Husky pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Carlien (Gast)

Hoi allemaal, ik wil graag een nieuw hondje in huis en daarom ben ik de laatste tijd aan het rondkijken op de sites van dierenasiels etc. Mijn oog is gevallen op een husky teefje van 7 maanden, ik ben bereid veel met haar te trainen en te bewegen en heb daar ook genoeg tijd voor. Het enige probleem is dat ik toch gemiddeld 5 en een half uur van huis moet zijn elke werkdag, alhoewel ik tussendoor meestal ook wel even naar huis kan. Stel dat ik haar in huis zou nemen zou ik in het begin natuurlijk wel zorgen dat er altijd iemand bij haar is (voornamelijk ikzelf) zodat ze kan wennen. Is dit volgens jullie haalbaar of gewoon een onrealistische droom van mij?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zolang het alleen blijven goed wordt aangeleerd is dit haalbaar, echter zul je er echt wel tijd in moeten steken.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Moeilijk te zeggen: onze twee pups van negen maanden zijn gem 2-3 dagen van de week 5-9 uur alleen thuis, maar zijn dus met zijn tweeen. Eigenlijk zeg ik altijd, 1 husky is geen husky, ze hebben erg graag gezelschap van soortgenoten. Op zich zijn huskies wel pragmatische honden; gebeurt er niks, nou dan gaan we slapen. Ook onze vorige twee honden, die wel eens vaker overdag alleen waren ( in een kennel of in de tuin buiten) hebben nooit geprotesteerd. Wel moest er actie als we thuis kwamen... Rennen, spelen, werken etc.
Waarom wil je eigenlijk een husky? Want weet wel waar je aan begint, het zijn geen doorsnee honden en als het dezelfde hond is als die ik heb zien staan heeft ze nu niet direct een goede start gehad qua opvoeding ed. 

Mireille
( wij hebben nu bijna 11 jaar huskies, heb er heel wat mee meegemaakt...)

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

Je weet toevallig niet of de husky al heeft aangeleerd om een paar uur alleen te blijven? Alleen blijven moet je bij elke hond aanleren, het is mogelijk, maar er kruipt wel wat tijd in aangezien je dit langzaam moet opbouwen. Is er in de eerste weken niemand van je familie of vrienden die overdag kan oppassen als het leren trager gaat dan verwacht? Je wil geen hond die je buren lastig maakt of je meubels kapot gaat bijten. Het zou alvast leuker zijn voor de hond als er overdag iemand eens met hem kan gaan wandelen of bv ouders waar hij overdag bij mag blijven. Echter vind ik 5u niet te lang om alleen te zijn, vanaf 7u vind ik het veel.

Als het van de hond afhangt lijkt het me haalbaar, de vraag is of jij daar weken/maanden tijd in wil steken om het alleen zijn op te bouwen. Sommige honden doen er langer over dan anderen, dat is iets waar je rekening mee moet houden bij een nieuwe hond. Zorg altijd dat je een backup plan hebt moest het niet meteen lukken. En je moet de tijd alleen natuurlijk compenseren wanneer je thuis bent, een husky heeft veel activiteit nodig op een dag, zeker als hij 5u alleen is gebleven, niet onderschatten;-)

Als je haar adopteert wens ik je veel succes, en super dat je een hondje uit het asiel een tweede kans wil geven!

Carlien (Gast)

Bedankt voor jullie reacties, dit helpt allemaal enorm!
Uiteraard heb ik me goed ingelezen in het karakter en de behoeften van een husky. Ook heb ik hier in de buurt een cursus gevonden die ik dan graag met haar zou willen doen waar met de training echt rekening wordt gehouden met welk ras je te maken hebt, en ze geven theorielessen. Verder woon ik ergens waar heel veel wandelgebied is en bossen, ze zou ook natuurlijk naast de fiets kunnen lopen. Af en toe skeeler ik hier ook in de buurt, dus daarmee zou ze uiteindelijk ook mee kunnen (wel langzaam opbouwen, want gewoonlijk ga ik 30 km). En misschien ook een vervolgcursus bij de hondenschool. 
Wat betreft een back up plan.. Mijn moeder werkt parttime, dus als het alleen blijven nog niet zo gaat als ik zou willen kan de husky bij haar blijven die dagen totdat het beter gaat.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

als je je goed hebt ingelezen over hussen dan ben je vast tegen gekomen dat ze moeilijk alleen kunnen zijn.
natuurlijk kan je het leren maar verwacht geen wonderen.
let ook op als je naar de cursus gaat dat je niet teveel verwacht. zit is gewoon zit, gaan echt niet keurig recht zitten omdat jij het wilt hoor. dat moet je voor lief nemen met ze. als ze het nut niet inzien van een oefening gaan ze het echt niet doen.
ik vind dat juist wat ze superhonden maakt.
relaxheid van de baas is een vereiste!
kwa beweging komt het wel goed zoals ik lees. pas op dat je pas met een jaar met ze kan gaan skaten, alleen draven over asfalt en niet met temperturen hoger dan 15 graden(ikzelf houd 12 aan).
met de warmte van laatst zit ik juist weer binnen, dan hebben de mijne echt geen behoefte aan iets doen.

en een herplaatser kan ook wat bagage met zich mee brengen, houd daar ook rekening mee.

succes

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Hoi Carlien,

Klint goed alleen ik moet eerlijk zeggen dat im skeeleren met mijn huskies nooit zou durven... Heb toch af en toe echt goede remmen nodig.... Bv bij overstekende konijntjes :-)

Groet, mireille

PS zou wel super zijn als dit asielmeisje een goed nieuw thuis krijgt.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

hier ook .mijn husse pup van vijf maanden kan prima alleen zijn geen probleem die gaat gewoon slapen . maar mijn pup van 8 weken kan dat nog niet zelfs niet als die van vijf maanden er bij is. voor al de eerste dagen kunnen ze heel onzeker zijn tijdens het alleen zijn en gaan ze je roepen . afhankelijk van hoe zelfverzekerd je hus is kan je m alleen laten later of niet. echter bouw het echt heeeeeel rustig op. beweging is een must! veel spelen is een do en los laten in een bos (ook al trekt hij/zij nog zoveel) is voor jou de komende vier maanden een don't , na die vier maanden kan je proberen (tenminste zo zou ik het doen) samen met iemand anders die ook husky's heeft naar het hondenstrand gaan bij bijv zeewolde en daar samen loslaten zodat jullie als roedel lopen.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" hier ook .mijn husse pup van vijf maanden kan prima alleen zijn geen probleem die gaat gewoon slapen . maar mijn pup van 8 weken kan dat nog niet zelfs niet als die van vijf maanden er bij is. voor al de eerste dagen kunnen ze heel onzeker zijn tijdens het alleen zijn en gaan ze je roepen . afhankelijk van hoe zelfverzekerd je hus is kan je m alleen laten later of niet. echter bouw het echt heeeeeel rustig op. beweging is een must! veel spelen is een do en los laten in een bos (ook al trekt hij/zij nog zoveel) is voor jou de komende vier maanden een don't , na die vier maanden kan je proberen (tenminste zo zou ik het doen) samen met iemand anders die ook husky's heeft naar het hondenstrand gaan bij bijv zeewolde en daar samen loslaten zodat jullie als roedel lopen. "


juist die kleine pupsels blijven bij je .
het gaat hier om een herplaatser van 7 maanden dus gaat de vlieger in zn geheel niet op hier.

Carlien (Gast)

Hoeveel beweging zouden jullie aanraden en wat zijn bijv. spelletjes die ik met haar kan doen?

Carlien (Gast)

En denk je dat ze nooit los zal kunnen lopen?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Zelf heb ik een malamute, maar net als de husky een moeilijk alleen-blijven. Ik heb heel lang getraind op het alleen blijven, maar haar limiet is 3 tot 4 uur. Langer gaat niet. Er zijn echter malamutes en huskies die een hele dag alleen thuis kunnen blijven, dus dat valt op voorhand niet echt te voorspellen. Je kan het alleen maar proberen door veel te trainen en langzaam op te bouwen. Je back-up plan is prima: als je iemand hebt om haar op te vangen, is er geen probleem.
Vraag in het asiel goed waarom de vorige eigenaars haar hebben weggedaan, hoelang ze daar alleen kon blijven, of ze al los kan lopen.
Naar mijn mening heb je het meest kans dat ze los kunnen, als je er meteen vanaf ze pup zijn mee begint. Dus als jouw hond nog nooit heeft los gelopen, moet je het wel voorzichtig aanpakken en het pas uitproberen als je hond al een tijdje bij je is, en jullie een band hebben. Anders is de kans groot dat ze er meteen vandoor gaat.
Je kan ook es uitproberen met een lange lijn of flexi en naar haar lichaamstaal kijken: blijft ze in je buurt om te snuffelen of wil ze meteen van je wegrennen.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

bewegen hangt af van het weer. met die warmte dus bijna niet. dat zijn kleine poep en pas rondjes. maar dan doen we denk spelletjes binnenshuis.

s winters ligt het er ook een beetje aan. ga ik trainen dan heeft mijn meisje na een half uur wel genoeg.

in het bos vrij lopen doen we dagelijks zo n uurtje of 2.
fietsen e.d doe ik niet. canicross wel maar goed ik red maar 10 minuten dan.
de mijne kan loslopen, is ook een herplaatser. kreeg haar toen ze 4 jaar was, scheen niet te luisteren en een echte jager en wegloper.
na een week liep ze los en dat kan ze tot nu toe prima. ze luisterd beter dan de gemiddelde herder. vraag me niet hoe ik dat heb gedaan, ze doet het!

zoiets komt, dat moet je kunnen voelen. zoals christel al zei; let goed op de lichaamshouding van je hond.

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Hallo Carlien,

Loslopen hangt e eg vanaf hoeveel jachtpassie ze hebben. Wij hebben nu twee pups uit hetzelfde nest, allebei vanaf het begin op sommige paden los gelopen, meerdere keren per wandeling roepen, belonen etc maar na een maand of zeven was het bij Spot echt over. Konijnen, muizen alles was veel interessanter dan wij en meneer was ook zo zelfstandig dat hij het niet eens erg vond als wij uit zicht waren. Ditzelfde hondje was de beste bij het examen van de jonge honden cursus en doet in huis niets liever dan tegen mij aankruipen. Shadow luistert wat beter, speelt ook heel graag met andere honden en loopt wel eens los als zijn vriendinnen mee zijn maar ook daar is het konijn zien, dan is hij weg. Onze andere twee hussen waren ook niet los, nou Janouk heel af en toe dan....en die zijn we ook wel eens een uur kwijt geweest. Dus ik zou er niet op rekenen dat het kan, zeker niet in een land als Nederland met veel verkeer en veel vee, en ik vind het ook niet nodig dat mijn honden eenden kapot bijten ofzo.

Wat betreft beweging, ligt er ook een beetje aan wat ze al wel en niet met haar gedaan hebben. In het begin zal ze ook heel veel indrukken opdoen, allles nieuw dus ik zou het niet overdrijven. Wij lopen nu met 9 maanden met onze mannen 's ochtens half uur, 's middags wat langer (half uur tot drie kwartier) en ' s avonds voor het slapen gaan kwartiertje. Daarnaast gaan we 2-3x per week met ze rennen of steppen, half uur tot een uur, ligt aan het weer wat mogelijk is. Dat is al vrij veel maar we hebben da langzaam opgebouwd en ze zijn ook nogal gespierd, ook door het samen stoeien en ze hebben heel erg veel energie.

Groet, Mireille

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

"

juist die kleine pupsels blijven bij je .
het gaat hier om een herplaatser van 7 maanden dus gaat de vlieger in zn geheel niet op hier.

"



moet je even opnieuw lezen . ik zeg ook dat voor haar het loslaten een don't is. die van mij lopen in het bos gewoon los met me mee hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: thunder shirt
^