mensen panikeren te snel...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Gisteren bezoekje gebracht aan n vriend, die een pinscherkruising heeft.
Hij zei, mijn hond is agressief naar andere honden als het niet klikt maar meestal gaat t goed, breng Pebbles maar mee, we proberen het wel.

Goed, kom ik binnen bij die vriend, laat de honden voorzichtig aan elkaar snuffelen, los, gaat wel goed.
Hond van hem z'n staart heel hoog, en heel beweeglijk. (niet kwispelen, eerder breed trillen)

ik stap naar de hond toe, om afstand te vergroten tussen haar en Pebbles, geen probleem, honden gaan stukje uit elkar en schenken elkaar geen aandacht meer. Even later gaan ze weer zachtjesaan naar elkaar toe, staart neutraal, houding neutraal, geen tongelen of andere signalen, oortjes naar voren en oogcontact vermijden. Beetje snuffelen, Pebbles heel neutrale, ontspannen houding, terwijl ze naast elkaar staan snuffelen, alles ging goed.

Andere hond, doet zijn staart een klein stukje omhoog, en omdat ik daarvoor op dat moment er tussen gekomen ben (op rustige manier) pakt plots Pascal z'n zus de hond bij de borst en trekt de hond achteruit, terwijl ze luid NEE roept. Waarop die hond dus, omdat haar baasje zo stressed is, naar Pebbles toe vliegt en hapt (snauwt, met veel lawaai). Pebbles snauwt eenmalig terug en draait dan om, ik ga er tussen staan, honden houden afstand, maar baasje roept : HET GAAT NIET GOED! ZE GAAT AANVALLEN!! waarop die hond helemaal flipt en op pebbles vliegt.

Ik haal haar daar af en ga tussen de twee honden staan terwijl ik haar aanmaan rustig te blijven.
Helemaal niets gebeurd, ze had niet gebeten gewoon gehapt.

Even later in de tuin, alles ging al even goed, Pebbles snuffelt even en het gaat mis (wat net gebeurd is, weet ik niet, ik keek net even niet), en die andere hond gaat weer op pebbles. Pebbles springt een keer op om haar van zich af te krijgen, ik zeg 1 keer duidelijk NEE, tegen beide. vijf minuten later stonden ze leuk te spelen.


nu in mijn ogen, had dat zusje niet zo gereageerd had het de eerste keer ook niet misgelopen en was er geen enkel probleem geweest... ze was echt in paniek het minste dat er wat gebeurde, verstijfde al als haar hond naar pebbles toe ging met neutrale houding...

Zoveel eigenaren zijn de reden dat hun hond aanvalt, triggeren hun hond met hun houding en hun paniekerig gedrag... Ik word er echt gek van, waarom leren mensen hun hond niet lezen????

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mensen panikeren te snel..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DD 2 doggies

honden foto van D

Je vraag beantwoorden:
Omdat mensen dat niet leren en niet weten!! Heel simpel.

Dat wij dat weten, dat wij weten hoe je je hond kan lezen en daardoor beter kan begrijpen, wet het gros van de mensen niet die een hond aanschaffen en/of al hebben.
Ze zullen moeten leren van mensen die dit wel weten. En daar zijn wij dan voor en wij bedoel ik dan met mensen die wel weten hoe ze hun hond kunnen lezen en dus hoe te handelen.

Op een hondenschool leer je dit eigenlijk ook niet echt; ik denk dat het in jezelf moet zitten, dat je echt wilt weten hoe je eigen hond is en hoe hij/zij is in omgang met andere honden of in situaties.

Dit is mijn persoonlijke mening.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het is niet dat eigenaren niet hun hond lezen, honden kunnen onverwachts uit de hoek komen, wat je in het geheel niet aan ziet komen, hoe vaak gebeurt het niet dat mensen vertellen, dat had ik niet gezien of niet verwacht van mijn hond ?

niet iedereen kan zijn hond zo lezen als jij, er zijn genoeg mensen die nog maar in de beginners schoenen staan, van hun hond.

en het is toch echt niet zo dat de eigenaren er schuldig aan zijn, dat hun hond onverwachts uit een verkeerde hoek komt. gebeurt dat dan pas gaan ze beseffen, van o...daar zal ik een volgende keer eens op letten, en wat dacht je van de tegenpartij ? ook daar gaat het wel eens mis, zonder dat de eigenaar dat heeft aangezien.

elkaar respecteren wat honden betreft, weet je het even niet, lijn je hond dan aan, en bekijk het rustig, zolang je niet zeker ben dat de hond los kan, houdt je je hond aangelijnd, en het is niet zo dat de hond bij iedere hond maar los kan of aangelijnd moet zijn, duizenden honden zijn er , duizenden verschillen in honden.

en het ene ras is altijd wat gemoedelijker dan het andere ras. als ik een newfoundlander tegen kom, hoef ik niets te lezen, lekker los, en ook de tegenpartij is dan gemoedelijk, dat ligt vaak aan het ras.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

In dit geval viel de hond écht uit na aanleiding van de paniek van het baasje. Verder ging het gewoon goed... :-)
ze hebben de hond al zeven jaar, dan sta je mijns inziens niet in het beginstadium om je hond te leren lezen. Of je wil je hond gewoon niet lezen en omgaan met je hond, met uitspraken als

'mijn hond is verlied', 'mijn hond voelt zich op zijn teentjes getrapt', 'mijn hond kan je jouwe niet hebben omdat die mooier is dan de mijne', 'mijn hond is boos op mij', etc etc . (allemaal uitspraken die ik écht al gehoord heb.)

honden page profiel Jits Jits 3 doggies

honden foto van Jits

Klopt, en evenveel mensen "triggeren" op dezelfde manier andere honden met bang gedrag.

Het blijft lastig, maarja, waarschijnlijk zit bij het baasje de stress al dusdanig hoog dat ontmoetingen met andere honden daardoor al stroef verlopen... zonde... maar dat los kunnen laten heeft inzicht en tijd nodig. Goed dat jij in ieder geval zo nuchter bleef, complimenten.

Ik moet zeggen dat ik laatst ook een keer die fout maakte; er kwamen 3 hondjes luid blaffend op Atta af... en ze bleven maar komen en komen... At was doodsbang, staart tussen de benen, probeerde weg te komen... erg sneu.. Het ging maar door. Toen ging ik er ook voor staan en riep "NEE", waardoor ze alleen maar gekker werden, haha.

Gelukkig stond mijn trainster naast me (oeps! ;-) ) en die heeft me dat ook effe duidelijk gemaakt..

Het was de eerste reactie, ik ging gewoon even mee in Atta's paniek, ik weet rationeel dat het niet de beste reactie is om te geven. Ik ben toen naast meneer gaan zitten en toen werd hij rustiger en uiteindelijk nam die man de hondjes gelukkig mee. En de volgende keer doe ik dat hopelijk weer.


Een hond hebben is een leerproces. ;-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" het is niet dat eigenaren niet hun hond lezen, honden kunnen onverwachts uit de hoek komen, wat je in het geheel niet aan ziet komen, hoe vaak gebeurt het niet dat mensen vertellen, dat had ik niet gezien of niet verwacht van mijn hond ?

niet iedereen kan zijn hond zo lezen als jij, er zijn genoeg mensen die nog maar in de beginners schoenen staan, van hun hond.

en het is toch echt niet zo dat de eigenaren er schuldig aan zijn, dat hun hond onverwachts uit een verkeerde hoek komt. gebeurt dat dan pas gaan ze beseffen, van o...daar zal ik een volgende keer eens op letten, en wat dacht je van de tegenpartij ? ook daar gaat het wel eens mis, zonder dat de eigenaar dat heeft aangezien.

elkaar respecteren wat honden betreft, weet je het even niet, lijn je hond dan aan, en bekijk het rustig, zolang je niet zeker ben dat de hond los kan, houdt je je hond aangelijnd, en het is niet zo dat de hond bij iedere hond maar los kan of aangelijnd moet zijn, duizenden honden zijn er , duizenden verschillen in honden.

en het ene ras is altijd wat gemoedelijker dan het andere ras. als ik een newfoundlander tegen kom, hoef ik niets te lezen, lekker los, en ook de tegenpartij is dan gemoedelijk, dat ligt vaak aan het ras. "


Ik vind dan ook dat je mijn begin post niet goed hebt gelezen, daar staan duidelijk de aanleidingen in, mét de taal die de honden uitzonden, en wanneer de hond uitviel. Elke keer na een paniekreactie van het vrouwtje. Het gaat dan ook niet om onverwacht/onvoorspelbaar gedrag, maar wel om gedrag dat getriggerd werd door de reacties van het vrouwtje.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wat mij sowieso veel opvalt is dat men vaak een Pinscher verkeerd leest.
De staart van een Pinscher wordt altijd hoog gedragen, wat gelezen kan worden als dominant (ook andere honden) terwijl dat vaak niet het geval is. Ook kunnen heel veel mensen niet omgaan met het gedrag, juist doordat het zekere hondjes zijn hebben ze duidelijk leiding nodig. Dat krijgt dit hondje blijkbaar niet en reageert daardoor op de stress van de baas en dat uit zich meestal in agressie.
Er is niets mis met die hond, maar met de baas.

Ik ben zeker met je eens dat als hun die hond met rust gelaten hadden er de 1e keer al niets gebeurd was.

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

tja.. lastig! Ik denk dat het vaak genoeg gebeurd dat de baas triggert...
Een hond pakt jouw spanning snel op.
Maar soms is het gewoon moeilijk om die spanning niet over te brengen.
Hier wel een beetje hetzelfde hoor, chika kan ook niet met andere honden.
Haar houding op straat is niet bepaald uitnodigend te noemen, toch zijn er mensen die hun hond naar haar toe laten komen, zeker als deze los lopen.
Dan is het heel moeilijk rustig te blijven, wetend dat je hond elk moment kan happen, haar hele lijf staat gespannen en dan een gespannen baas erbij... ja dan weet je wel wat er gebeurd.
Het is gewoon bewust worden van je eigen houding, ik moet er bij chika vaak echt aan denken de riem losjes te houden, sommige situaties geven als reactie dat je de riem strak trekt, dit zorgt alleen maar voor meer spanning.
Als je gaat lopen schreeuwen of roepen fok je de hond juist alleen maar op.
Ook niet niet achteren trekken, maar juist opzij...

Maar makkelijk gezegt hoor, er zijn momenten geweest dat als mijn vriend en ik samen wandelden, ik bewust op bepaalde momenten wat afstand nam, spanning pikken ze zo op :-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Wat mij sowieso veel opvalt is dat men vaak een Pinscher verkeerd leest.
De staart van een Pinscher wordt altijd hoog gedragen, wat gelezen kan worden als dominant (ook andere honden) terwijl dat vaak niet het geval is. Ook kunnen heel veel mensen niet omgaan met het gedrag, juist doordat het zekere hondjes zijn hebben ze duidelijk leiding nodig. Dat krijgt dit hondje blijkbaar niet en reageert daardoor op de stress van de baas en dat uit zich meestal in agressie.
Er is niets mis met die hond, maar met de baas.

Ik ben zeker met je eens dat als hun die hond met rust gelaten hadden er de 1e keer al niets gebeurd was.
"


De reden dat ik de eerste keer er ben tussen gekomen, was niet door de dracht van de staart, wel door de beverige houding en de starre houding van de rest van het lichaam. Daarna heeft ze die houding niet meer aangenomen.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" tja.. lastig! Ik denk dat het vaak genoeg gebeurd dat de baas triggert...
Een hond pakt jouw spanning snel op.
Maar soms is het gewoon moeilijk om die spanning niet over te brengen.
Hier wel een beetje hetzelfde hoor, chika kan ook niet met andere honden.
Haar houding op straat is niet bepaald uitnodigend te noemen, toch zijn er mensen die hun hond naar haar toe laten komen, zeker als deze los lopen.
Dan is het heel moeilijk rustig te blijven, wetend dat je hond elk moment kan happen, haar hele lijf staat gespannen en dan een gespannen baas erbij... ja dan weet je wel wat er gebeurd.
Het is gewoon bewust worden van je eigen houding, ik moet er bij chika vaak echt aan denken de riem losjes te houden, sommige situaties geven als reactie dat je de riem strak trekt, dit zorgt alleen maar voor meer spanning.
Als je gaat lopen schreeuwen of roepen fok je de hond juist alleen maar op.
Ook niet niet achteren trekken, maar juist opzij...

Maar makkelijk gezegt hoor, er zijn momenten geweest dat als mijn vriend en ik samen wandelden, ik bewust op bepaalde momenten wat afstand nam, spanning pikken ze zo op :-) "


Juist, maar jij weet dat je hond een verleden heeft en dat het mis kan gaan,dat vind ik nog anders dan een hond waar het meestal goed gaat, en dan meteen gaan panikeren bij de minste verandering in de lichaamshouding. Je moet begeleiden, daar ben ik het eens mee, maar er is een verschil tussen begeleiden met kleine handelingen of beginnen roepen en helemaal in paniek schieten omdat de staart omhoog gaat.

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

"

Juist, maar jij weet dat je hond een verleden heeft en dat het mis kan gaan,dat vind ik nog anders dan een hond waar het meestal goed gaat, en dan meteen gaan panikeren bij de minste verandering in de lichaamshouding. Je moet begeleiden, daar ben ik het eens mee, maar er is een verschil tussen begeleiden met kleine handelingen of beginnen roepen en helemaal in paniek schieten omdat de staart omhoog gaat. "


Ja dat klopt!
Wel leuk dat ze samen lekker gespeeld hebben. Misschien heeft het de baasjes aan het denken gezet!
Mensen blijven snel hangen in bepaalde angsten.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

"

Ja dat klopt!
Wel leuk dat ze samen lekker gespeeld hebben. Misschien heeft het de baasjes aan het denken gezet!
Mensen blijven snel hangen in bepaalde angsten.
"


Ik hoop het. Haha, die vriend noemt mij vaak 'the dog whisper', en hij me met pebbles bezig ziet.
Pebbles en ik zin echt héél erg op elkaar afgestemd, en ik kan ook heel goed voorspellen in welke omstandigheden het goed gaat lopen en waar het misschien fout loopt, ik kan vaak de andere hond al lezen gewoon door Pebbles te bekijken, hoe zij reageert. Nu ben ik nog meer 'Miora Milan' (hij kent niemand anders ;-) ) nu hij mij met zijn hondje heeft gezien. vind zelf nochtans dat ik niets bewonderingswaardig doe...

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

"

Ik hoop het. Haha, die vriend noemt mij vaak 'the dog whisper', en hij me met pebbles bezig ziet.
Pebbles en ik zin echt héél erg op elkaar afgestemd, en ik kan ook heel goed voorspellen in welke omstandigheden het goed gaat lopen en waar het misschien fout loopt, ik kan vaak de andere hond al lezen gewoon door Pebbles te bekijken, hoe zij reageert. Nu ben ik nog meer 'Miora Milan' (hij kent niemand anders ;-) ) nu hij mij met zijn hondje heeft gezien. vind zelf nochtans dat ik niets bewonderingswaardig doe... "
;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mensen panikeren te snel..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: is dit een verstandige kruising?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^