Milo heeft een hond aangevallen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

" voor zover ik het zie (en natuurlijk das dan mijn idee) zijn honden soms te veel met kijken bezig, en te weinig met hun neus, geur is extreem belangrijk, je ziet dat soms bij uitvallende honden, die gaan enorm te keer, dan zie je die neus opeens gaan werken, zie je ze denken..... oww, das was helemaal niet nodig en is het over..... of het omgekeerde natuurlijk, dat kan ook.



en dan dat kijken, roept een impulsieve te snelle reactie op, zelfbeheersing is natuurlijk ook iets wat daarin mee speelt, de ene hond staat veel "korter voor de kar" als de ander, als ik deze schnauzer vergelijk met de vorige....... telt deze tot 1000 en de vorige misschien toen hij volwassen was tot 10, maar ik zal niet zeggen dat de vorige minder sociaalvaardig was, daar was op zichzelf niks mis mee.

hoewel ik wel weet dat ik hem nu anders zou begeleiden, zeker toen hij heel jong ws, ik heb de vorige hond teveel als jong hondje zijn eigen boontjes laten doppen, te weinig in bescherming genomen (want dat was goed, van die lessen van andere honden) ik zou nu veel meer de hond in rust volwassen laten worden en dan pas bv een hondenschool bezoeken, of alleen trainen in heel kleine groepjes, maar goed, je leert elke dag, en ook nog eens per hond, want voor Gorby heb ik een enorme omschakeling moeten maken, waar een andere hond onzekerheid toont, kent hij het gewoon weg niet, en dat eist een andere benadering om hem juist te kunnen sturen en gelukkig te maken.

echt boeiend hoor, hondengedrag, ik kan er eindeloos naar kijken, over denken, ze zijn zo puur, dat altijd, ze hebben geen opzettelijke slechte bij bedoelingen zoals mensen dat hebben, ze zijn wie ze zijn, altijd. "
Ja precies, super interessant zelfs, Ik kan ook uren kijken naar hoe de roedel zich vermaakt. Want ik herken het ook wat je zegt, dat ze meer kijken, als hun neus gebruiken, terwijl dat als het eenmaal goed is, het ook goed is. Virtudes heeft dat heel erg, maar doordat ze nu zo onwijs veel positieve ervaringen heeft opgedaan met andere honden, gaat dit steeds beter, en vertrouwt ze meer op haar neus. En dan is het ook sneller goed. 
Ik denk dus dat Milo best wel impulsief is, eerst maar doen, en dan maar kijken hoe het loopt. Want toen hij die andere hond dus greep, heeft die andere hond hem ook flink te pakken gehad, en toen zag je ineens dat Milo wel respect had, en dus ook meteen afdroop. Paar dagen nadien, zag ik  wond in de hals van Milo, die gelukkig wel dicht was al. Maar hij heeft hem dus wel gevoeld. 
Maar zoals al omschreven, de triggers die zijn zo belangrijk, en als je die mist, raak je, tenminste ik, een beetje onzeker, en dat is ook niet goed. Ik merk wel, dat ik me eigenlijk heel neutraal voel, als ik met Milo alleen loop. Dan gaat het eigenlijk ook altijd goed. Zodra ik met Virtudes loop, is hij ontzettend alert. Echt maatjes, en elkaar versterken!! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Milo heeft een hond aangevallen... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Maar zoals al omschreven, de triggers die zijn zo belangrijk, en als je die mist, raak je, tenminste ik, een beetje onzeker, en dat is ook niet goed. :-D "


1 geruststellende gedachte..
Iedereen heeft dat...
Zeker bij vreemde honden die je tegenkomt..

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Het ging mij er alleen even om dat een onderdanige houding aannemen, niet altijd onderdanig 'zijn' betekend.
Je ziet het vaak bij pups die net hun puppyvergunning kwijt zijn (je weet wel, met hun pupyvergunning worden ze gevrijwaard van alle fatsoens en respect normen en pikken de volwassen nog bijna alles van ze.
Daarna is het over met de fratsen en boevenstreekjes en kunnen ze flink op hun plaats gezet worden.
Laat een paar volwassen honden met een paar pups loslopen en je ziet het gebeuren!
De pup gaat te ver en de volwassen hond laat merken dat hij daar niet van gediend is. Oei, dat is schrikken voor zo'n uk, gauw onderdanig zijn dan stopt die grote hond wel.
Toch weten veel pups dat al snel te misbruiken. Ze dagen de volwassen hond uit of gaan te ver en denken dan hun ''standje'' om het zo maar te noemen, te kunnen ontkomen door maar meteen onderdanig te doen. Je ziet heel vaak dat de volwassen hond dan toch een correctie geeft en dat ziet er dan soms best sneu uit. Je hoort het baasje van de volwassen hond dan roepen: Ach joh, die niet zo lelijk tegen dat kleintje! hij gaat toch liggen voor je? Ja, maar de volwassen hond weet wel beter. 
Eigenlijk kunnen honden onderling elkaar best goed opvoeden en het kan zo fascinerend zijn om te zien,, prachtige dieren toch!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Ja, maar de volwassen hond weet wel beter. 
Eigenlijk kunnen honden onderling elkaar best goed opvoeden en het kan zo fascinerend zijn om te zien,, prachtige dieren toch! "


Als de oudere hond op normale manier is opgevoedt...dan bestaat de kans dat hij dit "normale" gedrag laat zien..

Vraag:
Hoeveel honden lopen er rond die normaal gedrag hebben mogen leren tussen honden onderling.?

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

@ landseer, wil je een Quote geven? Want ik zie niks van je namelijk;-) Alleen de tekst die Gorby getypt heeft.. hahaha.

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

Het is denk ik een vergissing om honden die elkaar niet kennen in dat licht te zien. Zoals Gorby het omschreef, dat is een groep honden die elkaar goed kent en waarin roedelvorming plaats heeft gevonden. Kan ook een verklaring zijn voor het verschil in gedrag tussen Milo in de filmpjes, inderdaad best sociaal vaardig, en Milo naar andere (vreemde) honden toe.

En daarnaast kan een hond natuurlijk heel sociaal vaardig zijn, de taal heel goed spreken, en toch vervelende motieven hebben (waarmee ik niet wil zeggen dat de hond van Nynke dat heeft) Blijf erbij dat als een hond op een ander afstormt en die andere hond dan schijnbaar "fout" reageert, waarna een conflict vormt, ik wel weet wie ik dan de schuldige vind. Die andere hond heeft, in zijn beleving, toch geen enkele verplichting naar die vreemdeling die op hem af komt gestormd?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Het zal allemaal z'n redenen hebben waarom er dingen zijn aangepast op hp..
MAAR IK WORDT ER NIET GOED VAN!!!!!!!!...
(= ook communicatie probleempje)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

" Het zal allemaal z'n redenen hebben waarom er dingen zijn aangepast op hp..
MAAR IK WORDT ER NIET GOED VAN!!!!!!!!...
(= ook communicatie probleempje) "
Hahahha, als je een Quote geeft, zie je het cursurstreepje naast de tekst verschijnen, niet meer in de tekst zelf zeg maar;-)

honden page profiel KaiKai

honden foto van Kai

" Het zal allemaal z'n redenen hebben waarom er dingen zijn aangepast op hp..
MAAR IK WORDT ER NIET GOED VAN!!!!!!!!...
(= ook communicatie probleempje) "

Als je in het antwoord scherm (zeg maar) op het icoontje klikt dat als tweede van rechts verschijnt (dus naast die blauwe A, het witte velletje papier) dan krijg je te zien zoals het eerst was. ':-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Hahahha, als je een Quote geeft, zie je het cursurstreepje naast de tekst verschijnen, niet meer in de tekst zelf zeg maar;-) "

Boven de 25 graden gaat de helft van m'n bovenkamer in rust stand tegen oververhitting..;-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

"
Boven de 25 graden gaat de helft van m'n bovenkamer in rust stand tegen oververhitting..;-) "
Maar het is je wel gelukt!! Woehoeeee!!! Hahaha :-D

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

Gorby is voor een lange periode opgegroeid in een grote groep rasgenoten, ik denk zeker dat hij daardoor is zoals hij is, en vrij zuiver honds spreekt en dan nog, iedere hond heeft natuurlijk zijn eigen karakter, dat is ook zo boeiend, het zijn geen kopietjes van elkaar.

Wat wij wel doen Nynke, als we langer in zo'n groep lopen, is Gorby er af en toe tussen uit halen, we lijnen hem dan aan (meestal mijn man, die is erg kalm van aard) en soms ook aan de HFB. Hij moet dan zich conformeren aan zijn baas, die zich verder niet met hem bemoeid, de eerste paar minuten vindt hij dat vreselijk moeilijk: hij kan zijn taak niet doen !! zeker als hij voorop loopt is het moeilijk, hij gaat dan zelfs achterstevoren zitten, want hij kan niet meer cirkelen en wil toch overzicht hebben, maar omdat er geen andere impuls komt dan het lichaam van zijn kalme baas, ontspant hij, en volgt hij hem meestal vanzelf, in ieder geval komt hij tot rust. Wij hebben gemerkt, dat hij dan thuis tegenover ons niet gelijk weer gaat zoeken waar de grenzen liggen (dus niet zozeer met andere honden, want dat is zelden of nooit een probleem) .

En uiteraard heeft hij ook grenzen, hij heeft 2 hondjes hier vlakbij, die mogen altijd tegen hem blaffen bleren, 1 is hem al 2x aangevlogen omdat het haspeltje zo leuk uit schiet en de baas niet oplet, waarvan hij het bloed kan drinken, ik zou niet willen dat hij 1 van de 2 ooit te pakken krijgt. Dat is zo sterk, dat hij zelfs reageert op de auto's van deze mensen, pas passeerde zo'n auto mij in de straat, op vrij grote afstand, en door de reactie van Gorby realiseerde ik me, wie het was (zonder hondje trouwens), we moeten daar echt mee oppassen. Elke hond zal grenzen hebben.

Misschien dat MIlo ook inmiddels wat hoog in drift stond door de wandeling, en daardoor dus ook anders reageert dan anders, en is het verstandig dat als je beiden uitlaat op een langere wandeling hem heel af en toe even aan de lijn tot rust te brengen.

tis maar een idee, bij Gorby werkt het, en dan vooral in zijn gedrag naar ons, als we hem te lang de boel laten regelen en regeren (al doet hij dat uitermate vredelievend) projecteert hij dat ook op ons.

wat ik wel heel zeker weet is dat de interactie tussen honden die elkaar goed kennen totaal anders is als "toevallige" passanten, en wat wij inde ardennen heel goed zagen is dat op dag 3 er echt kleine machtsstrijdjes ontstonden, voorbeeldje:
Gorby ligt ergens, languit, een brutaal durfal teefje -heerlijke hond overigens- sluipt op hem af, staart hoog, en tikt hem met een punt van een nagel van een voorpoot aan, of ze hem ooit geraakt heeft....... geen idee, maar Gorby komt half overeind en geeft zo'n korte felle snauw dat het teefje letterlijk achterover een salto maakte, en Gorby heeft haar absoluut niet geraakt, iemand die het heel goed kon zien was daar zeer van overtuigd, en nog voor het teefje overeind gekrabbelt was, lag Gorby al weer languit. boos op elkaar, welnee, een korte tijd later stonden ze samen uit 1 emmer te drinken, want deze 2 honden kennen elkaar, en het teefje wilde alleen maar ff weten en een antwoord hebben, nou, dat kwam. Het fijne dan ook is, is dat de mensen allemaal rustig blijven en niet reageren, ze kennen onze hond, wij kennen het mooie felle dametje.......   waren dit totale vreemden van elkaar was het heel anders gegaan (en was Gorby vermoedelijk al eerder alert geworden)

honden page profiel Dit account is niet meer in gebruik. Dit account is niet meer in gebruik.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

volgens mij was die andere hond m gewoon aan het uitdagen . doen kleinere honden wel vaker. hoe kleiner ze zijn deze te dominanter ze worden maar ze laten het zien op een andere manier dan grote. kleintjes grommen vaak niet het is de manier van hoe hun lichaamsstaal is. en dat gedrag kan bij jouw herder iets getriggert hebben . ik heb mee gemaakt met mijn kooiker. die gedroeg zich altijd uit de hoogte als of die koning van de wereld was tot we een verkeerde mechel tegen het lijf liepen . volgens mochten we direct door naar de dieren arts want meneer moest gehecht worden .overiginds die kooiker hebben we laten inslapen een aantal jaar later want hij had kanker gekregen...

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

ben toch altijd blij als gorby haar licht even laat schijnen...lijkt me heerlijk als hond, zo'n baas als zij...

Je hebt-natuurlijk ook van de anderen he- al veel goede tips gekregen Nynke!

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief

honden foto van niet meer actief

" ben toch altijd blij als gorby haar licht even laat schijnen...lijkt me heerlijk als hond, zo'n baas als zij...

Je hebt-natuurlijk ook van de anderen he- al veel goede tips gekregen Nynke! "






ik ga ook proberen te quoten (ik ben beneuwd, ik vind het nieuwe format trouwens wel geweldig mooi)

dank je zeer oprecht (ik bloos er hier van)
maar ik ben ook maar mens hoor, net als alle anderen, ik ben soms ongeduldig of te gespannen, ik weet het zelf wel, maar schakel dat maar eens uit, dat lukt me niet, en dan is daar gelukkig een heel kalme echtgenoot, die stapel is met zijn hond, maar wel op zijn eigen kalme manier.


En ik heb een backup waar ik met bijzondere vragen terecht kan, dat scheelt ook, en elke keer krijg ik dan een stukje inzicht mee wat ik probeer in te passen en dingen bij te stellen.


En Gorby is een figuur apart, een voorrecht om mee te mogen leven :-D

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Hoeveel honden lopen er rond die normaal gedrag hebben mogen leren tussen honden onderling.?
Dat ben ik helemaal met je eens!

Ik merk aan mijn eigen hond (uit Spanje) dat hij veel sociale vaardigheden mist Een vriendelijk gebaar van een vreemde hond zoals een tikje met de poot van ''kom mee spelen'' kan hij vreselijk intimiderend vinden.

Jammer is dat, hij herkend dat ''normale'' gedrag dus grotendeels niet!

Ik moet dus ook eerlijk toegeven dat ik niet zou weten hoe hij op het ondeugende gedrag van een ukke-pup zou reageren!
Dus ja, ik geef je hierin wel gelijk. Het is gewoon niet zwart/wit

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Milo heeft een hond aangevallen... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Boomertjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^