Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel janinejanine 3 doggies

honden foto van janine

ik vind het een ontzettend mooie oplossing.
Diep respect voor jullie dat jullie zo ver gaan voor een hond die niet van jullie is. Een hond die jullie eigen hondje notabene verwond heeft.
Ik denk dat heel veel mensen aan jullie een voorbeeld zouden moeten nemen. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MadammekeMadammeke 3 doggies

honden foto van Madammeke

Je hebt de allermooiste en beste tussenkeuze gemaakt voor Donder. Ik hoop dat hij met goede training alsnog uiteindelijk een plek gaat vinden waar hij wel thuishoort.

Hoe gaat het met je kleine Dondertje? Ik ken dat wel van niet willen eten, Madammeke heeft daar ook recent door omstandigheden last van gehad. De dierenarts heeft mij toen kalmeringstabletten gegeven, omdat ze zogezegd overstressed was. Nu heb ik deze nooit gebruikt en is ze in alle rust twee dagen later weer uit zichzelf aan de knabbel gegaan.

Goede moed met dat mooie Pekineesje van je :-) . Ik vind het heel normaal dat hij zo aan JOU hangt....

honden page profiel mikemike

"

Laten we vooral weer een heel ras uitroeien om een paar rotte appels die problemen veroorzaken. Laten we de mens dan ook gelijk uitroeien. Wij zijn zelf nog wel een heel stuk erger dan de gevaarlijkste honden die er op deze aardkloot rondlopen. Lekker makkelijk is het om de moraalridder uit te hangen zeg.
"


Gaat niet lang meer duren zolang de honden los blijven lopen of dit soort rassen in hondenparken voor komen .

Verantwoording

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

@ Mike: pijnlijk maar wel mee eens!
Het begint weer uit de hand te lopen met ''dit ras''
Spijtig genoeg blijven deze honden te vaak in verkeerde handen vallen en je ziet het probleem zichtbaar groeien!
Spijtig maar waar!

Zelf houd ik echt van dit soort honden, een prachtige bouw, grote priem oogjes en van naturen zeer aanhankelijk naar hun baas en gezin.

Kom je op deze forums wel een foto's wel eens foto's van ''normaal'' opgevoede Staff's en Pittbulls tegen, dan zie je gewoon de onschuld en vriendelijk van die koppie's afdruipen,, want dat zijn ze echt van naturen!

Des te pijnlijker maakt dat deze kwestie.

Laten we het daarom maar niet blijven aanhalen in dit topic. Echt, ik begrijp alle voor en tegens. Maar hier over blijven discuteren eindigt toch steeds maar in kwetsen en beledigen over en weer.




honden page profiel AgnesAgnes 3 doggies

honden foto van Agnes

Ik heb heel veel respect voor de manier waarop je hier mee omgaat. Daar zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen!

Als ik het me goed herinner, moet je in Zweden eerst een soort diploma halen, voordat je een hond kunt aanschaffen. Dat vind ik nog eens goed geregeld! Dat zou heel wat ellendE voorkomen.

honden page profiel Lisa & BoebieLisa & Boebie 3 doggies

honden foto van Lisa & Boebie

Waar baseren jullie op dat het weer uit de hand begint te lopen met dit ras? Heb je daar cijfers van? Of doel je op t enkele krantenbericht wat zo af en toe is opduikt? Laten we niet vergeten dat elke stoere hond al snel wordt bestempeld als 'pitbull'..

Sterkte voor de TS.. Als het mijn hondje was geweest, had ik niet geweten of ik zo begripvol had kunnen zijn zoals jij nu gehandeld hebt!

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna 3 doggies

honden foto van Jantina, Laila & Luna

" Waar baseren jullie op dat het weer uit de hand begint te lopen met dit ras? Heb je daar cijfers van? Of doel je op t enkele krantenbericht wat zo af en toe is opduikt? Laten we niet vergeten dat elke stoere hond al snel wordt bestempeld als 'pitbull'..

Sterkte voor de TS.. Als het mijn hondje was geweest, had ik niet geweten of ik zo begripvol had kunnen zijn zoals jij nu gehandeld hebt! "
ja dat wist ik ook niet hoe ik dan zal reageren als het zoo heftig was. mijn hondjes zijn 1 keer aangevallen door 2 honden. maar dat was niet zo heftig. maar de honden kunnen er zelf niets aan doen he. meestal ligt het toch aan de opvoeding. Ik weet ook nogmaals niet hoe ik gereageerd had. maar uiteindelijk vind ik wel dat TS er goed aan heeft gedaan om de hond opnieuw te laten trainen.  mensen verdienen ook altijd een 2de kans. de hond heeft nooit een 2de kans gehad met deze baasje die die had. geen goede training of niks.  ik  hoop dat nu alles goed komt en dat TS haar hondje snel geneest. maar ik weet ook niet als ik zo makkelijk was geweest naar die man toe. maar zijn hond is nu afgenomen en dat is maar goed ook.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

jeetje,heb dit topic gemist,maar kan alleen maar respect opbrengen voor jullie
jullie zijn toppers;-)

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Gaat niet lang meer duren zolang de honden los blijven lopen of dit soort rassen in hondenparken voor komen .

Verantwoording

ik ben vandaag met mijn honden naar de hondenweide gewandeld met mijn zoontje van 1 jaar in de buggy en daar hebben we heel leuk met de bal gespeelt samen met een labradorpup van 6 maanden.

hondenparken/weiden zijn voor alle honden, ook voor diegene die jij 'niet leuk' vind.

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka 3 doggies

honden foto van Claudia & Layka

Jeetje, wat een verhaal :'( ik schrok ervan, tranen in me ogen!
Ik heb alles hier een beetje door gelezen en tjsa.. ik vind het voor jou en je hondje natuurlijk heel erg maar ook voor donder, zijn baas is fout en niet donder.. waarom moeten mensen nu gelijk hier weer alle pitbulls/staffs ect over 1 kamp scheren :'(
verschrikkelijk vind ik dat bah!!!

Maar hoe jij deze kwestie hebt opgelost vind ik echt SUPERRRR!!!! Dat jij betaald voor donder om daar 1 jaar te laten zodat ie de kans krijgt op een goed leven wauw wat heb ik een respect voor jou, de meeste hadden die hond laten afmaken, echt geweldig van je! Dat verdient donder ook vind ik.

En ik denk... Er zijn weer steeds meer bijt incidenten zoals ik de laatste tijd lees overal en nergens.. zal me niet verbazen als over een paar jaar of eerder het RAD weer word ingevoerd :'( zo jammer dat slechte mensen deze honden in hun bezit hebben t maakt me ziek om wat hun die honden aan doen!

Hier in het park ook een jongen die zn 9 weken oud stafford mishandeld en we staan machteloos, dierenscherming doet niks!

Nogmaals, veel respect voor jou! :-D

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Persoonlijk denk ik ook dat het RAD weer wordt ingevoerd.
Al denk ik wel dat dan de rottweiler en bijvoorbeeld de Herder weer ten prooi gaan vallen aan het ''verkeerde soort'' baasje: . Ik bedoel: dat soort slechte hondeneigenaren blijft toch altijd op zoek naar een groot type hond die ze kunnen verzieken?
Het probleem moet bij de ''oorzaak'' aangepakt worden, en dan zijn niet de honden, maar de slechte mensen die gewoon maar een hond in hun bezit mogen hebben!
Kennen jullie die slogan van een bepaalde dierenbeschermings organisatie?... ''Bescherm de dieren tegen de beesten!''
Volgens mij is daarmee alles gezegd!!!!

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Persoonlijk denk ik ook dat het RAD weer wordt ingevoerd.
Al denk ik wel dat dan de rottweiler en bijvoorbeeld de Herder weer ten prooi gaan vallen aan het ''verkeerde soort'' baasje: . Ik bedoel: dat soort slechte hondeneigenaren blijft toch altijd op zoek naar een groot type hond die ze kunnen verzieken?
Het probleem moet bij de ''oorzaak'' aangepakt worden, en dan zijn niet de honden, maar de slechte mensen die gewoon maar een hond in hun bezit mogen hebben!
Kennen jullie die slogan van een bepaalde dierenbeschermings organisatie?... ''Bescherm de dieren tegen de beesten!''
Volgens mij is daarmee alles gezegd!!!! "
net daarom denk ik dat het RAD niet meer zal terugkomen. 1 van de (voornaamste) reden dat het werd ingetrokken was omdat de bijtincidenten niet afnamen. het RAD weerhoudt slechte baasjes er niet van om hun hond te verprutsen, het eenige verschil is dan dat het een hond met stamboom is of een ander ras dat net niet onder het RAD valt.

honden page profiel Lyllionia Lyllionia 3 doggies

honden foto van Lyllionia

" De baas is hier zwaar in fout !!! En ik heb te doen met jouw lieve hond, maar ook met Donder !

Dat is iets waar ik me altijd zo kwaad in maak, de baas gaat de fout in, maar de hond is het monster. Als die man zo onverantwoordelijk is, dan is het duidelijk helemaal zijn schuld dat de hond zo is geworden, maar de hond betaalt de prijs ! Wanneer gaan ze eindelijk ook eens de bazen zwaar straffen als die in de fout gaan O-) Of Donder nog kan gerehabiliteerd worden, weet ik ook niet, zal erg moeilijk zijn denk ik. En dat zal deze man al zeker niet lukken. Als hij echt zoveel om zijn hond gaf, had hij er wel voor gezorgd dat hij niet buiten kon en een andere hond toetakelen. Waar is zo'n vent mee bezig zeg ! Als ik een hond als Donder moest hebben, die bleef de hele tijd aan de leiband en ik zou zorgen dat een andere hond niets kon overkomen. Want inderdaad, vaak zijn zulke honden wel degelijk mensenliefhebbers, maar naar andere honden toe kan het serieus misgaan als ze niet goed gesocialiseerd werden. Hij wist dat en nog neemt hij zijn verantwoordelijkheid niet ! Daar is jouw hond en Donder eigenlijk ook, nu het slachtoffer van :'(

Voor jou moet het gewoon vreselijk zijn geweest, ik moet er niet aan denken zeg :'( en voel enorm met je mee, wordt er heel triest van :'( Je bent dan zo machteloos :'(

@ Jolanda en Yent, jij bent zo te horen een echte hondenliefhebber en nog een kenner van Staffies etc ook O-) Hoe haal je zulk een uitspraak in je hoofd !! Mensen die een hond beoordelen op ras, gaan totaal in de fout. Dat is hetzelfde als zeggen "oh die mens heeft iemand vermoord, dus de andere is even slecht...waar je waarschijnlijk bij een mens inderdaad meer kans op hebt" O-) Dus maar allemaal afmaken dan ???

Ik ga in het asiel wekelijks wandelen en kom daar vaak bijv Staffies tegen. Dat zijn geen monsters Jolanda, de mensen daarentegen...

Zo ook de Stafford wiens kaak op twee plaatsen gebroken was, hij verging van de pijn, maar bleef even lief ! En ook een andere, wiens pootje door de liefhebbende baas was overgestampt, ook hij bleef even lief en ook tegen andere dieren hoor ! Maar als het aan jou ligt zijn dat dus allemaal monsters ! Neen, de bazen waren monsters ! Maar dat mag natuurlijk, wordt niets van gezegd !

En als er in jouw buurt ook honden loslopen, ligt dat aan de baas, niet aan de hond ! Spreek hen er op aan, maar makkelijker is het om de honden te veroordelen en dan op zo'n walgelijke manier, want die spreken niet tegen hé ! Hoe jij over die "beesten" spreekt zegt voor mij meer over jou dan over hen O-) "


Mee eens, kortzichtigheid zal jammergenoeg altijd bestaan ;-)

Helaas was dit een labrador http://frontpage.fok.nl/nieuws/462225/1/1/50/hond-doodt-2-weken-oude-baby.html?token=38ad1376836e98111aa729869baba29d&allowcookies=DEZE+MELDING+SLUITEN+EN+NIET+MEER+WEERGEVEN
Afmaken maar het hele ras ;-)
En las ik niet toevallig dat er een jack Russel is die een kind heeft gebeten?
Ook maar afmaken dat ras, weet je wat we roeien alle honden gewoon uit? ;-)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Even ter verduidelijking: ik schreef dat ik er op reken dat het Rad weer ingevoerd wordt, ik schreef niet dat ik het er mee eens ben!
Jullie zullen waarschijnlijk met me eens zijn dat bij de ''kleinere'' honden, de bijt incidenten maar zelden worden gemeld.
Echter worden de grotere honden er vrijwel altijd direct aan gehangen!
Ik ben er van overtuigd dat vooroordeel en het formaat van de hond bepaald hoe een type hond bekeken en beoordeeld wordt.
De Staff en de Pitt zullen waarschijnlijk altijd met een scheef oogje bekeken worden want ''daar heb je weer zo'n vechthond''
Hoe oneerlijk is dit, terwijl de cijfers voor zich spreken dat de meeste asiels bomvol zitten met Jack-Russels. Aangeschaft omdat ze zo klein, grappig en goed bij het interieur paste. En uiteindelijk onhoudbaar buiten's en in huis werden!
Ik heb zelf een Jackie gehad. Klein maar dapper, fel en overmoedig, voor niemand bang. Ook dit type hond ontspoort gemakkelijk, maar daar hoor je zelden iemand over! Ik begrijp dus echt wel dat Staff en Pitt eigenaren zich gediscrimineerd voelen.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis 3 doggies

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

" Ik begrijp dus echt wel dat Staff en Pitt eigenaren zich gediscrimineerd voelen. "


Kennelijk is deze vorm van discriminatie toegestaan. Iedere dag hoor of lees je wel ergens verhalen van mensen die niet beter weten. Gelijk een oordeel klaar hebben staan is dan de gemakkelijkste weg. Bewust doen mensen hier aan mee en onbewust heb je zelfs nog een grotere horde. Mensen zonder een eigen mening die iedereen maar napraten. In mijn ogen zelfs nog een stukje erger dan mensen die bewust er voor kiezen om een ras te veroordelen om wat het is.

Leon (Gast)

100% Zeker aangifte doen. Zo'n hond is niet meer te vertrouwen. Je zou 't je zelf denkelijk niet meer vergeven als hij straks een andere hond of kind iets zou aandoen. Ik vind het al diep triest dat die gast na meerdere officiele waarschuwingen zijn hond nog steeds los laat rond lopen. Zulke gasten leren het niet. Misschien lijnt hij de hond de eerste tijd weer aan en daarna ebt 't schuldgevoel weg en loopt de hond weer vrij los. De hond is zeker weten beter af als hij pijnloos inslaapt en verder leed aan anderen en hemzelf bespaart zal blijven.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Leon, de ts heeft al aangifte gedaan en een veel betere oplossing gevonden dan de hond te laten inslapen. lees even het hele topic door O-)

Rocky, als eigenaar van dit ras wordt je idd vaak erg gediscrimineerd.

er wordt wel vaak gezegt dat je dat weet voor je dit ras neemt... niet helemaal waar. wij wisten natuurlijk ook dat dit ras zijn imago niet mee had maar ik en mijn vriend schrikken er soms nog van hoe brutaal, onrespectvol, gemeen en nog veel erger... sommige mensen zijn. de reacties van mensen kun je niet opvoorhand inschatten en komen soms hard aan.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

La-Toet en partner, wat zijn jullie fantastische mensen, wat heb ik veel respect voor jullie!
Vindt het namelijk super dat jullie zo over Donder denken en met hem meeleven en hem een kans gaan geven en het ook nog betalen, petje af ;-)
En dat terwijl jij nog zwaar in de zorgen zit over jou eigen lieverd.
Ik hoop dat hij snel opknapt en weer lekker gaat eten, hij heeft het echt verdient, maar jij ook.
Misschien is het een idee om hem voorlopig smuldier vlees te geven, dat is wat zachter om door zijn keeltje te glijden. Om hem wat extra te geven zou je hem zelfs wat puppy melk kunnen geven, krijgt hij gelijk ook wat extra vitamientjes binnen.
Weet dat je mijn respect hebt en dat ik nog lang door ga met hard duimen voor jou en jou lieverd, net zolang tot het weer goed gaat :-D

;-);-);-);-)

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK)

honden foto van Franzi (OMK)

weer een voorbeeld dat staff en Co niet los horen te lopen en als je het toch per se moet doen, doe het dan waar geen andere Honden zijn of zorg dat jou Hond onder appell staat! De baas kent zijn Hond best en moet dus verantwoordelijkheid nemen. Weet je dat jou Hond niet zo leuk is met andere Honden, hou hem dan aan de riem! Zeker Staff of Pit kunnen behoorlijk wat schade aanrichten! 
maar sommige Mensen blijven het dus negeeren en snappen het gewoon niet...

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

Toen mijn vriend en ik ongeveer 3 jaar terug besloten om een hondje te nemen, wisten we ook niet echt waar we aan begonnen. Pitbulls en rottweilers vind ik echt super mooie honden, daarom ben ik me daar eerst in gaan verdiepen. Veel lezen, veel mensen gesproken die in het bezit zijn van die honden, maar ik ben er achter gekomen dat je stevig in je schoenen moet staan voor dat type hond, en dat ze echt een leider nodig hebben en dat je consequent voor ze moet zijn. Anders worden zij de baas en jij de volger, en dan onstaan er problemen. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten, dat ik er niet aan moest beginnen. Omdat ik die verantwoording niet wou dragen, mocht ik het niet kunnen.
En mijn vriend is vanaf dag 1 heel duidelijk geweest, hij zei "we gaan ons eerst verdiepen in de rassen, we laten ons niet leiden door die schattige kopjes, we zoeken een hond die we aankunnen" en daar heeft hij gelijk in. Verder roept me vriend altijd naar iedereen dat wij hier in huis een zogehete "uitsterf beleid" hebben, dieren gaan hier alleen weg als ze komen te overlijden door ouderdom of als ze ziek zijn en worden ingeslapen. Wat hier in huis komt gaat er dus niet uit, daarom zei me vriend ook je kunt niet na een tijdje zeggen "ohw die hond past toch niet bij ons, of hij luisterd niet"want zo werkt het gewoon niet!

Ik ben zeer tevreden met het hondje dat we uiteindelijk hebben genomen, maar pitbulls en rottweilers blijven erg mooi. Gelukkig kan ik er genoeg van genieten omdat vrienden in het bezit zijn van deze hondjes :-D Het is inderdaad jammer dat mensen niet de tijd nemen om ze ECHT te leren kennen, en dan pas een oordeel geven.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

La-Toet, een waarheid als een koe ;-)
gelukkig hebben julie wel het nodige opzoek werk gedaan en julie verstand gebruikt. jammer genoeg zijn er tig mensen die dat niet doen en enkel op uiterlijk een ras kiezen. door oa deze mensen zitten de azielen vol en worden tig honden ingeslapen omdat ze (net zoals Donder) verkloot zijn door hun baasjes en niet meer kunnen functioneren in onze maatschapij.
Donder heeft heel veel geluk dat jij de moeite deed om verder te kijken dan wat er gebeurt was en gezocht hebt naar een goede oplossing. de meeste honden die zich in Donder zijn situatie bevinden hebben dat geluk niet en krijgen een enkel ticket naar de hondenhemel.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Beste la- Tout en alle andere baasjes,
La-Tout, wat jij beschrijft, past helemaal bij mijn eigen ervaringen.
Wij hebben tijdelijk (een half jaar) een prachtige staff in huis gehad (wegens revalidatie van de baas)
Na het 1/2 jaar werd mij gevraagd of ik haar niet bij me wilde houden. In tranen heb ik het verzoek afgewezen. Ik durfde het niet aan! mijn 1e kindje zou bijna geboren worden en de zorg en verantwoordelijkheid voor zo'n vitale, sterke hond als bixy zag ik toen niet zitten.
Soms moet je eerlijk tegenover jezelf zijn: kan ik zo'n hond aan?!
Ben ik in staat haar naar behoren op te voeden? Mijn antwoord was toen helaas te onzeker en twijfelachtig. En dus heb ik haar laten gaan.
Gelukkig is Bixy Nog altijd dezelfde, opgewekte staff, wonend bij een gezin dat veel om haar geeft. Ze heeft ook al 2 succesvolle nestjes gehad.
Tijdens mijn zwangerschap van de 1e was Bix steeds dicht bij me, zeker toen ik echt een buikje kreeg bleef ze maar in het vizier houden. Niet opdringerig ofzo, maar ze hield me graag in het oog.
Kort voor mijn bevalling ging Bix terug naar haar eigenaar.
Toen mijn kindje enkele weken oud was bezochten mijn man en ik Bix en haar baasje. Het terug zien was geweldig en ontroerend.
Bix likte (kuste) mij uitvoerig en lebberde vervolgens mijn baby helemaal af, ze maakte hierbij ook een zangerig geluid. Vol opwinding en enthousiasme alsof ze zeggen wou,, Oh, is dit jouw welpje? Ik vind haar lief en wil haar begroeten en beschermen.
Mede door deze ervaring, durf ik verder te kijken dan het beeld dat rondom deze honden ontstaan is!
Ik voel geen enkele vrees naar dit ras!
Misschien kortzichtig, maar door deze ervaring heb ik een kant van deze honden gezien waardoor ik aan ze verknocht ben geraakt.

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

Naast onze apotheek is een bank,gaat daar een heer binnen met zijn staff,begint daar ineens een vrouw te ropen ,da moordwapen buiten ,da moordwapen buiten.  Die heer terug buiten met zijn hond ,kon daar geen woorden aaan vuil maken vertelde hij onderweg aan een vriend . Die vriend verteld dat bij de apotheek aan al de mensen die daar staan +ikke . Ik luister meestal eerst wat de mensen te vertellen hebben. Zegt een heer ooo die ken ik (na een beschrijving van hond en eigenaar)maar das de braafste hond van de wijk ,zo een lieve beest,hij eet u op van vriendschap (lacht). Staat daar een kwebbel met hare mond open (ik dacht nu komt het ,en ja ) zegt ze gemeen da zijn van die honden die klein hondjes opeten ,ik moe dar niet va weten hé,wa gij kind zegt ze tegen de dame naast haar,k'weet nie ken da ras nie ,en gaat een meter weg van die kwebbel. Kijkt de kwebbel mijn richting uit ( ondertussen geroesemoes van ja vals nee tis nie waar ) vraagt de kwebbel aan mij en kind wa vinde gij der van. IK zeg dat het heerlijke honden zijn en dat ik er ook één heb (is gelogen heb een franse bulldog) . Haar kwaak bleef dicht.
maar zo mensen word er dan van een vinger een arm gemaakt en tegen dat die kwebbel t'huis is heeft ze al tegen iedereen gezegd wat een moord hond de bank binnen viel .
Zo worden dan de gesprekken voort gezet en tegen het einde van de dag heeft hij er al ene dood gebeten . straf he . En erg nog veel meer

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik vind het wel begrijpelijk hoor dat ze twijfelt want vaak is het de schuld van de baas en nu zeker maar laten we heel eerlijk zijn deze hond heeft er niet om gevraagt en ik denk dat deze man misschien hier of
daar ook nog wel een dreigementje heeft laten vallen betrekking op het wanneer hij zijn hond moet afstaan voor euthenasie. Want ik weet het niet zeker maar het lijk me nogal een stoer arrogant figuur die helaas deze hond heeft als statussymbool. Bij ons in de buurt is dat helaas ook zo veel puppies zie je gewoon naar de knoppe gaan en je kan er niets tegen doen. Mijn pup rook laatst aan het hek van een uitlaatplaats waar twee jongens waren met hun staff van 10 mnd en deze had echt op een haar na de neus van mijn pup te pakken. Wanneer je er wat van zegt heb je echt huize hoge ruzie dus waar zit de wijsheid.

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

" Beste  la- Tout en alle andere baasjes,
La-Tout, wat jij beschrijft, past helemaal bij mijn eigen ervaringen.
Wij hebben tijdelijk (een half jaar) een prachtige staff in huis gehad (wegens revalidatie van de baas)
Na het 1/2 jaar werd mij gevraagd of ik haar niet bij me wilde houden. In tranen heb ik het verzoek afgewezen. Ik durfde het niet aan! mijn 1e kindje zou bijna geboren worden en de zorg en verantwoordelijkheid voor zo'n vitale, sterke hond als bixy zag ik toen niet zitten.
Soms moet je eerlijk tegenover jezelf zijn: kan ik zo'n hond aan?!
Ben ik in staat haar naar behoren op te voeden? Mijn antwoord was toen helaas te onzeker en twijfelachtig. En dus heb ik haar laten gaan.
Gelukkig is Bixy Nog altijd dezelfde, opgewekte staff, wonend bij een gezin dat veel om haar geeft. Ze heeft ook al 2 succesvolle nestjes gehad.
Tijdens mijn zwangerschap van de 1e was Bix steeds dicht bij me, zeker toen ik echt een buikje kreeg bleef ze maar in het vizier houden. Niet opdringerig ofzo, maar ze hield me graag in het oog.
Kort voor mijn bevalling ging Bix terug naar haar eigenaar.
Toen mijn kindje enkele weken oud was bezochten mijn man en ik Bix en haar baasje. Het terug zien was geweldig en ontroerend.
Bix likte (kuste) mij uitvoerig en lebberde vervolgens mijn baby helemaal af, ze maakte hierbij ook een zangerig geluid. Vol opwinding en enthousiasme alsof ze zeggen wou,, Oh, is dit jouw welpje? Ik vind haar lief en wil haar begroeten en beschermen.
Mede door deze ervaring, durf ik verder te kijken dan het beeld dat rondom deze honden ontstaan is!
Ik voel geen enkele vrees naar dit ras!
Misschien kortzichtig, maar door deze ervaring heb ik een kant van deze honden gezien waardoor ik aan ze verknocht ben geraakt.
"

Daar heb je helemaal gelijk.
En als je antwoord al twijfelachtig is, dan is het alleen maar goed dat je het niet gedaan hebt.
Uiteindelijk ben ik ook blij dat ik niet voor een pitbull of rottweiler ben gegaan, want er komt zoveel bij kijken. Dingen die ik niet eens wist.
Mijn vriendin Karin is de trotste bezitter van 2 pitbulls, echt schatten van honden, elke keer leer ik weer dingen bij. Bijvoorbeeld als ik met die 2 honden van haar speelde en ze beten zachtjes in mijn handen, werden ze direct gecorriceerd. Ookal bijten ze niet door en doen ze je absoluut geen pijn Karin wil niet hebben dat ze in handen,benen, kleding of waar dan ook bijten. Het menselijk lichaam is niet om in te bijten zegt ze dan altijd, ookal is het spelen. Maar ik heb ook meegemaakt dat die 2 honden gingen spelen met het speelgoed van mijn hond, had ik geen problemen mee. Maar mijn hond heeft een speeltje met zo'n piepje erin. Karin pakt dat direct van ze af, dat mogen ze van haar niet hebben. Verbaasd vroeg ik waarom dat niet mag van haar. Volgens Karin kan dit type ras gefixeerd raken op het piepje wat erin zit, en ookal begint het als spelen als je ze hun gang laat gaan eindigd het niet als spel. Want dan gaan die 2 honden ruzie maken om het speeltje, en bovendien het gepiep kan ze doen denken dat ze een prooi in hun bek hebben wat aan het sterven is, aangezien een levend dier ook piept/krijst/schreeuwd/jankt als het wordt dood gebeten. Karin zegt dat ze dit om die reden direct afpakt, want als er straks kleintjes rondlopen en die willen het speeltje afpakken zou het uit de hand kunnen lopen. En dan wordt de pitbull erop aangekeken en die krijgt de naam, terwijl het baasje eerder had moeten  ingrijpen, en het niet had moeten toestaan.
En nou wil het niet zeggen, dat dat bij elke pitbull het geval is, en het zal ook niet direct zo'n vaart lopen.
Maar ik bedoel te zeggen dat je je gewoon echt erin moet verdiepen, anders kan het makkelijk mis gaan.
Die 2 voorbeelden die ik hierboven bijvoorbeeld gaf, dat wist ik voorheen helemaal niet.
En tuurlijk kun je niet alles weten, en maakt iedereen wel eens foutjes, maar het blijft een feit bij het ene ras kun je je zo'n foutje veroorloven en bij het andere ras niet of nauwelijks.
Daarom moet je inderdaad altijd het type hond kiezen wat je aankunt!

honden page profiel EmmentaljuustoEmmentaljuusto 3 doggies

Ik ben blij dat je niet bevooroordeeld naar deze rassen bent geworden door deze foute ervaring.
Ik zeg wanneer een hond bijt ligt de schuld altijd wel bij een mens en moet de hond dat niet ontgelden.
Wel verschrikkelijk dat dit is gebeurd, lijkt me echt verschrikkelijk om zo iets mee te moeten maken.. Ik hoop dat je hondje het overleefd heeft en snel weer hersteld..
Tja wat moet je in zon situatie he, je wil niet dat het beestje afgemaakt wordt maar wilt ook niet dat dit vaker gebeurd. Wat een verschrikkelijke ****** dat hij die hond ondanks alles nog los heeft lopen...
Weet je al wat de oplossing is? Sorry als dat allemaal al is genoemd in dit topic, zal het later als ik tijd heb wel even goed doorlezen.

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

"  
Weet je al wat de oplossing is? Sorry als dat allemaal al is genoemd in dit topic, zal het later als ik tijd heb wel even goed doorlezen. "

Bedankt voor je reactie.
Ik heb inderdaad een oplossing gevonden, op pagina 5 van deze topic kun je een uitgebreide update lezen.

Liefs

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK) 3 doggies

honden foto van Franzi (OMK)

Ik ben benieuwd of de Gedragstherapeute Donder weer "normaal" kan krijgen en zou dus erg uitkijken naar nieuws over zijn gedrag ! 
alvast bedankt!

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko


honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

wat een verhaal, wat een schrik,
dat je hondje niet wil eten kan ook door angst komen,
droop is bijna gegrepen door een golden retriever, die dus ook al vaker hondjes aanviel, vooral kleintjes,
ik ben er tussen gaan staan en heb die golden vast gehouden,  tot zijn baasje hem goed vast had,
die hebben hem naar een boerderij gebracht, waar hij meer ruimte had, bij hun zat hij in de hal, en mocht niks, ik had 1 beet, en droop niks,
alleen de schrik, en die wilde 2 dagen niks eten, zelfs geen worstje of vlees,
misschien moet je hem even rescue spray/druppels gaan geven, dat is voor de stress en onrust in het lijfje,
veel sterkte met jullie allebei,
en ik vind het voor donder een goede oplossing,
want meestal kunnen de mensen niet met honden omgaan, als een hond zo reageert,
misschien werd dat beessie veel geslagen, of wat dan ook,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 7 van 10 12 3 4 5 6 78 9 10
Volgende forumvraag: De kracht van een stroomband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^