4 weken benchrust....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

Hallo iedereen,

Yoshi onze pup van 5 maanden is het afgelopen weekend tijdens het spelen de lucht in gesprongen en vervolgens geland op haar achterpootje. Ze hield zich zeer kranig maar ik dacht meteen dat het foute boel was dus...op naar een dierenarts. Wij waren het weekend in maastricht bij mijn schoonouder (wij komen zelf uit Hoorn NH) dus zijn naar het bellen van een aantal dierenartsen in de omgeving bij Kusters (overigens echt een top arts!) terecht gekomen. Hier bleek al snel haar dijbeen te zijn gebroken en heel naar ook.

Omdat Yoshi op zondag niet geopereert kon worden (er was simpelweg geen plek :S) en wij haar dus eerst weer mee naar huis moesten nemen, heb ik zondag nacht bij haar gewaakt. Yoshi was een schim van zichtzelf, waar een lief woord en een kriebel haar smiddags nog wel kon verblijden was hier snachts absoluut geen sprake meeer van. Niet gek ook tenslotte waren de pijnstiller uitgewerkt en mochten wij geen nieuwe toedienen ivm de operatie van de volgende ochtend en had ze sinds de ochtend niet meer geplast. Ik ben dan ook nog nooit zo blij geweest toen ze het uiteindelijk maar gewoon heeft laten lopen.

De volgende ochtend op naar Hasselt BE, hoewel alles hier met enige haast verliep, kwam de arts zeer deskundig over.
Die ochtend is Yoshi meteen geopereerd, Yoshi heeft een plaat met 6 schroeven gekregen. 's avonds mochten wij haar al ophalen, enig sinds bang voor wat we zouden aantreffen zijn wij naar de kliniek gereden. Daar aangekomen wist ik niet wat ik zag! alsof er niets gebeurt was stond (ja stond!) Yoshi meteen te kwisepelen toen we aankwamen, lekker haar oortjes naar voren, stond ze ons aan te kijken alsof ze wou zeggen "waar waren jullie nou!",
Gelukkig zal ze aan dit alles niets overhouden (dit was toch wel een van onze grootste zorgen) en is ze nu wee? r lekker thuis!


excuses voor het lange verhaal :-D
nu mijn vraag

Yoshi moet 4 weken benchrust houden, ze mag even een stukje lopen om haar behoefte te doen (dit doen we nu maar zolang in de tuin, leren we haar wel weer af) en dan weer naar binnen de bench in.
Ze zit nu in een bench van 1.20 (normaaal heeft ze een van een meter) dus ze kan wel af en toe ergens anders liggen e.d.

Maargoed ik was altijd heel actief met haar bezig, cursussen, wandelen, spelen, overal mee naar toe enz. en de eerste dag benchrust liet deze dame al weten zich stierlijk te vervelen! Dus overleg gehad met de dierenarts en bijv een hondenpuzzel mag ze best doen, deze lag al in de kast dus hier zijn we direct mee begonnen, zolang ze maar niet gaat springen, rennen, draaien etc. (een kong gevult met bevroren yoghurt is trouwens ook een succes!)

Maar wat zou ik nog meer met haar kunnen doen of voor haar kunnen verzinnen om haar koppie een beetje bezig te houden, ik wil absoluut voorkomen dat ze straks gefrustreerd in de bench zit!

het is wel een heel lang verhaal geworden en ik twijfel ook of het hier goed staat, maar ik hoop dat jullie ons verder kunnen/willen helpen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "4 weken benchrust...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~~

honden foto van ~

iets om haar bezig te houden? umm hondenpuzzels daar kan mijn hond uren mee bezig zijn. Je moet bvb een in een laatje doen en dan moet hij die open zien te krijgen. Dus dat zijn echte denk spelletjes.

veel succes verder ;-)

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

zoekspelletjes in je handen.. welke hand zit het brokje? af en toe en lekker bot. Alleen jammer dat je bijna alles met voer moet doen terwijl ze zo weinig gaat bewegen. zou zo sneu zijn als ze dan ineens dik word. misschien zorgen dat je haar eten ook in een kong doet oid.

Van harte beterschap! Ik hoop dat ze snel weer opknapt en dat jullie het ook volhouden!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ik begrijp dat toch niet hoor.
Die hond heeft een ernstige kwetsure dat alleen maar door rust geheeld kan worden, en toch gaan jullie allemaal beginnen met spelletjes en bewegen etc...

Mijn hond zit al weken in de bench. Ze kunnen niet verder dan zich er bij neer leggen hoor.
4 weken is trouwens helemaal niet zo lang.

Maar goed, ga vooral je hond maar gaan belasten dan 'uit liefde voor het beestje'. Wie weet worden die 4 weken dan wel een heel leven lang omdat de kwetsure niet naar behoren is kunnen genezen ;-) ;-)

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

Beste maart

bedankt voor je reactie, begrijp ik dan goed dat jij je hond al weken lang alleen maar in de bench hebt?

voor zover ik van ondertussen 3 artsen heb begrepen is het voor een hond ook met dergelijke verwondingen wel degelijk belangrijk om zijn hersenen te gebruiken. dmv het zij een hondenpuzzel of voeren in een kong o.i.d. zeker gezien dit een bc betreft. Het zou voor Yoshi slechts een hoop stress en frustratie leveren om 4 weken lang voor zich uit te staren in haar bench, wat overigens de genezing ook niet ten goede komt...

tuurijk is het niet de bedoeling om de hele dag met haar te gaan zeulen om haar bezig te houden...maar een spelletje of andere bezigheid ter afwisseling lijkt me toch redelijk noodzakelijk...als een persoon zn been gebroken heeft zeggen tenslotte ook niet ga maar in je bed liggen voor je uit staren...dan komt er op zn mist toch een kleine kruiswoordpuzzel of tijdschrift aan te pas...

@ Annet en Monika bedankt voor de tips:-)
het is inderdaad lastig dat je vrij snel op iets met voer terecht komt terwijl ze al eigenlijk geen beweging krijgt...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is moeilijk voor een jonge hond die rustig te houden, maar het is niet anders, de weken moet je door zien te komen als je straks weer een gezonde hond wil laten ravotten, even doorbijten, en inderdaad denk spelletjes laten doen , kong geven enz. vijf weken, het is moeilijk,maar er is geen andere oplossing , je hond moet je rustig houden.

let op wat maart daar schrijft, wat is vier vijf weken op een honden leven ? niets toch. de kwetsuur die die heeft heeft rust nodig, geen beweging, en heus je hond berust erin.

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

even voor de duidelijkheid...

Dat ze benchrust moet krijgen om goed te kunnen genezen lijkt me vanzelf sprekend en noodzakelijk gezien je een pup niet op een stoel kunt binden en neem van mij aan dit krijgt ze ook wel degelijk.


ik ben op zoek naar de equivalent van een kruiswoordpuzzel.

Dus inderdaad een kong gevuld met....bevroren yoghurt vindt ze heerlijk maar dat kan ik haar moeilijk dagelijks gaan geven...

wellicht zijn er nog andere vergelijkbare dingen op de markt...
of zijn er dingen die iemand zelf heeft bedacht...

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

" Beste maart

bedankt voor je reactie, begrijp ik dan goed dat jij je hond al weken lang alleen maar in de bench hebt? "


inderdaad en uitlaten gebeurt aan de lijn.
al is de genezing ondertussen al zo ver dat ik er weer een eerste keer mee heb kunnen fietsen en gisteren is hij aan de lijn mee kunnen gaan trainen (uiteraard geen springwerk)
zwemmen kan hij al weer sinds een week doen.

Maar voor de rest zit hij in de bench ja. Mijn hond is me iets te veel waard om hem te laten verzieken omdat ik hem geen rust zou kunnen gunnen.

Maar elk doet ermee wat hij wil natuurlijk. Vermoedelijk is mijn hond ook wel iets heftiger dan de jouwe ;-)

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Misschien kun je hier wat op vinden:
http://www.hersenwerkvoorhonden.nl

Overigens ben ik het wel met Maart eens. En genoeg werk-BC's die dagelijks bijna de hele dag in een kennel vertoeven..
Leuk is anders, maar 4 weken op een actief hondenleven..

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

Nogmaals het is niet een discussie of ze wel of niet in haar bench moet blijven...dit lijkt mij duidelijk...

ik probeer alleen haar iets te doen te geven in de tijd dat ze daar dus in zit.
tuurlijk is het maar 4 weken maar als ik die 4 weken iets leuker voor haar kan maken door haar af en toe bijv een kong met iets lekker te geven of iets anders (wat dus mijn vraag was) ..waarom niet...

verder komt ze slechts een aantal keer per dag aan de riem in de achtertuin om haar behoefte te doen...

@ Fez bedankt voor de tip, is een leuke site ook voor als ze weer helemaal genezen is!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Vervelend dat je hond bench rust moet hebben.

Je kan heel veel verschillenden dingen in de kong doen hoor!
Kijk even hier in dit topic :-)
http://www.hondenpage.com/hondenforum/73105/kong-recepten-(vraag-naar-receptenboekje).php

honden page profiel binkbink

honden foto van bink

3 bekertjes met daaronder 1 snoepje moet hij raden welk of 1 snoepje in jou hand moet hij ook raden heb gekeken in mijn boekje waar leuke honden speeltjes in staan maar de rest is te wild

nu heb ik voor jou een vraagje hoe doe je da met die kong? hoe krijg je die yoghurt er in en wa is een hondenpuzzel?

honden page profiel binkbink

honden foto van bink

oja veel beterschap voor yoshi :-D ;-)

honden page profiel NadiaNadia

honden foto van Nadia

@ Bianca thnx! daar was ik naar opzoek!

@ bink je pakt een stuk vershoudfolie (groot genoeg om de kong helemaal mee in te kunnen pakken)hier zet je de kong op z'n kop op, dan neem je wat dikkere yoghurt (vind ik zelf het makkelijkst)bijv griekse yoghurt en dat schep je erin met een lepel. Dan de folie er strak omheen vouwen en in de vriezer :-D Yoshi vind het echt smullen!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Wat ze eventueel misschien ook kan doen is zoiets:



Dan moet ze tegen het flesje tikken om het om te draaien zodat het lekkers eruit valt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "4 weken benchrust...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^