Castreren.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sandra & SaarSandra & Saar

honden foto van Sandra & Saar

Hallo Iedereen.

Ik heb al veel voor en nadelen gelezen over een castratie en nu wou ik graag jullie ervaringen van een castratie weten. (of het gedrag is veranderd bv. niet meer op teefjes af sprinten, en op bijna alles rijden)

Dankje wel!

Liefs,
O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Castreren." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Taiko is zo'n 2 maanden geleden gecastreerd en bij hem heeft het heel erg geholpen. Hij is een stuk rustiger geworden. Kan nu ook honden negeren en gaat niet echt obsessief achter loopse teven aan. Hij is, naar mijn idee, ook veel vrolijker. Rent en speelt veel meer. Eerst had hij geen interesse in een stok of spelen met andere honden, nu daagt hij andere honden zelfs tot spel uit.
Gister hadden we een clubdag van de kynologenclub en hij was zo rustig tussen zo veel honden. Oog voor mij en neit eens voor de andere honden! Iets wat 3 maanden geleden echt niet mogelijk was. Toen was het alleen maar snuffelen en snuffelen en trekken naar andere honden en al ging ik op m'n kop staan, hij had geen oog voor mij. Gister ook een doggydance demo gegeven op een grasveld..en hij heeft neit één keer gesnuffeld. Hij is zo positief veranderd! (maar dat hoeftr niet altijd bij iedere hond zo te zijn)

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Hij is trouwens 7.5 jaar.

honden page profiel DoggyDoggy 1 doggies

honden foto van Doggy

Zelf heb ik mijn reutjes nog nooit laten castereren, dus daar heb ik geen ervaring mee.
Maar een zusje van mij heeft een labrador en die is gecastreerd op 4-jarige leeftijd. De reden was dat hij zo dominant was naar andere honden toe. Dat is hij nu nog steeds, bij deze hond is er niets veranderd, hij is ook niet rustiger geworden.

Maar het zal vast per hond verschillen, denk ik.

Succes met het maken van je keuze.

Karin (Gast)

Je kunt je hond niet alleen castreren voor het gedrag maar ook voor zijn gezondheid.
Zo heb je minder kans op prostaatkanker.
ook heeft hij geen drang meer om zich voorteplanten.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

minder kans op prostaat kanker, hormonen zijn nodig om een skelet op peil te houden, er worden alleen maar voordelen opgesomd, meer niet, nadelen lees ik hier niet, er zijn wel degelijk nadelen van castreren van je hond.

een hond die geen medische klachten heeft niet castreren, waarom ? lekker reu laten blijven.

je kan je hond opvoeden tot een gehoorzame hond, daar heb je geen castratie bij nodig. er zijn verenigingen, zoals jacht traningen, daar mogen gecastreerde reuen niet komen, dat is niet voor niets.

ook nog wat niet zo leuk is,een gecastreerde reu gaat naar een teefje ruiken, en heeft meer kans op orgaankankers, alles bij elkaar, denk goed na om een reu te castreren, terug draaien is er niet meer bij.

honden page profiel niet meer actiefniet meer actief 1 doggies

honden foto van niet meer actief

persoonlijk vind ik alle gevolgen, zowel positief als negatief zwaar overdreven

ik heb meerdere reun laten castreren (om heel verschillende redenen) niks slechte botten, orgaan kanker, naar teef ruiken, slecht vacht of wat dan ook.

wel moet je de reu absoluut minimaal 2jaar laten worden en geestelijk en lichamelijk laten uitgroeien

een gecastreerde reu heeft gewoon nog testoteron productie, alleen wel minder, maar meer dan genoeg om gezond oud mee te worden

wat betreft gedrag, wees voorzichtig om die reden te laten casteren, het karakter verandert echt nie opeens hoor, de hond is wel vaak (als hij erg hoog in drift zat) beter te sturen, en daardoor is mijn ervaring dan, kan je hem gecastreerd een fijner leven bieden met veel meer ontspanning.

dik of lui... nooit iets van gezien
mijn vorige reu zat 5jaar na zijn castratie op 3jarige leeftijd nog vast op een loopse teef.... er kwamen gelukkig geen pupjes van, want dat kan dan dus echt niet meer.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa 3 doggies

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Er zijn tuurlijk nadelen en mensen zeggen ook: waarom in een gezonde hond snijden?
Ik vond het erg moeiljik om hem te laten castreren, maar m'n moeder vond het beter zo. Hij was vrij dominant (nog steeds een beetje, maar hij is veeeeeel beter te sturen en luister ook beter als je zegt "nee") En wat ik merk is dat hij gewoon echt vrolijker is geworden. Hij is zeg maar aan z'n tweede jeugd begonnen ;-) Zo zie ik het.

En een goed voorbeeld voor mij was, zoals ik al zei, dat hij 3 maanden geleden, toen hij nog niet gecastreerd was, bij de clubdag absoluut niet lusiterde. Was niet af te leiden met kip etc. Alleen maar snuffelen en "uitvallen" naar andere reuen...Werd er gek van. Meneer rende tijdens de demonstratie behendigheid ook gewoon midden in het parcour naar andere honden toe...pffff...

En gister op de clubdag? alle honden heeft hij genegeerd...kon gewoon op 10 cm naast ze zitten zonder dat hij omkeek. Ook in een volle zaal binnen waar veel honden waren. Alleen oog voor mij, niet snuffelen...en goed luisteren.

Dus je moet een goede afweging maken. Het werkt idd niet bij iedere reu. Maar als je de gok wilt nemen...

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Rover is ruim 3 jaar en zo'n 3,5 week geleden gecastreerd.
Complicaties niet te kort... Onstekingen, zwellingen en veel ongemak. Echter zijn dit uitzonderingen, maar het kan altijd voorkomen.

Nu is hij een stuk rustiger, markeerd hij stukken minder, minder macho gedrag naar andere reuen, minder interesse in de buitenwereld (het vrouwtje bestaat weer!) en heeft hij geen last meer van voorhuidontstekingen.

De daadwerkelijke reden van castratie is de komst van een teef geweest. We hebben haar in erbarmelijke staat gekregen en mag zij never niet gesteriliseerd worden voor haar 3e levensjaar, simpelweg ze heeft de hormonen nodig voor haar groei en ontwikkeling. (duitse dog)
Zodoende moest onze reu eraan geloven. (schitterende stamboom e.d, maar jammer en helaas).
Anders hadden wij het niet gedaan, echter nu ruim na de castratie is hij zoveel meer "laid back" en relaxed. Toch zijn we er acheraf wel blij mee.

Maarrr, hij was al erg waaks, nu na de castratie is meneer extreen waaks geworden... En hij was al zeer beschermend naar de teef toe, dat is alleen maar erger geworden. (is geen standaard karaktertrek/bijkomstigheid van een castratie, maar puur wat wij nu merken)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wij hebben Bowie ook laten castreren en hij is bijna niets veranderd.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

sky is door dominantie (wat niet overging naar de puberteit) gecastreerd met éen jaar. nooit spijt van gehad,echt verschil ;-) sterkte met beslissen

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ik zal niet zeggen dat het onmogelijk is maar vaak veranderd idd het gedrag niet zomaar.
Het is gedrag, dit zal met training aangepakt kunnen worden, dit zal niet makkelijk zijn, kost veel veel tijd, energie en herhaling maar dan heb je ook wat, en hebt niet hoeven opereren wat toch altijd de nodige risisco's met zich meebrengt..
En dan idd zoals Gorby zegt, als het toch een stukje karakter is, zal dit door een operatie niet veranderen.
Dus liever eerste andere dingen proberen en echt de tijd nemen hiervoor, als dat niet lukt kun je altijd eerst een chip proberen, heeft dit een postitieve uitwerking, kun je overgaan tot definitieve operatie!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Castreren." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Nieuwe achtergrond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^