Radeloos

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Jules:

Ik doe al een hondensport met haar namelijk dogfrisbee. Dit doe ik ongeveer 2 tot 3 keer in de week. Dit gaat erg goed, al moet ik er bij zeggen dat ik niet meer in een groep train maar gewoon thuis met haar train. Ze heeft niet de pit en het echte werk karakter om het op hoog niveau te doen. Dus train ik gewoon zelf met har op een veldje.

Soraya:

Ik ga niet te veel uitweiden over de fokker. Vind ik niet netjes. Wel fokt ze met stamboomhonden en mijn hond heeft dus ook gewoon een stamboom. Moet ook zeggen dat ik zelf niet helemaal snap dat ze met deze hond fokt, maar het is natuurlijk haar keus. Zij blijft de officiele eigenaar van de hond. Maargoed genoeg over de fokker.

Prins J.J.

Dat eerst buiten wandelen met bezoek heb ik geprobeerd maar dat geeft ook niet het gewenste effect. Buiten is het allemaal geen enkel probleem, maar zodra er een stap over de drempel gezet wordt gaat het mis.

Dobber:

Klopt, ze is ook erg bang en onzeker wanneer er mensen binnenkomen. Misschien bedoel je het niet zo maar jouw tekst komt een beetje op mij over alsof ik haar in het diepen gooi en maar afwacht of ze kan zwemmen en haar dus totaal niet begeleid. Ik probeer haar te begeleiden maar op het moment dat er mensen binnenkomen lijkt ze wel niet meer voor reden vatbaar. Ik bedoel ik probeer op allelei manieren steun aan haar te bieden, maar ik wil ook weer niet hebben dat ik haar steun in haar gedrag. Hoe zou jij het aanpakken dan?

Mieke:

Ik denk persoonlijk niet dat het voor haar niet  ideaal is om dan weer daar te zijn en dan weer daar. Daarnaast woont de fokker niet in Nederland.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Radeloos" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ColinColin

honden foto van Colin

ik heb hier een Mechelaar van 7 maanden met ong het zelfde probleem

na heel veel werk (weken) begint hier verandering in te komen
eerst geprobeerd om hem rustig te krijgen bij vreemden,
dit lukte maar tot op zekere hoogte, totdat ik hem een muilkorf omdeed, nu is hij nog wel angstig in het begin en probeert ook nog de vreemde te bijten (ik zeg hier natuurlijk wel wat van) maar nadat hij doorheeft dat daardoor de vreemde niet weggaat geeft hij zich over en ging laatst zelfs bij de visite op schoot liggen knuffelen

dus misschien een idee om een muilkorf te proberen?

Anoniem (Gast)

Colin, bedankt voor je reactie. Toch sta ik er niet achter om in haar geval een muilkorf te gebruiken. Een muilkorf lost het probleem niet op. Het probleem van willen bijten is niet het enige, het gaat ook om de onzekerheid/angst voor vreemde mensen op haar terrein.

Maargoed iedereen zijn mening natuurlijk. Fijn dat het bij jou wel heeft geholpen.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Dobber:

Klopt, ze is ook erg bang en onzeker wanneer er mensen binnenkomen. Misschien bedoel je het niet zo maar jouw tekst komt een beetje op mij over alsof ik haar in het diepen gooi en maar afwacht of ze kan zwemmen en haar dus totaal niet begeleid. Ik probeer haar te begeleiden maar op het moment dat er mensen binnenkomen lijkt ze wel niet meer voor reden vatbaar. Ik bedoel ik probeer op allelei manieren steun aan haar te bieden, maar ik wil ook weer niet hebben dat ik haar steun in haar gedrag. Hoe zou jij het aanpakken dan? "
Nee, ik had het absoluut niet zo bedoeld alsof je haar in het diepe gooit, dat heb ik verder ook niet gelezen want ik las juist dat jullie er wel heel erg mee bezig zijn. 

Hoe ik het aan zou pakken... Tsja... Lastig om te zeggen want niet alleen ken ik jullie en jullie hond niet, maar ik zie het gedrag ook niet. Ik ben niet in die situatie, ik hoor niet wat er gezegd word, ik zie niet de houding van de gasten etc. Dus het  is voor ons (niet alleen voor mij) erg lastig om een mogelijke oplossing te geven voor het gedrag. Het zou in elk geval al wel kunnen helpen als je een filmpje zou maken van het gedrag. Als je dat even op youtube post kunnen we zelf ook zien hoe ze doet. Honden zijn zo complex en er is geen kant en klare oplossing voor dit probleem. Het is in elk geval belangrijk dat je echt zeker weet wat haar motivatie voor het gedrag is. Afgaande op wat je zegt zou het angst en onzekerheid kunnen zijn, maar wie weet zie je per ongeluk iets over het hooft (hondentaal is heel subtiel) wat die conclusie juist weer ondermijnt. Dus ja... een filmpje zou fijn zijn ;-).

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Heb je DAP geprobeerd? Misschien maakt het haar iets rustiger? DAP is een feromoon dat ruikt naar moederhond.

Ik snap dat je er doorheen zit, want je zit in een hele moeilijke situatie. Niet leuk en ik snap dat je helemaal voor je hond wilt gaan.

Waar loop je stage? Niet toevallig in de buurt van de Uithof? Misschien kunnen je bij de faculteit diergeneeskunde helpen? Ze hebben daar wel kennels ed.

Een ding wil ik toch zeggen; als het echt niet beter wordt, moet je je denk ik wel een keer afvragen of de hond bij jou op de goede plek zit. Een daar bedoel ik absoluut niet mee dat je niet goed voor haar zorgt, ik denk dat je extreem veel voor haar doet en ik ben er van overtuigd dat je zielsveel van haar houdt. Maar is een huis met regelmatig bezoek wel een plek waar zij het naar haar zin heeft? Op een gegeven moment moet je die vraag wel aan jezelf stellen, vrees ik.

Succes!

Mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Radeloos" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk van deze merken zijn 'goed?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^