Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dominique & Mackenzie Dominique & Mackenzie 3 doggies

honden foto van Dominique & Mackenzie

Dit vind ik erg goed. Ik vind het verschrikkelijk wat er met je hondje is gebeurt, dit mag niet gebeuren en dit kan ook echt niet.
Het ergste is dat Donder zichzelf niet zo heeft gemaakt, de hond is zo gemaakt door zijn baas, uiteindelijk wordt de hond wel de dupe.

Ik vind het zo mooi hoe je dit hebt opgelost, dit getuigd er echt van dat je een geweldig goed hart hebt en alles wil doen om ook Donder een goed leven te geven!

Geweldig dit!

Als laatste ontzettend veel sterkte gewenst met je hondje, ik hoop dat ze snel weer beter wordt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wauw, ik kan niet anders melden, dan dat ik enorm respect voor je heb.
Niet te geloven, wat je doet. Maar alles uit je liefde voor honden.
Ik hoop toch zo dat deze hond een beter leven tegemoet gaat, dat hij zal herstellen en
dat hij straks de hond is, die hij moet zijn.
Ik hoop dat je hond vlug herstelt en je hondje en jezelf dit trauma te boven komen.
Misschien een tip voor de wondverzorging :
Lauwwarm water en daarin wat druppels Betadine (jodium), met een gaasje de wonden deppen.
Deed de dierenarts ook toen Luca zoveel wonden had.
Is ontsmettend en verdund bijt het niet.
Ik wens je heel veel sterkte toe en nogmaals, mijn respect.

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer 3 doggies

honden foto van Cheeky Boomer

Ik heb met kippenvel je openingstopic zitten lezen, wat moet dat een verschrikkelijk moment zijn geweest :'(

Maar wat heb ik een enorme bewondering en respest voor jou/jullie dat jullie je zo inzetten om Donder nog een kans te geven en hem niet gelijk in laten slapen!

Helemaal top en ik hoop dat Donder nog te redden is en alsnog kan/mag gaan genieten van z'n leven...

Hoop dat jullie er snel weer bovenop zijn... Sterkte met alles

honden page profiel Lisette en RoxLisette en Rox 3 doggies

honden foto van Lisette en Rox

Blij te horen dat het beter gaat net jullie.

Jouw oplossing is absoluut de beste, geen twijffel mogelijk.
Alleen 1 maar, ik weet niet wat de kosten zijn voor jullie? Is dat 100 euro? 1000 euro? Dat scheelt natuurlijk, maar je gaat nu betalen om de hond die jouw hond bijna vermoord had en jou flink verwond heeft een laatste kans te geven.

Ik had dat niet gedaan maar ja dat ben ik. ik vind dat de baas van donder eerst voor die keuze had moeten staan. En dan kon je het eventueel alsnog doen...

Maar ja het maakt jou wel bijzonder! Een echte dierenvriend :-) respect hoor.

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Alle respect voor jullie dat je toch aangifte hebt gedaan en dat er daardoor toch een balletje is gaan rollen en dit als oplossing is gekomen.
Heel fijn om te horen, het is een feit de hond is weg uit deze drukke maatschappij en met een beetje geluk is het over een jaar een heel andere hond.
Daarnaast nog eens alle respect dat jullie ook nog eens alle kosten hiervoor op je nemen ik denk dat er maar heel weinig mensen zijn die dat doen RESPECT!

Maar dan zit ik met nog een vraag, ja de radars werken door, wat gebeurt er nu met die baas van Donder?
Mag zo'n man weer de eerste beste hond aanschaffen met mischien weer alle gevolgen van dien.
Zijn hier geen instantie's voor waar je al mee in gesprek bent geweest die daar een halt naar toe kunnen roepen want dit soort mensen moet toch een levenslang verbod op het houden van dieren krijgen!

honden page profiel MadammekeMadammeke 3 doggies

honden foto van Madammeke

Jeetje, wat een erg verhaal.... Gisteren zat ik nog leuk te lezen over je "aanhankelijke" Hondje en nu dit - pffff.

Hoe moeilijk het ook is, en hoe verschrikkelijk veel die man ook van zijn hond kan houden, ik denk dat ook ik toch aangifte zou doen. Hij heeft notabene zijn hond van Donder afgeslagen, dus erg goed met trainen is hij niet (en ik geloof dat dit ras dat heel erg nodig heeft - duidelijke training).

Het is vooral ook zielig voor die hond, maar ja - wie weet wat daar voor besloten wordt. Zo moeilijk was het toch niet geweest hem een muilkorf om te doen? Dan had hij alsnog kunnen rondrennen zonder schade aan te richten.

Ik heb een Kleintje en ik zou me geen raad weten als haar iets overkwam, daar is de Donau-rivier niets bij. Een hele tijd geleden was ik aan de wandel toen er een hele grote Deense Dog, aangelijnd met eigenaar aankwam. De man riep mij al in de verte toe haar alsjeblieft op te pakken omdat ze voor zijn hond een "snack" zou zijn. Die hondeneigenaren zijn er dus ook en daar zouden dit soort mensen een voorbeeld aan moeten nemen.

Heel veel sterkte met je kleine Donder en natuurlijk met jouw eigen opgelopen bijtwonden. Wel aan de antibiotica gezet hoop ik?....

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

Maar dan zit ik met nog een vraag, ja de radars werken door, wat gebeurt er nu met die baas van Donder?
Mag zo'n man weer de eerste beste hond aanschaffen met mischien weer alle gevolgen van dien.
Zijn hier geen instantie's voor waar je al mee in gesprek bent geweest die daar een halt naar toe kunnen roepen want dit soort mensen moet toch een levenslang verbod op het houden van dieren krijgen!
Nouja, Donder is dus in beslag genomen, en ik ben nog aan het uitzoeken samen met mijn vriend of we er op de één of andere manier voor kunnen zorgen dat hij de komende tijd (en het liefs levens lang) geen honden meer in zijn bezit mag hebben. Maar dat is nog niet makkelijk. We zijn het dus nog aan het uitzoeken, en kloppen bij verschillende instantie's aan. Mijn vriend is ook aan uitzoeken of we het misschien opgelegd kunnen krijgen via een rechter, en we zijn ook aan het uitzoeken hoe eventueel politiek hier iets in zou kunnen betekenen. Jaa we gaan grondig tewerk, ik heb immers wel wat tijd over ;-)

@Lisette en Rox,
Ik vind het niet zo netjes en nodig om over bedragen te praten, het is niet dat ik niet wil vertellen hoeveel het ons gekost heeft, maar ik ben bang dat er dan weer een discussie ontstaat en dat vind ik niet nodig. Laten we het erop houden dat we er een leuke vakantie van hadden kunnen boeken :-D
Mocht je toch echt heeeel nieuwsgierig zijn, wil ik je best een prive mail versturen haha :-D
En ja het is eigenlijk tegek dat wij voor de kosten opdraaien, aangezien wat Donder allemaal heeft aangericht. Maar Donder is niet zo geboren, hij is zo gemaakt! En als je het kunt betalen, en er niet krom voor hoeft te liggen, dan doe ik dat graag. Want ik vind dat elk dier de beste zorg verdient die hij/zij maar kan krijgen, dus ook Donder. En tsja dat kost geld, maar dat heb ik er graag voor over.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

" Hallo allemaal,



Dan kom ik bij het volgende, wat we hebben gedaan mbt Donder.
Ik heb alle reacties gelezen van jullie, en iedereen was wel van mening dat ik er een melding van moest maken, maar over het wel of niet in laten slapen van Donder verschilde de meningen nogal.
Ik heb mijn goeie vriendin over de vloer gehad die de trotse bezitter is van 2 goeie opgevoede, lieve, gekke speelse pitbulls. En mijn dilemma nogmaals ook uitgebreid met haar besproken. Aangezien zij heel actief is in de honden brach met haar honden, en veel activiteiten met ze onderneemt kent zij ook aardig wat mensen. Zij vertelde me over een goeie kennis van haar, die wellicht iets voor mij zou kunnen beteken.
Want ik ben het helemaal met jullie eens dat dit nooit had mogen gebeuren, en dat Donder op dit moment een gevaar is voor de samenleving/maatschappij. En dat hij op dit moment absoluut niet thuis hoort in een woon wijk met andere dieren,mensen en kinderen. Maar dat ik ook vind dat Donder nooit een goeie start heeft gehad, en ik ben van mening dat elk dier dat wel verdient.
Ik heb er dus inderdaad wel melding van gemaakt, en ze hebben me  ook verteld dat Donder afgemaakt/ingeslapen zou worden omdat hij de stempel "gevaarlijk/zeer- gevaarlijk" heeft gekregen, maar ik heb gezegd dat ik niet wil dat hij wordt ingeslapen, ik heb namelijk iets beters kunnen regelen.
Die goeie kennis waar mijn vriendin het over had, heb ik telefonische gesproken en ik heb haar uitgelegd wat er is gebeurd en hoe ik er over denk.
Die kennis Jolanda is gedragstherapeut en samen met haar echtgenoot zetten zij zich in om honden zoals Donder her op te voeden. Ze woont net buiten een dorp op een woonboederij zonder buren  maar wel met aardig wat eigen land. Ze hebben zelf ook 6 honden waarvan 2 pitbulls, alle honden waren voorheen "red zone"honden, en nu zijn het schatten van dieren die geen vlieg kwaad doen. Jolanda gaf aan dat zoals ze mijn verhaal hoorde dat het niets met dominatie te maken had, maar dat het donder vooral en alleen ging om te moorden. Maar ze gaf ook aan omdat Donder nog aardig jong is dat het mogelijk zou kunnen zijn om hem her op te voeden, mits hij de nodige intensieve zorg krijgt die hij nodig heeft. Na lang praten was ze bereid om Donder die kans te geven!!!
Maar er zat wel een voorwaarde aan... Ze gaat voor 1 jaar intensief met Donder aan de slag maar mocht het zo zijn dat er na 1 jaar niet tot nauwelijks of geen verbetering heeft opgetreden dan laat ze hem als nog inslapen. Daar ben ik mee akkoord gegaan, misschien vinden jullie 1 jaar te kort maar ik vind het top!
Op deze manier krijgt hij toch nog de eerlijke maar ook echt alle laatste kans die hij verdient, en ik hoop van harte dat Donder met het juiste baasje en begeleiding en intensieve zorg kan veranderen. En nogmaals die mevrouw en meneer wonen afgelegen geen buren, maar echt alleen een woonboerij met land, ze hebben geen kinderen niets. Dus het is niet zo dat Donder in een woonwijk terrecht komt, want dat is niet zo. De eerste periode zal hij ook niet tot nauwelijks in contact komen met de andere honden, totdat ze hem hebben geobserveert. Op het land krijgt hij alle beweging die hij nodig heeft, en 's avonds laat na 23:00 uur zal ze met Donder eventueel wandelen in de bossen maar dan uiteraard wel met muilkorf aan.

Ook na lang praten met alle betrokken instantie's die Donder wouden laten inslapen lang gepraat, ze hebben ook contact opgenomen met Jolanda enz en uit eindelijk zijn ze ermee akkoord gegaan. De huidige ex eigenaar van Donder is hier allemaal niet van op de hoogte want hij wou er niets van weten. Donder is in beslag genomen, hij heeft papieren onder tekend en papieren mee gekregen en toen is hij vertrokken. Ik wou hem er wel van op de hoogte brengen, maar ik dacht ook als je zelf geen interesse toont waarom zou ik het dan wel doen.
Alleen is het zo dat jolanda dit natuurlijk niet gratis doet, en daar wel een bedrag voor vraagt.
De instantie's betalen daar natuurlijk niet aan mee, omdat hun advies was om hem in te laten slapen de huidige ex eigenaar van Donder is er niet van op de hoogte, dus hebben mijn vriend en ik besloten dat wij het betalen. Dan maar een keer iets minder lang op vakantie haha. We hebben het er graag voor over. En we hopen van harte dat Donder te veranderen is, met de juiste baasjes en hulp en inzet.
Mocht het zo zijn dat Donder het wel heel goed doet dan gaat de training verder en zodra hij eraan toe houdt ze hem of zelf of hij krijgt een ander baasje. Maar Jolanda en haar man zijn daar heel selectief in, hij komt alleen bij mensen die bekend zijn met het ras en die weten hoe ze met zo'n hond om moeten gaan. Verder krijgen ze een proef periode, en zal er een aantal huisbezoeken plaats vinden. En ook zullen ze de eerste periode ondersteuning krijgen. Dus het is niet zo dat ze een advertentie in de krant zetten en dat ieder willekeurig iemand Donder mee krijgt. Dus dat vond ik ook super. Over 5 a 6 maanden nemen we even contact met elkaar op om te kijken hoe het gaat.

Ik ben erg blij met de oplossing die is gevonden.
Ik weet dat sommige van jullie dit misschien geen goeie oplossing vinden, en andere denken dat honden zoals Donder niet te veranderen zijn, maar ik hoop van harte dat Donder het tegen deel weet te bewijzen.
En mocht het zo zijn dat Donder niet te veranderen is en dat hij wordt ingeslapen dan heb ik wel een hond het leven ontnomen maar dan heb ik er vrede mee omdat ik weet dat ik alles heb geprobeerd wat in me macht lag. En dan was Donder gewoon te ziek, en die moet je uit eindelijk uit hun lijden verlossen.

En verder wou ik nog even zeggen over het feit dat Donder mij heeft gebeten, ook mijn eigen schuld was. Ik ben zelf tussen het gevecht gesprongen, en mijn moeder heeft me altijd gezegd dat je je niet moet bemoeien met vechtende honden omdat e zich tegen jou kunnen keren. Op dat moment dacht ik daar niet aan, ik dacht aan mijn hond. Maar de aanval was inderdaad gericht op mijn hond en niet op mij. Pas toen ik me ermee bemoeide werd ik gebeten.


En ik wil jullie ook bedanken nogmaals voor alle adviezen, het heeft mijn ogen geopend en het heeft me erg geholpen in het nemen van een besluit. Een besluit waar ik achter sta en waar ik mee kan leven. Ik weet dat ik ook aan de maatschappij en samenleving moet denken daarom denk ik dat dit een goeie keuze is. Omdat hij nu niemand tot last zal zijn. Hopelijk zijn er mensen die er ook zo over denken!!

Liefs voor jullie, en een poot van die kleine van mij haha "


WOW ik kan alleen maar zeggen hoe geweldig ik jullie beslissing vind...jullie bevestigen echt dat jullie honden liefhebbers zijn en niet af gaan op ras/uiterlijk en na het bekoelen van de situatie hebben gekozen om Donder een kans te geven!
Echt een dikke pluim voor jullie en hopelijk komt jullie kleine vakantie goed terecht en krijgt Donder een mooie 2de kans!

Ben zelf ook tussen een gevecht gegaan een jaar geleden, een DD viel mijn staff aan, en mijn verwondingen waren erger dan de jouwe vermoed ik. 2 vingers volledig opengereten tot het bot en een gebroken pols met verbrijzelde botten binnen in.
Het toppunt was dat mijn gebroken pols door mijn eigen staff kwam maar dit is gebeurd toen ze uit mekaar waren en de dog op Ike en mij afvloog en Ike is gewoon er tussen gevlogen en had een stuk dog en mijn pols jammer genoeg vast...

Ike had zware wonden in zijn hals en oren en de eerste maand had hij echt wel steun nodig om onder de mensen te komen en zeker kennis te maken met honden...nu zijn we een jaar verder en Ike is een vrolijke sociale reu maar blijft onderdanig tegen grote reuen; maar uiteindelijk heeft hij er geen schade aan over gehouden!

Hopelijk komt voor jullie ook alles op zn pootjes terecht!

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Jee, ik krijg kippenvel van je, wat krijg jij mijn respect zeg! Ongelooflijk dat je zoveel werk en moeite en geld kunt investeren in deze hond en oplossing. Jij bent een ware dierenvriend!
Ik neem mijn pet voor je af!!!

Ik ben heel benieuwd hoe het met jou, je hond, maar ook met Donder verder gaat.

Dat ertussen springen, doe je in een impuls, ik weet ook dat je het niet moet doen, maar volgens mij gaat dat instinctief. Ik heb het laatst ook gedaan, alleen bleef dat bij grauwen en werd er niet gebeten. Goddank.

Ik hoop dat Donder zijn ex-baas nu genoeg heeft van honden en maar een goudvis koopt....
Maar ik vrees het ergste.

Nogmaals respect.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Een hele grote pluim voor hoe jij dit hebt aangepakt, heel knap van je.
Je hebt jezelf behoorlijk weggecijferd in deze kwestie en dapper gehandeld. Ik wens jou en je lieverdje van harte beterschap toe.

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum 3 doggies

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

wat fijn dat donder nog een kans krijgt!!!!
ik ben het er ook mee ens dat hij nog een kans zou moeten verdienen en zou ook alles op alles hebben gezet omdat ik weet dat zoiets bestaat.

ik vind het onwijs knap dat je zelf betaalt, omdat het toch de hond is die jullie hebben gepakt. maar misschien dat je het toch kunt terug krijgen? want helemaal netjes vind ik het niet dat jullie dit nu betalen. we lief natuurlijk, maar niet netjes dat ze jullie laten betalen.


ik hoop dat donder echt gaat veranderen :-D

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

" Een hele grote pluim voor hoe jij dit hebt aangepakt, heel knap van je.
Je hebt jezelf behoorlijk weggecijferd in deze kwestie en dapper gehandeld. Ik wens jou en je lieverdje van harte beterschap toe. "


Haha, Grappig voor jou reactie was ik juist een beetje huiverig...
Zoals ik zei heb ik alle reacties doorgelezen, en ik weet niet meer precies wat je allemaal hebt gezegd en hoe je het hebt gezegd maar ik kan me herinneren dat het erop neer kwam, dat het een te groot risico zou zijn om Donder te laten leven. En dat we het breeder moeten zien dan alleen het zielig vinden.
Ik bedoel het niet slecht hoor, of om je aan te vallen in tegen deel zelfs.
Ik snap jou reactie heel goed, en ik ben het er mee eens dat hij op dit moment een te groot risico vorm om te functioneren in de maatschappij, vandaar mijn oplossing!
Maar bedankt voor je fijne reactie!!

honden page profiel Lisette en RoxLisette en Rox 3 doggies

honden foto van Lisette en Rox

" Maar dan zit ik met nog een vraag, ja de radars werken door, wat gebeurt er nu met die baas van Donder?
Mag zo'n man weer de eerste beste hond aanschaffen met mischien weer alle gevolgen van dien.
Zijn hier geen instantie's voor waar je al mee in gesprek bent geweest die daar een halt naar toe kunnen roepen want dit soort mensen moet toch een levenslang verbod op het houden van dieren krijgen!
Nouja, Donder is dus in beslag genomen, en ik ben nog aan het uitzoeken samen met mijn vriend of we er op de één of andere manier voor kunnen zorgen dat hij de komende tijd (en het liefs levens lang) geen honden meer in zijn bezit mag hebben. Maar dat is nog niet makkelijk. We zijn het dus nog aan het uitzoeken, en kloppen bij verschillende instantie's aan. Mijn vriend is ook aan uitzoeken of we het misschien opgelegd kunnen krijgen via een rechter, en we zijn ook aan het uitzoeken hoe eventueel politiek hier iets in zou kunnen betekenen. Jaa we gaan grondig tewerk, ik heb immers wel wat tijd over ;-)

@Lisette en Rox,
Ik vind het niet zo netjes en nodig om over bedragen te praten, het is niet dat ik niet wil vertellen hoeveel het ons gekost heeft, maar ik ben bang dat er dan weer een discussie ontstaat en dat vind ik niet nodig. Laten we het erop houden dat we er een leuke vakantie van hadden kunnen boeken :-D
Mocht je toch echt heeeel nieuwsgierig zijn, wil ik je best een prive mail versturen haha :-D
En ja het is eigenlijk tegek dat wij voor de kosten opdraaien, aangezien wat Donder allemaal heeft aangericht. Maar Donder is niet zo geboren, hij is zo gemaakt! En als je het kunt betalen, en er niet krom voor hoeft te liggen, dan doe ik dat graag. Want ik vind dat elk dier de beste zorg verdient die hij/zij maar kan krijgen, dus ook Donder. En tsja dat kost geld, maar dat heb ik er graag voor over. "



Hahaha nee hoor, ik hoef het niet te weten, maar een vergoeding scheelt nogal maar nee hoor geen discussies hihi
Ik vind het heel bijzonder van je ...

Ennuh als het met jullie maar goedkomt en de aankomende tijd als jullie voor het eerst weer gaan lopen. Sterkte...

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

" Maar dan zit ik met nog een vraag, ja de radars werken door, wat gebeurt er nu met die baas van Donder?
Mag zo'n man weer de eerste beste hond aanschaffen met mischien weer alle gevolgen van dien.
Zijn hier geen instantie's voor waar je al mee in gesprek bent geweest die daar een halt naar toe kunnen roepen want dit soort mensen moet toch een levenslang verbod op het houden van dieren krijgen!

Nouja, Donder is dus in beslag genomen, en ik ben nog aan het uitzoeken samen met mijn vriend of we er op de één of andere manier voor kunnen zorgen dat hij de komende tijd (en het liefs levens lang) geen honden meer in zijn bezit mag hebben. Maar dat is nog niet makkelijk. We zijn het dus nog aan het uitzoeken, en kloppen bij verschillende instantie's aan. Mijn vriend is ook aan uitzoeken of we het misschien opgelegd kunnen krijgen via een rechter, en we zijn ook aan het uitzoeken hoe eventueel politiek hier iets in zou kunnen betekenen. Jaa we gaan grondig tewerk, ik heb immers wel wat tijd over ;-)

"


Het zou geweldig zijn als dit nu eens een begin is om mensen die dus hun dieren verwaarlozen, slecht opvoeden, mishandelen ed een verbod te kunnen geven op het houden van dieren!!!!
Ik hoop dat ondanks alle narigheid die je hebt toch iets moois uitkomt voor alle dieren die nu bij mensen zitten die het niet waard zijn.
Laat dit een mooi begin zijn, nogmaals respect hoe jullie samen hier helemaal voor gaan.
Jullie verdienen een HP Lintje voor dierenvriend van het jaar!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Wauw zeg, wat bijzonder dat je hiervoor hebt kunnen kiezen!!! En dat is denk ik exact de oplossing die meerdere mensen hier bedoelen. Ik hoop van harte dat Donder te heropvoeden is, en dat hij over een jaar klaar is om weer terug te komen in de maatschappij. Mocht dit totaal niet haalbaar zijn, dan is in iedergeval alles gedaan om hem te helpen..

honden page profiel Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en JaxMarianne Zafiro R.I.P,Keanu en Jax 3 doggies

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Heel veel respect heb ik voor jou en je vrien.

Ik hoop ook dat het met iedereen goed gaat komen

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Beste La-Tout. Het was niet mijn bedoeling om over te komen als iemand die vindt dat alle ''ontspoorde'' honden tegen een muur gezet moeten worden. Wat mij verontruste was de twijfel om aangifte te doen of melding te maken. Het ging mij er om dat er ''wel'' actie'' ondernomen moest worden zodat Donder niet nog meer slachtoffers kan maken. En ja, mijn kinderen lopen ook met honden over straat en als je dan zo'n scenario voor je ziet....
Vandaar mijn furieuze berichtjes...
Dat er nu gekeken gaat worden of Donder terug de maatschappij in kan, vind ik prima. Te weten dat dit alleen zal gebeuren wanneer een gedragsdeskundige hem hiertoe in staat acht, en hij geplaatst wordt bij mensen met de juiste intenties.
Kijk, hiermee is mijn hele punt duidelijk gemaakt. Er worden geen onnodige risico's meer genomen door het maar te laten voor wat het is. Het ging mij er niet om dat Donder perse dood moest, maar wel moet men erkennen dat hij een gevaar vormt en daar moet actie tegen ondernomen worden.
Ik vind het enorm nobel van je dat je alle kosten op je neemt.
Voor mensen als jij mogen ze bij mij met een collectebus aan de deur komen hoor!
Houd je ons op de hoogte van het herstel van je eigen hondje?


honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

@La-Toet,
Wauw, jij moet gewoon een hart van goud hebben! echt waar, ik heb zoveel respect voor jou en de beslissing die je genomen hebt. ik krijg er gewoon weer tranen van in mijn ogen dat je, ondanks wat deze hond jou en je hondje heeft aangedaan, Donder zo een pracht kans geeft om zich te herpakken.
geloof me meid, door jou krijgt deze hond nu eindelijk het leven dat hij verdient.

je moet het zo bekijken... door aangifte te doen heb je deze hond gered, anders had zijn baas hem nooit afgestaan om naar die woonboerderij te gaan.

ik wens jou en je hondje veel beterschap en ik hoop dat julie snel weer de oude zullen zijn.

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna

honden foto van Jantina, Laila & Luna

"

Ik had dat niet gedaan maar ja dat ben ik.  ik vind dat de baas van donder eerst voor die keuze had moeten staan. En dan kon je het eventueel alsnog doen...

"


en dan, wat had ze dan moeten doen?? jeetje zeg. je gaat toch eerst zorgen dat je hondje beter word voor dat je gelijk allerlei stappen gaat ondernemen.  ze had toch moeilijk haar hond dood laten gaan. sorry maar vind dit een respectloos reactie. kan niet anders zeggen

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Respect, respect respect, ik kan niets anders zeggen. Eigenlijk zou je nog een keer met de instanties contact moeten opnemen, zo'n man mag nooit meer grote honden onder zijn hoedde hebben en denk dat zelfs een Jack nog te veel hond is voor die man! Laat die man het maar bij een kat houden, dat is voor iedereen veiliger en beter, ook voor die man zelf.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wat een wending. Echt respect voor jullie, alhoewel ik ook hoop dat een huisdierenverbod ook lukt voor deze voormalige eigenaar.

En zo zie je maar, de wetgever luistert wel naar de burger.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

La-toet, dat heb je op een nobele menswaardige manier geregeld.
Een wending waar we niet aan konden denken...dat gaat toch wel veel besef te boven...
Knap van je vriend en jij, dat jullie nog net dat extraatje meer konden opbrengen.

Voor Donder hoop ik een beter bestaan,
Voor jou en je kleintje...veel beterschap! (liefde hebben jullie blijkbaar genoeg!);-)

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin 3 doggies

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Wat fantastisch dat Donder nog een kans krijgt! Hij je ons op de hoogte of het hem lukt?

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

Heb nu pas je topic gelezen,afschuwelijk nieuws. heel heel erg voor je hondje maar ook voor jou. Hopelijk herstellen jullie snel en goed. En houden jullie der beide geen trauma aan over. We zij nu twee dagen verder,kan ik al vragen hoe het gaat met je hondje en met jou? heb niet al de reacties gelezen .
Mijn reactie is van je verlof ,kan jij niet met ziekte verlof vanwege de wonden die jij hebt,, via de verzekering?
Heb ook zo eens iets meegemaakt maar mijn hond was niet zo erg toegetakeld en ik ook niet . Vandaar dat ik het ook niet heb aangegeven heb. Maar een maand nadien hebben ze onze aphoteek ster haar hond dood gebeten ,ja ze waren met twee ,turkse herders ,De honden waren al verscheidene keren uitgebroken uit een zogezegde goed afgesloten tuin? draad volledig veroest en overal gaten in,ze bewaakte een fabriekje. De apotheek heeft klacht ingediend en de honden mochten terug bij hun baasje,indien hij de afsluiting goed herstelde (niets hersteld) . Het heeft nog de voorpagina gehaald van de krant.
Twee dagen erna liepen de honden alweer los in de wijk waar veel kinderen wonen. Iedereen sprak schande en er werd niks aangedaan.
Tot het noodlot weer toesloeg,weer een hond gebeten die moest worden afgemaakt door zijn verwondingen. Dan hebben de politie de honden in het aziel geplaatst. Zes weken hebben de honden der gezeten zonder één keer bezoek van hun baasje. Er is dan een vrijwilliger gebeten  en dan hebben ze met toelating van de burgemeester de honden afgemaakt.

Sommigen zeggen ::erg voor die honden:: sommigen zeggen goed zo hadden ze al veel vroeger moeten doen.

Zo heeft iedereen een andere mening hier  over. Want het ligt toch meestal aan de opvoeding van de baasjes nietwaar.
Ach ik vind het ook zo moeilijk hier te zeggen dood aan de hond.
Waar ik me wel om zou deugen is dat ze het baasje een gevangenis straf geven ,een fikse boete en een werkstraf.
Maarwat doen dan met de hond... Die heeft wel jouw hondje half dood gebeten . En jou een paar flinke beten gegeven waar je de littekens van zult dragen  zowel in je lichaam als in je hoofd. want laat ons hopen dat je nu niet en je hondje ook niet ,de schrik er aan overhoud.
Wat ze met de hond moeten doen daar hou ik me eerlijk gezegd liever buiten,sorry.
Ik wens jullie vooral het beste met het verdere beloop,veel sterkte en moed.

Lieve groetjes Noella en Igor;-)

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

Wat goed dat jullie dit hebben geregeld. Hebben jullie de eigenaar van Donder nog gesproken nadat Donder in beslag is genomen?

Misschien doet het brokjes eten bij je hond wel pijn. Heb je al nat voer geprobeerd?

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

;-);-);-);-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Kan niks anders zeggen dan dat dit een geweldige oplossing is!
Honden zoals Donder zijn bij de verkeerde baas terecht gekomen. Zullen hem waarschijnlijk gekocht hebben om mee te patsen ofzo. Maar realiseerde zich niet dat het ook een hele verantwoording is.

Dank zij jullie krijgt Donder een 2e kans!
Beter kan hij het niet krijgen. Hopelijk kan Jolanda het goede in hem naar boven brengen en word het een fijne stabiele hond.

Jullie hebben zeker het hart op de goede plaats!

honden page profiel DorrieDorrie 3 doggies

honden foto van Dorrie

In een woord WOW La-Toet.... :-D
Ik heb heel veel respect voor jouw manier van handelen.
Ik kan er eigenlijk niets aan toevoegen.
Ik hoop dat het alsnog heel goed gaat komen allereerst met jouw hondje, maar toch ook met Donder.
Want het is in principe toch de eigenaar die de boosdoener is.
Want vaak is er volgens de wet (met gevaarlijke honden) vaak maar 1 optie.
Dus dat jij het zelf hebt geregeld vind ik alleen maar een heel mooi gebaar (ook van je vriendin hoor O-) )

Heel veel succes en respect nogmaals

honden page profiel Lady-ToetLady-Toet

honden foto van Lady-Toet

" Heb nu pas je topic gelezen,afschuwelijk nieuws. heel heel erg voor je hondje maar ook voor jou. Hopelijk herstellen jullie snel en goed. En houden jullie der beide geen trauma aan over. We zij nu twee dagen verder,kan ik al vragen hoe het gaat met je hondje en met jou? heb niet al de reacties gelezen .
Mijn reactie is van je verlof ,kan jij niet met ziekte verlof vanwege de wonden die jij hebt,, via de verzekering?
Heb ook zo eens iets meegemaakt maar mijn hond was niet zo erg toegetakeld en ik ook niet . Vandaar dat ik het ook niet heb aangegeven heb. Maar een maand nadien hebben ze onze aphoteek ster haar hond dood gebeten ,ja ze waren met twee ,turkse herders ,De honden waren al verscheidene keren uitgebroken uit een zogezegde goed afgesloten tuin? draad volledig veroest en overal gaten in,ze bewaakte een fabriekje. De apotheek heeft klacht ingediend en de honden mochten terug bij hun baasje,indien hij de afsluiting goed herstelde (niets hersteld) . Het heeft nog de voorpagina gehaald van de krant.
Twee dagen erna liepen de honden alweer los in de wijk waar veel kinderen wonen. Iedereen sprak schande en er werd niks aangedaan.
Tot het noodlot weer toesloeg,weer een hond gebeten die moest worden afgemaakt door zijn verwondingen. Dan hebben de politie de honden in het aziel geplaatst. Zes weken hebben de honden der gezeten zonder één keer bezoek van hun baasje. Er is dan een vrijwilliger gebeten  en dan hebben ze met toelating van de burgemeester de honden afgemaakt.

Sommigen zeggen ::erg voor die honden:: sommigen zeggen goed zo hadden ze al veel vroeger moeten doen.

Zo heeft iedereen een andere mening hier  over. Want het ligt toch meestal aan de opvoeding van de baasjes nietwaar.
Ach ik vind het ook zo moeilijk hier te zeggen dood aan de hond.
Waar ik me wel om zou deugen is dat ze het baasje een gevangenis straf geven ,een fikse boete en een werkstraf.
Maarwat doen dan met de hond... Die heeft wel jouw hondje half dood gebeten . En jou een paar flinke beten gegeven waar je de littekens van zult dragen  zowel in je lichaam als in je hoofd. want laat ons hopen dat je nu niet en je hondje ook niet ,de schrik er aan overhoud.
Wat ze met de hond moeten doen daar hou ik me eerlijk gezegd liever buiten,sorry.
Ik wens jullie vooral het beste met het verdere beloop,veel sterkte en moed.

Lieve groetjes Noella en Igor;-) "

Meis,

Bedankt voor je reactie!
Op pagina 5 of is het inmiddels pagina 6 (weet ik niet zeker sorry) maar daar kun je een update lezen.
Heb ik uitgebreid beschreven hoe het met mijn lieve schat gaat en hoe het met mij gaat. En hoe het is afgelopen met Donder. Naar omstandigheden gaat het redelijk met ons, bedankt!

@Jessica,

Nee we hebben de ex eigenaar van Donder niet meer gesproken, nadat de hond in beslag is genomen.
We hebben eraan gedacht om hem een bezoek te brengen, maar aan de andere kant vonden we het een beetje van de zotten dat wij hem zouden opzoeken ipv anders om, maar goed zo denken wij. En bovendien wouden we de hond liever ook niet alleen laten of bij familie/vrienden die dan even opletten. Maar mocht de ex eigenaar van Donder zich toch bedenken en/of informatie willen, is hij altijd welkom! Maar ik heb me voorgenomen dat ik me aandacht en energie ga besteden aan het herstel van mijn lieve schat en die van mezelf, en aan inwinnen van informatie om te kijken of het mogelijk is om er voor te zorgen dat de ex eigenaar van Donder niet meer in het bezit kan komen van eventuele nieuwe honden. En daar ben ik druk zat mee.

Liefs,

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

Respect

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 10 12 3 4 5 67 8 9 10
Volgende forumvraag: De kracht van een stroomband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^