hond en kind problemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mieke (Gast)

hallo

ik heb een groot probleem met mijn hond in de omgang met mijn kind.
als mijn kind nog maar in de buurt komt van de hond komt ( dat moet nog maar in de zetel gaan zitten zijn terwijl hij er ook ligt) dan begint die meteen te grommen als men kind hem aait gromt hij ook en loopt weg hij durft zelfs "knappen" naar mijn kind

Nu mijn kind heeft daar ook wel zijn ding in toen joppe kleiner was kon hij ook de hond niet met rust laten en deed hem pijn en ik zou nu willen weten van anderen hoe ik dit gedrag kan veranderen nu laat mijn kind de hond met rust

En ook als de deurbel gaat is de hond superopgewonden dan moet ik hem buiten zetten want hij zou gewoon op de mensen springen het is maar een kleine hond maar toch en ook met correctie's van mij of mijn man gromt hij en gaat hij met de staart tussen de poten in zijn mand liggen

Qua omgang met de kat gaat het zeer goed maar hij durft ze nogal is wegjagen

Dat zijn dus de problemen hopelijk kan iemand mij hier raad in geven
Alvast bedankt
Mieke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond en kind problemen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

En de hond krijgt wederom de schuld, neem een kat.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Hallo Mieke,

grommen met de staart tussen de poten kan duiden op onzekerheid.
Weet je zeker dat je kind de hond tegenwordig met rust laat, de hond corigeren
of weg stoppen in de tuin wanneer er bezoek komt heeft geen zin. Straffen of corigeren
is een vorm van aandacht geven beter is de hond op dit soort momenten te laten nigeren tot
de hond weer met vier poten op de grond staat en dit belonen met aandacht of een snoepje.

Misschien is het verstandig om te werken aan :

- de rangorden regeltjes.
- denk spelletjes.
- ect.

En misschien is het toch verstandig om er een gedragstherapeut bij te halen,
wij op het forum kunnen handrijkingen aanbieden maar meer ook niet en een gedragstherapeut
kan helpen in de praktijk, succes.

Mvg Jasmijn.
ps: misschien is een kijkje op de website van Hermina Stout wel een leuk idee, www.dogbasic.nl.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Sorry dubbel.


honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Met grommen geeft hij een waarschuwing, spijtig dat het vertrouwen misschien wat zoek is.Je geeft zelf aan dat de hond in het verleden pijn gedaan is door je kind dus wil hij je kind gewoon niet in de buurt. Een lastige situatie waar je de veiligheid van het kind niet kan garanderen, laat ze zeker niet alleen want een beet, of dit nu van een kleine of grote hond is, kan lelijke littekens nalaten. In jouw plaats zou ik een gedragsdeskundige aanspreken die jullie gezinssituatie onder de loep kan nemen en bijsturen waar nodig. Wacht het niet te lang af, het loopt nu uit de hand en heel goed dat je er iets wilt aan doen, ik wens jullie alvast veel succes ;-)

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ik zou gaan beginnen met kijken of je de rangorde regels moet aanscherpen...Dus de hond NIET in de zetel, enkel in zijn mand, of bench, negeren bij opspringen, als laatste eten, de deur uit en de deur in. Kleine dingen maar het zou een begin kunnen zijn. Laat je kind niet bij de hond komen als het mogenlijk is, ik weet zijn leeftijd niet. Dus om je kind te beschermen zeker beginnen met de hond op de grond te houden, zo is hij "lager" dan je kind.

Ik ben wel heel benieuwd hoe het heeft kunnen gebeuren dat je kind de hond pijn gedaan heeft, dat is toch nergens voor nodig, ook niet per ongeluk..en kind hoort net ze goed opgevoed te worden in de omgang met dieren...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je had het beter moeten begeleiden, jammer genoeg heb je het zover laten komen dat de hond nu helemaal gestresst is als het kind in de buurt is. En het kind heeft niet geleerd hoe met honden om te gaan.
Als volwassenen zijn wij verantwoordelijk voor de veiligheid van onze kinderen en huisdieren.

Vanaf nu zou ik het dus wel goed gaan begeleiden. Vanaf nu wordt de hond met rust gelaten als hij op zijn plekje ligt, het kind loopt niet meer naar de hond toe, dit kan heel bedreigend aankomen voor de hond, zeker gezien het verleden. Hij vertrouwd terecht het kind niet meer.
Zorg ervoor dat er geen situaties kunnen ontstaan waardoor onbegrip kan voortkomen. Honden en kinderen spreken niet automatisch elkaars taal.

Een paar belangrijke dingen zijn:
nooit op de hond toelopen
de hond alleen aaien als de hond aangeeft het ok te vinden en dan alleen op een rustige manier, bijv. een kriebeltje onder de kin en geen knellende omarming. Ook niet op de hond gaan hangen oid.
spelletjes alleen als het kind oud genoeg is of onder goede begeleiding, het liefst dan geen wilde trekspelletjes, maar een rustig zoekspelletje.

Er zijn hondenscholen die hier voorlichting over geven. Misschien is het ook handig een keer iemand in huis te halen die jou kan uitleggen wat er precies allemaal misgegaan is.

Leer de taal van je hond kennen zodat je weet wat er in hem omgaat

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

zodatje erop in kan spelen, beter nog is zoals al gezegd situaties voorkomen.

Laat het kind ook nooit in de buurt van de etensbak komen als de hond eet, haal daarna de bak gewoon weg. Laat geen speelgoed of kluifjes over de vloer liggen.

hier nog een link waar speciaal voor kinderen uitleg wordt gegeven


http://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/alleen-voor-kids/

en hier nog een voor jezelf

http://hondenbescherming.nl/ik-heb-een-hond/ik-heb-een-hond-en-kinderen/

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik zou gaan beginnen met kijken of je de rangorde regels moet aanscherpen...Dus de hond NIET in de zetel, enkel in zijn mand, of bench, negeren bij opspringen, als laatste eten, de deur uit en de deur in. Kleine dingen maar het zou een begin kunnen zijn. Laat je kind niet bij de hond komen als het mogenlijk is, ik weet zijn leeftijd niet. Dus om je kind te beschermen zeker beginnen met de hond op de grond te houden, zo is hij "lager" dan je kind.

Ik ben wel heel benieuwd hoe het heeft kunnen gebeuren dat je kind de hond pijn gedaan heeft, dat is toch nergens voor nodig, ook niet per ongeluk..en kind hoort net ze goed opgevoed te worden in de omgang met dieren... "


dit heeft helemaal niets met rangorde te maken, wel met onbegrip tussen hond en kind, de rangordetheorie om hondengedrag te verklaren is inmiddels al een heel tijdje achterhaald. Zelfs degene die dit uitgevonden heeft, heeft dit al jaren geleden aangegeven. Maar dat had ik je in 1 van je topics ook al geschreven, zelfs met de links erbij. Jammer dat je dit nu toch als advies gaat geven en de hond misschien hier alleen maar nerveus mee maakt, wat de situatie alleen maar verergerd. Dit ligt niet aan of de hond wel of niet op de bank zit of lager is dan het kind, dit ligt aan vertrouwen wat geschaad is.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

maar ik bedoel, dat als de hond op een zetel ligt hij op ooghoogte is met het kind, en het kind makkelijker bij hem komen kan. Hij zal veiliger zijn voor het kind op de grond. Rangorde of hoe je het ook noemen mag maakt niet uit, en ik geloof wel dat het achterhaald is..Ik heb al je linkjes gelezen. Er bestaat ook zoiets als gezond verstand, een hond die bijten kan leg je niet op ooghoogte van een kind, en een kind voed je op ten aanzien van je huisdieren. Duidelijke regels zijn in dit geval wel heel belangrijk...vind ik.

Wat ik dan wel zou adviseren zoals vele hier is een goede GT erbij te halen om te kijken wat er mis gaat daar.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" maar ik bedoel, dat als de hond op een zetel ligt hij op ooghoogte is met het kind, en het kind makkelijker bij hem komen kan. Hij zal veiliger zijn voor het kind op de grond. Rangorde of hoe je het ook noemen mag maakt niet uit, en ik geloof wel dat het achterhaald is..Ik heb al je linkjes gelezen. Er bestaat ook zoiets als gezond verstand, een hond die bijten kan leg je niet op ooghoogte van een kind, en een kind voed je op ten aanzien van je huisdieren. Duidelijke regels zijn in dit geval wel heel belangrijk...vind ik.

Wat ik dan wel zou adviseren zoals vele hier is een goede GT erbij te halen om te kijken wat er mis gaat daar.
"


ja, alleen zo lijkt het net alsof het aan de hond ligt, idd gaat veiligheid voor alles, en is op de bank liggen geen goed idee, of in elk geval dan geen kind erbij. Ik bedoelde dat het niet aan een of andere rang zou liggen wat het probleem is. De hond vindt (daar lijkt het voor mij dan heel sterk op) het kind (wat er ook niets aan kan doen natuurlijk) gewoon doodeng, met rangorde heeft dit m.i. helemaal niets te maken. Als ts zich daarop zou gaan concentreren zou ze naar mijn mening op een heel verkeerde/gevaarlijke weg zijn.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

"

ja, alleen zo lijkt het net alsof het aan de hond ligt, idd gaat veiligheid voor alles, en is op de bank liggen geen goed idee, of in elk geval dan geen kind erbij. Ik bedoelde dat het niet aan een of andere rang zou liggen wat het probleem is. De hond vindt (daar lijkt het voor mij dan heel sterk op) het kind (wat er ook niets aan kan doen natuurlijk) gewoon doodeng, met rangorde heeft dit m.i. helemaal niets te maken. Als ts zich daarop zou gaan concentreren zou ze naar mijn mening op een heel verkeerde/gevaarlijke weg zijn. "


nee, het ligt nooit alleen aan de hond, dit geval (vind ik) ligt het aan de opvoeder des huizes. Ik vind het extreem sneu dat een kind de hond heeft pijn gedaan en dat deze daar de kans voor gekregen heeft. En ik vind het sneu voor het kind dat deze niet kan ervaren hoe fijn het is om een hondenmaatje te hebben, dit zal ook moeilijk al dan niet onmogenlijk gaan worden als er niet iets aan gedaan wordt, VOORdat er daadwerkelijk ongelukken gebeuren. Dat zou oneerlijk zijn tegenover het kind en nog meer tegenover de hond...

Ik hoop dan ook dat de TS hier nog gaat reageren, en ons op de hoogte houd van wat ze zou gaan doen hieraan.

Mieke (Gast)

Hij heeft mij al gebeten toen ik hem op iets wijzde mss heeft hij wel bang van mijn kind zou ik mss dingen kunnen doen om de band tussen kind en hond te verbeteren alvast bedankt voor jullie goede raad
Mieke

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Leesvoer, info over babies en honden, zonder roze bril.
http://www.dogsandbabieslearning.com/

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Sandy,
vergeet niet dat een kind afhankelijk is in rang (afhankelijke rang.)
Een kind heeft altijd een ouder nodig om hoger te komen in de rangord,

wat mij alleen nooit duidelijk is gewoorden is of een stoel of bank een kind
hoger in rang kan brengen. Als een hond niet op de bank zou mogen en kind wel
dan kan een kind zich zelf toch hoger plaatsen dan de hond op dat moment ?.

Mvg Jasmijn.

Ps: Ik zou ook de rangorde aanpakken dit geeft de hond zekerheid.

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

niet perse voor rang, ik vind het eng om een hond op een stoel/zetel te hebben die kan bijten als er een kind rondloopt. Dan zou ik zeker ervoor zorgen dat de hond in zijn mand ligt, daar kan hij minder schade veroorzaken dan vanaf een stoel. Tenminste lijkt mij....Puur qua hoogte van het kind tenopzichte van de hond, niet eens voor rangorde of wat dan ook...snap je?

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Het spijt me wel, maar ik herplaatste de hond, je hebt het al zover laten komen dat de hond nu begint te grommen naar het kind, dit is dus de laatste stap voor bijten, een band herstel je niet even met de regels aanpassen, jou hond zal zich altijd herinneren hoe jou kind hem zeer deed en zal daar direct naar handelen, een hond is geen computer die je even de harde schijf wist en dan met de nieuwe aanpak herprogrammeert.

Vergeef je het jezelf, als je kind in het gezicht word gebeten? Jou hond ervaart heel veel stress van jullie allemaal en voelt zich knap ellendig.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Het is naar mijn idee al eerder genoemd, er zijn hondenscholen
die kind/hond lessen geven. Hier in woord uitgelegd wat een kind wel en niet
mag doen met en in de omgeving van de hond, maar ook lijkt het mij verstandig
de onzekerheid van de hond aan te pakken door de rangoorde regels toe te passen.

Misschien is dit ook een leuke maar ook leerzame website: www.dogbasic.nl / www.cirkeltraining.nl
want leuke dingen met de hond doen helpt ook,

mvg Jasmijn.

honden page profiel MTMT

honden foto van MT

Ik vind het heel jammer van die hond. Ik ben ook van oordeel dat je een hond nooit alleen laat bij een kind. Niet alleen om het kind te beschermen maar ook om de hond te beschermen. Je ziet als een situatie scheef is gegroeid, dan voelen beide partijen zich er slecht bij. Alleen, een hond kan je geen uitleg geven waarom het zo gegaan is. Heel jammer. Alleen met veel liefde en respect kan je heel veel bereiken. Ik kan het niet helpen, maar ik heb medelijden met die angstige hond!

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" Het spijt me wel, maar ik herplaatste de hond, je hebt het al zover laten komen dat de hond nu begint te grommen naar het kind, dit is dus de laatste stap voor bijten, een band herstel je niet even met de regels aanpassen, jou hond zal zich altijd herinneren hoe jou kind hem zeer deed en zal daar direct naar handelen, een hond is geen computer die je even de harde schijf wist en dan met de nieuwe aanpak herprogrammeert.

Vergeef je het jezelf, als je kind in het gezicht word gebeten? Jou hond ervaart heel veel stress van jullie allemaal en voelt zich knap ellendig. "


Ik ben het hier deels mee eens, dwz het hangt er vanaf wat je nog met je hondje wil. Heb je zin en tijd om er heel veel energie in te steken om het tij te keren, dan geloof ik dat het allemaal goed kan komen. Maar als je er niet voor 200% tijd voor hebt of achter kan staan, zou ìk het dier herplaatsen, zou ìk een rustig/veilig en liefdevol plekje voor hem zoeken, dat heeft ie wel verdiend.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

sorry, daar ben ik het dus NIET mee eens, eerst toelaten dat het kind de hond kan pijn doen en de hond die is lief en aardig zolang hij dit toelaat en nu het beest zijn spreekwoordelijk emmertje vol is hem maar gaan herplaatsen...Is dit dan de oplossing ????? De hond is nog beleefd en gromt dus ga daar eerst eens aan werken, de oorzaak kent men dus pak het probleem aan. De verstandhouding tussen baas en hond is zoek en het onderlinge vertrouwen duidelijk beschadigd, probeer tenminste een gedragstherapeut, dat ben je toch verplicht aan de hond of niet, in plaats van meteen te gaan roepen dat hij weg moet ! Het asiel zit vol met zulke gevalletjes, het gaat niet, het werkt niet, geen tijd....sorry maar dat gaat er bij mij niet in.

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Tja en er staan tig van dit soort topics op verschillende fora met gevolg een verminkt kind, zelfs topics dat de hond het kind al had gebeten en toen brulde iedereen ook gedragstherapeut, en half jaar later beet dezelfde hond het kind vol in het kruis en moest het afgemaakt worden.

Het spijt me wel, er is helemaal niets mis met de hond, maar met het gezin, met name Mieke heeft enorm gefaald door haar kind zich uit te laten leven op de hond, en nu de hond begint te grommen openen we een topic, wat denk je dat hier gebeurd zodra mijn dochter even in haar hoofd heeft dat hondje pesten misschien grappig is, dan zit ze alleen in de gang mag ze nadenken over haar daden.

honden page profiel wendywendy

honden foto van wendy

HELEMAAL MEE EENS FAY.

;-)

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

Ik vind het ten eerste heel eerlijk van Mieke, dat ze zelf eerlijk verteld, dat ze fouten heeft gemaakt. Maar hier heeft mijn middelste onze kat, toen nog kitten, zwemles gegeven toen hij nog een peuter was. Dit gebeurde onder mijn ogen. Hij gooide zo het arme beestje in het kinderzwembadje achter het huis. Dit heeft hij niet weer gedaan, omdat er een preek van mij erop volgde, nadat ik eerst de kat gered had. Maar het kwaad was toen al geschied. Ondertussen zijn wij bijna negen jaar verder, maar de kat vertrouwd mijn zoon nog steeds niet.

Ik denk dat Mieke zelf wel weet wat er fout is gegaan, en ze vraagt nu alleen maar hoe verder.

Ik zou er in eerste instantie een goede gedragstherapeute bijhalen. Lijkt het erop, dat het niet meer goed komt tussen die twee. Want een hond vergeet nooit wat er gebeurt is, dan zou ik de hond herplaatsen. Anders zou ik er alle energie in gaan steken, samen met de gt om het weer op de rails te krijgen.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Ik ben het ook met fay eens, een hond is een hond en zal zig zo ook gedragen.
En dus moet een kind ook leren dat het trijteren van een dier niet mag,

mvg Jasmijn.

honden page profiel JasmijnJasmijn

honden foto van Jasmijn

Ik ben het ook met fay eens, een hond is een hond en zal zig zo ook gedragen.
En dus moet een kind ook leren dat het trijteren van een dier niet mag,

mvg Jasmijn.

honden page profiel Dali en JolieDali en Jolie

honden foto van Dali en Jolie

Ik stap toch regelmatig op de poot van mijn hondje :'(
Mijn kinderen struikelen er ook regelmatig over en ja dat doet hem wel eens zeer. Ook bij onze vorige honden is dit zeer regelmatig gebeurt. Nimmer heeft één van mijn honden dit ons jarenlang kwalijk genomen!

Het vertrouwen kan wel weg zijn tegenover het kind maar om nou te zeggen dat dit nooit wordt vergeven vind ik te ver gaan.

Ik zou er iig ook voor zorgen dat mijn hond niet meer op de bank zit. Aangezien het een kleine hond betreft moet je de kinderen echt op het hart drukken dat ze niet in de buurt van de hond bukken oid zodat ze niet in het gezicht gebeten worden.

Ik zou om aan die band tussen je kind en je hond te verbeteren, je hond 1 dag geen eten geven en je kind de volgende dag allerlei lekkers aan de hond uit een platte hand laten voeren. Zorg ervoor dat je kind leuk wordt voor je hond. Als er snoepjes of kluifjes worden gegeven zorg dat je kind deze geeft, uiteraard onder jouw begeleiding, en de hond na het geven complete rust gunnen. Dit kan al iets meer plezier geven voor de hond maar ook voor het kind want deze krijgt een beetje het idee dat het voor de hond moet zorgen.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Mieke,

Je hebt al veel advies gekregen maar omdat dit een zeer ernstige situatie is zou ik dit niet via een forum gaan oplossen. Het beste kun je iemand erbij die aan gedragsbegeleiding doet zodat diegene precies ziet waar het fout gaat.

En het is handig om een dagindeling op te schrijven zodat diegene precies kan zien wat je wel en niet doet op een dag. Zou je een dagindeling hier kunnen neerzetten misschien kunnen wij daar al iets uithalen.

Correctie's geven kan een keer maar het lokt vaak tegengedrag uit en dat is wat er nu gebeurd. Jullie mogen nu leren wat begeleiden is en dat is geen correcties geven maar een balans zoeken in geestelijk moe worden, lichamelijk moe worden en rust.

En in welke provincie woon je? misschien kunnen wij iemand aan raden.

Groetjes van Esther

honden foto van Beagles Floor (hartje), Laika, Belle en hun baasje Wilma

" Ik stap toch regelmatig op de poot van mijn hondje :'(
Mijn kinderen struikelen er ook regelmatig over en ja dat doet hem wel eens zeer. Ook bij onze vorige honden is dit zeer regelmatig gebeurt. Nimmer heeft één van mijn honden dit ons jarenlang kwalijk genomen!

Het vertrouwen kan wel weg zijn tegenover het kind maar om nou te zeggen dat dit nooit wordt vergeven vind ik te ver gaan.

Ik zou er iig ook voor zorgen dat mijn hond niet meer op de bank zit. Aangezien het een kleine hond betreft moet je de kinderen echt op het hart drukken dat ze niet in de buurt van de hond bukken oid zodat ze niet in het gezicht gebeten worden.

Ik zou om aan die band tussen je kind en je hond te verbeteren, je hond 1 dag geen eten geven en je kind de volgende dag allerlei lekkers aan de hond uit een platte hand laten voeren. Zorg ervoor dat je kind leuk wordt voor je hond. Als er snoepjes of kluifjes worden gegeven zorg dat je kind deze geeft, uiteraard onder jouw begeleiding, en de hond na het geven complete rust gunnen. Dit kan al iets meer plezier geven voor de hond maar ook voor het kind want deze krijgt een beetje het idee dat het voor de hond moet zorgen. "


Ook hier wel eens op een poot gestapt hoor. Maar ik denk dat een hond het heel goed in de gaten heeft, of het per ongeluk is, of expres.


honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

het is een Kind/Hond topic, en dan weten we dat er op 'gevoelige' tenen wordt getrapt.

Ts Mieke heeft een vraag, en komt hier voor het welzijn van haar hond...als deze situatie escaleert kiest ze voor het kind.
Daarom is het zo belangrijk om een niet te snedig antwoord te formuleren, omdat we anders weer een herplaatser hebben... :'((dan missen we doel)

Voor dit probleem kunnen we de hond naderbij bekijken, en hoe we het angstige/agressieve gedrag kunnen corrigeren, het kind moet daarbij ook opgevoed worden...er zijn niet veel gezinnen met jonge kinderen waarin dit zonder slag of stoot verloopt.(het kind leert respect, maar net zo goed de hond(in de natuur bijten oudere honden de pups ook niet dood omdat die zo 'onvoorspelbaar' zijn)

Als Ts Mieke al een goede tip krijgt over een gt of rangorde of kalmeringssignalen oid, dan denk ik dat we iets kunnen bijdragen.
Er zijn zoveel gevallen waarin het kwaad al is geschied, maar we kunnen gemaakte fouten 'grotendeels' corrigeren door de soepelheid van het brein...
Als we de hond op een voetstuk gaan plaatsen, dan verzaken we aan zijn natuurlijke habitat; het verdedigen van zijn plaats in de roedel, en dan krijgen we een ongelukkige hond die er niks meer van snapt, en een kind dat geen kind meer mag zijn.
Heb nog nooit een Indianenstam gezien met een bijtende hond; alles gedwee, ieder zijn plaats...

Het draait om respect...(gaat je lukken) :-)

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

En als Ts ineens over twee maand een topic opend dat haar kind vol in het gezicht heeft gebeten en het kind 14 hechtingen heeft en de hond ingeslapen is, dan drukken de mensen hier hun neus??
Of roepen ja dat kon je zien aankomen, zo ging het namelijk ook op het andere forum en een hond vergeet niet, het achterbuurjongetje wat onze hond had gepest moest heel goed opletten toen onze hond volwassen was, want die wa dat geetter niet vergeten, ook de duitse herder die ik had uit het asiel was niet vergeten hoe die door een stel mede nederlanders was gepest, en dat kun je aardig begeleiden totdat er iets gebeurd, in mijn geval die man schreeuwde iets naar zijn vriend en slaat de hond zo weer om.

Jullie denken dat een hond vergeeft, maar hoe vergevingsgezind is een mens, je blijft altijd in je achterhoofd houden als iemand je een rotgeintje flikt, en dat doet een hond ook.
Een kind en een hond kunnen prachtig samen zijn, maar als het kind de hond expres om te pesten pijn doet en reken maar dat kinderen daarbij lachen of iets gerichts uitstralen, want als wij op een pootje staan, maak je het goed, van aahhwww, een pestend kind doet dat niet, die lacht gewoon door.
Een hond is niet achterlijk en die zal zich altijd een lachend pijndoende kind herinneren.

Heb ooit een hond gehad, laten steriliseren, dacht je dat die dierenarts het ooit nog goed kon doen, ze zag de man in kwestie en flipte helemaal, die man had haar pijn gedaan, en dat vergeet een hond nooit weer, net als de pot waar de koekjes inzitten, wanneer ze iets lekkers krijgen of wanneer ze gaan wandelen.




Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond en kind problemen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Domme baasjes...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^