Let op uw hond met deze warmte.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Bescherm uw hond tegen de gevaren van de zomerU zit wellicht op hete kolen nu de zomer eraan komt, om samen met uw hond weer nieuwe zomerse avonturen tegemoet te gaan. Denk eraan dat de zon, de warmte, de insecten en het strand voor uw vriend gevaren inhouden!

Fatale warmte
Honden en hoge temperaturen gaan niet goed samen. Honden transpireren namelijk nauwelijks en moeten de warmte via hun gehijg vrijmaken. Grote warmte terwijl de hond in de zon staat, of erger nog, terwijl hij in bij warm weer in een auto opgesloten zit (ook al zijn de ramen wat opengedraaid) kan de lichaamstemperatuur doen stijgen totdat hij in een shock raakt die snel dodelijk kan zijn. Indien uw hond het slachtoffer zou worden van een dergelijke hitteslag, moet u de hond onmiddellijk in koud water zetten of bedekken met natte doeken om de temperatuur naar beneden te halen. Voorkom ook uitdroging door constant vers water ter beschikking te stellen. Tegenwoordig zijn er ook aqua cool keepers op de markt en die werken uitstekend.
De zomer en zijn parasieten
Vlooien leven heel het jaar door in de huizen, maar hun aantal neemt in de zomer toe. Naast hun irriterende werking op de huid kunnen ze ook een intestinale worm overdragen (dipylidium) en bij massale infestatie bloedarmoede veroorzaken. 
Hoewel teken vooral in de lente en de herfst voorkomen, vormen ze ook in de zomer een gevaar. Ze veroorzaken jeuk en brengen pathogene stoffen over die ernstige aandoeningen zoals piroplasmose, de ziekte van Lyme en erlichiose kunnen veroorzaken. 
Tot slot: als uw hond verwoed aan zijn poten likt of aan zijn oren krabt, vooral in de maanden augustus en september, moet u deze zones controleren op kleine oranje nestjes. Misschien zal u kunnen kennismaken met de larven van mijtachtigen die herfstmijten worden genoemd. 
Er bestaan tal van geneesmiddelen om al deze infestaties te voorkomen en te behandelen.
LuchtaanvallenAls de avond valt, gaan de muggen op zoek naar vers bloed. De gevolgen van deze maaltijden zijn niet alleen onaangenaam door de jeuk die ze veroorzaken, maar kunnen ook zorgen voor de overdracht van twee ernstige ziekten, vooral indien u in het zuiden van Frankrijk vertoeft: leishmaniose en dirofilariose. Als u naar deze streken trekt, dan is het heel belangrijk dat u uw vriend een speciale halsband aandoet die hem tegen de muggen beschermt. 
Ook wespen zijn gevaarlijk door hun pijnlijke prik en de allergische reacties die daarop kunnen volgen. Een wesp die door de hond wordt ingeslikt, kan een ontsteking van de keel veroorzaken en zijn ademhaling belemmeren.
Strand en natuur
Strandwandelingen en zwempartijen zijn niet zonder gevaar. Het zeewater en het zand irriteren de huid: goed spoelen met zacht water na elke uitstap is dus onontbeerlijk! Bovendien kan uw vriend het slachtoffer worden van diarree als hij water binnenkrijgt. U moet er ook op letten dat hij niet te bruusk in koud water springt, want het risico van plotselinge verdrinking is reëel! Wind en zand in de ogen kunnen ook conjunctivitis veroorzaken. 
Ten slotte produceren bepaalde wilde planten tussen juni en september aartjes, zaadjes die zich vasthechten aan de haartjes en zich vervolgens kunnen nestelen in de huid en de oren en abcessen en oorontstekingen veroorzaken. Inspecteer uw hond na elke wandeling!

Geniet maar blijf alert

Bron: http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_352-Bescherm-uw-hond-tegen-de-gevaren-van-de-zomer.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Let op uw hond met deze warmte." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Bedankt voor de informatie :-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Het is officieel. Ik koop me een viterine kast en zet m'n honden daarin. Komen niet meer buiten. Voila, risico's vermeden.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Haha..dat kan ook ja.
Maar ik vond het toch belangrijke informatie.
Vooral omdat het vandaag zo'n 27 graden is geworden en er altijd weer nieuwe mensen hier op het forum zijn.
Beter 3 keer teveel verteld..dan 1 keer te weinig.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Iedere warme zomer hoor je weer de gekste verhalen, waarvan ik denk: 'hoe kan dat gebeuren?' Dus blijkbaar is deze info niet overbodig. Goed hoor Ilona! ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en OginWillemijn _ baasje van Bams _ en Ogin 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

helemaal goed Ilona....er zijn nog steeds fietsers die ik met hun hond zie hardlopen, aan de fiets, ja dat vraagt om moeilijkheden, morgen wordt het nog warmer, voor bamse is het een ramp, het acclimatiseren is nog niet gebeurt, morgen tegen de 30 graden, dat wordt de hele dag in de blauwe stad vertoeven, koffie mee, krantje mee, boterhammetje mee, en laat ze maar zwemmen daar. ':-)

honden page profiel Cinderella - Dusty & Ziva Cinderella - Dusty & Ziva 3 doggies

honden foto van Cinderella - Dusty & Ziva

tnks voor de info hopen dat ook iedereen zich er aan zullen houden zou zielig zijn voor die arme 4 voeters ;-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

super dat je deze info neerzet!!!!

Het is toch ieder jaar weer iets om even stil bij te staan... dat je bij warme temperaturen alles even ietsjes anders moet doen..

Vandaag was ik met Tess zwaar aan het trainen... en iedere paar minuten na goed gewerkt te hebben ging ze toch echt even in het water staan om af te koelen... ook voor honden is de temperatuur-wisseling even wennen.... net als voor mensen....

honden page profiel Anne1987Anne1987

honden foto van Anne1987

Goede info. Zijn er ook mensen die een koelhalsband hebben en wat vinden jullie van de werking?

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Zucht,,,een zeer informatief filmpje gevonden op Youtube
Het is in het Fins, maar de beelden spreken voor zich.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WV7h4Sey8Ug

Ik weet niet hoe ik het filmpje anders kan neerzetten,

honden page profiel MackMack 3 doggies

honden foto van Mack

Dank je Ilona, voor de reminder, nu houd ik er wel altijd rekening mee maar, het is goed dat het geheugen even word opgefrist .

Gr. Mack;-)

honden foto van Marianne Zafiro  R.I.P,Keanu en Jax

Bedankt voor de info...Top;-)
Ik heb mijn hond vandaag al zijn koelband omgedaan.
Morgen krijgt hij die zeker ook weer om.

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker

honden foto van Landseer ect

Ze schakelen hier automatisch over op zomertijd zodra het te warm wordt.
na 11:00 willen ze naar binnen, en om een uurtje of 18:00 steken ze hun neus weer buiten de deur..
Zewmbad net schoongemaakt voor de beertjes.dus laat maar komen die ....bloedhitte..;-)

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Altijd goed om deze info nog eens extra onder de aandacht te brengen.

honden page profiel Antonnet&AmélieAntonnet&Amélie

honden foto van Antonnet&Amélie

Bedankt voor de info! Wij passen ons met deze temperaturen gewoon aan aan de hond; dus 's ochtends vroeg wat langer wandelen, en 's avonds als de zon onder is, en voor de rest laten we haar lekker met rust. Berners houden helemaal niet van deze warmte, en Senna zoekt altijd een koel plekje binnen. Als ze het erg warm heeft kun je haar geen groter plezier doen dan haar wat ijsblokjes in een bakje voor te zetten...ze likt het heel langzaam op en geniet er zichtbaar van!;-)
Indrukwekkend filmpje trouwens......!
Zo'n koelband: werkt dat goed?

Bullie (Gast)

Wij hebben voor onze hond een koelband en een koeldeken. De koelband vindt hij heerlijk. Zodra we ermee aan komen lopen steekt hij zijn nek al uit. Je kunt ook aan hem merken dat het koelt, aangezien hij minder lang door gaat met hijgen.. De koeldeken heeft nog wat oefening nodig, want hij gaat er voor als nog alleen maar naast liggen.. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

voor ons een heerlijke temperatuur nu, herfst tijd, en als het warm wordt, ook ik heb zeker voor de nacht een coolband voor bamse, en geen gehijg.

15 minuten in koud water, laat maar volzuigen, hij blaast de koelelementen op, in de koelkast en een heerlijk koude, vooral gebruik ik hem voor de nacht. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Let op uw hond met deze warmte." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: twee vrienden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^