american stafford pup 6 maanden? 10 kg...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

Dag iedereen,

Ik heb dus onlangs (2 weken geleden) een pup gekocht. nl. een "blauwe amerikaanse stafford" zoals op zen paspoort vermeld maar kan het bijna niet geloven dat die al 6 maanden oud is. Hij weegt maar een dikke 10 kg, net geen 11 en Ik vroeg me dus af wat jullie er van denken. toen ik hem kocht was die wel vrij mager maar dat is al vrij goed gekomen, zen ribben zijn juist niet zichtbaar meer en een kruising lijkt het mij ook niet zodus hier is een filmpje ik weet niet hoe ik hier een foto moet uploaden vandaar dus.

http://www.youtube.com/watch?v=U_rWJp5IuxY

Ook vroeg ik me af of het verstandig zou zijn om hem nu te laten castreren? Zoals je kan zien op het filmpje probeert hij vrij subtiel toch, "physical".. te geraken met flo (de herder) ze is een teefje en wilt enkel spelen maar dat snapt die niet echt denk ik en hij heeft dit bij veel teefjes, soms word die zelfs agressief lijkt me en begint hij te grommen. Corrigeren helpt niet echt dan begint hij te janken en heviger te doen.. persoonlijk zou ik hem gewoon willen laten zoals hij is, gewoon uit principe :p en misschien groeit die er wel uit? Maar iedereen raad me toch sterk aan, zeker bij dit ras om het toch te laten castreren... het zou hem ook minder dominant enzo maken, klopt dit? Iemand zen mening?

dank bij voorbaat.
Mvg, kevin en Romer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "american stafford pup 6 maanden? 10 kg..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt je toch niet goed laten voorlichten dan wat een reu is..zes maanden, nee nog niet laten castreren, ga naar een goede hondenschool, en loop cursus. en als je met de tijd toch wil castreren doe je dat als tie volwassen en uitgegroeid is, eerder niet, hormonen zijn nodig voor een stabiel skelet en karakter, en als je castreerd vallen hormomen weg.

een reu hoef niet gecastreerd te worden als er geen medicatie is. naar een goede hondenschool gaan.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

ja, zo denk ik er ook ongeveer over. Hondenschool uiteraard, al volop met bezig.
Bedankt!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Is het wel een stamboomhond? Zo nee, kun je niet met zekerheid zeggen dat het wel een echte stafford is. Het kan best een kruising zijn. Staffords komen trouwens in verschillende maten; je hebt ook kleinere honden. Het is op zich niet gek dat de hond dan lichter is dan verwacht. Echt uitzwaren komt toch pas als de hond uitgegroeid is (rond 1 jaar).

Rijden is vaak oververmoeidheid of overgeprikkeld gedrag. De hond heeft dan rust nodig. Minimaal 18 uur per dag rusten is belangrijk en de honden ook eens uit elkaar houden zodat ze door elkaar niet steeds geprikkeld raken.

Ik zou met 6 maanden geen castratie doen. Ik weet dat dierenartsen vanaf 6 maanden of soms nog eerder dit wel doen, maar ik ben er geen voorstander van. Hormonen zijn belangrijk bij de groei en ontwikkeling van karakter. Castreer liefst helemaal niet, of anders als de hond helemaal is uitgegroeid (ook emotioneel/mentaal).

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hardstikke goed Kevin, en heeft je hond broertjes en zusjes ? misschien kan je er achter komen waar die zijn, kan je eens mailen en vragen hoe zij er uit zien. anders kan je eens aan je fokker vragen of je mail adressen kan krijgen, kan je uitwisselen.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

Hij heeft geen stamboom, maar komt wel van een "erkende" fokker. Uiteindelijk boeit het me niet, ik vind hem mooi, maar ik heb gelezen dat bij 6 maanden een normaal gewicht toch rond de 20kg+ zou moeten zijn enja misschien een verkeerde datum mee op hun paspoort gekregen? de fokker zei dat hij de pups zelf van iemand had gekocht zodus ik had het gevoel dat die 4 maand moest zijn, door zijn gewicht maar misschien een klein soort idd, enja ik laat hem ook enkel bij teefjes die hun eigen niet laten doen en hem de baas kan zijn. Uiteindelijk snapt hij het wel maar vanaf het moment hij een onderdanige te pakken krijgt, ja dan word hij helemaal hyper en dominant. Dit vermeid ik vast en zeker en ik zal hem ook meer rust geven nu, ik probeerde hem zo veel mogelijk geïnteresseerd te houden want anders leek hij mij zo verveeld.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Hij heeft geen stamboom, maar komt wel van een "erkende" fokker. Uiteindelijk boeit het me niet, ik vind hem mooi, maar ik heb gelezen dat bij 6 maanden een normaal gewicht toch rond de 20kg+ zou moeten zijn enja misschien een verkeerde datum mee op hun paspoort gekregen? de fokker zei dat hij de pups zelf van iemand had gekocht zodus ik had het gevoel dat die 4 maand moest zijn, door zijn gewicht maar misschien een klein soort idd, enja ik laat hem ook enkel bij teefjes die hun eigen niet laten doen en hem de baas kan zijn. Uiteindelijk snapt hij het wel maar vanaf het moment hij een onderdanige te pakken krijgt, ja dan word hij helemaal hyper en dominant. Dit vermeid ik vast en zeker en ik zal hem ook meer rust geven nu, ik probeerde hem zo veel mogelijk geïnteresseerd te houden want anders leek hij mij zo verveeld. "


Pardon? Een erkende fokker? Erkend door wie?
Een goede fokker, erkend door de rasvereniging, zou de pups altijd stambomen meegeven! En die zou pups zeker nooit opkopen van een ander.
Grote kans dat je fijn bedrogen bent door deze zogenaamde erkende fokker. Waarschijnlijk is je hond inderdaad veel jonger of gewoon een kruising.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

'Erkende fokker'. Dat klinkt als een broodfokker of handelaar... Die hondjes blijven vaker klein, als ze onvoldoende verzorging hebben gehad. Of kruisingen zijn...

Staffords worden meestal maar rond de 20-25 kg, dus met 6 maanden 20 kg lijkt me erg veel. Je hebt ook grote staffords (maximal 35 kg). Maar stamboomloos zijn dit vaak ook kruisingen (kruising bulldog/pitbull-achtige). Het lijkt erop dat jouw hondje niet zo'n type is.

Pups kunnen sowieso wel enthousiast zijn, vaak ook door overprikkeling dus. Maar staffords zijn wel drukke honden als pups, net als labradors vaak. Overmatig enthousiast zeg maar... Ontmoetingen kort houden. Het is niet erg als hij een keer gecorrigeerd wordt door een hond. Of dat je hem op tijd weghaalt bij een onderdanige hond.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Hij heeft geen stamboom, maar komt wel van een "erkende" fokker. "

lol alle eigenlijk :'( maje
die fokker is dan zo erkend dat hij een nieuwe lijn amstaff heeft gefokt die op 6 maand evenveel wegen als een gemiddelde pup op 10-12 weken,het zou je beter wel boeien als ik ook lees dat hij qua stabieliteit ook al niet hoog scoort.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

nou ja zou idd allemaal kunnen ik geloofde ook niet veel van de fokker, het rechteroor van romer heeft een paar erge littekens wat goed had verkomen kunnen zijn door het gewoon te naaien denk ik ... en het is duidelijk niet gebeurt, hierdoor heb ik hem zelfs goedkoper gekregen. maarja een hond is een hond he stamboom of niet, hij mag gerust een kruising zijn, uiteindelijk zijn alle honden dat niet? En Angela Bodhi, ik moet toch wel zeggen dat mijn "stafford" pup helemaal niet druk is tegenover mij of andere mensen, en andere reu's ook niet hij wil enkel teefjes, das de enigste moment op den dag dat ik hem druk zie maar anders zucht die gewoon of ligt hij te slapen, heel soms bij hijt in iets zoals zen mandje maar dat duurt niet langer als 5 seconden, ik corrigeer hem zelfs daar niet voor want hij lijkt nu al zo zielig... hij krijgt wel soms een hoef van een koe of een varkensoor daar is die wel gek van ma toch vind ik het wel een beetje raar hij lijkt mij, hard op een stafford of toch dat type misschien zelfs pitbull maar toch een heel ander karakter uiteindelijk.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

"
lol alle eigenlijk :'( maje
die fokker is dan zo erkend dat hij een nieuwe lijn amstaff heeft gefokt die op 6 maand evenveel wegen als een gemiddelde pup op 10-12 weken,het zou je beter wel boeien als ik ook lees dat hij qua stabieliteit ook al niet hoog scoort. "
Ik bezie elke hond als een leuk dier, zolang da ma leeft en gezond is. En ik had hem niet gekocht als hij zen prijs niet waard was.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nou Kevin, je zit al op de cursus, ga er mooi mee door, en je krijgt een goed opgevoede hond, blijf conseqwent.

en je hond is volwassen als tie ongeveer anderhalf jaar is, en helemaal uitgegroeid tegen de twee jaar, dan kan je zeggen hoe je hond is, qwa bouw, en het karakter ligt een boel aan jou, blijf mooi oefenen op de hondenschool, en behandel je hond met respect, en blijf mooi conseqwent in alles. dan komt het helemaal goed met jouw huisgenoot.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Geen stamboom maar wel een erkende fokker? Een erkende fokker die van een ander iemand de pups koopt om vervolgens opnieuw te verkopen? Ik vermoed dat je hier te maken hebt gehad met een hele slimme broodfokker, die met mooie praatjes jou een broodfokhond heeft verkocht.

Probleem is nu dat je hond waarschijnlijk geen enkele vorm van socialisatie heeft meegekregen, niet van de moeder en niet van de fokker. Dit kan zich uiten in dat hij niets snapt van de signalen die andere honden geven, bijvoorbeeld als hij te ver gaat, snapt hij niet dat hij moet stoppen als een ander een signaal af geeft.

Ik raad je aan met je hond naar de dierenarts te gaan voor algehele controle, en naar een goede hondenschool. Castreren wegens 'dominantie', is sowieso niet aan te raden. Wellicht heb je wat aan deze links;

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie%3F.php

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

willemijn, baasje van bams,
Jup, komt in orde. :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Heb het filmpje even bekeken, en zie niets geks. Hij is speels, maar lijkt tegelijkertijd niet echt te weten wat ie nu moet doen..Aan het eind wil hij ruiken aan haar achterkant, en jij noemt dit ''physical'', bedoel je daarmee dat je denkt dat hij haar wil berijden of iets dergelijks? Ik weet niet hoe het verder afliep, maar dat honden aan elkaars achterkant ruiken is volstrekt normaal.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Geen stamboom maar wel een erkende fokker? Een erkende fokker die van een ander iemand de pups koopt om vervolgens opnieuw te verkopen? Ik vermoed dat je hier te maken hebt gehad met een hele slimme broodfokker, die met mooie praatjes jou een broodfokhond heeft verkocht.

Probleem is nu dat je hond waarschijnlijk geen enkele vorm van socialisatie heeft meegekregen, niet van de moeder en niet van de fokker. Dit kan zich uiten in dat hij niets snapt van de signalen die andere honden geven, bijvoorbeeld als hij te ver gaat, snapt hij niet dat hij moet stoppen als een ander een signaal af geeft.

Ik raad je aan met je hond naar de dierenarts te gaan voor algehele controle, en naar een goede hondenschool. Castreren wegens \\\'dominantie\\\', is sowieso niet aan te raden. Wellicht heb je wat aan deze links;

"
nee, ik heb hem echt voor een eerlijke prijs gehad, geloof me maar. en bedankt voor de links, hij heeft zen full check up al gehad maar mijn dierenarts stelde wel voor om zen zaakje te knippen en zen melktanden te trekken want die zaten vast ofzoiet, dat heb ik dan maar laten doen buiten castreren dan en ik hoop ook dat ik dat nooit zal doen.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Geen stamboom maar wel een erkende fokker? Een erkende fokker die van een ander iemand de pups koopt om vervolgens opnieuw te verkopen? Ik vermoed dat je hier te maken hebt gehad met een hele slimme broodfokker, die met mooie praatjes jou een broodfokhond heeft verkocht.

Probleem is nu dat je hond waarschijnlijk geen enkele vorm van socialisatie heeft meegekregen, niet van de moeder en niet van de fokker. Dit kan zich uiten in dat hij niets snapt van de signalen die andere honden geven, bijvoorbeeld als hij te ver gaat, snapt hij niet dat hij moet stoppen als een ander een signaal af geeft.

Ik raad je aan met je hond naar de dierenarts te gaan voor algehele controle, en naar een goede hondenschool. Castreren wegens \\\'dominantie\\\', is sowieso niet aan te raden. Wellicht heb je wat aan deze links;

"
nee, ik heb hem echt voor een eerlijke prijs gehad, geloof me maar. en bedankt voor de links, hij heeft zen full check up al gehad maar mijn dierenarts stelde wel voor om zen zaakje te knippen en zen melktanden te trekken want die zaten vast ofzoiet, dat heb ik dan maar laten doen buiten castreren dan en ik hoop ook dat ik dat nooit zal doen.

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

weet er iemand trouwens een goed merk van hondenbrokken? ik heb nu pro plan gekocht maar dat vind hem maar niks en al men andere honden ook niet .. ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Een eerlijke prijs is leuk, maar het verhaal maakt duidelijk dat je met niet zo'n eerlijk persoon te maken hebt gehad. Heb je de moederhond gezien?

Anoniem (Gast)

" heel soms bij hijt in iets zoals zen mandje maar dat duurt niet langer als 5 seconden, ik corrigeer hem zelfs daar niet voor want hij lijkt nu al zo zielig.... "

Dus je beloond hem liever inplaats van te corrigeren...

" hij lijkt mij, hard op een stafford of toch dat type misschien zelfs pitbull maar toch een heel ander karakter uiteindelijk. "
Hoe is het karakter van een pit/amstaff dan volgens jou?
en gezond tja scheur in oor te mager voor zijn leeftijd
nu die eerlijke prijs was dat inc tanden trekken?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kevin. castreren nog lange niet doen hoor, goed opvoeden dan is dat niet nodig als er geen medische noodzaak is.

en je zit al op een cursus, heel goed, mooi mee doorgaan kevin.

wat de brok betreft, proplan is geen slechte brok, maar als tie niet bevalt, kijkt dan eens naar de BIOFOOD krokante brok. je geeft geen vlees, dan is dit een goeie brok.

en ook niet duur kevin.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

KEVIN..... je hebt nog meerderen honden ? vertel daar eens over, wat zijn dat voor honden ?


heet je nieuwe huisgenoot Romer ? mooie naam. :-D

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Hoe is het karakter van een pit/amstaff dan volgens jou?
en gezond tja scheur in oor te mager voor zijn leeftijd
nu die eerlijke prijs was dat inc tanden trekken? "
volgens mij zijn al die littekens daar al ten eerste omdat hij in zen nest wrs bij de gevechten altijd vanonder lag en misschien is die hier door onderdaniger, mss was de eigenaar of de fokker een slechte invloed, en heeft die last met zen vertrouwen, weet ik veel maar op het filmpje zie je toch dat er uiteindelijk wel leven in zit en zen tanden vielen heel goed mee koste me praktisch NIKS voor de een of andere reden, dicht verwant is mijn dierenarts wel en de fokker, kent mijn moeder heel goed. en mijn moeder kent hem ook heel goed. Ik heb de hond praktisch gratis gekregen wegens 6 maanden oud en hij had er nog 2 of 3 zelfs denk ik die hij dacht niet te kunnen verkopen. Ik zeg geen namen das wat de fokker wou... uiteindelijk wat maakt het uit? ik wist dat er geen stamboom bij zat. Ik vond het gewoon een mooie pup en ik heb er zeker geen spijt van. soms verschiet hij en dan begint hij te blaffen en te waken dus het is al zeker geen chiauaha.. :-)

honden page profiel kevinkevin

honden foto van kevin

" Heb het filmpje even bekeken, en zie niets geks. Hij is speels, maar lijkt tegelijkertijd niet echt te weten wat ie nu moet doen..Aan het eind wil hij ruiken aan haar achterkant, en jij noemt dit ''physical'', bedoel je daarmee dat je denkt dat hij haar wil berijden of iets dergelijks? Ik weet niet hoe het verder afliep, maar dat honden aan elkaars achterkant ruiken is volstrekt normaal. "
toen ik op het einde men camera afduwde besprong hij haar maar ze kwam wel hevig uit te hoek en nu heeft hem zen leske wel geleerd denk ik, enkel bij haar dan wel. je ziet ook een duitse herder hé? (kruising ja...) is ook een teef en daar heeft hij het ook bij geprobeerd maar is ook niet gelukt. dus hij gaat precies alle mogelijkheden af wij hebben een oude maltezer bv enja die moeten we gewoon apart houden ...

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Heb jij de ouders gezien?? Hoe waren die? Normaal van grote en.gewicht?
Zo ja....dan mag ik hopen dat je hondje gezond is en geen dwerggroei oid heeft...
Het is in ieder geval niet echt normaal

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" volgens mij zijn al die littekens daar al ten eerste omdat hij in zen nest wrs bij de gevechten altijd vanonder lag en misschien is die hier door onderdaniger, mss was de eigenaar of de fokker een slechte invloed, en heeft die last met zen vertrouwen, weet ik veel maar op het filmpje zie je toch dat er uiteindelijk wel leven in zit en zen tanden vielen heel goed mee koste me praktisch NIKS voor de een of andere reden, dicht verwant is mijn dierenarts wel en de fokker, kent mijn moeder heel goed. en mijn moeder kent hem ook heel goed. Ik heb de hond praktisch gratis gekregen wegens 6 maanden oud en hij had er nog 2 of 3 zelfs denk ik die hij dacht niet te kunnen verkopen. Ik zeg geen namen das wat de fokker wou... uiteindelijk wat maakt het uit? ik wist dat er geen stamboom bij zat. Ik vond het gewoon een mooie pup en ik heb er zeker geen spijt van. soms verschiet hij en dan begint hij te blaffen en te waken dus het is al zeker geen chiauaha.. :-) "


Ach ja wat maakt het uit dat je een broodfokhond gekocht hebt. :'( Denk maar niet aan het moederhondje. :'( Heb je de ouders wel gezien?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Weer een typisch geval van broodfok. Jammer, heel erg jammer.
Blijf maar lekker ontkennen hoor, daar help je die arme pups en de moederhond mee! ;-)

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ja hoor, weer een pup uit de broodfok :'( Een erkende fokker, maar geen papieren ;-)

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

Neen het eerste wat je doet met je hond is naar de dierenarts gaan . weet je direkt hoe oud hij is . gewoon gebit eens chekken en daar heb je het atwoord al. kan je uw hond in één keer ook es goed laten onderzoeken. En dan heb je geen zorgen meer.

Het beste hoor Kevin met je hond ;-) ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Je geeft geen antwoord op de vragen of je de moederhond gezien hebt? Ik denk niet dat je je beseft op dit moment wat de gevolgen kunnen zijn voor een hond uit de broodfok, als daar hier sprake van is (wat ik vermoed). Zowel op gedrags gebied als op medisch gebied kan je daar hele grote problemen door krijgen.

Bedankt voor de toelichting wat er na het filmpje gebeurde. Was de teef die hij besprong net loops geweest of moet zij loops worden? Hoe zit het met de verdeling van activiteit en rust?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "american stafford pup 6 maanden? 10 kg..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: playtime
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^