Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

Hallo allemaal,

Ik heb een niet zo leuk verhaal, en ik moet echt even mijn hart luchten, en als het kan wat advies inwinnen.
Gisteravond laat besloot ik nog even een stukje te wandelen met de hond, het was nog licht en de temp was nog aangenaam. Dus ipv van bankhangen even de voetjes strekken met de hond. Ik bepakte me met een drinkflesje voor de hond wat snoepjes en me mobiel. Klaar om te vertrekken dus.

De wandeling begon goed, toen we ongeveer 30 a35 minuten aan het wandelen waren en dus ook al aardig uit het zicht van mijn huis sloeg het noodlot toe. Via mijn ooghoeken zag ik dat er een hond aangestormt kwam een pittbul, voordat ik erop kon reageren sprong die hond boven op mijn hond, en direct begon hij te bijten.
Ik schrok me werkelijk waar kapot, die hond ging flink tekeer, hij begon met zijn kop te schudden (volgens mij wou hij mijn hond uit elkaar scheuren ofzo). Mijn hond begon vreselijk te piepen en te janken en zelfs schreeuwen zoals ik nog nooit gehoord had. Het ging door merg en been. Ik sprong er tussen en probeerde die pittbul van mijn hond te krijgen maar hoe meer ik aan hem trok hoe steviger hij vast hield. Ik probeerde met mijn handen/armen onder de bek van die hond te komen in de hoop dat hij los zou laten maar niets hielp. IK schreeuwde om me heen voor hulp en uiteindelijk na een aantal minuten kwam er een man aanrennen. Dat bleek dus de eigenaar van die pittbul. Hij vroeg aan mij "is het een mannetje", ik antwoorde "ja", ow zegt die man "donder houdt niet zo van andere mannetjes dan wordt hij dominant en wil hij laten zien wie de baas is", ik kon me oren niet geloven. Ik keek naar mijn hond, en het was alleen maar stil hij piepte niet jankte niet , helemaal niets zijn ogen waren open maar hij knipperde niet ik zag geen teken van leven. Ik schreeuwde tegen die man dat zijn donder mijn hond misschien heeft dood gebeten. De man pakte een stok en sloeg daar 2x heel hard mee op zijn neus (ik vond het wel erg zielig voor die hond, maar hoopte wel op reslutaat). En ja hoor die hond liet direct los en deinsde achteruit. Die man pakte direct zijn hond vast. Ik boog me over mijn hond en die lag levenloos op grond, ik vroeg aan de man of hij een auto had maar dat was niet het geval. Ik belde mijn vriend en vertelde snel wat er was gebeurd en dat hij direct de DA moest bellen om te kijken wie dienst had en dat we eraan kwamen, en dat hij een taxi moest bellen en mij moest ophalen bij het afgesproken punt.
Ik tilde mijn hond op en drukte hem dicht tegen me aan, en toen voelde ik dus dat hij nog wel ademde, zwakjes maar het was er wel. Ik liep naar het afgesproken punt, en ik was zo bang dat hij onderweg in me armen dood zou gaan!
Na enkele minuten kwam de taxi en me vriend stapte uit, hij shrok zich dood.
De hond zat helemaal onder het bloed, mijn handen ook, en mijn witte trui ook.
Het enigste wat me vriend zei was "jesus stap snel in", in de auto gaf me vriend me een deken en hij had een warme kruik meegenomen. Ik deed de hond in de deken met de warme kruik. En ik was zo bang dat hij dood zou gaan, hij bewoog niet knipperde niet met zijn ogen, ademhaling was zwak.

Eenmaal aangekomen bij de DA stonden ze gelukkig al klaar, ze nam de hond van me over en haaste zich naar de behandelkamer. Iedereen begon van alles te doen, en te controleren en ik stond te trillen op mijn benen.
De DA zei dat hij in schok verkeerde en dat hij daarom niet echt op prikkels reageerde.
Maar hij ademde gelukkig wel.
Omdat hij maar bleef bloeden vertelde de DA of het goed was dat ze zijn lange haren afscheerde door al dat haar wat helemaal onder het bloed zat kon ze moeilijk zien en beoordelen waar hij was gebeten en hoe diep de wonden waren. Om eerlijk te zijn waren zijn lange haren mijn minste zorg. Ik stemde akkoord.
Ondertussen kwamen bij mij alle spanningen eruit, ik stond te huilen als een klein kind, gewoon van opluchting en dankbaarheid dat hij nog bij me was gebleven.
Ik waste ondertussen het bloed van me handen en polsen en toen zag ik dus dat mijn handen en polsen ook flink onderzaten. Me vriend vond dat ik naar het ziekenhuis moest maar dat wou ik absoluut niet. Eerst de hond en dan zien we verder. Mijn handen en polsen werden verpakt met verband.
Toen de hond was geschoren kon je goed zien dat hij flink was toegetakeld, hij zat onder de honden beten. Sommige oppervlakkig andere diep.
Hij kreeg er zalf op enzo en hij kreeg antibiotica en pijnstillers.
Toen hij in goede handen was, ben ik snel naar het ziekenhuis gegaan, en ik wou dat manlief bij de hond bleef. In het ziekenhuis zat mijn linker hand honden de wonden in mijn linker pols (boven) heb ik 6 hechtingen en aan de onderkant van mijn pols 4. Mijn rechter hand zat ook onder de wonden en aan de boven kant van mijn pols heb ik 5 hechtingen. en omdat de onderkant van mijn trui kapot was en aardig wat bloed zat wou de dokter even kijken of ik daar ook wonden had, dus trok ik mijn trui uit. Toen zag ik tot mijn schrik dat ik ook een grote wond aan me arm had, die leverde 11 hechtingen op.

Uiteindelijk na een lange tijd bij de DA te zijn geweest en het ziekenhuis mochten we naar huis. Thuis heb ik de hond in zijn bench gedaan, met een deken en een warme kruik, en ik heb de hele tijd naast hem gezeten. Rond 01:15 is mijn vriend naar bed gegaan, en ik heb de hele nacht naast de bench van de hond gezeten. Kijken hoe hij sliep en ademhaalde, wat voelde dat fijn. Mijn vriend is nog een keer naar me toe gekomen met een kop warme melk, en om even te kijken of ik het nog vol hield en om mij stiekum het bed in te praten, maar dat wou ik absoluut niet. Later die nacht stond de hond plots op wel piepend en jankent af en toe maar hij wou bij mij op schoot liggen, dat vond ik natuurlijk prima. Ik wikkelde hem in zijn deken met de kruik en we keke elkaar even aan waarop ik zei "ga maar lekker slapen kleintje", en toen begon hij me kin af te likken alsof hij wou zeggen "bedankt, het komt goed". De tranen vielen over mijn wangen. Dat was mijn ultieme geluk!!

De volgende ochtend heb ik in alle vroegte mijn baas gebeld en verteld was er is gebeurd, ik heb een week vrij genomen zodat ik kan zorgen voor mijn hond. Die week daarna werk ik halve dagen (ochtenden), en ik hoop dat ik de hond dan mee kan nemen naar kantoor in zijn mandje en dat hij weer langzaam kan wennen. Mocht het te druk zijn dan heeft hij de middagen om bij te komen. En na die week moet ik waarschijnlijk wel weer fulltime aan de slag, maar ik heb gezegd dat ik dat alleen doe als het goed gaat met de hond en als hij er aan toe is. Aangezien ik de hond altijd mee neem naar kantoor. Dus 1 week vrij en daarna 1 week halve dagen werken, en de hond meenemen naar kantoor om weer op te bouwen. Er is alleen 1 dag dat ik een hele dag weg moet ivm verplichtingen waar ik niet onderuit kan, maar dan neemt manlief de hond mee naar kantoor. Mijn vriend heeft 2 eigen advovaten kantoren, is eigen baas dus hij kan dat makkelijk doen. Hopelijk gaat het niet te snel voor de hond, maar dat is even afwachten, wat denken jullie???

Verder sta ik voor een ander dilemma waar ik graag jullie advies over wil hebben.
De eigenaar van Donder stond vanmorgen op stoep om te kijken hoe het met mijn hond ging of ie het had overleefd. Mijn vriend was natuurlijk enorm kwaad, en dreigde dat hij de politie zou inlichten, over wat er was gebeurd en dat hij er werk van zou maken.
Die man raakte in paniek en smeekte ons om het niet te doen, want het blijkt dat Donder al meerdere aanvallen op zijn naam heeft staan, en meerdere officiele waarschuwingen heeft gehad. En het blijkt, dat Donder een laatste kans heeft gekregen onder de voorwaarde dat Donder alleen maar aangelijnd mag lopen en dus niet los ook niet op honden uitlaat plaatsen ofzo hij moet ten alle tijden aangelijnd blijven en hij moe verplicht een muilkorf dragen op straat maar zelfs ook in zijn eigen tuin. Dit alles was natuurlijk niet het geval aangezien de hond los liep en zonder muilkorf. De man zweerde dat het niet meer zou gebeuren en dat hij beter op zou letten, dat is allemaal leuk en aardig maar als hij officiele waarschuwingen al negeerd wat trekt hij zich dan van mij aan..toch??
En die hond heeft al vaker andere honden gebeten en verwond, ik wil niet dat dit nog eens gebeurd. Maar als ik er wel melding van maak wordt Donder afgemaakt.
Ik weet niet wat ik moet doen!!!
Mijn vriend zegt dat we wel een melding moeten maken, en hoe zielig het ook is, dat dit gewoon niet kan. Maar ik vind het zielig voor die hond. Die eigenaar zegt dat Donder een heel lief beest is maar gewoon een beetje dominant. En dat die hond zijn leven is. Als ik kijk naar mijn eigen hond die is ook mijn leven, maar juist als ik wist dat hij zo reageerd op honden zou ik mijn uiterste best doen om het niet zo ver te laten komen, juist om hem in mijn leven te houden. Tsja ik weet het niet goed, wat zouden jullie doen??

Dus 2 vragen.
1-> denken jullie dat ik het goed heb aangepakt door eerst 1 week vrij te nemen en daarna 1 week halve dagen werken en de hond weer langzaam laten wennen. Of moet ik langer vrij proberen te nemen en daarma halve dagen werken, of is dat lastig in te schatten??

2-> Moet ik melding maken of niet?? Wat zouden jullie doen??

Graag jullie advies,
Bedankt allemaal!!!

Liefs

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bonny en PukBonny en Puk 2 doggies

honden foto van Bonny en Puk

Jemig wat heftig! Ik zit hier met tranen in mn ogen het verhaal te lezen:(

Ik denk dat het nu moeilijk in te schatten is hoelang je vrij moet nemen, maar ik denk at je het op deze manier prima aanpakt!

En persoonlijk zou ik wel melding maken. Het is natuurlijk erg vervelend voor Donder, maar denk eens aan de eventuele volgende hondjes die eindigen zoals die van jou?

honden page profiel EstherEsther 1 doggies

Allereerst wat een verschrikkelijk verhaal. Echt een nachtmerrie die werkelijkheid wordt. Ik hoop dat het snel weer veel beter gaat met je hondje.

over vraag 1: ik heb daar niet echt verstand van, maar ik zou gewoon het proberen en goed kijken hoe je hond erop reageert. Jij kent je hondje het beste, dus als het niet gaat dan moet je misschien familie vragen om op te passen of vragen of je thuis kan werken? Of misschien je vriend thuis werken?

over vraag 2: ik zou wel een melding maken, hoe moeilijk dat ook is. Die man heeft al meerdere waarschuwingen gehad, en dat vind ik wel wat zeggen. Als die man werkelijk er alles aan zou doen om zijn hond te redden, zou hij hem niet meer loslaten, muilkorven, en GT gaan zoeken. Zo te horen doet hij dit allemaal niet, dus zijn belofte dat zoiets nooit meer zal gebeuren geloof ik niet. Het klinkt heel hard, maar het kostte bijna jou hondje's leven. Ik heb natuurlijk makkelijk praten en waarschijnlijk staat je hoofd er nu ook niet naar, maar ik zou het wel doen.

Heel veel sterkte, beterschap & succes !

honden page profiel MaxineMaxine 1 doggies

honden foto van Maxine

Ohnee dat is de ergste nachtmerrie die iemand kan overkomen :'( Ik kreeg echt tranen in mijn ogen bij het lezen van je vreselijk verhaar! Ik mag er niet aan denken dat dit allemaal met Mira gebeurt.

Maar om te antwoorden op je vragen. Je doet er zeker goed aan om 1 week vrij te pakken van je werk zodat je voor je hondje kan zorgen, ik vind dat je het goed in evenwicht hebt geregeld. En dat het wel moet lukken hoor! Je vriend is er tenslotte ook nog.

En de andere vraag, ja dat is een moeilijke he. Ikzelf zou het wel melden om te voorkomen dat nog soortgelijke ongelukken voorvallen. Het is duidelijk dat de man van Donder de regels aan zijn laars lapt en geen verantwoordelijkheid op zich neemt. Zoiets zou zeker niet meer mogen gebeuren na herhaaldelijke waarschuwingen. Ik denk wel dat jullie goed zullen handelen als jullie het gaan melden. Het is heel erg voor het baasje van Donder, maar als hij na de waarschuwingen zijn verantwoordelijkheden al niet opneemt dan gaan die ongelukken blijven gebeuren en zullen er een van dees dagen wel doden vallen.

honden page profiel DoggyDoggy 2 doggies

honden foto van Doggy

Wat een vreselijk verhaal zeg! Afschuwelijk om te zien hoe je hond zo erg wordt toegetakeld en dat jezelf ook onder de hechtingen zit.

Wat betreft je vragen:
1) Dat lijkt mij een uitstekende aanpak. En ik denk dat je per dag moet kijken hoe het met je hond gaat. Is je hond al eerder mee naar kantoor geweest? In dat geval is het helemaal een goede optie om je hond mee te nemen. Het lijkt mij in elk geval een uitstekende oplossing.

2) Moeilijke beslissing, daar kan ik je niet in adviseren.

Heel veel beterschap voor je hondje en jezelf!

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik zou ook bij mijn hond blijven totdat je ziet dat het beter gaat.

Verder zou ik zeker weten melding maken, aangifte doen bij de politie. Het is voor de man blijkbaar niet voldoende dat hij meerdere officiële waarschuwingen heeft gehad en een laatste kans krijgt. Los zonder muilkorf terwijl hij dat verplicht is, sorry maar ik zou echt geen medelijden hebben met die man, dit is een kwestie van eigen schuld dikke bult. Had hij de hond maar aan de lijn moeten hebben met een muilkorf om, dan was deze ellende jou hond bespaart, maar dat vind de man blijkbaar niet belangrijk, het lijkt nu alsof hij langs kwam om te kijken hoe het met jou hond gaat. Maar het ging hem erom dat hij smeekt om dit niet aan te geven, omdat hij anders zijn hond kwijt is.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Die eigenaar zegt dat Donder een heel lief beest is maar gewoon een beetje dominant. En dat die hond zijn leven is.

Als dit echt zo was geweest, was hij niet zo omgegaan met zijn hond, maar had hij er alles aan gedaan om hem niet meer in zo'n situatie te brengen.

En een dominantie hond valt niet aan, een echte dominantie hond gaat dit soort situaties uit de weg en kan prima door lichaamstaal duidelijk maken dat hij de baas is.

honden page profiel mikemike 2 doggies

Jammer weer ,los lopende honden !

weer een stapje dichter bij de rad gaat niet lang meer duren :'(

Heel veel sterkte gewenst!

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin 2 doggies

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Wat een heftig verhaal! Bij mij gebeurde ongeveer hetzelfde. Maar bij mij was het een cocker en Lady had niks. Ik had een klein sneetje in mijn arm.

Vraag 1. Volgens mij moet je gewoon de hond zijn tempo afwachten. Je kan het nu nog te moeilijk inschatten.

Vraag 2. Ik zou wel een melding vragen. Met jou hondje is het nog goedgekomen. Maar wat als die hond straks een pup pakt? Dat hondje zal het volgens mij niet overleven...Het is erg jammer voor Donder en zijn baasje, maar het baasje heeft zijn verantwoordelijkheid niet genomen!

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 2 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Wat een verhaal...tranen in mijn ogen.
Ik vind dat jij het allemaal geweldig goed hebt aangepakt. Je hondje boft ontzettend met je.

En ik zou ZEKER melding maken.
De volgende keer word er weer een hondje aangevallen en misschien overleefd die het dan niet.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Of de hond nu een pup pakt of een volwassen hond maakt natuurlijk niets uit. Een Chihuahua is erg klein en door zo'n hond zo dood, dus waarom is een pup erger dan een volwassen?

Straks is het een kind omdat die op de grond zit te spelen en de hond het aanziet als een hond. Dat vind ik veel erger.

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

Lieve allemaal,

Bedankt voor jullie reacties!
Doet me goed, echt waar.

Ik denk inderdaad dat ik het even van dag tot dag moet bekijken, en dan moet inschatten hoe ik het moet aanpakken. Ik ben blij dat ik iniedergeval 1 week vrij ben, dan kan ik hem goed in de gaten houden en voorzien van alle aandacht,zorg en liefde.

En ik denk inderdaad dat het beter is om toch maar melding te maken, zoals jullie al aangeven heeft de eigenaar van Donder meerdere kansen gekregen en er niets mee gedaan. En dit wens ik zeker geen andere hond toe! Maar toch blijf ik het verschrikkelijk vinden, juist omdat ik zo dol ben op honden, en ik vind dat je elk leven moet respecteren. Maar goed ook moeilijke keuze's maken hoort bij het leven. Maar ik zou me nog slechter voelen als ik er achter kom dat hij een andere hond te pakken heeft genomen.

@Doggy,
De hond gaat altijd mee naar kantoor, hij heeft zijn eigen plekje maar daar ligt hij eigenlijk nooit. Hij ligt liever bij mij op schoot onder het bureau haha.
Het komt wel eens voor dat ik hem niet direct mee kan nemen omdat ik bijvoorbeeld huisbezoeken moet afleggen, maar daarna haal ik hem direct op en gaan we naar kantoor. Dan is hij zo'n 3 a4 uurtjes alleen geweest. En het gaat prima altijd dus, helemaal leuk.

Hij ligt nu weer lekker te slapen in zijn bench, en ik zit uiteraard naast hem met me laptop op schoot haha.
Manlief zegt dat ik hem vanaf de bank ook prima in de gaten kan houden en dat dat misschien iets fijner zit, maar ik vind toch echt dat ik nu het beste plekje heb omdat ik hem zie ademen haha.... hoezo eigenwijs;-):-D;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 2 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Jeetje zeg, ik krijg er kippevel van, gatver :(

Wat betreft vraag 1: ik denk ook dat je dat gewoon per dag moet bekijken. Nu is je hondje natuurlijk nog wat groggy van de narcose en alles, wie weet loopt ie over een paar dagen weer een beetje rond.
En als ie zich weer beter voelt kun je hem in mijn ogen gewoon meenemen naar kantoor. Of ie nou daar in zijn mandje ligt of thuis, maakt dan ook niet zoveel uit denk ik.
Maar wat ik al zei: dat moet je per dag bekijken.

Wat betreft vraag 2: naar de politie en wel direct! Maak foto's van je hond, vraag een verklaring aan de dierenarts en laat je eigen wonden ook zien.
Heel sneu voor de hond in kwestie, maar dat heeft ie allemaal aan zijn baasje te danken, die neemt het niet zo nauw met waarschuwingen. Als je er al zoveel hebt gehad en er af denkt te komen met een lullig "sorry, hij is een beetje dominant", nee, dan heb je toch even pech. Wie weet tegen hoeveel hondenbaasjes hij dit al heeft gezegd na die laatste waarschuwing.

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

wat een verschrikkelijke ervaring, ik hoop dat het snel beter gaat met jou en je hondje. hoe lang je vrij moet nemen, is lastig te zeggen van te voren, ik denk dat jullie allebei wel de rust ff kunnen gebruiken.

verder zou ik er wel melding van maken. die man zegt dat zijn hond 'een beetje dominant is' dat lijkt mij een grove understatement. hij heeft duidelijk niet door hoe gevaarlijk zijn hond is.......

jij hebt in totaal meer dan 25 hechtingen gehad, en zoals het klinkt heeft je hond het maar net overleefd. als hij na meerdere waarschuwingen, het toch nog zo ver laat komen, zou ik er geen vertrouwen in hebben dat hij de rest van het leven van de hond hem de muilkorf omhoudt en aangelijnd houdt. in het begin vast wel, de eerste maand ofzo..... maar na 2 jaar? het is dan dus wachten tot het weer gebeurt........ en misschien heeft het volgende baasje minder geluk met zijn hond.....

honden page profiel LunaLuna 2 doggies

honden foto van Luna

ja hoor gelijk melden,eisen dat de hond niet weer zonder muilkorf buiten mag komen.en er natuurlijk ok bij zeggen dat dit de zoveelste x al is.
stel dat ie het doet bij een klein kind moet je toch ook niet aan denken.
je hondje is al erg genoeg.nee ik vertrouw die hond voor geen cent,wil zelf niet zo`n hond hebben er is geen vertrouw meer op.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Kan zijn dat ik eroverheen gelezen heb, maar mag aannemen dat de eigenaar van ''Donder'' ook alle onkosten gaat betalen?

honden page profiel Carine en haar meisjesCarine en haar meisjes 2 doggies

honden foto van Carine en haar meisjes

ik word stil van het verhaal en hoop dat alles goed komt

en ik zou niet twijfel met aangifte doen,

jij zegt dat je het zielig vindt voor die hond, maar jou hondje dan, vindt je die niet zielig
en al die vorige hondjes die hij gegrepen heeft,
en misschien voor de hondjes die nog gaan volgen.

jij kan er nu voor zorgen dat deze hond geen slachtoffers meer kan maken, dat moet toch goed voelen,
daar moet je het voor doen

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Wat een drama zag!!

Wat betreft je werk, kan het makkelijk hoor. Je hebt eerst al een hele week vrij. Honden genezen snel dus na die week als je halve dagen werkt is dat al makkelijk te doen hoor. Super juist dat je hondje mee kan naar werk!

Wat betreft de melding...
Donder staat al op 3 strikes, your out. Ik denk juist ook voor het welzijn van de hond zelf dat het beter is. Zijn baas is duidelijk niet geschikt en de hond zelf is kennelijk ook zeer vastberaden en hardleers. Wat denk je dat er met Donder gebeurt is na thuiskomst? Ik wil niet weten hoe die behandeld is door de eigenaar...

Kennelijk is er al meerdere keren het handje boven het hoofd van die man gehouden en heeft hij overal lak aan, maar de hond is de dupe.
Ik zou toch voor de melding gaan, voor Donder is dit ook geen leven.

Succes!

honden page profiel RandjeRandje 2 doggies

honden foto van Randje

Jeetje wat een heftig verhaal. Ik hoop dat alles weer goed komt met je hond, en dat jij het een beetje kunt verwerken. het lijkt me dat je na zoiets toch nooit meer zo ontspannen gaat lopen als voor die tijd.

De eerste vraag is lastig, maar jij bent degene die je hond het beste kent.

Ik zou ook melding maken, de man heeft een aantal kansen gehad maar leert er blijkbaar niet van. Triest voor Donder, maar dat is volledig te wijten aan die man, niet aan jou. Door melding te doen voorkom je dat dit nog eens gebeurt.

honden page profiel S&F.S&F. 2 doggies

honden foto van S&F.

Wat een vreselijk verhaal en wat heb je je goed gehouden!

Ik snap wat je bedoelt met je twijfel, het gaat niet om de kansen van die man, het gaat om Donders kansen.

Maar Donder is geen hond die in deze maatschappij kan functioneren met een dergelijke baas. Van een beetje dominant is ook geen sprake, hij is gefocussed op moord.

De enige manier waarop Donder wel zou kunnen functioneren is als hij een baas krijgt die er echt wat aan doet en zijn verantwoording neemt maar die kans is zo klein. Zijn eigen baas zal het in ieder geval niet gaan doen.

Kortom, ik zou er toch een melding van maken.

Heel veel sterkte gewenst!

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Wat een vreselijk verhaal zeg,zit hier gewoon te shaken.

Wat betreft je eerste vraag: ik vind dat je het voor de aankomende weken al prima gepland hebt,kijk het daarna even aan,hoe je hondje dan inmiddels hersteld is.

De tweede aanvraag: absoluut aangifte doen net als wat al meerdere zeggen de man heeft al meerdere waarschuwingen gekregen
en hij doet er niets mee,kan best dat het dier lief is maar zo gedraagt
hij zich duidelijk niet altijd.
Nu was het jou hondje,die het godzijdank heeft overleeft(nauwelijks).
Jij bent er zelf ook niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen,dus doen.
Heel zielig voor de hond maar zijn baas moet zorgen dat zijn hond dit niet kan doen,als de hond hem zo lief is dan had hij hem moeten muilkorfen.

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

Ik zeg aangifte doen ,jammer dan voor Donder moet zij n baasje maar niet overal schijt aan hebben

En 9 van de 10 zijn t wel deze honden die agressief zijn en zeg nu niet t is niet zo ik lees niet anders dan t altijd de pit achtige honden zijn die aanvallen

Heel veel sterkte met je hond en mijn advies is aangifte doen dus!!!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou foto's maken van jouw wonden, vandaag of morgen. Dan zijn de bloeduitstortingen goed te zien. En ook foto's maken van de wonden van je hond.

En dan melding doen bij de politie. Ze geven niet voor niets meerdere kansen. Als de baas verkiest om zo'n ongeleid projectiel los te laten lopen zonder muilkorf terwijl het dus al vaker is misgegaan, dan is deze baas-hond combinatie niet goed. Een hond die al 3 strikes heeft is ook niet voor iedere baas geschikt. De baas had het juiste kunnen doen voor zijn hond, maar heeft dat niet gedaan.

Het feit dat jij ook te pakken bent genomen met zoveel hechtingen als resultaat, al sprong je "ertussen" zegt mij dat deze hond niet veilig is om in deze maatschappij mee te komen. Zeker niet met die baas. En dan is het jammer maar helaas, had de baas zijn verantwoordelijkheid maar moeten nemen ook voor zijn eigen hond.

Zou zoiets gebeuren met mijn hond dan zou die echt niet zonder muilkorf buiten komen, dat wíl je toch niet? Niet voor je eigen hond en niet voor de van een ander.

honden page profiel DoggyDoggy 2 doggies

honden foto van Doggy

" De hond gaat altijd mee naar kantoor, hij heeft zijn eigen plekje maar daar ligt hij eigenlijk nooit. Hij ligt liever bij mij op schoot onder het bureau haha.
"


Als hij al gewend is om op kantoor aanwezig te zijn, dan lijkt het mij helemaal een goede zet om hem mee te nemen. En dan maar niet in zijn mandje, maar lekker bij je op schoot ;-)

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

Lieve allemaal,

Nomaals bedankt.
Ik kom steeds meer tot inzicht dat ik er beter melding van kan maken, en aangifte moet doen.

@Simone en Cody,
Wat de onkosten betreft, we hebben het daar uiteraard wel over gehad.
Ik heb aardig wat kosten moeten maken, wat ik er natuurlijk voor over heb, maar dat ligt nog een beetje "gevoelig". Aan de ene kant heeft die man zoiets dat hij uieteraard de onkosten vergoed, maar aan de andere kant wil hij wel dat ik de rekeningen en een verslag van de dierenarts aan hem overhandig zodat hij dat weer aan zijn eigen dierenarts kan laten zien, om te kijken of er adequaat is gehandeld, en of er zijn gekozen voor de best/ meest goedkope behandeling. Want het natuurlijk wel zonde om iets te betalen als het ook goedkoper had gekunt. En hij had liever gezien dat we naar zijn eigen dierenarts waren geweest,omdat hij die kent en vertrouwd. Maarja ten eerste het is weekend en het was laat dus dan ga je naar de DA die open is, lijkt mij.
Kortom daar zijn de laatste woorden nog niet over gevallen.
Mijn vriend is in alle staat, zijn juridische temprament is wakker gemaakt en hij is er nog niet klaar mee.
Natuurlijk is de reactie van die eigenaar zwaar overdreven, mijn hond was bijna dood!

Maar goed hij leeft nog, ik ben er redelijk van af gekomen, dus we komen er vast wel uit.
En ik denk dat jullie inderdaad gelijk hadden, dat hij niet kwam om te kijken hoe het met ons ging maar om te informeren welke stappen we nu gaan ondernemen.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 2 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Vreselijk. Je moet gewoon aangifte doen. Daarmee redt je misschien het leven van een andere hond. Heel vervelend voor deze meneer dat zijn hond alles voor hem is, maar jouw hond is ook alles voor jou en je was je hond bijna kwijt door zijn hond. Daarnaast laat hij zijn hond tegen beter weten in loslopen en muilkorft hij hem niet. Wat als hij de volgende keer wel een hond doodbijt? Of hij grijpt een kind? Dan voel jij je ook verschrikkelijk schuldig.

Aan de andere kant begrijp ik het als je twijfelt. Je geeft Donder eigenlijk een doodsvonnis en die man weet ook nog eens waar je woont.

honden page profiel CindyCindy 3 doggies

honden foto van Cindy

" Allereerst wat een verschrikkelijk verhaal. Echt een nachtmerrie die werkelijkheid wordt. Ik hoop dat het snel weer veel beter gaat met je hondje.

over vraag 1: ik heb daar niet echt verstand van, maar ik zou gewoon het proberen en goed kijken hoe je hond erop reageert. Jij kent je hondje het beste, dus als het niet gaat dan moet je misschien familie vragen om op te passen of vragen of je thuis kan werken? Of misschien je vriend thuis werken?

over vraag 2: ik zou wel een melding maken, hoe moeilijk dat ook is. Die man heeft al meerdere waarschuwingen gehad, en dat vind ik wel wat zeggen. Als die man werkelijk er alles aan zou doen om zijn hond te redden, zou hij hem niet meer loslaten, muilkorven, en GT gaan zoeken. Zo te horen doet hij dit allemaal niet, dus zijn belofte dat zoiets nooit meer zal gebeuren geloof ik niet. Het klinkt heel hard, maar het kostte bijna jou hondje's leven. Ik heb natuurlijk makkelijk praten en waarschijnlijk staat je hoofd er nu ook niet naar, maar ik zou het wel doen.

Heel veel sterkte, beterschap & succes ! "

Hier ben ik het mee eens. Misschien kan je die man nog zeggen dat hij eerst een goede gedragstherapeut op laat zoeken als hij dat niet wil dat je dan melding maakt en in de hoop dat de hond niet wordt afgemaakt, maar of hij er echt iets mee doet... Aangezien hij wist dat zijn hond meerdere honden heeft aangevallen en de hond los liet lopen en zelfs daar niets mee deed...
En ik vind dat die man jou de kosten die gemaakt zijn moet terugbetalen.

Wat betreft je eerste vraag, tja ik zal zoveel mogelijk en zolang mogelijk je hondje in de gaten houden en anders familie, vrienden, buren of kennissen vragen. Oh ik las dat ie mee naar je werk kan dat is dan super fijn.. Dan kan je hem mooi in de gaten houden en als je verandering ziet daarop inspelen.

Ik wens je veel sterkte en beterschap..

honden page profiel KaatjekoekKaatjekoek 1 doggies

honden foto van Kaatjekoek

Inderdaad, aangifte doen. Die hond is te gevaarlijk en dient ingeslapen te worden. Hoe hard het ook klinkt. De volgende keer is het een kind.

Dat je daar over twijfelt snap ik eigenlijk niet. Jij geeft die hond geen doodvonnis. Dat heeft zijn eigenaar zelf gedaan door zijn hond niet aan te lijnen en geen muilkorf om te doen.

Sterkte hoor!

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Wat een vreslijk verhaal voor jou en je hondje, denk je even een lekkere avondwandeling te maken eindigt die in het ziekenhuis en bij de DA.

Denk dat je een hele goede oplossing hebt gevonden en niet alleen voor je hondje maar voor je zelf ook.
Met zoveel hechtingen in je armen en handen vind ik het niet vreemd dat je je eigen ziek meld. Buiten dat je voor je hond er wilt zijn.

Verder zou ik zeker aangifte doen bij de politie, je kan mij niet vertellen dat die hond zelf ook gelukkig is en jij moet je eigen hiet niet schuldig over voelen dat die hond wordt ingeslapen. Dit soort honden zijn een gevaar voor de maatschappij, nu zijn het nog honden zometeen een spelend kind je moet er niet aan denken. Voor dit soort mensen moet er ook een verbod op het houden van honden komen.
Helaas is het hier ook gebeurt met een hondje uit de buurt (15 jaar oud) gegrepen uit het niks door een stafford ook hier al meerdere waarschuwingen geweest maar de eigenaar lak aan heeft deze hond is in beslag genomen en afgemaakt. Een aantal weken later zo'n zelfde insident alleen dat hondje overleefde het niet ook deze stafford is in besalg genomen en afgemaakt.
Het is heel triest voor de honden maar het is beter zo.

Over de onkosten, geef h'm alle papieren en rekeningen ook van je zelf van het ziekenhuis en ziektekosten van je kleding van de vrije dagen die je moet opnemen enz enz, maar je vriend is advocaat dus die weet precies welke stappen hij moet ondernemen voel je aub niet schuldig jij kunt hiet niks aan doen jullie hebben hier niet omgevraagt.
Die eigenaar heeft zijn verantwoordelijkheid niet genomen en daar zijn nu alle gevolgen van.

Heel veel sterkte de komende tijd.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

Oeh, verschrikkelijk. Ik heb dit 3 x zien gebeuren met andere hondjes en dat is nogmaals verschrikkelijk.:'(
Ik vind het heel knap van je dat je er tussen gesprongen bent en gelukkig komt jouw hondje er weer bovenop.

Ik zou wel aangifte doen. Want hoe erg ook voor Donder, ten eerste bestaat de kans dat het weer gebeurt en ten tweede heeft die hond volgens mij geen fijn leven met een baasje dat de regels aan zijn laars lapt en zodoende zijn hond met een stok moet slaan om hem los te doen laten.
Wie weet wat hij nog meer doet met zijn hond uit frustratie.

De honden waar ik het over heb, daar is ook 1 van in beslag genomen en ingeslapen.
Ik had hetzelfde als jij, dat ik het vreselijk vond voor dat dier want die was gewoon niet goed opgevoed. Tegelijkertijd werd dat dier vaak geslagen en geschopt dus was die hond eigenlijk beter af.

Heel veel beterschap.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 10 12 3 4 5 6 7 8 9 10
Volgende forumvraag: De kracht van een stroomband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^