Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Naast onze apotheek is een bank,gaat daar een heer binnen met zijn staff,begint daar ineens een vrouw te ropen ,da moordwapen buiten ,da moordwapen buiten.  Die heer terug buiten met zijn hond ,kon daar geen woorden aaan vuil maken vertelde hij onderweg aan een vriend . Die vriend verteld dat bij de apotheek aan al de mensen die daar staan +ikke . Ik luister meestal eerst wat de mensen te vertellen hebben. Zegt een heer ooo die ken ik (na een beschrijving van hond en eigenaar)maar das de braafste hond van de wijk ,zo een lieve beest,hij eet u op van vriendschap (lacht). Staat daar een kwebbel met hare mond open (ik dacht nu komt het ,en ja ) zegt ze gemeen da zijn van die honden die klein hondjes opeten ,ik moe dar niet va weten hé,wa gij kind zegt ze tegen de dame naast haar,k'weet nie ken da ras nie ,en gaat een meter weg van die kwebbel. Kijkt de kwebbel mijn richting uit ( ondertussen geroesemoes van ja vals nee tis nie waar ) vraagt de kwebbel aan mij en kind wa vinde gij der van. IK zeg dat het heerlijke honden zijn en dat ik er ook één heb (is gelogen heb een franse bulldog) . Haar kwaak bleef dicht.
maar zo mensen word er dan van een vinger een arm gemaakt en tegen dat die kwebbel t'huis is heeft ze al tegen iedereen gezegd wat een moord hond de bank binnen viel .
Zo worden dan de gesprekken voort gezet en tegen het einde van de dag heeft hij er al ene dood gebeten . straf he . En erg nog veel meer "
ik had dus mooi niet naar buiten gegaan met mijn hond(en) O-) . als ze mij op een normale manier zeggen dat ze bang zijn dan zal ik zo ver mogentlijk uit hun buurt gaan staan en tussen die persoon en mijn honden gaan staan. met geschreeuw en geroep bereik je bij mij niks, dan blijf ik gewoon waar ik ben.

mensen verdraaien graag alles zoals zij het willen, toen Lila geopereerd was had ik ook zo iemand voor mij. enkel door Lila te zien kon hij mij vertellen dat ze aangevallen was door mijn andere 2 honden die ik dan moest laten afmaken omdat ze anders zouden vechten tot de dood. ik heb even bijmezelf tot 10 getelt en dan de man uitgelegt dat daar een bolletje weggesneden is. volgens hem loog ik en was het een flauw excuus. ik kookte zowat over en ben verstandig weggegaan maar dat kwam onzettend hard aan, de dag ervoor had de da kanker bij Lila weggesneden en mijn andere honden waren juist heel lief voor haar en deden heel rustig/voorzichtig met haar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Claudia & LaykaClaudia & Layka 3 doggies

honden foto van Claudia & Layka

" Even ter verduidelijking: ik schreef dat ik er op reken dat het Rad weer ingevoerd wordt, ik schreef niet dat ik het er mee eens ben!
Jullie zullen waarschijnlijk met me eens zijn dat bij de ''kleinere'' honden, de bijt incidenten maar zelden worden gemeld.
Echter worden de grotere honden er vrijwel altijd direct aan gehangen!
Ik ben er van overtuigd dat vooroordeel en het formaat van de hond bepaald hoe een type hond bekeken en beoordeeld wordt.
De Staff en de Pitt zullen waarschijnlijk altijd met een scheef oogje bekeken worden want ''daar heb je weer zo'n vechthond''
Hoe oneerlijk is dit, terwijl de cijfers voor zich spreken dat de meeste asiels bomvol zitten met Jack-Russels. Aangeschaft omdat ze zo klein, grappig en goed bij het interieur paste. En uiteindelijk onhoudbaar buiten's en in huis werden!
Ik heb zelf een Jackie gehad. Klein maar dapper, fel en overmoedig, voor niemand bang. Ook dit type hond ontspoort gemakkelijk, maar daar hoor je zelden iemand over! Ik begrijp dus echt wel dat Staff en Pitt eigenaren zich gediscrimineerd voelen. "


Mijn opa en oma hebben ook 2 jack russels en die kunnen absoluut niet met andere honden samen, mijn moeder heeft de moederhond van die 2 en als die een andere hond ziet word het blind voor haar ogen en dan is het alleen maar KIL!
Vandaar dat ze haar ook nooit los laat ook al zijn er geen andere honden in de buurt, ze wil niet op haar geweten hebben dat er iets zou gebeuren!

Overigens zijn deze 3 binnen in huis super lief en komen ze graag bij je liggen op de bank! :-)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ach ja, Linneke, je hebt enorm kinderachtige mensen die zichzelf ook nog eens enorm bijdehand vinden. Zo een kwam jij er dus tegen.

Ik ging laatst mijn kind van school halen, was er met mijn hond naar toe gewandeld. Aan het hek stond nog een andere moeder met haar hondje te wachten, iets verderop stond een man, ook te wachten.
Het hondje Kiki, is weliswaar klein, maar een fel tantetje. Zij en Rock zijn bekenden van elkaar dus er moest eventjes gedold worden natuurlijk. Ik vond het prima, en het baasje van Kiki ook.

Na wat springen en rollen raakten onze lijnen verstrik dus we moesten even ploeteren om een plots ontstane, onmogelijke knoop tussen 2 riemen uit elkaar te plukken. En dat terwijl de honden over elkaar bleven rollebollen. Er was niks aan de hand en we moesten er wel om lachen.

Begint die man die er vlakbij staat zich er opeens mee te bemoeien:

''Het is toch ook niet normaal dat je zo'n groot beest op zo'n klein hondje laat duiken???!!!''

Huh? ik moest me even omdraaien om te beseffen dat hij het tegen mij had!

Ik kijk weer terug naar het baasje van Kiki en zeg; ''hebben wij een probleem dan?''
Zij haalde haar schouders op en trok een wenkbrauw omhoog.

Maar goed, die vervelende man bleef maar doorgaan!

Hij kwam dichterbij staan, keek naar Rocky en zei ''Tjonge, wat een lomperik zeg'' Moet je kijken, het kwijl loopt uit zijn bek, hij wil dat kleintje zeker opvreten!

Je begrijpt, ik stond behoorlijk tot 10, of beter gezegd tot 100 te tellen!

Ik stond inmiddels met Rocky dicht naast me te hopen dat die schooldeur snel open zou gaan. Ik stond met mijn rug naar die zeur toegedraaid en dacht: ''negeren die vent''

Wat doet Rock, die besluit zijn vachtje weer even glad te stylen en hij begint zich eens lekker uit te schudden.

Slaakt die vervelende vent opeens een kreet: ''he'! Gadver, hou je vlooien bij je''

Ik was inmiddels al over de 200 heen met tellen dus ik zeg heel cynisch: "O ja, hij barst van de vlooien, en hopelijk U nu ook!''

Nou, toen werd meneertje testosteron een beetje boos hoor!

''Rot op joh'' zei hij!

Ik raakte inmiddels oververhit en streek een paar keer hard over Rock's rug heen, met een wapper beweging naar de man toe,
''zo'' zei ik, ''U krijgt er nog wat extra schurft schilfers bij''

Je had die vent moeten zien, hij was echt pissst!

''Kun je niet ergens anders gaan staan'' zei hij.
''Kunt U niet ergens anders gaan staan'' antwoorden ik.

"Ik stond hier het eerst hoor'' zei hij.
Ik: 'O, zijn het gereserveerde plaatsen hier''

De man draaide zich nu om en liep schoorvoetend een eind weg. Toen er iemand kwam aanlopen met een teckeltje op haar arm, riep hij heel hard: ''Ja, houd je hondje maar goed vast hoor!, er staat daar zo'n goor monster, hij trekt je hondje aan gort hoor!''

Even voor alle duidelijk, mijn hond is gewoon een mix Herder en Collie. Gewoon een pittige, enthousiaste hond.

Zo zie je maar, op alles valt te zeiken.

Ik zeg wel eens: sommige mensen moeten eens een grote boom opzoeken... kunnen ze daar tegenaan zeiken!

honden page profiel Valerie <3 Mila <3 MaxValerie <3 Mila <3 Max 3 doggies

honden foto van Valerie <3 Mila <3 Max

Hoe is het nu met je hond? Gaat het al wat beter?

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

haha rocky, sorry hoor maar moet zo om je verhaal lachen :-D
bij ons aan de schoolpoort staan bijna alle dagen honden maar toen ik 1 keertje met Nala erbij kwam kreeg ik een vriendelijk verzoek van de juf om haar in het vervolg thuis te laten ;-)

honden page profiel Ali  &  RockyAli & Rocky 3 doggies

honden foto van Ali  &  Rocky

Ik hoop ondertussen dat alles goed gaat met de ts en haar hondje


Linneke de nicht van men vrouw heeft het identiek hetzelfde meegemaakt ze was ook eens toevallige met haar pitt naar de school gegaan voor haar metekind.

En ook aan haar hebben ze dat gevraagd erg e

Ik zie alle hondjes graag pits staffs enz.. maar er zijn teveel van die hondjes bij de verkeerde baasjes en helaas zitten er in asiels er vol mee. Daardoor krijgen ze ook nog een slechte naam die asiel wordt negatief associeerd.

honden page profiel ElahjenthodieElahjenthodie 3 doggies

honden foto van Elahjenthodie

Vreselijk , echt vreselijk...wat een nachtmerrie..

IK heb totaal geen empathie voor het baasje, maar wel voor de hond. OOk in dit geval is weer de hond de dupe van het onverantwoordelijke gedrag van zijn baas, en wordt de hond gestraft terwijl de baas degene is die hier hartstikke fout zit...
Dus ook ik zou hier enorme problemen mee hebben en voor een vreselijk dilemma staan....begrijp je helemaal...

Wat nou als deze baas na de eerste schrik over een maandje of 6 weer zijn hond los laat lopen, dus stel dat hij het even volhoud doordat hij nu gewoon doodsbang is dat hij anders zijn hond kwijtraakt....
Uiteindelijk zakt dit gevoel weer en deze hond bijt dan wel een hondje dood?
IK denk dat je dat in overweging moet nemen, is dat het risico waard?

Verder kan ik je hier ook echt niet in helpen, omdat ik altijd zo vreselijk kwaad wordt als de hond weer's de dupe word van zo'n baas...
Maar een andere hond mag ook niet de dupe worden van deze hond, dus ik begrijp dat je het heel erg moeilijk hebt hiermee...
Succes!!

En ik hoop dat het snel weer goedkomt met je hondje, wat zal die lieverd toch vreselijk geschrokken zijn...

honden page profiel ElahjenthodieElahjenthodie 3 doggies

honden foto van Elahjenthodie

"
Ik heb inderdaad een paar minuten moeten wachten op mijn vriend.
Zoals ik al vertelde was ik al 30 a35 minuten aan het wandelen toen dit alles begon, ik was dus niet echt dicht bij huis. Aangezien ik niet terug naar huis wou lopen, met een gewonde hond in mijn armen heb ik ergens afgesproken met mijn vriend. Toen hij de DA en de taxi had gebeld staan die natuurlijk niet binnen 2 minuten op de stoep. Tijdens het wachten heeft de spullen kunnen pakken, en is daarna naar mij toe gereden, maar ookal ben je met de auto dan ben je er nooit binnen 1 minuut, maar altijd nog sneller dan wanneer je zou lopen. En ik schrijf dat ik een paar minuten heb gewacht, maar het is nou ook niet zo dat ik de tijd met mijn horloge in de gaten heb gehouden. Sorry, erg stom van me!

En wat betreft mijn hond en mijn eigen verwondingen, het komt bij mij een beetje over als of je wilt zeggen met je eigen verwondingen loop je te "showen" en weet je het helemaal precies en van je hond niet. Alsof ik mijn eigen verwondingen belangrijker zou vinden dan die van mijn eigen hond. Mijn hond heeft inderdaad geen hechtingen gekregen nee, en waarom niet dat zou ik eigenlijk niet weten.
Door alle spanning ben ik dat net even vergeten te vragen, sorry erg stom van me!!
Ze hebben het wel goed uitgespoelt met een soort oplossing en hij heeft een soort van zalf erop gesmeert gekregen. En zelf moet ik het ook goed schoonmaken en houden ivm infecties enzo.
Ik ben geen dierenarts, maar ik vertrouw erop dat zij wel weten waarom ze iets wel of niet doen.

En ik zou trouwens niet weten waarom ik zo iets zou verzinnen, voor de aandacht??
Die krijg ik genoeg. Maar goed ik heb verder niet het gevoel dat ik je enige uitleg schuldig ben.
Geloof kan ik je niet geven!! "



Ga je niet verdedigen PLEASE...
Het is al erg genoeg om zoiets mee te moeten maken..

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Rocky, ik vind het heel aimabel dat je dit nu meegeeft.
Ik weet het hoor, en weet wat je bedoelt, al het hele topic lang.;-)

Begrip is toch zoiets geweldigs...daar doel je op he?

Ik snap je...La-toet heeft het ook!

;-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ga je niet verdedigen PLEASE...
Het is al erg genoeg om zoiets mee te moeten maken..

klopt.
heb ik ook al eerder geschreven.

la-toet heeft al genoeg gedaan, meer dan ze moest!(hartje)

honden page profiel ElahjenthodieElahjenthodie 3 doggies

honden foto van Elahjenthodie

"

als er een andere baas aan vast zit; ikke wel!! "



Ik ook hoor, zou hem zo in huis nemen, het ligt namelijk niet aan deze hond, maar aan zijn baas...

honden page profiel ElahjenthodieElahjenthodie 3 doggies

honden foto van Elahjenthodie

" Dit vind ik erg goed. Ik vind het verschrikkelijk wat er met je hondje is gebeurt, dit mag niet gebeuren en dit kan ook echt niet.
Het ergste is dat Donder zichzelf niet zo heeft gemaakt, de hond is zo gemaakt door zijn baas, uiteindelijk wordt de hond wel de dupe.

Ik vind het zo mooi hoe je dit hebt opgelost, dit getuigd er echt van dat je een geweldig goed hart hebt en alles wil doen om ook Donder een goed leven te geven!

Geweldig dit!

Als laatste ontzettend veel sterkte gewenst met je hondje, ik hoop dat ze snel weer beter wordt! "


Je bent een ongelofelijke TOPPER!!! ;-) :-D ;-) :-D Wat een geweldige manier om hier mee om te gaan.
Ik hoop ten eerste dat het goed komt met jouw kleine hummel en ook met jou en hoop daarnaast ook dat Donder het helemaal gaat redden nu hij bevrijd is van de slechte invloed van een hele verkeerde baas...
Super, super om te lezen dit, heerlijk dat er zulke mensen rondlopen als jij...

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Beste Saskia, Wodan,
Het is mij niet helemaal duidelijk wat je bedoeld met je een na laatste bericht. Heel lief dat je het schrijft, maar ik snap niet echt waar je op doelt,, La-Tout heeft het ook?
Misschien wil je het me nader uitleggen?

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

Ga je niet verdedigen PLEASE...
Het is al erg genoeg om zoiets mee te moeten maken..


Toen ik die bewuste reactie had gelezen, was het ook helemaal niet mijn bedoeling om erop te reageren.
Normaal gesproken reageer ik ook helemaal niet op dat soort berichten, zoals ik toen ookal aangaf "geloof kan ik je niet geven". Maar aan de ene kant was ik nog zo emotioneel, dat het mij diep raakte.
En ten 2e dacht ik, stel dat ik niet reageer dan zijn er misschien die gaan denken "zie je wel, ze reageert niet daar is vast een reden voor. Misschien is het toch een verhaal wat ze uit haar duim heeft gezogen". En dat wou ik gewoon niet, natuurlijk kun je niet verwachten dat iedereen zomaar geloofd wat je neerzet, maar dit vond ik toch wel een iets andere situatie. Vooral voor mijn lieve hond, die ik bijna kwijt was, en moest vechten voor zijn leven. Sorry hoor, maar dan wordt ik erg kwaad als ik dan zulke berichten lees. Puur gebasseerd op het feit dat ik niet alles met de seconde heb bijgehouden op mijn horloge..??

honden page profiel  Maria   Shady & Ginger † Maria Shady & Ginger † 3 doggies

honden foto van  Maria   Shady & Ginger †

Maare ,hoe is het nu met Timo?
En dit topic is toch ook van jou? http://www.hondenpage.com/hondenforum/116970/terugkomende-oorontsteking-bij-pekingees.php
Arme Timo al zoveel pijn moeten doorstaan.

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

" Maare ,hoe is het nu met Timo?
En dit topic is toch ook van jou? http://www.hondenpage.com/hondenforum/116970/terugkomende-oorontsteking-bij-pekingees.php
Arme Timo al zoveel pijn moeten doorstaan. "

Ja het gaat wel steeds wat beter met hem gelukkig.
Het eten gaat soms goed en soms minder goed, maar dat houden we in de gaten.
Hij begint soms zelfs al wat activer te worden! Ik had vanmorgen 2 andere honden om op te passen en toen hebben we lekker in de tuin gezeten, en je kunt echt zien dat hij wel mee wil doen dus dat is echt super! Volgende week weer beginnen met werken, halve dagen (ochtenden) en dan neem ik hem lekker mee naar kantoor. Dus ik hoop dat hij alleen maar vooruit blijft gaan.

En die andere topic was inderdaad ook van mij, maar toen had ik nog geen accaunt aangemaakt, dus was ik nog gast. Zijn oren zijn voor nu stabiel, dus ninet ontstoken, maar dat kan helaas niet lang meer duren. In het begin gaat het namelijk altijd even goed, en dan raken ze weer ontstoken, helaas!
Inderdaad geen pretje voor hem, kan echt flink pijn doen, maar hij reageert ook wel vrij flot op de antibiotica dus dat scheelt dan wel weer. Helaas heb ik daar nog geen oplossing voor weten te vinden!!

Leonie (Gast)

Vreselijk verhaal La-Toet. Sterkte met je hondje.

Over het aantal dagen dat je moet vrijnemen kan ik jet niet adviseren. Dat is denk ik honderd procent een gevoelskwestie.

Wat je, wat mij betreft, absoluut NIET mag nalaten is aangifte doen en hier werk van maken bij de gemeente. Deze hond beet jouw hondje bijna dood, heeft duidelijk problemen met andere honden en is ontzettend agressief.

La-Toet, het is erg voor de hond zelf, maar mocht dit beest ooit nog een andere hond doodbijten of misschien wel een kind, hoe ga je daar dan mee leven als je zelf geen aangifte hebt gedaan? Het is heel belangrijk dat iedereen op de hoogte is van het gedrag van zowel hond als baasje!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Fijn te lezen dat het weer beter gaat met hem!
En helemaal geweldig dat ie toch wilt spelen met andere hondjes.

Stukje bij beetje zal het beter gaan!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

" Vreselijk verhaal La-Toet. Sterkte met je hondje.

Over het aantal dagen dat je moet vrijnemen kan ik jet niet adviseren. Dat is denk ik honderd procent een gevoelskwestie.

Wat je, wat mij betreft, absoluut NIET mag nalaten is aangifte doen en hier werk van maken bij de gemeente. Deze hond beet jouw hondje bijna dood, heeft duidelijk problemen met andere honden en is ontzettend agressief.

La-Toet, het is erg voor de hond zelf, maar mocht dit beest ooit nog een andere hond doodbijten of misschien wel een kind, hoe ga je daar dan mee leven als je zelf geen aangifte hebt gedaan? Het is heel belangrijk dat iedereen op de hoogte is van het gedrag van zowel hond als baasje!
"

Misschien moet je eerst even de rest van het topic lezen voordat je reageert.

De hond word niet ingeslapen.
De hond word opgevangen bij iemand die er verstand van heeft en belooft heeft een tijd met hem te werken. Hij krijgt dus gewoon een 2 kans bij een nieuwe baas.

honden page profiel Mario KoezemaMario Koezema

honden foto van Mario Koezema

Wat een schrik moet het voor jullie geweest zijn, wanneer je hond onder je ogen wordt afgemaakt. Tegen een pittbul kan helaas niemand op. Een loslopende pittbul kan een gevaar, ook al kan die nog zo lief zijn. Dit zeg ik omdat de kaken van zo'n hond gewoon erg sterk zijn, en dat een pittbul meestal niet los wil laten. (of kan laten)

Ik zou in jou situatie zeker aangifte doen bij de politie. Waarschijnlijk zal de pittbul afgemaakt worden. Een verschrikking voor iedere hondenliefhebber. Maar denk eens verder. Vandaag pakt die jou hond, maar morgen misschien een klein kind.

Er zijn voor je hond lijkt mij helemaal in deze situatie erg belangrijk.

Ik wens jullie heel veel sterkte toe.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Een loslopende pittbul kan een gevaar, ook al kan die nog zo lief zijn. Dit zeg ik omdat de kaken van zo'n hond gewoon erg sterk zijn, en dat een pittbul meestal niet los wil laten. (of kan laten)
"
euhm een lieve pitbull laat wel los als ze het commando kennen. nog niet 1 keer voorgehad dat de mijne iets niet loslieten als ik de andere kant vast heb. dat is inclusief eten.
vanwaar de conclustie dat elke loslopende pitbull een gevaar is?

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK) 3 doggies

honden foto van Franzi (OMK)

" euhm een lieve pitbull laat wel los als ze het commando kennen. nog niet 1 keer voorgehad dat de mijne iets niet loslieten als ik de andere kant vast heb. dat is inclusief eten.
vanwaar de conclustie dat elke loslopende pitbull een gevaar is? "

nog nooit een Pit gezien die een Hond vasthad zeker? Breaker op zak en klaar is kees.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

nog nooit een Pit gezien die een Hond vasthad zeker? Breaker op zak en klaar is kees.

jawel en ook zonder breaker op zak was het zo klaar, dank je wel.

honden page profiel Mario KoezemaMario Koezema 3 doggies

honden foto van Mario Koezema

Ik heb er ook duidelijk "kan" bij te staan. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Zelf heb ik Simba ook nooit los te lopen. Alleen op gebieden waar het veilig is. Tijdens het uitlaten heb ik hem altijd aan de lijn.

Een pitbull staat er alleen helaas wel om bekend dat ze gevaarlijk zouden kunnen zijn. Of dit met doorfokken te maken heeft, of met opvoeding, dat weet ik niet. Maar ik ben het met je eens, je kan niet alles over 1 kan scheren.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis 3 doggies

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

"
nog nooit een Pit gezien die een Hond vasthad zeker? Breaker op zak en klaar is kees. "


Makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt nou eenmaal sommige baasjes er tussen zitten die bevriezen op dat moment. Geen flauw benul hoe ze de situatie moeten aanpakken. Ook zulk soort mensen lopen er rond met pits/staffs, helaas maar waar.
De reden, "maar dat heeft die nog nooit gedaan".

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

ik vind het juist gevaarlijk als een pitbull nooit leert loslopen want dan weet die ook niet hoe die zich moet gedragen als hij van de lijn is.

elke hond kan gevaarlijk zijn, dat ligt idd vooral bij de opvoeding. in de eerste plaats worden ze nu vooral gefokt als gezinshond.

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK) 3 doggies

honden foto van Franzi (OMK)

hier mag iedereen die een pup krijgt wel eens oefenen xD

honden page profiel Franzi (OMK)Franzi (OMK) 3 doggies

honden foto van Franzi (OMK)

" ik vind het juist gevaarlijk als een pitbull nooit leert loslopen want dan weet die ook niet hoe die zich moet gedragen als hij van de lijn is.

elke hond kan gevaarlijk zijn, dat ligt idd vooral bij de opvoeding. in de eerste plaats worden ze nu vooral gefokt als gezinshond. "

jammer maar je weet het echt niet beter lijkt me. wij dus wel en onze Honden lopen als jonge Honden wel los ;-) 
onze slechte opvoeding: 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

Makkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt nou eenmaal sommige baasjes er tussen zitten die bevriezen op dat moment. Geen flauw benul hoe ze de situatie moeten aanpakken. Ook zulk soort mensen lopen er rond met pits/staffs, helaas maar waar.
De reden, "maar dat heeft die nog nooit gedaan".

ik heb het "geluk" dat ik heel rustig blijf bij zo'n situaties, geen idee waarom (mischien ligt het in mijn natuur) maar 't is bij mij al altijd gemakkelijk gegaan om honden uitelkaar te halen.

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis 3 doggies

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

" ik vind het juist gevaarlijk als een pitbull nooit leert loslopen want dan weet die ook niet hoe die zich moet gedragen als hij van de lijn is.

elke hond kan gevaarlijk zijn, dat ligt idd vooral bij de opvoeding. in de eerste plaats worden ze nu vooral gefokt als gezinshond. "


Loslopen is het probleem ook niet. Loslopen met honden die hij/zij niet kent of waar die niet mee opgegroeid is, dat kan een probleem worden. Die van mij laat ik ook zoveel mogelijk loslopen, daar waar het kan. Zie ik mensen, fietsers, auto's, andere honden etc etc. Dan gaat die gelijk weer aan de lijn. Zo hoort het ook als je het mij vraagt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 8 van 10 12 3 4 5 6 7 89 10
Volgende forumvraag: De kracht van een stroomband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^