wat vinden jullie grappige en leuke eigenschappen/kenmerken van de stafford?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marjan & roxymarjan & roxy

honden foto van marjan & roxy

wat vinden jullie grappige en leuke eigenschappen/kenmerken van jullie stafjes?

en waarom hebben jullie voor de stafford gekozen?

honden page profiel Diablo & MayaDiablo & Maya

honden foto van Diablo & Maya

Ik heb zelf geen stafford, maar Diablo heeft veel stafford vriendjes en vriendinnetjes.
Ik vind hun oren altijd geweldig!
Als ze rennen lijkt het soms alsof ze ieder moment op kunnen stijgen.
En het zijn zulke lieverds.

honden page profiel marjan & roxymarjan & roxy

honden foto van marjan & roxy

"
Als ze rennen lijkt het soms alsof ze ieder moment op kunnen stijgen.
En het zijn zulke lieverds. "


dat vind ik ook geweldig..die oren zo grappig soms..

roxy heeft sinds kort iets nieuws uitgevonden..als ik een grappig geluidje maak
doet ze haar ene oor omhoog maak ik weer een andere geluidje gaat de andere omhoog..maar nooit
beide tegelijkertijd.

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Ik heb voor Diesel gekozen om vele redenen.

1. Ik ben zelf opgegroeid met een engelse stafford. Dat was mijn beste vriend, en was er al toen ik geboren was. Waar ik was, daar was die hond. En hij was zo trouw aan mij, en ontzettend lief. Daar begon mijn liefde.

2. Ik zocht een hond die mensgericht was. Dit is een van de kenmerken van een stafford. Mensen weten dit vaak zo te misbruiken (kijk naar de gevechten die plaats vinden). Het is zo'n mooie eigenschap, en het schept een enorm fijne band die niet te breken is.

3. Door gebeurtenissen in het verleden ben ik toch bang wanneer ik (vooral in het donker) mensen tegen kom die ik niet ken. Ik heb het nu zo kunnen verwerken dat ik niets laat merken, en strak door kan lopen en negeren. Natuurlijk voelt die hond wel iets, maar omdat ik met een stafford loop (ook al kwispelt hij de hele boel bij elkaar omdat hij mensen ziet) lopen mensen vaak toch met een bocht om me heen. Het geeft me een veilig gevoel

4. Een andere eigenschap van Diesel (en ik vind van veel staffords) is dat hij heel zachtjes is met kleine kinderen en kleine honden. Vooral met kleine kinderen is hij heel lief, maar ook tegen Bailey (mijn chihuahua) zie je gewoon dat hij een tandje terug gaat. Hij heeft respect voor haar en laat haar in haar waarde.

5. Het is een hond die ergens voor gaat. Enorm fanatiek en een wil om te vechten (vechten in de zin van 'er voor gaan als je ergens aan begint'). De cursussen (natuurlijke opvoeding) vind hij geweldig en samen zijn we een topteam.

6. Het zijn zulke knuffelhonden! Ik heb nog nooit zo'n grote knuffelhond gehad als Diesel! Vooral 's nachts als hij lekker tegen me aan kruipt. Ja ik ben verkocht!

7. Het zijn hele dankbare honden. Ze verwachten van hun baas dat ze daar veiligheid en vertrouwen hebben, maar geven er dubbel zo veel voor terug. Ze zijn blij met een kleine aai, en gaan uit hun dak wanneer je 1 minuut weg ben geweest en terug komt.

Zal ik nog even door gaan?

honden page profiel Diablo & MayaDiablo & Maya

honden foto van Diablo & Maya

"

dat vind ik ook geweldig..die oren zo grappig soms..

roxy heeft sinds kort iets nieuws uitgevonden..als ik een grappig geluidje maak
doet ze haar ene oor omhoog maak ik weer een andere geluidje gaat de andere omhoog..maar nooit
beide tegelijkertijd.

"


Hahaha, ik vind het echt honden met humor.

honden page profiel marjan & roxymarjan & roxy

honden foto van marjan & roxy

" Ik heb voor Diesel gekozen om vele redenen.



Zal ik nog even door gaan? "


ik begin helemaal te stralen van je verhaal..voel me precies het zelfde..alleen ben ik niet opgegroied met stafford..
je mag van mij doorgaan ik denk dat veel mensen terug komen op jouw gevoel voor de stafford..ik in ieder geval wel..zou geen sec meer zonder haar kunnen en zei niet meer zonder mij volgens mij.
zei is mijn maatje die me weer vrolijk maakt als het even niet goed gaat..ze beschermd me( ze blaft 1 keer in de week als ze iemand niet vertrouwd) zoals je ook al zegt mensen lopen gauw met een bocht om je heen..want ja het is een vechthond in hun ogen..maar zodra ze dichterbij komen en ze zien hoe lief ze is is het meestal gelijk goed..maar het punt wat je ook zegt..je loopt savond alleen ik voel me wel iets zekerder ik denk dat dat ook wel voor meerdere honden zo is..

helaas hebben we hier af en toe mensen in de buurt die een staff hebben omdat het stoer is in hun ogen een staff .de stafjes die ik dan zie in de buurt zijn dan ook meestal heel schuw en bang...ik vind het erg jammer dat er nog zulke mensen zijn...

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Net zoals ik zei, ze maken misbruik van het feit dat een stafford zo enorm mensgericht is.

Nu heb ik een eigen bedrijf en Diesel is heel de dag los in de ruimte. Als mensen binnen komen dan heb ik hem altijd even vast gezet, maar ze smelten al snel. Hij is zo lief voor andere, en totaal geen waakhond haha! En daar heb ik die kleine voor... Daar verwacht niemand het van.

Hij zorgt dat ik me gelukkig voel, en ik geef mijn leven voor zijn geluk.

Ik vind dit trouwens ook een hele mooie tekst (heb hem dan ook op mijn site staan)
When it comes to Staffords, the beast is often the two-legged animal at the other end of the leash.

honden page profiel marjan & roxymarjan & roxy

honden foto van marjan & roxy

"

Ik vind dit trouwens ook een hele mooie tekst (heb hem dan ook op mijn site staan)
"


dat is een prachtige tekst indd.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Heb er zelf geen maar vind het wel fantastische honden, die die ik heb mogen meemaken dan.

Zo lief voor mensen, echte kroelkippen. Als ze merken dat je daar maar al te graag aan mee wilt werken... Haha ;-) Heerlijk.

Naar andere honden toe heb ik ook hele slechte ervaringen met ze maar het gaat om de leuke dingen hier. Ik kan ze gewoon niet allemaal als slecht zien. Daarvoor ben ik stiekem te verliefd. ;-)

Anoniem (Gast)

Wat maxine schrijft. Behalve er niet mee opgegroeid, de buren hadden er een :-)
Ohja en ik ben gek op zowel molossers en bullen als terriƫrs, de staff is kwa uiterlijk en ook innerlijk naar mijn idee de perfecte middenweg. Ook zijn ze heel energiek zelfs op bejaarde leeftijd net puppen zo levenslustig. En ook redelijk gezond voor zover rashonden dat tegenwoordig zijn.

honden page profiel Anne1987Anne1987

honden foto van Anne1987

Ik heb sinds januarie een amstaff. Ze is nu bijna 4 en halve maand. Maar wat een skeetje is het. Ze heeft haar nukjes, mja dat is ook beetje puppygedrag. Ze doet t heel goed en vindt alles en iedereen nog geweldig.

Hiervoor een yorkse terrier gehad toen ik thuis woonde. Me ouders wilde niet zo grootte hond. Deze is 13 geworden en heeft een aantal jaar geleden helaas een hersenbloeding gehad.

Ik kon niet zonder hond dus nu ik samen woon uiteindelijk toch besloten een hond te nemen. Wilde geen klein hondje. Wel eentje die dieven enzo afschrikt. Wordt veel ingebroken.

Eerst gedacht aal labrador of bc. Vnden we net wat te groot. Dit is middelmaatje en de karaktereigenschappen spraken mij wel aan. En is erg mens gericht. Knuffelt graag en speelt graag. Ze ligt nu heerlijk languit naast me op de bank hihi.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

zoveel leuke dingen aan een stafford :-D
eigenlijk is alles al genoemd..

het zijn echte clowns, halen de gekste stunts uit
slim en ohh zo dom tegelijk
weten je zo goed in te pakken met hun acties en uitdrukkingen
een echte "in your face hond" wat ik wel leuk vind..dus altijd met de dikke neus erbij staan, altijd bij je, overal mee naartoe willen
altijd te porren voor een geintje of een spelletjes
zooo mensgericht, het betrouwbare wat erin zit naar mens en kind is gewoon geweldig
alles wat zo doen vol met drive en overgave

ik vergeet vast nog zoveel meer :-)

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Ik heb er een gehad maar ging totaal niet goed tussen hem en Andor waardoor beide honden doodongelukkig waren en ik uiteindelijk dus heb gekozen voor herplaatsing.

Ik ervaar staffies als heerlijke (over)enthouciaste honden, gevoellig voor humeur baas,knuffelkonten, erg actief en echte doorzetters, speelt geen toneel en laat zien wat hij/zij vind, een echte eerlijke vriend voor baas maar ontmoetingen met andere honden verlopen geregelt wat minder soepel. Heerlijk met kinderen/familie/visite, soms wat lomp hihi.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

ik heb ook 1 am.staff : DE CLOWN in huis.
is luidruchtig ,hyperactief, prettig gestoord.
Of te wel moobje

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ik vergat nog...je kunt er gewoon alles mee, ook zo leuk :-)

ik zit zo vaak aan lootje te plukken, ook als ze ligt te soezen of slapen...en dat boeit niks. het zijn niet de honden van "laat me hier maar lekker rustig liggen en laat me met rust"
het ergste wat er gebeurt is dat er even een oogje open gaat en vervolgens weer dicht met een zuchtje O-)

en ze schatten toch aardig hun kracht en enthousiasme in...als lola met kids of met mn moeder speelt bv dan merk je echt dat ze dat voorzichtig doet. met andere mensen weer weet ze dat ze lekker wild en lomp kan doen


honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Haha, zo herkenbaar! Hoe harder ik aan Diesel frunnik, hoe lekkerder hij er voor gaat liggen. Lekker op zijn rug en kriebelen maar!

De hond van mijn ouders kan zelfs powerliften. Hij lag van de week op de bank op zijn rug, en ik ga er naast zitten en op zijn buik kriebelen. Ik ging op een gegeven moment op mijn knieen zitten en een stukje over hem heen hangen zodat ik zijn koppie kon kriebelen. Tilt meneer mij (65 kilo) zo op met zijn achterpoten. Ik voelde me net een klein kind die dat ook doet bij haar vader (vliegtuigje spelen). Het was zo'n raar gezicht!

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Heb zelf dan geen Staff maar een Pitje, maar denk dat het karakter en de eigenschappen toch wel identiek te noemen zijn. Ik kan me daarom ook helemaal vinden in wat Maxine zegt. Geweldige en supermooie honden zijn het dan ook. De beste maatjes voor mijn Pitje zijn toch echt de Staffs hier in de buurt.

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

was vergeten hoe ik bij een staff kwam..... Het begon allemaal met een mooie zwarte pitbull in 1984 .En ik heb altijd gezegt als ik later groot ben wil ik zo'n hond. Toen waren ze nog zoooo onbekend, maar wat een hond was dat.
Het is nu 2012 en raad eens ....ben al zoveel pitbullen en 2 staffies verder en nog steeds verliefd op het ras.
Persoonlijk vind ik een staff veel drukker qua gedrag dan een pit, maar ze hebben wel beiden een gouden karakter..ach ik kan nog uren doorgaan ;-) ;-)

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

De intense begroeting die je krijgt als je thuiskomt ( ook al ben je 1 minuut weg geweest om een vuilniszak weg te gooien)haha.
Super aanhankelijk, altijd willen knuffelen.
Een echte schoothond, ligt het liefst op of tegen je aan. O-)
Soms ( die van mij iig) wantrouwend naar vreemden maar vol vertrouwen naar de baas en mensen die ze kent! Kan echt alles met haar doen :-D
De dolle 5 minuten die me wat extremer lijken dan bij sommige andere honden.... rent zo hard dat ze met regelmaat tegen een muur op botst...

De clowns die het zijn! zonder op of om te kijken ineens bij je onder de douche springen en met een super droog koppie naast je gaan zitten ;-)

staf and me (Gast)

heb bordercollie gehad die veel voor mij betekende een ware vriend. nu heb ik sinds kort een stafford hij is trouw lief slim. hij ligt tegen mijn aan te slapen. Hij snurkt heb hem nu vier dagen en we hebben al een goede band. hij is wel volwassen heb hem niet als pup. maar dat maakt ons niet uit want het is een hele lieven hond die goed zijn best doet lief is dankbaar voor alles en hij is zo lekker warm als hij tegen je aanlicht kortom superhonden maar vroeger toen ik klein was speelde ik met staffords pittbuls  en de buurman zijn rottweiler weet je het ligt aan de baas die zijn hond vals maakt en niet aan de hond zelf

honden page profiel kk

honden foto van k

Ik vind ze altijd zo'n mooie brede "glimlach" hebben, met donkere ogen vind ik ze het mooist. Lekker spontaan en gedreven. Ook ken ik er overigens geenéén die vervelend is (naar andere honden) zoals weleens beweerd wordt. Hoogstens wat over-enthausiast.

 

*Edit: Ik heb er zelf trouwens geen, (gehad) maar het is ook niet een ras dat bij mij past* 

Volgende forumvraag: Yeah, Willem wordt grote broer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^