konijn voeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jorijori

Beste forumleden.
ik ben jorrie heb een husky van 6 die GEK is op jagen echt fantastisch om te zien. ik zou hem graag een keer een konijn voeren wel een dode uit de diepvries.
ik vroeg me af of de konijnen van de reptielenzaak wel veilig zijn voor de hond. en of konijn dat masaal gefokt is wel gezond is en niet vol met chemecalien zit? bv om ze sneller te laten groeien.

mvg jorrie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "konijn voeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Is je hond vers gewend? Zo ja kan je naar een winkel waar ze BARF verkopen, geen idee of een konijn van een reptielenwinkel veilig is om te geven.

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

Ik vraag me altijd af, of je honden niet gaan jagen als je een heel konijn gaat voeren. Lijkt mij als ze dan een levende zien dat ze dan ook hun maaltje achterna willen gaan.
Ik heb weleens gelezen dat iemand een boete had gehad omdat zijn/haar hond een konijn had gevangen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

" Ik vraag me altijd af, of je honden niet gaan jagen als je een heel konijn gaat voeren. Lijkt mij als ze dan een levende zien dat ze dan ook hun maaltje achterna willen gaan.
Ik heb weleens gelezen dat iemand een boete had gehad omdat zijn/haar hond een konijn had gevangen. "


Nee hoor, dat eerste is onzin. Honden die rauw eten gaan ook niet per definitie jagen daardoor;-)

Dat tweede is wel zo, ik zou een hond sowieso afleren om te jagen op wilde dieren.

honden page profiel jorijori

mijn gaat echt elke dag achter konijnen aan andere honden intresseren hem dan niets meet. ik vind het zelf heel leuk vooral omdat die daarom lekker fit blijft.die boete neem ik voor lief ik ren altijd van de boswachters weg zodra ik de auto zie in 6 jaar is dit altijd goed gegaan haha. me hond is echt dolgelukkig zodra die los mag. weet niemand waar je konijnen kan halen een hele. gr joris (hij krijgt wel is rauwe kip enzo)

honden page profiel jorijori

ik ga niet tegen de natuur in het zit in een husky zoals andere honden waken. jaagt een husky ze waken dan weer totaal niet :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Met alle respect, maar je hond bewust laten jagen en dieren doden (?) is absoluut niet iets om trots op te zijn. De natuur laat je met rust, klaar. Ik zou je aanraden om in plaats vanweg te rennen voor de boswachter je hond te trainen.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

helaas... daardoor mogen dus op zoveel plekken geen honden meer loslopen. doordat sommige baasjes zo met de natuur om gaan :'(

honden page profiel jorijori

waarom zou ik een hond afleren wat natuurlijk is. dan snapt hij toch ook niet waarom ik heb corrigeer voor iets wat in hem zit. je gaat een duif toch ook niet afleren om te vliegen weet datt het niet hetzelfde is maar het is instinct van een husky vooral. ze hebben zelf ziektes in de konijnpopulatie gebracht om die terug te dringen. dus als me hond ooooit een konijn zal pakken wat toch niet lukt omdat er hier teveel bosjes zijn. is dat niet zo een groot probleem.zeggen jullie dit tege mensen met katten ook? leer je kat af om een duif te pakken is toch ook onzin. 6 jaar heeft hij nooit wat gepakt en hij vermaakt zich dus ik laat m gaan

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Corrigeren zeg ik nergens, ik zeg afleren..Je kan je husky ook leren om achter iets anders te jagen zoals een bal.

Je laat je hond de konijnen opjagen, wat denk je hoeveel stress dat voor de konijnen geeft? Ik zou dat allesbehalve leuk vinden en goedkeuren.

honden page profiel jorijori

die konijnen schieten hun hol in en dan is het klaar. het zijn prooidieren. die de hele dag opgejaagd woren door vossen en katten dus stress kunnen ze hebben

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" die konijnen schieten hun hol in en dan is het klaar. het zijn prooidieren. die de hele dag opgejaagd woren door vossen en katten dus stress kunnen ze hebben "

Ik begin me toch heel erg af te vragen of die niet meer een spamtopic is...

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" die konijnen schieten hun hol in en dan is het klaar. het zijn prooidieren. die de hele dag opgejaagd woren door vossen en katten dus stress kunnen ze hebben "


Wat een onzin. Echt, je loopt er volledig naast te kletsen. Klinkt leuk natuurlijk wat je zegt, maar kloppen doet het niet. Een konijn kan geen stress "hebben" omdat het een prooidier is wat gewend is op opgejaagd te worden.

Denk ook eens aan andere dieren ipv alleen je eigen hond. Die van mij vinden het ook leuk om achter konijnen aan te gaan en voor hen is het zgn ook "natuurlijk", maar ze mogen het echt niet van mij hoor! En als ze het toch doen, gaan ze aan de lijn. Dat is dan heel jammer voor ze. Er zijn genoeg manieren om ze plezier te laten hebben, daarvoor hoeven ze geen andere dieren op te jagen.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

hier ook husky's hoor, maar jagen? nee dat mogen ze niet. een die het wel doet en gaat gewoon niet los.

hoe zal jij het vinden als er op je gejaagd werd en een ander staat erbij te lachen?

sorry maar vind echt dat je hier wat aan moet doen.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Konijnen krijgen heel snel hartaanvallen, kunnen makkelijk doodgaan van de stress :'( :'(
Dus wat jij zegt is onzin. Kijk, een dier dat in het wild leeft en konijnen moet vangen (en dus jagen) om te overleven, dat hoort nu eenmaal bij de natuur. Maar een hond die gewoon thuis gevoerd wordt door zijn baas die lekker konijnen gaat opjagen, soms zelfs de dood in? Voor niks, behalve de lol? Nee, dat kun je niet maken, dierenmishandeling.

Ik heb zelf ook een jachthond, maar mijn hond kan op veel plekken loslopen zónder alles op te jagen (na heeele lange training). Zodra ik zie dat ie in de jachtmodus gaat, wordt ie aangelijnd, klaar.

Een hond is een geëvolutioneerd dier, het is voor een hond niet meer nodig om te jagen. Niet voor z'n eten in ieder geval...
Je kunt met hem gaan speuren, dat zal ie vast leuk vinden (weet alleen niet of de hond daarbij los moet lopen).

En heb je er weleens aan gedacht wat er gebeurd als het konijn besluit een drukke weg over te steken? Zelfs als er geen weg vlakbij is, kan het nog zo zijn dat je hond er zo lang achteraan gaat, dat ze uiteindelijk toch bij een weg komen. En dan? Denk maar niet dat het nog nooit gebeurd is, zo sterven er jaarlijks een aantal honden.

honden page profiel  karin en yuki en nami karin en yuki en nami

honden foto van  karin en yuki en nami

Je kan het gewoon afleren hoor die van mij zagen gister een haas en lieten het gewoon met rust. Dus niet alleen aan je eigen hond denken maar ook aan de andere dieren die hier leven op de planet.

honden page profiel IreneHWCIreneHWC

honden foto van IreneHWC

"

Nee hoor, dat eerste is onzin. Honden die rauw eten gaan ook niet per definitie jagen daardoor;-)

Dat tweede is wel zo, ik zou een hond sowieso afleren om te jagen op wilde dieren. "


Nee bij rauw vlees ben ik daar ook niet bang voor, daar zit geen vacht meer omheen en ruikt dan toch anders lijkt me, maar een compleet konijn ruikt hetzelfde als een levend compleet konijn. Ik weet niet, ik heb er ook wel eens aan zitten denken om hele dieren te gaan voeren maar dat was echt mijn reden om dat toch maar niet te doen. (waarschijnlijk alleen mijn gedachten en is het dus in werkelijkheid niet zo, maar kon me er dus wel zoiets bij voorstellen als gevolg ervan)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

"

Nee bij rauw vlees ben ik daar ook niet bang voor, daar zit geen vacht meer omheen en ruikt dan toch anders lijkt me, maar een compleet konijn ruikt hetzelfde als een levend compleet konijn. Ik weet niet, ik heb er ook wel eens aan zitten denken om hele dieren te gaan voeren maar dat was echt mijn reden om dat toch maar niet te doen. (waarschijnlijk alleen mijn gedachten en is het dus in werkelijkheid niet zo, maar kon me er dus wel zoiets bij voorstellen als gevolg ervan) "

Ik denk ook niet dat dat zo werkt. Als het dier is ingevroren en dood is zal het toch heel anders ruiken dan iets wat nog leeft en vrolijk rondhuppelt lijkt me. Bovendien wordt er gejaagd op iets wat zich verplaatst, een wegrennend konijn dus in dit geval.
Een dood, ingevroren konijn beweegt niet en kan dus niet op gejaagd worden.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Mijn hond is gefokt voor de konijnenjacht. Dat haar voorouders dit hebben gedaan wil niet zeggen dat zij het mag doen. Ik heb een supermarkt hier in de buurt waar ik eten kan kopen. In de tijd dat Whippets op konijnenjacht gingen hadden de arbeiders simpelweg niet genoeg te eten.

Het is een enkele keer gebeurd dat ze achter een konijn aan is gegaan. In plaats van erbij te gaan staan lachen voelde ik me rot en schaamde me dood. Ik ben met haar gaan spelen, hierdoor let ze nu op mij en veel minder op de omgeving. Ze vindt spelen echt heel leuk en het is goed voor haar conditie.

Je weet dat konijnen dood kunnen gaan van stress ?

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Het eerste wat je leert tijdens jachttraining is respect te hebben voor de natuur. Mijn honden krijgen zeer regelmatig prooidieren, maar het is ten strengste verboden prooi te bejagen. Dat doen ze dan ook niet, want daar zijn ze op getraind en kunnen hun jachtdrift op een andere manier uitleven. De konijnen en hazen hier zijn zeker niet sneller dan menig hond. Ze worden dan ook regelmatig gepakt door honden van eigenaren die dergelijk gedrag wel best lijken te vinden. Ik hoop dat jij eens flink gepakt wordt door Co de Boswachter. :-) Misschien leer je op die manier wat verantwoordelijkheden bij.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

" Het eerste wat je leert tijdens jachttraining is respect te hebben voor de natuur. Mijn honden krijgen zeer regelmatig prooidieren, maar het is ten strengste verboden prooi te bejagen. Dat doen ze dan ook niet, want daar zijn ze op getraind en kunnen hun jachtdrift op een andere manier uitleven. De konijnen en hazen hier zijn zeker niet sneller dan menig hond. Ze worden dan ook regelmatig gepakt door honden van eigenaren die dergelijk gedrag wel best lijken te vinden. Ik hoop dat jij eens flink gepakt wordt door Co de Boswachter. :-) Misschien leer je op die manier wat verantwoordelijkheden bij. "


Maar je hebt Jachthonden en jagers. Dat zijn 2 verschillende eigenschappen, daarom heb je ook verschillende rassen. Jou honden zijn jachthonden, die gebruikt worden tijdens de jacht en ze moeten geschoten wild ophalen.

Mijn honden zijn ongedierte ruimers, daar valt een konijn ook onder en als ze hier dus ook een konijn zien gaan ze er achteraan, omdat dit in hun genen zit en dit jaren lang hebben moeten doen.

Honden die jagers zijn is het niet tot bijna niet af te leren of achter ongedierte aan te gaan.



Maar even terug komen op de TS vraag: Je kan beter niet een konijn uit de dierenwinkel halen, die dood maken en aan je hond geven. Er zijn vers vlees leveranciers die jou gewoon konijn (heel) kunnen leveren.
Maar hierdoor zal jou hond niet gaan jagen achter een konijn aan, dat staat geheel los van elkaar.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"

Maar je hebt Jachthonden en jagers. Dat zijn 2 verschillende eigenschappen, daarom heb je ook verschillende rassen. Jou honden zijn jachthonden, die gebruikt worden tijdens de jacht en ze moeten geschoten wild ophalen.

Mijn honden zijn ongedierte ruimers, daar valt een konijn ook onder en als ze hier dus ook een konijn zien gaan ze er achteraan, omdat dit in hun genen zit en dit jaren lang hebben moeten doen.

Honden die jagers zijn is het niet tot bijna niet af te leren of achter ongedierte aan te gaan.



"


zeker niet mee eens. er hebben hier een aantal teckel eigenaren gereageerd die het ook hebben afgeleerd dus het is zeker mogelijk en anders gewoon aan de lijn houden die honden@!!!!!!!!!!!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

"

zeker niet mee eens. er hebben hier een aantal teckel eigenaren gereageerd die het ook hebben afgeleerd dus het is zeker mogelijk en anders gewoon aan de lijn houden die honden@!!!!!!!!!!!
"



ik denk dat het echt per hond verschilt of je het kan afleren.
ik heb 2 hussen, 1 is herplaatst door de vorige eigenaren omdat ze joeg en wegliep, bij mij niet. heb er niks voor hoeven doen. (mazzeltje).
de andere gaat 9 van de 10 keer goed, maar ineens besluit hij dat hij wel kan jagen en bananen in zn oren iz er niks bij. heb het trainen op gegeven en hij blijft nu gewoon aan de lijn.
ik ken ook labradors die het jagen niet valt af te leren.

oh en een husky is gemaakt om een slee te trekken. misschien kan je daar wat mee.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"


ik denk dat het echt per hond verschilt of je het kan afleren.
ik heb 2 hussen, 1 is herplaatst door de vorige eigenaren omdat ze joeg en wegliep, bij mij niet. heb er niks voor hoeven doen. (mazzeltje).
de andere gaat 9 van de 10 keer goed, maar ineens besluit hij dat hij wel kan jagen en bananen in zn oren iz er niks bij. heb het trainen op gegeven en hij blijft nu gewoon aan de lijn.
ik ken ook labradors die het jagen niet valt af te leren.

oh en een husky is gemaakt om een slee te trekken. misschien kan je daar wat mee.
"

ja dus?!? omdat hij gemaakt is om een slee te trekken moet je ze maar gewoon los doen en op alles laten jagen wat los en vast zit?!
snap eerlijk gezegt niet zo goed wat je hiermee bedoeld

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

"
ja dus?!? omdat hij gemaakt is om een slee te trekken moet je ze maar gewoon los doen en op alles laten jagen wat los en vast zit?!
snap eerlijk gezegt niet zo goed wat je hiermee bedoeld

"



Ik denk niet dat jij snapt hoe andere rassen in elkaar steken.

Niet elk ras is dingen al te leren, en dan heb je binnen dat ras ook nog eens verschillen honden.

Mijn teef jaagt niet, als ze iets ziet is ze prima bij je te houden en vind de andere dingen eigenlijk veel leuker.
Mijn reu hoeft maar iets te zien of hij gat er achteraan, maar dan wel alleen als hij denkt dat hij het zou kunnen pakken. Als het te snel gaat of hij ziet het te laat neemt hij de moeite niet, puur omdat hij geen energie gaat verspillen als het toch nutteloos is.


Tja en dat jij dan vind dat ze aan de lijn moeten lopen prima, maar wat nou als je op een boerderij woont en daar wilde konijn en en hazen rond lopen, net als muizen en ratten (of mogen die dan ineens wel). Daar ga ik ze namelijk niet vast leggen omdat men het zielig vind dat die beesten gepakt worden. Dat is juist de reden dat wij voor dit ras gekozen hebben.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

"
ja dus?!? omdat hij gemaakt is om een slee te trekken moet je ze maar gewoon los doen en op alles laten jagen wat los en vast zit?!
snap eerlijk gezegt niet zo goed wat je hiermee bedoeld

"


Oh, ik moest juist heel hard lachen om die opmerking. Was toch sarcasme richting TS (als in: als je je hond wilt laten doen waar hij voor gemaakt is laat hem dan een slee trekken ipv jagen) en niet een steek naar jou? Of heb ik het verkeerd begrepen?

De ene jager is het idd makkelijker af te leren dan de andere. Bij sommigen lukt het echt niet en dan zit er niets anders opdan ze aan de lijn houden. Ken ook wel teckels die echt nietlos kunnen. Hoe hard er ook getraind wordt... Dat is jammer natuurlijk, maar een ieder die ik ken houdt dan wel z'n teckel aan de lijn en laat ze ab-so-luut niet lekker achter de konijnen aan gaan.

Die van mij hebben het beide 9 van de 10 keer gewoonweg niet door dat er een konijn o.i.d. inde buurt zit. Wil dus absoluut niet pronken metmijn opvoedingsskills haha. Ze zijn gewoon niet zo bijster slim. Maar in dit geval is het ook gewoon belangrijk hoe je als baas met de situatie om gaat. Er is geen enkel excuus om een hond ongecontroleerd te laten jagen!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Niet af kunnen leren zou inderdaad kunnen bij sommige rassen, maar ik krijg nou niet echt de indruk van TS dat hij het überhaupt geprobeerd heeft, en dat vind ik toch niet echt normaal. Want het is toch "leuk" ;-)

Ga aan de slag met het leren loslopen van de hond (kan heel lang duren, kost veel moeite en geduld maar dan heb je ook wat!), zonder dat ie jaagt. Lukt het dan nog niet, pas dán kun je zeggen dat het absoluut niet af te leren is. En als dat het geval is, dan hoort TS zijn hond gewoon aan de lijn te houden, i.p.v. zijn hond overal los te laten, "want hij vindt jagen te GEK"!!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"

Maar je hebt Jachthonden en jagers. Dat zijn 2 verschillende eigenschappen, daarom heb je ook verschillende rassen. Jou honden zijn jachthonden, die gebruikt worden tijdens de jacht en ze moeten geschoten wild ophalen.

Mijn honden zijn ongedierte ruimers, daar valt een konijn ook onder en als ze hier dus ook een konijn zien gaan ze er achteraan, omdat dit in hun genen zit en dit jaren lang hebben moeten doen.

Honden die jagers zijn is het niet tot bijna niet af te leren of achter ongedierte aan te gaan.



Maar even terug komen op de TS vraag: Je kan beter niet een konijn uit de dierenwinkel halen, die dood maken en aan je hond geven. Er zijn vers vlees leveranciers die jou gewoon konijn (heel) kunnen leveren.
Maar hierdoor zal jou hond niet gaan jagen achter een konijn aan, dat staat geheel los van elkaar. "


Ook bij jagers zal je dergelijk gedrag niet moeten stimuleren en zijn er andere mogelijkheden om tegemoet te komen aan de driften van elk type ras dat hoog staat in jachtdrift. Het verschil in type jachthond doet daar niets aan af. Als een Retriever met veel jachtdrift zijn gang mag gaan in ongecontroleerde omstandigheden, dan is dat net zo min wenselijk als dat een Galgo als zichtjager achter prooi aan gaat. Dan is zelfs de gemiddelde Golden een prima zelfstandig jager. Als eigenaar ben je op basis van artikel 16 lid 3 van de Flora-en Faunawet strafbaar als je dat niet verhindert. Het is jammer dat daar zo makkelijk over gedacht wordt, want ik sta niet bepaald te lachen als er weer de zoveelste hond bij ons achter het vele wild aangaat. Onderwijl jagen ze schapen en lammeren de sloten in, inclusief de jonge hengstveulens en zo'n eigenaar weet voor het gemak maar even niet meer dat de hond in kwestie bij hem/haar hoort.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Ik zou zelf niet echt mijn hond laten jagen, omdat ik het zielig vind voor die konijnen. Jij zou het toch ook niet leuk vinden als jij werd opgejaagd? Of als je hond werd opgejaagd door een hongerige chinees?

Dan heb ik zelf geen Husky of een jagertje, maar je kan dat toch wel in een zekere maat controleren? Snap best dat afleren moeilijk gaat bij bepaalde rassen en honden, maar leer hem dan om achter een bal aan te gaan of zo'n nep prooi en niet achter een onschuldig konijntje!

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

" Ik zou zelf niet echt mijn hond laten jagen, omdat ik het zielig vind voor die konijnen. Jij zou het toch ook niet leuk vinden als jij werd opgejaagd? Of als je hond werd opgejaagd door een hongerige chinees?
Dan heb ik zelf geen Husky of een jagertje, maar je kan dat toch wel in een zekere maat controleren? Snap best dat afleren moeilijk gaat bij bepaalde rassen en honden, maar leer hem dan om achter een bal aan te gaan of zo'n nep prooi en niet achter een onschuldig konijntje! "
 Lol O-) :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "konijn voeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^