Radeloos

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo allemaal,
 

Ik heb een vraag met betrekking tot mijn Australian Shepherd teefje van 4 jaar. Ik heb dit teefje nu een half jaar in huis en in co-ouderschap met de fokker. Het is een schat van een hond! Tenminste voor de eigen mensen, van vreemden moet ze totaal niks hebben. Nou is dat natuurlijk ook ras eigen. Hiervoor heb ik ook een Aussie gehad die gereserveerd was naar vreemden.
 

Helaas is mijn teefje niet super gesocialiseerd toen ze pup was. Het kwam er op neer dat de eigenaar de socialisatie onderschat heeft bij dit ras. Hierdoor heeft die gereserveerdheid plaats gemaakt voor angst. Op het moment dat ik haar in huis nam wist ik nog niet precies hoe heftig. Nu blijkt dat die angst toch wel heel erg heftig is. Daarnaast heeft ze een groot territorium verdedigingsdrang. Nou heb ik haar al zover met behulp van heel veel training en een gedragtherapeut dat het ontvangen van bezoek redelijk gaat.
 

Wanneer er mensen op bezoek komen gaat ze eerst voor een tijdje in haar bench. Dan blaft ze wel en is in het begin niet op haar gemak. We laten de bezeokers haar compleet negeren. Dus geen oogcontact, geen gepraat tegen haar en niet in haar buurt komen. Na verloop van tijd word ze dan rustig in haar bench. Wanneer ze rustig en ontspannen is mag ze eruit. Ook als ze eruit is mogen de bezoekers geen toenadering tot haar zoeken. Op deze manier gaat het dan eindelijk goed. Geen gebijt en geen geblaf. Al moeten de bezoekers wel even aangegeven wanneer ze op willen staan, anders vervalt ze weer terug in haar oude gedrag. Met dit gedrag kan ik op zich goed leven. Tuurlijk het is niet altijd ideaal, maar we zijn van ver gekomen. In het begin kon er echt niet iemand op bezoek komen omdat ze zodanig in de stress schoot dat ze of andere mensen verwond of zichzelf. Ik ben dus trots op mijn meisje!!
 

Alleen een ander punt is een stuk lastiger op te lossen. Aangezien ik op die moment stageloop en dus 40 uur werk op het moment en mijn moeder ook drie dagen werkt, heb ik voor 3 dagen een probleem met het uitlaten tussen de middag. Het probleem is dat niemand haar uit kan laten. Ze vertrouwt alleen mijn moeder en mij. Als één van ons beide thuis komt terwijl zij alleen thuis is geen probleem. Bij mijn broer is het ook al een ander verhaal. Bij binnenkomst begint ze hard te blaffen en laat dreig gedrag zien. Oke, bij mijn broer haalt ze niet uit. Het blijft bij dreig gedrag vertonen, al weet mijn broer wel dat hij uit moet kijken bij haar. Eén verkeerde/onverwachte beweging en het kan toch hap zijn.
 

We hebben een uitlaatservice geprobeerd te regelen. Alleen dat gaat dus niet omdat niemand de kamer überhaupt binnen kan komen. Die mensen durven het allemaal niet aan. Oke, erg begrijpelijk. Nou heb ik haar ook een dagje naar de dagopvang gebracht. Ik dacht dat is niet haar eigen territorium dus zal dat misschien goed gaan. (Dit ook op advies van een gedragstherapeut.) Helaas bleek het tegendeel waar, ze verdedigt de kennel met net zoveel overgave als “haar” huis. De dagopvang heeft mij moeten bellen omdat niemand haar de kennel uitkreeg. Toen ik haar daar zo zag had ik meteen spijt van mijn besluit om haar naar de dagopvang te brengen. Ze was weer één en al stress.
 

Ook bekenden uit de buurt kunnen haar niet uitlaten. Hoe vriendelijk ze soms buiten naar die mensen toe is, zo dreigend gedraagt ze zich als ze in huis komen. Zolang ik er nog bij ben, kan ik haar gedeeltelijk nog een beetje sturen.
 

Jullie raden het al. Ik zit echt met mijn handen in het haar! Ik kan het haar niet aandoen om haar van ’s ochtends half 8 tot 5 uur alleen thuis te laten zitten. Dat breekt ook mijn hart! Alleen aan de andere kant kan niemand haar dus uitlaten tussen de middag. Mijn moeder en ik kunnen niet tussendoor naar huis helaas. Ik zou het met alle liefde willen doen maar dat kan niet.
 

Mijn vorige hond ging altijd met de uitlaatservice mee of naar de dagopvang of werd uitgelaten door een bekende als hij lang alleen zou zitten. Alleen kan dit dus niet met mijn huidige hond.
 

De fokker heeft gezegd dat ik haar altijd terug kan brengen. Alleen wil ik dat dus absoluut niet! De gedragstherapeuten weten het eigenlijk ook niet echt meer.
 

Oh, nog een kleine toevoeging we hebben ook homeopathie behandelingen gedaan. Alleen heeft het wel iets voor verminderde stress gezorgd maar niet helemaal zoals we gehoopt hadden.
 

Ik hoop dat jullie een oplossing hebben. Sorry, voor het lange verhaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Radeloos" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

mag ik vragen hoe ze tegen over andere pups of honden is?
kan je mischien de tuin afzetten met betongaas en ook bovenlangs met een heerlijk leuke binnenhok?
ik weet niet of je een beetje bekend bent met kalfjes,die staan in van die witte huisjes,je zou zo`n huisje kunnen aanschaffen en dan leuk verven dan die in de tuin zetten en dan kan ze vrj rennen en spelen.Ik zou hier voor kiezen ,een hond maakt niet uit waar die ligt,wij mensen hebben van de meeste honden kinderen gemaakt en vinden alles ziellig maar dat is niet zo het is veel zielliger dat je hond ongelukkig in de bench in huis zit.
stekte ermee.

Anoniem (Gast)

Bedankt voor je reactie.

Ik kan haar niet in de tuin doen omdat mijn buren dan gaan klagen. Ze zijn bang voor stankoverlast en dergelijk. Al heb ik aangegeven elke dag alles netje op te ruimen. In de tuin is dus ook geen optie.

Om nog even terug te komen op het alleen blijven. Mijn hond zit dan niet in de bench maar loopt vrij rond. De hond gaan alleen in de bench als er bezoek komt.
Nee, zou het mijn hond niet aandoen om zolang in de bench door te moeten laten brengen.

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

je buren kunnen anders niet klagen als dat je hond 10 uur per dag staat te blaffen, en aangezien jullie dat nog niet hebben geprobeerd zou ik het toch maar doen,en de stank overlast is gezeur,want das de grootste onzin die ze maar kunnen verzinnen.
gewoon doen is mijn tip,oja als je bezoek krijgt kun je dan geen bakje met koekjes in de gang zetten ? dan kan iedereen er 2 stuks uitpakken en in loopweg aan je hond geven zonder je hond aan te kijken of iets te zeggen,dan weet ie na een paar keer he bezoek is leuk, na een paar weken is dat probleem ook opgelost,nu wordt ie eigelijk gestraft als er bezoek komt.en das niet leuk.je kan met koekjes of kleine stukjes gedrogde vlees veel meer berijken.
net als met kinderen als ze klein zijn kun je ze ook omkopen met snoep zo ook je hond.

Anoniem (Gast)

Oeps, zie net dat ik vergeet op een vraag antwoord te geven. De omgang met andere honden is redelijk. Daarin is het echt een teef, de ene hond mag ze wel en de ander totaal niet.

Met pups gaat het redelijk. Ze heeft zelf natuurlijk een nestje gehad.

Alleen ga ik er dus niet aan beginnen om er een hond bij te zetten. De kans dat die hetzelfde gedrag overneemt ga ik niet nemen. Daarnaast heb ik ook met mijn moeder te maken en die wil er geen tweede hond bij hebben.

Anoniem (Gast)

Luna, bedankt voor je tips.

Misschien heb ik de situatie niet duidelijk genoeg uitgelegd. Die angst van haar zit zo diep dat koekjes geen enkele zin hebben. Ze neemt niks aan van vreemden. Al strooien mensen het op de grond, dan nog eet ze niks op. De stress is zodanig hoog dat ze niet in staat is om naar het lekkers op te eten. Ze is alleen gefocusd op die vreemden die "haar" territorium binnendringen. Al strooi ik de hele woonkamer vol met kaas, worst etc die mensen zijn belangrijker. Die moeten weg, want die zijn eng!

Daarnaast blaft ze niet wanneer ze alleen thuis is. Ze blaft alleen wanneer de deurbel gaat en wanneer er iemand binnenkomt. Het is dus niet dat ze constant blaft. We hebben haar ook gefilmd op het moment dat ze allen thuis is (tip van gt) en is dan heel erg relaxt. Tot de deurbel gaat of als er mensen binnen komen.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Hoi gast,

Wat een heftig verhaal zeg. Toch zou ik denk ik proberen of er toch niet iets te doen is met lekkers. Je zegt dat er voorutgang in zit qua stress niveau. Een keer komt er dan misschien toch een moment dat ze iets lekkers gaat eten. Ze haalt niet uit naar je broer en een keer zal ze toch aan hem (moeten?) gaan wennen. Wat is het allerlekkerste in de wereld? Biefstuk? Dan probeer toch of hij daar kleine stukjes van op de grond kan laten vallen. Het zal lang duren maar wat ik ook lees aan boeken over gedragsaanpassing, klassieke conditionering lijkt toch belangrijk hierin.

In onderstaand artikel wordt nog eens uitgelegd hoe beloningen werken., doe er je voordeel mee;
http://flyingdogpress.com/content/view/47/97/

Verder stank = gezeur. Bij ons lopen er al jaren twee in de tuin als wij aan het werk zijn en ok, met de pups op een zwoele zomeravond rook het wel eens wat naar urine maar WC eend met lavendelgeur doet dan wonderen. Poepen deden die van ons toen ze eenmaal volwassen waren nooit in de tuin. Zelfs niet als wij van 8 tot 18 weg waren.

Verder dikke knuffel dat je zoveel tijd energie in deze hond steekt!

Mireille

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Wat ik nog vergat te zeggen; ik denk dat jouw hondje op dit moment gelukkiger is alleen thuis, misschien wel met een kong voor wat afleiding dan in welke andere situatie dan ook, als vreemden zoveel stress voor haar opleveren. Misschien kan er wel iemand halverwege de dag nog een gevulde kong bij haar droppen? Je broer bv? Leert ze hem meteen associefen met goodies!

Mireille

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Dit is een lastig probleem. Je hond moet eerst voor een langere periode iemand zien en dan is het nog een gok.

En diegene zou dan langs kunnen komen. Niet voor een wandeling maar alleen maar even te laten plassen bv. gewoon in de tuin. Evt. kan diegene ook gaan spelen maar dit is dan voor later.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Heb je ook een filmpje van haar gedrag? En waarom denk je dat het angst en stress is? Was dit de conclusie van de GT's?

Anoniem (Gast)

Janouk, ook jij bedankt voor je reactie.

Heb nog eens goed over het in de tuin laten nagedacht. Denk dat het dat toch niet gaat worden. Mijn buren zie ik er gerust voor aan dat ze iets over de schutting gooien. Als ik zie hoe hun katten uit hun tuin verjagen gaan mijn nekharen overeind staan.

Als er bezoek komt dan gaat zij dus in de bench. Wanneer ze dus stil en kalm is wordt ze eerst beloond voordat ze de bench uitgaat. Zodra ze uit de bench komt gaat ze zo ver mogelijk van het bezoek afliggen of komt bij mij voeten liggen. Op zo'n moment zoekt ze dus duidelijk steun. Alleen lukt het dus niet om met lekkers haar richting de onbekende te laten gaan. Dit natuurlijk in hele kleine stapjes. Wanneer ze bij mijn voeten komt liggen is dat alleen als ik ver van het bezoek vandaan zit. Zit ik voor haar zin te dichtbij dan gaat ze helemaal in de keuken liggen.

Het alleen thuis zijn is inderdaad niet onprettig voor haar. Dat blijkt wel uit de opnames die gemaakt zijn. Alleen heeft dus niemand bekends de mogelijkheid om haar 's middags uit te laten. Mijn broer kan ook niet helpen en daarnaast kan hij niet met haar buiten lopen, sowieso al niet.

Alleen vind ik het persoonlijk te lang om haar bijna 10 uur alleen te laten zitten overdag en dat 3 dagen lang. Nee, daarvoor heb ik geen hond genomen. Ik bedoel ik zou het ook niet fijn vinden om 3 dagen lang 10 uur alles op te moeten houden en een hond ook niet.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

euhm pardon ?
als jou buren het flikke om iets in jouw tuin te gooien begaan zij een wettelijke overtreding. het is jouw territorium niet die van hun . zij kunnen jou tog zeker niet gaan verbieden om jou hond niet in de tuin te laten ? wat is dat nou weer voor onzin. camaratje op hangen hups hond in de tuin als de hond daar behoefte aan heeft .En als je je buren wat flikken door middel van jouw hond opjagen of iets naar de hond in de tuin gooien is dat dieren mishandeling jouw filmpje is het bewijs. Nee nee jij hebt alle recht om jouw hond gewoon in jouw tuin te laten .

Anoniem (Gast)

Esther en Dobber bedankt voor jullie reacties.
Waardeer het enorm dat mensen met mij meedenken.

Ik had filmpjes van haar gedrag maar weet niet meer precies waar die gebleven zijn.

De twee GT's hebben ook inderdaad de conclusie angstagressie en erg veel stress getrokken. Nou kan ik mij daar heel goed in vinden. Haar staart zit zowat tussen haar benen geklemd bij het verjagen van vreemden, haar ogen liggen plat naar achteren en tijdens het aanvallen/snappen slaat ze toe en gaat dan weer stukje naar achter. Dit gedrag van naar voren voor aanval en dan weer terug trekken blijft ze zich herhalen als de persoon niet van haar wegloopt. Soms wil ze de persoon, als hij zich omdraait, ook vanachter pakken.

Je zou verwachten dat een zelfverzekerde hond anders zou reageren in zo'n situatie toch?

Anoniem (Gast)

ogen = oren

sorry, typfout

Anoniem (Gast)

Gwen, ik snap jouw reactie. Alleen ga ik dus afwachten tot het misschien fout gaat.

Dan heb ik misschien achteraf wel een filmpje om te bewijzen dat de buren verantwoordelijk zijn maar wat koop ik daarvoor. Stel dat hij gif gooit, dan ben ik mijn hond kwijt. Dan kan zo'n kl*te filmpje, wie de dader is, mij gestolen worden. Mijn hond krijg ik daar niet mee terug.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

En hoe reageren jullie als dit "De twee GT's hebben ook inderdaad de conclusie angstagressie en erg veel stress getrokken. Nou kan ik mij daar heel goed in vinden. Haar staart zit zowat tussen haar benen geklemd bij het verjagen van vreemden, haar ogen liggen plat naar achteren en tijdens het aanvallen/snappen slaat ze toe en gaat dan weer stukje naar achter. Dit gedrag van naar voren voor aanval en dan weer terug trekken blijft ze zich herhalen als de persoon niet van haar wegloopt. Soms wil ze de persoon, als hij zich omdraait, ook vanachter pakken." gebeurd? Daar ligt nl. een trainingspunt. Gisteren hier ook gehad. De hond snapt naar een andere hond en de eigenaar moet ingrijpen maar dit ingrijpen gebeurt op een rustige manier.

Wat doen jullie zelf als er vreemde mensen zijn?

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

heb je een dooie hoek in je tuin ? een hoek die je buren niet kunnen zien ? Zo ja leg daar dan een opname neer met blaffend geluid van je hond als zij niet thuis zijn . mp3 spelers zijn niet zo duur en zo een boxje ook niet.of je laat een vriend van je stilletjes de boel in de smiezen houden. Maar dit is echt absurd. je hebt niet voor niks je eigen huis. :S

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik snap dat je hiervoor geen honden genomen hebt, maar ja, soms is de werkelijkheid even niet anders en als het een stage is, is het toch tijdelijk? Naast de hoeveelheid tijd gaat het ook om kwali'tijd' Als je voor en na je werk veel tijd aan haar besteed, dan weet ik niet of ze er zoveel last van zou hebben om alleen te zijn. Het binnen achterlaten en op moeten houden van plas en poep, ja, dat is wel lastig. Vervelend als je zo'n buren hebt, ik zou haar dan ook niet met een gerust hart in de tuin achterlaten. is er iemand in de buurt met een kennel/ren waar je haar in zou kunnen achterlaten waarbij je haar zelf haalt en brengt en ze verder met rust gelaten wordt? Kan je broer haar evt wel even in de tuin laten voor een boodschap?

Groet, Mireille

Anoniem (Gast)

Nogmaals bedankt voor de reacties.
 

Esther:
 

Toen we haar nog niet in de bench deden, zorgde we ervoor dat voor het bezoek binnenkwam er lekkernijen gestrooid waren. Bedoeld als afleiding, al werkte dat niet. Naast lekkernijen op de grond hebben we ook een gevulde kong, groot kauwbot, speeltje etc geprobeerd als vorm van afleiding. Als we van te voren wisten dat er mensen kwamen, dan zorgde we vijf minuten voor het bezoek zou komen er al voor dat ze ergens mee bezig was. Ook hebben we geprobeerd om haar van te voren moe te maken door middel van geestelijke stimulatie. Helaas had dit niet het gewenste effect. Al helemaal vervelend was het als mensen onverwacht langskwamen. Ik probeerde zelf zo kalm mogelijk te blijven. Toch ga je in zo’n situatie zelf ook wat stressen, wat je dan weer over brengt op de hond. Daarom weten nu ook alle kennissen dat ze niet onverwacht op de stoep moeten staan. Ik wil haar niet versterken in haar gedrag.
 

Wanneer bezoek eenmaal binnen in de kamer was probeerde ik zelf zo neutraal mogelijk te zijn. Ik probeer dus gewoon zo normaal mogelijk te doen. Geen gekke stemmetjes om de haar te paaien en dergelijk. Het enigste wat ik deed was door mijn knieën zakken. Als ik niet dicht bij het bezoek was kwam ze dan naar mij toe zetten. Op het moment dat ze bij mij was en relaxt oogde. Beloonde ik haar met mijn stem en streelde haar zachtjes op haar borst. Beloning in de vorm van eten pakte ze niet aan. In kleine stapjes probeerde ik dichterbij het bezoek te komen, zonder dat ze te keer zou gaan. Enige probleem was dat als het bezoek zich ook maar iets bewoog waren de poppen weer aan het dansen. Op het moment dat ze een uitval naar het bezoek maakte was het enige wat ik deed haar blokkeren. Oftewel voor het bezoek springen. Zodra ik tussen haar en het bezoek in kwam te staan haakte ze af met uitvallen. Het blaffen en grommen bleef. Alleen heeft ze nooit geprobeerd te bijten op het moment dat ik er tussen stond. Al is ze wel erg sneaky, zodra ik haar weer wat ruimte gaf begon ze het opnieuw te proberen.
 

Op het moment dat ik niet alleen thuis was deed ik het anders. Dan zorgt ik dat ik haar van te voren aan de riem had. Met speeltjes, met lekkernijnen etc heb ik geprobeerd de aandacht op mij te focussen. Ik negeerde dan zelf ook het bezoek. Op dat moment was ik alleen met haar bezig. Ook hiermee probeerde ik dichterbij te komen. Het vervelende van haar aan de riem houden was dat ze helemaal gek werd. Niks aandacht voor mij, alleen maar bezig om weg te komen. In de riem bijten, zelfs tot bijten in haar eigen poten. Doodeng vond ze het om aan de riem te zitten. Al stond ik helemaal aan de andere kant van de huiskamer met haar en het bezoek dus aan de gehele andere kant dan nog raakte ze in paniek. Deze manier heb ik daarom ook nooit lang volgehouden. Ze schoot zo in de stress.
 

Nu doen we haar dus in de bench. In het begin toen we haar in de bench deden werd ze ook helemaal gek in de bench. Met behulp van de gt hebben we haar zover gekregen dat ze redelijk rustig is in de bench. Ze is een bench gewend. Oke, voornamelijk staat het deurtje altijd open. Al laten we haar er ook vaak in liggen (met deurtje dicht) zonder dat er bezoek is. Juist om te voorkomen dat ze het ziet als een straf.
 

Hoop zo jou vraag een beetje te hebben beantwoord Esther.
 

Janouk:
 

Mijn stage is natuurlijk maar tijdelijk, al duurt mijn stage nog tot eind januari. Voor mij doen te lang om te zeggen ze heeft het er maar mee te doen. Tuurlijk loop ik een uur met haar voor ik van huis wegga en als ik thuis kom gaat ze mee voor een wandeling van kwartier en na het eten gaat ze dan weer een wandeling maken van een uur. In het weekend is het helemaal feest voor haar. Toch heb ik echt het gevoel haar te kort te doen.
 

Ik voel me gewoon een verschrikkelijke baas, die niet in het belang van de hond denkt. Toch kan ik mezelf ook weer niet zover krijgen dat ik haar terug breng naar de fokker. Ik hou van haar! Ik heb altijd zoiets van als je voor een dier gaat, ga je er ook helemaal voor en niet wanneer het even tegen zit dump je het dier weer.
 

Misschien dus ook heel egoïstisch van mij maar ik wil haar niet kwijt. Ze is echt mijn alles. Alleen had ik gehoopt dat dit probleem makkelijker opgelost zou kunnen worden.
 

Mijn broer kan haar ook niet tussendoor in de tuin laten. Hij wil dat niet omdat het tussen haar en hem niet soepel loopt. Mijn broer is nu pas eindelijk zover dat hij even alleen met haar in één kamer durft te zijn zonder dat mijn moeder of ik aanwezig zijn.

Anoniem (Gast)

Oh, vergeten te vermelden. Ken niemand in de buurt die een kennel tot zijn beschikking heeft waar ze in zou kunnen. De meesten kennissen hebben geen honden, zijn voornamelijk kattenmensen. Heel fijn maar niet heus. Helemaal als redelijk veel mensen om je heen zeggen: breng haar toch terug.

Misschien moet ik maar op een hutje op de hei gaan wonen. Geen last van vervelende buren.
Sorry, waarschijnlijk merken jullie wel een beetje dat ik er gewoon doorheen zit. Gewoonweg triest om te zien wat een slechte socialisatie met een dier doet. Echt als andere mensen eens zouden zien wat een schat van een hond het is! De meeste zeggen alleen maar wat een agressief beest terwijl ze echt zo ongelovelijk lief is.

Maargoed zal ophouden met zeuren.

honden page profiel JulesJules

honden foto van Jules

Waar woon je, dan zouden mensen een kennel, GT etc etc aan kunnen bevelen?

Anoniem (Gast)

Ik woon in Utrecht. Al ben ik niet bepaald op zoek naar een gt, heb er al twee in de arm genomen. Alleen hebben hun beide ook niet een idee hoe ik dit kan verbeteren. Ze denken wel mee hoor en naar mij idee doen ze goed hun best. Alleen is het gewoon een lastig iets aangezien het natuurlijk best complex is dit probleem.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik kan je niet echt advies geven.
Je bent al zo super bezig en al een heel eind op de goede weg, petje af.

Maar mischien is het een idee om contact op te nemen met de rasvereniging, mischien kunnen hun je verder helpen aan iemand die ook echt verstand heeft van aussie's.
En dat die je dan verder zouden kunnen begleiden.

honden page profiel JulesJules

honden foto van Jules

Kan je niet iets van hondensport gaan doen? Gewoon flink baas-hondverhouding aan gaan werken.

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker

honden foto van Marieke

Misschien in zee gaan met een trainer die werkt BAT??

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Als ik alles zo lees,moet je je er tijdelijk bij neerleggen.

Je hebt alles al geprobeerd,alle optie's bekeken.
Met haar angsten kun je gewoon niet heel veel.
Ik snap dat je haar niet een hele dag alleen wilt laten.
Maar je hebt geen keuzes meer,omdat ze alleen maar meer stress zou ondervinden.

Je gaat al een uur met wandelen voor je weg gaat,en erna ook voldoende.

Het is niet leuk,maar je kan ze ook niet herplaatsen,dat beestje zit volgens mij heel goed bij jou,hoe je alles met geduld hebt aangepakt en al.
Ze zit nu in een voor haar fijne omgeving.En als ze verder geen angsten laat zien met het alleen thuis zijn ,dan is dit je enige optie.

Je moeder kan ook niet tijdelijk tot eind Januari in haar pauze komen?Of jij??Wie weet valt er toch iets te schuiven,als je er nog eens over denkt...


Trouwens wat een aardvreemde fokker is dat!!dat hij met haar nog een nestje heeft gefokt.Dat beestje is zo onstabiel als je ze maar krijgen kan....daar kunnen alleen maar bange pups uit voort komen.Beetje jammer van die fokker.Kun je dat niet terug gedraaid krijgen??Voor een extra betaling of zo..?Want mijn hond komt uit een hele bange moederhond(uit spanje) en dat was toch ook heel hard werken en zeer onplezierig om je hond zó bang te zien voor alles.
Ik kan me voorstellen dat mensen die bij een stamboompup iets anders verwachten van een moederhond..of is het zonder stamboom?
Hoe dan ook is het gewoon niet goed om met haar te fokken.

honden page profiel Prins J.J.Prins J.J.

honden foto van Prins J.J.

Ik lees ergens dat ze buiten soms wel vriendelijk is...is het geen optie om te gaan trainen met bezoek 'ophalen'. Dus net voordat het bezoek er is aanlijnen en naar buiten gaan en een stukje meewandelen met het bezoek en daarna allemaal samen naar binnen.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Ik heb niet alles gelezen hoor, maar wat je schrijft komt een beetje over alsof jullie hond heel onzeker en bang is terwijl ze kennelijk het idee heeft dat zij alles onder controle moet houden etc. En dat is nu juist een positie waar ze duidelijk helemaal niet mee om kan gaan. Zelf zou ik als dat het geval is gaan werken aan de onderlinge relatie en haar op een juiste manier laten merken dat jij het prima aan kan en dat zij het niet allemaal hoeft te doen. Zo neem je haar de spanning van de schouders en zal ze ook rustig kunnen worden en de verantwoordelijkheid aan jou over kunnen geven.

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Stomme vraag misschien, maar kan ze niet tijdelijk voor een paar dagen in de week terug naar de fokker?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het is idd een complex probleem en jullie doen zelf alles wat ik ook zou aanraden.

Het zit in haarzelf en dan kun je met andere middelen nog iets doen. Bv. de klassieke homeopatie.

In Utrecht zit Marit en zij kan jou hiermee helpen zie http://www.canineteamstyle.nl/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Radeloos" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk van deze merken zijn 'goed?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^