Kong recepten (vraag naar receptenboekje)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik heb van her en der wat recepten genomen en ze gebundeld.
Als er een recept niet in staat (ik bedoel dan iets dat écht verschillend is en niet een variatie) dan kan je die vetgedrukt zetten en dan zal ik ze erbij schrijven, variaties zijn ook welkom, die zet ik er dan tussen haakjes bij :-) .

Wat ik voorlopig heb:

Fruit Kong:
Hak een appel en twee wortels fijn. Snipper de stukjes appel en wortel in de Kong. Prop een banaan in de kong om de mix bij elkaar te houden. Je kan varieren met het fruit, denk aan mango, nectarine, selderij, broccoli en bloemkool.

Oosterse Kong:
Neem wat afgekoelde (plak)rijst. Meng de rijst met wat kleine stukjes leverworst en/of kleine reepjes kaas. Stamp het mengsel goed aan met een vork.

Baby Kong:
Klop Brinta pap op met water of met yoghurt. Snipper stukjes banaan of stukjes worst door de pap. Je kan ook hondenbrokken gebruiken. Deze Kong kun je ook invriezen. Let op: een ingevroren Kong eerst even onder de kraan houden, anders heb je kans dat de tong van je hond aan de Kong vast komt te zitten, een zg. TongKong.

Kong op een touwtje:
Sommige honden hebben een extra uitdaging nodig. Knoop een stuk stevig touw in je kong en hang deze zo op, dat je hond er net bij kan. Doordat je hond de Kong niet vast kan pakken zal hij nog meer moeite moeten doen om de Kong leeg te krijgen.

Yoghurt Kong:
De kong vullen met yoghurt en dan invriezen (maar dat is wel smerig als het heel erg ontdooit is).

Kong met ei:

Roer een ei in een kopje, doe er een paar stukje kaas doorheen, vul de Kong (eerst met een koekje!) en zet hem vervolgens in een kopje 20 seconden in de magnetron. Goed laten afkoelen en smullen maar.

Kong met pasta:
Gebruik een restje pasta en doe er wat stukje kaas doorheen. Vul de Kong en zet hem daarna in een kopje 20-40 seconden in de magnetron. Goed laten afkoelen en smullen maar.

Kong ijsje:
Leng de soep aan met water. Sluit het kleine gat van de kong af met folie, zodat hij niet leegloopt.
Giet de soep in de kong. Zet de kong in een beker of schaaltje, zodat hij rechtop blijft staan.
Zet de kong in de vriezer tot hij bevroren is.
Spoel de kong eerst af voor u hem aan de hond geeft. Dit voorkomt het vastplakken van de tong aan de buitenkant.

Monkey Kong:
Het allersnelste Kong-recept! Neem één flinke eetlepel pindakaas. Smeer deze pindakaas (met je vinger) goed onder de rand van de grote opening. Klaar is kees! Alleen al door de geur zal je hond lang zoet zijn met deze Kong, zelfs als alle pindakaas al lang op is.
Voor de goede orde: pindakaas is niet slecht voor honden mits je het beperkt geeft. Wil je extra letten op de gezondheid? Neem dan zoutloze pindakaas, ook gezonder voor de baas.

Kong Regular:
Nog een makkelijk Kong-recept. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Om te voorkomen dat de hondenbrokken er te snel uitvallen, versper je de grote opening met een stevig hondenkoekje of -staafje. Neem daartoe een hondenkoekje of -staafje dat een beetje groter is dan de grootste opening. Knijp het dikke deel van de Kong bij elkaar waardoor de grote opening een ovaal wordt. Plaats het hondenkoekje of -staafje in deze ovale opening en stop met knijpen: nu zit de versperring stevig vast in de opening. Smullen maar!

Ice Kong:

Een makkelijk Kong-recept dat wel wat meer tijd vergt. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen onder de waterkraan. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Laat de Kong nog eenmaal vol- en weer leeglopen. De hondenbrokken zijn nu allemaal vochtig. Plaats de Kong voorzichtig(!) in de vriezer. Haal de Kong met de aan elkaar gevroren hondenbrokken uit de vriezer en het eetfeest kan beginnen. Door likken, warme adem en voorbij gaan van de tijd komen de brokken langzaam weer los.

Super Monkey Kong:

Alweer zo’n makkelijk Kong-recept! Neem één snee brood en besmeer deze aan één zijde met pindakaas. Vouw of prop de belegde boterham in de Kong en de pret kan beginnen. Voor extra moeilijkheidsgraad vries je de Kong vervolgens in!

Fruity Kong:
Een relatief snel Kong-recept waarmee de hond even zoet is. Prak een (oude) banaan op een bord. Voeg de reguliere hondenbrokken toe en meng het geheel goed door elkaar. Vul de Kong met het mengsel. Klaar is kees!

Kong d’oeuf:
Een makkelijk Kong-recept dat héél veel tijd vergt om op te eten. Doe een rauw ei in een beker en klop het goed door. Doe de Kong helemaal vol met de reguliere hondenbrokken. Houd je vinger op de kleinste opening en laat via de grote opening de Kong vollopen met het vloeibare eimengsel. Beweeg de Kong zodat het eimengsel in alle hoekjes en gaatjes kan komen. Haal je vinger van het gat en laat de Kong leeglopen. Plaats de Kong nu voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd het eigeel stollen. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met het eimengsel één grote massieve snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat het snacken kan starten.

Cheesy Kong:
Een makkelijk Kong-recept dat héél veel tijd vergt om op te eten. Neem een plakje kaas en versnipper dit in kleine stukjes. Doe reguliere hondenbrokken samen met de kaassnippers in een kom en meng het goed door elkaar. Vul de Kong helemaal met het mengsel en plaats de Kong vervolgens voorzichtig op een bord in de magnetron. Laat de magnetron in korte tijd de kaassnippers smelten. Let goed op dat je niet onnodig lang verwarmt! De hondenbrokjes vormen nu samen met de gesmolten kaas één grote plakkerige snack. Laat de Kong héél goed afkoelen(!) voordat je hem aan de hond geeft.

Pens Kong:
Neem een pens- of hartschijf uit de diepvries en zodra deze iets ontdooit is, vul de kong dan helemaal. Druk het goed aan zodat het moeilijk is om het eruit te krijgen.

Brokjes Kong:
Week wat van de gewone voerbrokken in water of bouillon. Maak met behulp van blik of een pens- of hartschijf er een lekkere brij van (niet te vochtig). Vul de kong helemaal en druk het goed aan. Op deze wijze haal je het restant vocht eruit en wordt het lastiger om de inhoud eruit te halen.

Je kan ook een plakkerig goedje gebruiken om de brokjes aan elkaar te binden tot een papje, en deze dan in de kong te doen. Gebruik pindakaas, de vulling van Kong zelf, honing, platte kaas, ...

Broodje Kaas Kong:

Neem een boterham, haal de korstjes eraf, beleg deze met kaas (smeerkaas mag ook), vouw de boterham in de kong. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de kong eerst goed afkoelen, en geef de kong pas als hij koud aanvoelt.

Worst Broodje Kong:
Neem een boterham, haal de korstjes eraf, beleg deze met leverworst (smeerworst mag ook), vouw de boterham in de kong. Druk het goed aan.

Super Broodje Kaas:
Vul de kong met de volgende laagjes: brood, kaas, brood, kaas totdat de kong vol is. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de kong goed afkoelen, en geef de kong pas als hij koud aanvoelt.

Italiaanse Kong:
Vul de kong met de volgende laagjes: gekookte pasta, kaas, rodiworst, pasta etc. totdat de kong vol is. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de kong goed afkoelen, en geef de kong pas als hij koud aanvoelt. Sommige honden vinden gekookte rijst erg lekker, gebruik dan rijst in plaats van pasta.

Pasta-Pens Kong:
Maak een lekker mengseltje van gekookte pasta met pens- of hartschijf, vul de kong helemaal. Laat de kong opstijven in de koelkast en geef de kong dan pas aan de hond.

Bevroren Kong:
Je kunt dezelfde vulling gebruiken als in het basisrecept, maar bijvoorbeeld ook eigengemaakte bouillon (kant en klare is te zout). Veel honden zijn ook gek op rijst; als je “plakrijst” gebruikt, hier wat blikvoer of stukjes gekookte kip, kaas of worst doorheen doet heb je een onweerstaanbare vulling. Eerst het gaatje aan de onderkant afdekken, de kong vullen en dan in de vriezer.

Full Lunch Kong:
Wat gekookte groenten, een balletje (rauw) gehakt, een paar plakken leverworst, brood of paneermeel, wat olie, wat lijnzaad en 2 rauwe eieren. een smeuïge massa van maken en de Kong(s) ermee vullen. Eerst natuurlijk een paar brokjes onderin voor het kleine gat en in 2 bekers in de magnetron zetten. Na anderhalve minuut komt het spul er van boven weer uit en weet je dat de eieren gaar zijn.

Gezonde vullingen:
Yoghurt, stukjes fruit, stukjes vlees (mager), een eitje, stukjes groente, een klein beetje jam, wat gesmolten 20+ kaas... En dan lekker invriezen, heeft je hond een lekker ijsje waar hij lang mee doet... Is ook goed als bezigheidstherapie..

Ik hoop dat mensen er wat aan hebben (ik alleszins wel O-) :-D )

honden page profiel DoDo 3 doggies

honden foto van Do

Super,
Ik zag dat je die van mij er ook al hd bij gezet (met ei) :-)

Hoef ik niet meer heel internet af te zoeken als ik Amo wil verwennen met zijn Kong

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ja ik heb het dan ook gedaan omdat iedereen op jouw topic reageerde dat een recepten topic leuk zou zijn ;-) . Dus hier is ie dan :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Niet alle recepten zijn even gezond zie ik wel. Ik zou brood e.d. niet vaak in de Kong doen. Houd het zoveel mogelijk bij vlees, wat groente/fruit, yoghurt/kwark/karnemelk of een eitje.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Okido zal ik erbij zetten (maar hoe doe ik dat??)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Je kunt het bericht nog 1x aanpassen als je naar 'Mijn forum' gaat. Maar nu staat het hier ook al :-D

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

O ik kan het niet zomaar hierboven veranderen? Spijtig maar ja :-) .

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijdenHartstikke leuk deze recepten.

Van dat brood zou ik me niet druk maken. Het gaat hier om een lekkernij en niet om het dagelijkse eten. Als beloning krijgen ze hier ook oud brood als ze bij ons oefeningen doen. In sommige kongen past nog niet eens een half sneetje in.....

Ze zijn er razend op en net als met alles wat je geeft als je het met mate doet is het prima.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Als het idd een lekkernij af en toe is, dan maakt brood niet uit. Maar er zijn mensen die elke dag een Kong vullen, bijvoorbeeld als ze van huis gaan... Dan zou ik wel meer op de ingrediënten letten.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijdenDan kun je lekker afwisselen toch.... O-)

honden page profiel CorrieCorrie 3 doggies

honden foto van Corrie

Ik heb een Kong puppy gekocht, maat L. Voor mijn Duitse Herder pup die ik over 8 weken krijg.

Welke recepten zou ik haar al goed kunnen geven? Ik denk dat iets uit de vriezer straks ook wel lekker zal zijn als haar tandjes doorkomen?

Welk recepten zou je wel aanraden voor iedere dag? Die met groente en yoghurt/fruit?

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik zou het houden bij vlees, wat groente/fruit, yoghurt/kwark/karnemelk of die met een eitje.
Tof dat je een pup krijgt, hou oud zal die zijn?

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Moet toch maar een kong gaan kopen dan ;-)

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Hehe, is echt wel handig en ik heb tot nu toe maar een iemand horen zeggen dat de hond er niet van moet hebben :-) .

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Leuk! Dank je wel!! :-)

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

helemaal geweldig heb hem gelijk uitgeprint en we gaan ze zeker uittesten , het ijsje word van de zomer gestest. mmmmmm dat word smullen

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Leuke recepten zeg :-D
echt goede tips :-D

Mjn oppashond Mojo vind een Kong met pindakaas en banaan heel lekker :-)

honden page profiel silke & woody silke & woody 3 doggies

honden foto van silke & woody

wij doen in woody zijn kong tut (puppy kong)ceasar :-D
dat vind hij kei lekker

honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ 3 doggies

honden foto van Sasch&de 2 idioten ^.^

Leuke recepten ! Thanx! Ik heb het gelijk op mijn laptoppie opgeslagen.
Ik ga zeker wat uitproberen, heb al nieuwe kongen besteld. Jaja kleine hondjes worden groot :P dus de Kong moet ook groter.

honden page profiel *c* 17082010*c* 17082010 3 doggies

honden foto van *c* 17082010

Thanx voor de leuke Kong ideetjes!

honden page profiel CorrieCorrie 3 doggies

honden foto van Corrie

@Saartje: we krijgen een Duitse herder pup, ze wordt deze week waarschijnlijk geboren en ze mag mee als ze 8 weken is. Kan niet wachten!

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Blij dat iedereen het leuk vind. Nu moet je niet meer het internet afzoeken hé. Maar als er leuke nieuwe ideeën zijn, ze zijn welkom, dan verzamel ik ze en bundel e opnieuw :-) .
Hmmm in het begin ben je best met een kleine kong die je dan vult met in het begin wat makkelijke vullingen, natte brokjes, fruit, ... hoe ouder de pup wordt hoe moeilijker je het hem kan maken door het in te vriezen, vast te zetten, ...

honden page profiel Sam voortaan zonder ZoëSam voortaan zonder Zoë 3 doggies

honden foto van Sam voortaan zonder Zoë

ikmoet ook maar eens een kong aanschaffen.

welke maat is geschikt voor een westie?

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ikheb voor mn chi de kleinste maat genomen, ik denk dat de kleinste maat of een maatje hoger wel past voor een westie. De grote opening moet (dacht ik) net iets kleiner zijn dat de dikte van de snuit, als het groter is is het leeg krijgen van de kong te gemakkelijk. Misschien toch eens navragen. :-)

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag! 3 doggies

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

chevy heeft 8 mini kongs, 2 medium. en 2 large.
1 blauwe mini puppy kong en 1 large roze puppy kong.
en een puppy bone (ook van kong)
ik vul dagelijks de 8 mini (rood) kongs met zijn carnibest.
en de blauwe mini puppy kong met iets speciaals.. bijv. pindakaas. of cheddar kaas. of met gewone kong vulling.(wel duur)

ik vind dat het echt super help tegen sloop gedrag en het houd je hond echt bezig.

honden page profiel TanjaTanja 3 doggies

honden foto van Tanja

super al die lekkere dingen bij elkaar. Ik heb het gelijk opgeslagen. Die met ei en brokken vind Django ondertussen hartstikke lekker!!

honden page profiel sietskesietske 3 doggies

honden foto van sietske

Wat een super topic is dit!

Ik heb voor Kay een medium kong.
Bij de jumbo heb je hondenkoekjes. Maar dan verschillende in 1 pak.
En de ronde koekjes van dit pak passen precies in de kong.
Vooral de eerste paar keer zijn de honden er heel druk mee. Maar als ze het door hebben ( zoals Kay nu )
dan zijn ze er wat sneller mee klaar.
Maar het is een leuk spel voor de honden.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ja een keer ze het doorhebben gaat het sneller hé, slimme hondentoc O-) . Je kan het wel een stuk moeilijker maken door invriezen enz.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

@ saartje Hoi Mij lijkt die Full Lunch Kong erg intresant voor Kiba. Alleen mag hij geen brokken hebben.. Heb je misschien een idee als vervanging? Ik zat er zelf aan te denken om het gaatje dicht te stoppen met leverworst maar ik weet niet of dat zal smelten in de magnetron!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Marjo:

Het kleine balletje gehakt onder in leggen helpt al. Dan komt er niks uit.

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: kvv voor pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^