hoe los je dat op

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel

Ik heb er geen last van hoor. maar misschien dat er handige tips voor iedereen uitrolt :-D

* dat een hond weg loopt maar je wil hem toch los hoe leer je dat nou het beste aan.

* dat je hond niks zonder snoepje wil doen.

* spullen kappot bijt

Nou dit was het even anders word lijst te lang.

Liefs natascha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe los je dat op " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi natascha
Ik heb taat leren los lopen en te komen bij mij geleerd met stukjes kaas mme te nemen op advies van ilja nou meid dat heeft gewerkt echt waar ze loopt niet meer weg en houd me goed in de gaten
liefs joke

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

Is gezellie hier, regent het overal... :-D
Haha zit er anders nooit zoveel op, maar nu zijn er allemaal van die gezellige onderwerpen..

Volgens mij ben ik zelf nog ernstig in de leer, en hoop op goede adviezen want Gijs heeft net weer een hotwheels wagen kapot gevreten en een barbie van me dochter..
Ook schoenen zijn niet veilig..
Hij luiterd op de dijk al wel erg goed zonder lekkers, maar dat heeft wel effe geduurd..en hij loopt wel eens weg, maar komt dan wel terug als ik heel hard roep.....GAAT IE MEE...humor he.... :-D

Nee ben benieuwd naar de reacties...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

okee niets belonen dan, geen snoep kaasjes of wat dan ook. heb ik dus ook niet gedaan.

werken met een lange lijn, dus niks belonen ? dan doe je maar gek als tie komt, een leuk speeltje, komt tie ? dan even op de plaats spelen, en daar gaat tie dan weer. weer met de lange lijn naar je toe roepen. niet te vaak dit doen, twee keer, en afgelopen, rustig opbouwen.

spullen kapot bij ? ja ik heb nooit een bench gehad, dus spullen wegbergen, op de loer gaan staan dat als tie je bank verrinner weerd. niet straffen met een strafmaat regel, nee je gaat even weg, en je komt binnen en negeer hem. geef hem wel een lekker bot. een kong . of ander bot. dat is geen snoepje. dat neemt tie immers niet !! kranten kapot ? heb ik hier ook gehad, zorgen dat tie geen kranten meer kan pakken als je er niet bent, ben je er ? let op zodra die die pakt, rustig blijven, en gewoon nee zeggen, en weghalen. niks belonen,want hij doet het immers niet met snoep. dus beloon hem met je stem. ehhhh nog meer ?

willemijn.

honden page profiel Ronny NussbaumRonny Nussbaum 3 doggies

honden foto van Ronny Nussbaum

Als ik dit uitschrijf dan is het 10 paginas lang en leest niemand het nog, hahaha.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

CAsper heeft dit ook echt moeten leren. eerst met een snoepje, daarna met een lang koord met een oogje eraan gekocht. Hij kan zo een meter of 5 van me af. Die paar keer dat hij echt wegschoot kon ik op het lijntje gaan staan. Niet altijd even vriendelijk voor de hond maar wel duidelijk. doen ze geen 5 keer! Als Casper nu ver van mij af is en komt als ik hem roep krijgt hij nog steeds een knuffel of iets lekkers. Als je hond los loopt verstop je dan maar eens achter een boom. Kijken wat hij doe. Hij komt je zoeken hoor!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aha, ik las het als dat tie geen snoep wilde hebben, okee hij doet alles voor een snoepje, nou dat is jammer dan, ik heb met bamse geoefend alleen als beloning met stem en meer niet. hahahaha en gek doen. hihihi bamse krijgt nooit geen snoep. hihi, erg he. maar ze doet dan toch mooi alles voor me, en zonder snoep. haha ,mijn stem en gek doen was voldoende. maar goed natascha dat was de vraag niet, verkeerd gelezen. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kom op ronny, dit is toch leuk al die meningen van iedereen, daar leer je toch ook van. niks zeggen leren we niets van. nou jij he. :-D

honden page profiel xxxx 3 doggies

honden foto van xx

Floyd kwam in het begin ook niet als ik hem los had.
Dus lokken met een stokje.
Heeft echt een hele poos geduurd.
En op een dag, ik riep hem, en hij kwam eraan.
Dus ik heb hem de hemel ingeprezen en natuurlijk wat lekkers gegeven.
En sinds die tijd gaat het prima.

Wat hij nog nog wel doet, ik een sierkussen van de bank op de grond trekken als hij alleen is.
Ook s'nachts. En hij weet drommels goed dat het niet mag, maar ik krijg het er niet af. En straffen is lastig omdat ik niet zie dat hij het doet.

Groetjes van Catrien

honden page profiel

Ja Ronny ik weet het ook wel. maar ja denk voor degene die er moeite mee hebben.

Anders maar in me pb nu ben ik nieuwsgierig hahaha ;-)

Liefs natascha vind juist leuk om te lezen hoe iedereen het doet kijken hoeveel verschil er in zit

honden page profiel tinitini 3 doggies

honden foto van tini

hoi
al onze honden lopen los van het beging af aan Op straat wel vast maar en parken en bos los en als ik wil dat ze komen dan roep ik ze met een hoog stemmetje en ik ga wat door de knieen help altijd
èèn keer ging het even mis Me man was van de winter met èèn van de hond en het bos op de fiets Me man dacht dat de hond achter hem liep maar toen hij achter om keek bleek onze hond weg te zijn me man heeft geroepen en is het hele bos door gekomen maar hoorde niks en zag niks hij had de moed al bijna op gegeven en dacht misschien is de hond terug na huis fiets gedaait en wie ziet hij uit een zij pad komen de hond door het dollen heen zo blij dat zij weer bij haar baas was en anders om ook Van af die tijd houd de hond alles in de gaten wat me man doet en weg lopen doet ze niet meer
groet tini

honden page profiel lindsaylindsay 3 doggies

honden foto van lindsay

Die van ons komt niet terug hij loopt in de velden tussen de mais en loopt zijn neus achterna als hij even heeft gesnuffeld enzo dan zal hij wel komen als ik roep ofwel zie ik hem achter een konijn lopen en dan komt hij zeker niet en chenna eigenlijk ook niet die luistert nog minder als we roepen .

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

hallo, ik zal even vertellen hoe ik het heb gedaan bij mijn hond, maar dat wil niet zeggen dat dat overal werkt :P

* dat een hond weg loopt maar je wil hem toch los hoe leer je dat nou het beste aan. Ik heb hem gewoon eerst in de tuin los gehad, dan zn naam roepen "Lootah" , had ik aandacht dan het commando Hier. Kwam hij dan belonen met iets wat hij super lekker vind, zodat hij leert dat het leuk is om bij je te zijn. En zou ging ik dan verder naar het veldje waar hij altijd komt, daarna het bos en zo maak je het steeds moeilijker. En als hij een keer niet gelijk komt niet boos worden, altijd belonen als hij bij je komt. En wat ik ook nooit doe als hij een beetje achterblijft of een ander pad inslaat is op hem wachten, Ik loop altijd door (wel in de gaten houden waar hij blijft, dat ie niet in de problemen komt natuurlijk O-) ) En heel gek doen, dan heb je vaak ook zo aandacht van ze, rare geluiden gekke bewegingen en tadaaa... dan is ie der zo :P

* dat je hond niks zonder snoepje wil doen.
Lootah is ook erg gemotiveerd voor eten. Hoe je dit kunt afbouwen is bijvoorbeeld tijdens iets oefenen uit de 10 keer 9 keer wel lekkers en 1 keer niet. Eindig wel altijd met het lekkers. Daarna 8/10 wel 2/10 niet, en zo verder afbouwen.

* spullen kappot bijt
Bij lootah was dit makkelijk, want onze jack russel corrigeerde hem als hij iets deed wat niet mocht O-) . Maar bij onze jack russel, wij hadden altijd zo min mogelijk spullen rondslingeren toen hij nog in zijn puppy fase was (lastig als je nog kind bent, ik was toen 9 ofzo :P). En daarna gebeurde het maar heel zelden. Wat ook helpt is voldoende lekkere kauwspeeltjes/botjes waar hij zich wel op mag uitleven.

Ik hoop dat het helpt :-)

Groetjes amber

honden page profiel Betty LangenbergBetty Langenberg 3 doggies

honden foto van Betty Langenberg

moggu allemaal,
Ik lees alles hoor Ronny:-)
Je hond los laten lopen? Dat gaat vanzelf volgens mij.
Bij alle honden die ik heb gehad (ook die uit het asiel) heb ik het volgende gedaan: waar het kan en mag mogen ze los. Ik loop zogenaamd lekker door, zonder veel aandacht aan ze te geven, want ze moeten op mij letten, en niet andersom. Ong 6 keer op de wandeling roep ik ze bij me en dan krijgen ze iets lekkers. In werkelijkheid houd ik ze natuurlijk voortdurend in de gaten.
Bij 1 hond gaf dat in het begin problemen, die stakker was nog nooit los geweest volgens mij, maar na een maandje ipv 6 keer belonen veel vaker kreeg ook Bobby het door. Alleen als die in een bos was en lucht kreeg van wild, kon je rustig een uur op hem wachten.Mja, die had dus vanaf jongs af nooit geleerd op de baas te letten he.

Je moet je hond niet altijd alleen maar belonen met een snoepje, een aai of een vriendelijk woord moet ook genoeg zijn.

hehe en spullen kapot bijten? dat hebben ze hier nog nooit gedaan. Vraag me niet waarom. Zelf denk ik, dat het er misschien aan ligt, dat ze zich nooit hoefden te vervelen, zodat ze rottigheid gingen uithalen? Ze hebben altijd veel beweging en vrijheid gehad, al onze honden. Misschien dat het daar aan ligt?
*grijns* ik ga eens douchen, want Arak zijn grote liefde komt dadelijk, en dan is het uit met de rust!~
groetjes Betty en poot van Arak

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe los je dat op " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^