fietsen of lopend uitlaten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

" Hmmm, iedereen zegt niet doen voor het eerste jaar wegens blijvende schade aan de botten omdat fietsen sowieso te snel gaat, en je wil het toch doen, met de kans op blijvende schade... Wel doe het dan! "

mens ik vraag wat de meningen zijn en jouw mening doet het onderwerp niet opwaaien noch een toegevoegde waarde eraan,je moet lezen wat ik vraag en dat is wat het verschil is tussen aan de fiets in een wandel pas dus rustig fietsen en wat jij zegt is gewoon raar en gelukkig maar want de wereld heeft rare mensen nodig voor de variatie,en ok dat lopend snuffelen etc is wel te begrijpen dus vandaar dat ik vroeg wat er mis is met gewoon aan de fiets lopen meer vraag ik niet en heb niet gezegd dat ik me hond naar de tyfus wil helpen met vriendelijke groet je medemens

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fietsen of lopend uitlaten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

"
Jij kan nooit zo langsaam fietsen dat je hond gewoon loopt...... Dus kun je beter wachten tot de hond een jaar is en dan gaan fietsen.

Het staat hier nu al in diverse duidelijke antwoorden van iedereen. "

nou laat ik je wat vertellen hij kan degelijk lopen terwijl ik fiets meerdere malen geprobeerd dus dat is niet ter zake

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

"
nou laat ik je wat vertellen hij kan degelijk lopen terwijl ik fiets meerdere malen geprobeerd dus dat is niet ter zake "


Dus dat iedereen hier een uitleg geeft waarom je het niet moet doen, sla je in de wind... Want je hebt het al gedaan.

Als je je hond moe wil maken, koop een Kong voor hem, vul deze Met verschillende dingen  
Dit is voor een deze kan je prima geven wanneer je weggaat, daarna is ie gegarandeerd moe en gaat ie lekker slapen!

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Ik zie dat de link het niet doet... Op www.hetbestevoormijnhond.nl staan bij het kopje recepten kongrecepten... Leuk om te maken, nog leuker voor je hond om het eruit te pulken en op te eten

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

De laatste ontwikkelingen waren toch dat je wel met een jonge hond van 6 maanden mag fietsen,maar in draf,dat zou goed zijn voor de spieropbouw.De hond mag ook niet trekken,super slecht.

Altijd opbouwen,en meer dan 10 minuten zou ik ook niet doen met zo'n jonge hond hoor,zo wie zo bouw je de minuten per week op.Dus je bent al gauw weer 10 weken verder eer je echt 10 minuutjes gaat fietsen.

Wat betreft wandelen of fietsen...in die vergelijking kan ik niet kiezen,een hond moet goed kunnen snuffelen op zijn gemakkie en kunnen ontlasten op zijn gemakkie.
Ik ga vaak met de fiets 10 minuten richting het park,waar ze dan los in alle vrijheid rond kan snuiven/rollen/rennen/lopen.

Heb je krap de tijd,half uurtje dan zou ik liever gaan voor het snuffelen in de buurt,dan heeft hij meer voldoening.Snuffelen is voor een hond heel belangrijk.

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

"  
Dit is voor een deze kan je prima geven wanneer je weggaat, daarna is ie gegarandeerd moe en gaat ie lekker slapen! "

heb niet echt een duidelijk antwoord gekregen kwa het rustig lopen met de hond terwijl je fietst,dus daar ging het me om maar ik heb denk ik wel een beeld van hoe en wat,enige wat ik vroeg wat er mis is met rustig fietsen met je hond naast je,want naar mening kan dat niet schadelijk of iets in die richting zijn voor de hond zelf

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het is mogelijk te fietsen in wandeltempo, alleen vergt dat nogal veel van je eigen evenwicht. Ik doe het omdat ik een voetblessure heb en de fiets mijn voeten vervangt. Het hoeft niet sneller dan normaal, alleen zonder pijn in mijn voeten. Het is een elektrische fiets. Dat klinkt fout, maar ik heb dus wel een kilometer tellertje. Harder dan 6 km/u ga ik niet.

Wat ik lees is een snelle manier om hem moe te krijgen voor je naar je werk gaat. Dat moet niet het uitgangspunt zijn op deze leeftijd. Je bent of de volle tijd kwijt met lopen, óf de volle tijd kwijt met langzaam fietsen. De kantjes eraf lopen door de hond snel te vermoeien moet je niet willen op deze leeftijd.

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik denk dat jij alleen maar wil horen wat jij wil horen en denk ook dat je alle adviezen gewoon lekker laat waaien. Ik hoop dat jou hond niet hoeft te boeten later! Ik denk dat je te lui bent, het mag jou zeker geen energie kosten. Ga s avonds eerder naar bed en sta een half uur eerder op!

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

" Ik denk dat jij alleen maar wil horen wat jij wil horen en denk ook dat je alle adviezen gewoon lekker laat waaien. Ik hoop dat jou hond niet hoeft te boeten later! Ik denk dat je te lui bent, het mag jou zeker geen energie kosten. Ga s avonds eerder naar bed en sta een half uur eerder op! "

na ja je leest niet wat ik vraag ik vraag meningen en geen afkraak en horen wat ik wil horen?anders had ik geen forum geopend!ik zeg wat me mening is en daar word op gediscuseerd daar zijn forums voor en niet iedereen heeft gelijk ik zelf ook niet daarom vraag ik de meningen van iedereen en als dat een toegevoegde waarde van wat ik wil vragen erbij komt dan vraag ik dat want mensen verschillen nog eens in mening

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Er is al veel advies gegeven, ook waarom, jij blijft zeuren over het fietsen!

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

" Er is al veel advies gegeven, ook waarom, jij blijft zeuren over het fietsen! "

reageer er dan niet meer op,hoofd

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

onafhankelijk van of het wel of niet slecht is, los je jouw probleem er niet mee op.
als je elke ochtend gaat fietsen, krijgt je hond alleen maar meer conditie, waarvan het gevolg is, dat hij minder snel moe wordt, en je dus steeds verder moet gaan fietsen.

beter is het om gewoon te wandelen, en ondertussen veel trucjes en gehoorzaamheidsoefeningen te doen, op een positieve manier, zodat je hond ze ook graag wil uitvoeren. mentaal gezien bouwen ze namelijk bijna geen uithoudingsvermogen op

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

" onafhankelijk van of het wel of niet slecht is, los je jouw probleem er niet mee op.
als je elke ochtend gaat fietsen, krijgt je hond alleen maar meer conditie, waarvan het gevolg is, dat hij minder snel moe wordt, en je dus steeds verder moet gaan fietsen.

beter is het om gewoon te wandelen, en ondertussen veel trucjes en gehoorzaamheidsoefeningen te doen, op een positieve manier, zodat je hond ze ook graag wil uitvoeren. mentaal gezien bouwen ze namelijk bijna geen uithoudingsvermogen op "
ok ok mooi antwoord duidelijk dus je kan ze in principe mentaal uitputten en dat is evenveel als een rondje rennen bv?

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

correctie,evenveel als een rondje lopen

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

sja, idd

ik doe het omgekeerd

ik ga fietesen (maar met zo'n gemotoriseerd dingetje dat 5 km per uur gaat), maar Kyra hangt niet aan de fiets? Nu heb ik het voordeel dat ik een jachthond heb, wil ik dat ze vlugger bij me komt, ga ik gewoon sneller, rinkel met de bel en ddan loopt ze me in

Kyra is los, ik blijf voor haar en zij volgt, stopt snuffel, volgt, dan stoppen we es 10 min, doen een zoekspel, .... en zo zijn we een kwartiertje weg, zonder belasinting voor haar, en iis ze toch goed moe

greetz

honden page profiel SitaSita

honden foto van Sita

als we gewoon wandelen dan gaat ze aan de lijn, want dan zou ze wel es de benen kunnen nemen

honden page profiel SaraSara

Tyson! Ik heb is die reacties van jou gelezen en ben er eigenlijk een beetje boos over! je vraagt advies, die word je gegeven en vervolgens wil je niets aannemen! Wat doe je dan hier eigenlijk? als je het allemaal zo goed weet, moet je gewoon doen wat je wilt! Ook ondanks jouw heftige negatieve reacties op onze antwoorden blijven we ze geven. Als je toch niets wil aannemen van ons ga dan naar een ander forum!

honden page profiel SaraSara

en ik wil geen ****  reactie op mijn reactie anders laat ik je van het forum verwijderen!

honden page profiel SaraSara

hoop wel dat je hond er niet de dupe van word.......dat je zo reageerd. Ik zou zeggen veel succes!

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van rob

Tyson,
Je bedoeling is goed maar wacht tot de hond een jaar oud is anders kon het goed gebeuren dat de hond straks overmatige slijtage en pijnen krijgt aan zijn gewrichten en dat wil je toch niet en ten tweede wil je ook geen torenhoge rekeningen van de da.
We hebben zelf sledehonden,qua bouw echte trekhonden maar ze mogen pas met acht maanden een paar hondert meter mee rennen met het team op het einde van de training,dit word in vier maanden langzaam opgevoerd na max 5km maar er word heel goed gekeken hoe de pup zich gedraadt sommige zijn er gewoon nog niet klaar voor en dan wachten we.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik zeg het zelfde als iedereen hier.
Wacht tot je hond een jaar is. Dan alsnog kan je niet ineens 3km gaan fietsen met je hond.
Je moet het opbouwen.
Je hond moet commando's leren en leren bochten te maken.
Jullie moeten elkaar gaan leren begrijpen aan de fiets anders gaan er ongelukken gebeuren.

Bij Djago heb ik het zo gedaan dat elke keer als we een bocht door gingen ik links of rechts zei.
Toen hij het door had ben ik het iets eerder gaan zeggen. En nu zeg ik het voodat we een bocht om gaan.
Hij weet waar hij aan toe is en ik weet dat hij mee gaat de bocht om. Wel zo handig ;-)

Let er ook goed op de temperaturen buiten! Volgens mij was het tot 17 graden dat je mag fietsen.
Iemand die dat bevestigd? Of zit ik er naast?
Overhitting met fietsen heb je zo te pakken.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Tyson , even een waarschuwing, jaren terug heb ik een kruising mechelaar maal amerikaanse stafford over genomen ,deze hond een teef was toen 1jaar oud . ze moest weg omdat ze teveel energie had,met zes maanden werd er met haar gefietst ,door de vorige eigenaar, toen ik haar kreeg ben ik alleen met haar gaan lopen . al gauw kwamen er lichamelijke klachten , foto,s genomen en daar bleek dat de hond scheurtjes had in haar botten en veel botwoekering. er werd mij gevraagd wat er zo al gedaan was met de hond ik zei toen dat de vorige baas vanaf zes maanden was gaan fietsen met de hond, de hond hebben we op de leeftijd van net drie jaar moeten laten inslapen omdat ze zonder pijn stillers niet kon lopen en met hele zware pijnstillers kon ze net een rondje lopen van vijf minuten . dus luister naar de adviezen , ga lopen met je hond. groeten Hein.

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Bianca,
15 graden vindt ik persoonlijk het max en letten op de luchtvochtigheid is ook zeer belangrijk,zelf trainen we nooit boven de tien graden,maar dat is omdat we poolhonden hebben.
We laten de honden ook nooit meer dan 500 meter op asfalt lopen,het liefst op bosgrond of gras de kans op blessure op gras is echter zeer gering anders zouden ze nooit wedstijden organiseren waar de trail over gras gaat.;-)

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

" en ik wil geen ****  reactie op mijn reactie anders laat ik je van het forum verwijderen! "

oeehhh nu breekt me klomp haha lig ik niet wakker van hoor ****!

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 16 juni om 23:05 --

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

" anders laat ik je van het forum verwijderen! "


 Die bevoegdheid heb je niet.

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

" Tyson , even een waarschuwing, jaren terug heb ik een kruising mechelaar maal amerikaanse stafford over genomen ,deze hond een teef was toen 1jaar oud . ze moest weg omdat ze teveel energie had,met zes maanden werd er met haar gefietst ,door de vorige eigenaar, toen ik haar kreeg ben ik alleen met haar gaan lopen . al gauw kwamen er lichamelijke klachten , foto,s genomen en daar bleek dat de hond scheurtjes had in haar botten en veel botwoekering. er werd mij gevraagd wat er zo al gedaan was met de hond ik zei toen dat de vorige baas vanaf zes maanden was gaan fietsen met de hond, de hond hebben we op de leeftijd van net drie jaar moeten laten inslapen omdat ze zonder pijn stillers niet kon lopen en met hele zware pijnstillers kon ze net een rondje lopen van vijf minuten . dus luister naar de adviezen , ga lopen met je hond. groeten Hein. "
dat is *** ja en om eerlijk te zijn raakt het me wel na jouw verhaal en zal zeker niet meer met em fietsen totdat die een jaar oud is en iedereen bedankt voor jullie adviezen en voor diegene die niet tegen deze forum kunnen ,voor je uit kijken en doorlopen!

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 16 juni om 22:53 --

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

"

 Die bevoegdheid heb je niet. "

ook al heeft ze em of niet daar lig ik niet wakker van,mensen praten soms vanuit waar het zonnetje niet schijnt,****

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 16 juni om 23:06 --

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

"

 Die bevoegdheid heb je niet. "
dit antwoord verdient een 3 doggies ahha

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

ok heb weleens de neiging om wat fel over te komen maar is niet me bedoeling dus vandaar dat ik een beetje fel reageer als ik een schijtantwoord krijg wat niets met de forum te maken heeft,netals of ik me pup die ik vanaf 8 weken al 24 uur per dag heb de tyfus in wil helpen,daar gaat het niet om em sorry hoor maar ik verdedig mezelf als iemand zegt dat ik een slechte baas voor me hond ben en em de afgrond in wil sturen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "fietsen of lopend uitlaten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: Berner Sennen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^