondheid.

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik vind het een goed idee dat je nog even wacht met een 2e hond. Zo heb nog nog lekker veel tijd om aan Nala haar drukke enthousiasme te werken.
Een enthousiaste hond is fijn, maar alleen op het juiste moment!
Misschien kan je wat meer met haar gaan doen om haar enthousiasme in goede banen te lijden.
Weet natuurlijk niet wat je nu al doet samen met de hond.

Verder denk ik ook niet dat een Cavaliertje een goed idee is, hoe jammer het ook is want het zijn in vele opzichten superhondjes. Maar ze hebben zo veel kans om ziek te worden.
Je kan je inlezen in de verschillende rassen (misschien beginnen bij de Spaniëls?) terwijl je aan het enthousiasme van Nala werkt.
Er is vast nog een ras waar je helemaal verliefd op wordt!

Veel succes met je verhuis, en veel plezier met de nieuwe grote tuin! ;-)

Dashke (Gast)

Dank je dank je :-D

Ik hou het bij Nala voorlopig. Als ze binnen een jaartje wat kalmer is, kan ik alsnog een hondje als cadeau vragen aan m'n moeder. Een Puggle lijkt me ook wel leuk. Ik zie wel!!

Thx!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy bijkopen of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: malamute naar de kapper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^