Help me even snel ! foute indeling maar moet snel hulp

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Aiko (Gast)

Hallo,

Aiko werd gisterenavond (zaterdag) aangevallen door een losgebroken pitbull tijdens de wandeling... Ik heb de pitbull snel van hem afgehaald maar ik was al te laat, de pitbull had Aiko op twee plaatsen gebeten. De wonden leken oppervlakkig en Aiko mankte helemaal niet dus we besloten om te wachten tot na het lang weekend om naar de dierenarts te gaan. We hebben de wonden al 3 keer ontsmet en Aiko lekt redelijk vaak aan z'n wonden (instinctief vermoed ik). Maar volgens mij is er door al dat lekken van aiko een soort ruwe laag over z'n vel gekomen ... soort eelt vermoed ik ? Dus nu heeft aiko op de wonden een vreemde hardere laag , komt dat door het lekken ??? Ik weet niet of ik nu naar de dierenarts moet bellen en langsgaan op de vrije maandag of nog moet wachten tot dinsdag ... 

Mvg

Aiko & baasje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help me even snel ! foute indeling maar moet snel hulp" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel margotmargot

honden foto van margot

Zijn het niet gewoon korstjes? Bij twijfel; meteen naar DA, Pinksteren of niet.

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

hay!

wat vervelend zeg, bel gewoon even 030-2332320 dat nummer is dag en nacht ieder moment te bereiken.
heb ik laatst ook gedaan voor een klein dingetje maar dan ben je toch gerust gesteld

sterkte liefs,

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

klinkt als korstjes..maar idd, bij twijfel iig dierenarts bellen..ik heb gemerkt bij mijn da dat hij wel aangeeft aan de telefoon of ik langs moet komen of niet als ik vertel wat er aan de hand is.

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Ben je zeker dat de wonden oppervlakkig zijn?
Zo niet, zou ik niet te lang wachten om naar de dierenarts te gaan.

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

heb even mijn dierenarts voicemail beluisterd en ik heb toen 09002223000 gebeld, spoed kliniek voor dieren!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik kan de situatie hiervandaan niet bekijken.
onlnags had mijn hond hier ook een wondje, de volgende dag bleek het erger te zijn dan het er in eertse instantie uitzag. dat kan weleens gebeuren.
ik weet niet hoe groot de wonden zijn. maar ervan uitgaande dat het wel mee zal vallen, anders had je  gelijk gister of nu al bij een da gezeten. (hoop ik, tenminste)
kan je een t-shirt aan trekken? zodat ze er niet teveel aan likt? en dan als je erbij bent opletten dat ze er niet teveel aankomt. een beetje is niet erg, schoonhouden mag. 
zijn de wonden nu nog open? of zijn ze dicht? zijn ze droog of vochtig? als de wonden een beetje open zijn, is niet erg vuil kan er uit maar ook erin!  waarmee heb je schoon gemaakt?

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

enne, spoed....ik heb gebeld omdat ze zo enorm slapjes en trillerig waren na de inenting, bleek spierpijn te zijn en ze zijn heel vriendelijk. je kan er rustig voor bellen, ik zou het doen dan voel je je echt een stuk meer opgelucht... dat 0900 nummer heb ik het over...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

De huid kan opruwen door veelvuldig likken.
Ontsmetten met betadine is altijd goed, zeker bij beten.
Als de hond geen koorts maakt, kun je het volgens mij aanzien...maar oordelen vanachter een scherm...bellen bij twijfel!

Beterschap!

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

bij beten moet hij toch gaatjes hebben en geen heel plek? of likte hij aan die gaatjes en is zo die plek ontstaan? ik zal anders het likken wel even verbieden, even likken kan maar niet zo erg dat er een lik plek ontstaat.
Kijk eens bij mijn foto's, staat ook een bijtwond op. ziet het er zo uit? Onderhuids gaat er vaak ook wat stuk en kan hij dus een bloeduitstorting krijgen, dus schik niet als er een aardig blauwe plek gaat ontstaan.

Hoe heb je de wond ontsmet?

Groetjes Bianka

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Jeetje wat vervellend zeg..

Hoe heb je de wond ontsmet?
Heeft aiko er last van?
Ruikt het?
Hoelekthet welkekleur?
En bij twijfel dat doe je nu eigenlijk al toch??????bellen wat kost een telefoontje...

Succes......

honden page profiel nataschanatascha

honden foto van natascha

Mijn vorige hond was ooit tegen een berenklauw aangelopen. Begon ook met een plekje (van het spelen dachten we) en de volgende dag had ze een hele plakkaat over haar gezicht. Wij naar de dierenarts gegaan bleek ze een diepe wond infectie te hebben. Ze moesten haar kaalscheren maar dat beestje had zoveel pijn dat ze onder volledige narcose moest. We hebben het daarna meerdere malen met betadine schoon moeten maken en het is genezen. Dus het lijkt op een infectie. Zeker een beet is link omdat de wond gelijk dicht kan gaan en de bacterie erin blijft zitten. Dus probeer goed met betadine schoon te houden en z.s.m. naar de dierenarts.

En eigenaar van de hond nergens te vinden zeker? Schade lekker verhalen bij de eigenaar.
Tegenwoordig mogen die honden maar en de baasjes reageren er niet op. Mijn schoonmoeder was laatst in haar vinger gebeten. De eigenaresse zei alleen dat de hond zn dag niet had en liep verder. Schijnt nogal aso type te zijn dus ze heeft er geen werk van gemaakt Helaas. Maar goed dit ter zijde.
Succes met Aiko en laat even weten als je geweest bent.

honden page profiel nataschanatascha

honden foto van natascha

Oja de wond was wel vochtig i.c.m. harde stukken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help me even snel ! foute indeling maar moet snel hulp" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Chippen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^