hond en kind problemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"



Heb ooit een hond gehad, laten steriliseren, dacht je dat die dierenarts het ooit nog goed kon doen, ze zag de man in kwestie en flipte helemaal, die man had haar pijn gedaan, en dat vergeet een hond nooit weer, net als de pot waar de koekjes inzitten, wanneer ze iets lekkers krijgen of wanneer ze gaan wandelen.




"


De dierenarts woont niet bij jou thuis, tenzij.....??........!! O-)

Ik geloof er heilig in dat je het tij kunt keren als je er 200% voor gaat.Ikzelf zou alles in de strijd gooien om het te laten slagen, omdat ik erin geloof.
Zoals ik hierboven al schreef, je moet er zin in en tijd voor hebben. Als men dat niet heeft, zal de situatie zo blijven of erger worden. O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond en kind problemen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Hahaha nee gelukkig woonde die man niet bij ons, als die dan thuis kwam, zou die meteen voorrijkosten berekenen whahaha

Maar omdat wij zulke grote reuen hadden met even grote ego's, kwam die liever op bezoek, dan ons in de wachtkamer te zetten, maar oude Sakura moest hem echt niet meer, altijd met de lippen trekken, grommen, haren overeind, hij kon er wel om lachen, want de eerste keer, voor de operatie huppelde Sakura zo vrolijk naar binnen van hoiiiiii!!!! Hier ben ik. Bij iedereen slijmen en knuffelen.
Dag na de operatie zitten we in de wachtkamer en komt er een assistente met mondkapje voorbij lopen, toen begon de drama al, helemaal wild en agressief en bij het zien van de dierenarts hard erbij blaffen en grommen.
Die man zei ook al, die is aardig gekrenkt, ze vond niemand meer aardig en van het hele slijmen was hoop gegrom over.


honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Fay, de ts komt raad vragen, wij als forumleden kunnen die geven maar een gedragstherapeut is de enige die haar zal kunnen helpen, wij als hondenliefhebbers gaan toch niet meteen roepen dat ze de hond met zijn hele bagage aan problemen moet herplaatsen ? Waar gaat hij dan terechtkomen, bij mensen die dan hopelijk zelf geen kinderen of kleinkinderen hebben en waar er niets zal mogen gebeuren voor de hond tilt slaat ? De ts geeft de leeftijd van haar kind niet aan, ik ben het zeker met je eens dat het een gevaarlijke situatie is waar behoorlijk wat werk aan de winkel zal zijn en uiterste voorzichtigheid geboden is maar laat dit aan ervaren therapeut over en geef tenminste de situatie een kans, gaat het echt niet en wordt de situatie te gevaarlijk dan kan je aan herplaatsen denken. Er zijn al tig aan onderwerpen geopend en altijd moet de hond het onderspit delven want hij is het probleem en niet de baasjes die het allemaal ver****t hebben. Hier is de ts verantwoordelijk geweest, zij heeft het toegestaan dat de hond getreitert werd en nu is het te laat, ze had het anders moeten aanpakken inderdaad en helaas...

honden foto van Brokkel 3...De splinter in uw zitvlak!

Wie zich brand moet op de blaren zitten ofterwijl eigen schuld dikke bult... O-)
Ik zou zeggen zoek een goed thuis voor je hondje, en voor de volgende keer bezint eer da ge d'r aan begint.. O-)

Succes.... ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Veroordelen kunnen we allemaal prima hier. Zo jammer dat men dit meteen doet. Het is een gevoelig onderwerp ja, maar hebben jullie nooit geen fouten gemaakt?? Ik wel hoor maar d.m.v. fouten leer je weer.

In de 2 reactie's die Mieke heeft gegeven weten jullie allen maar haar te veroordelen i.p.v. opbouwende kritiek te geven. Jullie weten helemaal niets van haar, wat ze met de hond doet, hoeveel rust de hond krijgt, hoeveel geestelijk prikkels de hond krijgt. Kortom wat zijn haar dagelijkse bezigheden. Misschien zijn er simpele dingen om de relatie weer beter te krijgen. Veel mensen handelen vanuit onwetendheid en krijgen van de verkeerde mensen adviezen.

Ik hoop dat Mieke terug komt om mijn vragen te beantwoorden en indien je dit niet hier wil doen mag je mij ook mailen en als op mijn naam drukt krijg je de hondenschool te zien en via deze site kun je mij mailen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Even 'off topic'

Ja Esther, ik probeerde al die opmerkingen ook wat te kanaliseren, maar ik ervaar regelmatig dat er een wereld van verschil is tussen het forum en de buitenstaander die hier een praktische vraag komt stellen.
Vind het jammer dat sommige leden er een soort 'cocon' van maken (wij tegen de rest), want daardoor komt heel veel van de instrinsieke kwaliteit die het forum aan expertise heeft, niet meer tot haar recht.

Mijn idee is altijd(in het algemeen), dat als TS een probleem formuleert, ts dan ook verantwoordelijk genoeg is om het probleem aan te pakken.(anders zou ts het probleem waarschijnlijk al niet eens zien)

En 'on topic'

We kunnen hier gaan voor het welzijn van de hond, maar een ouder kiest altijd voor het kind.(moet de middenweg zoeken) Moord en brand schreeuwen levert in verhitte situaties alleen maar een herplaatser, of erger een geëuthanaseerde hond.
Heeft hier iemand om gevraagd? TS?

Mieke (Gast)

wij wonen in Lier dat is dus provincie antwerpen Mijn kind was 2 jaar ongeveer toen het gebeurde en is er nu 5 Maar wat lucky (hond) wel leuk vind is om te gaan wandelen met joppe en gisteren had joppe een spoor van koekjes gelegd die hij dan moest zoeken en daarstraks aaide hij lucky zonder dat hij gromde en ik ga mijn hond niet herplaatsen ik heb ervoor gekozen om voor hem te zorgen en dat ga ik zeker ook doen ik heb tegen joppe ook gezegd dat hij lucky rustig moet tegemoet komen dus ja ik ga er dus zeker werk van maken groetjes

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden.

In je emotie kun je soms iets te fel overkomen, een verkeerde aanname doen of te scherp oordelen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Stel eerst eens een vraag voordat je meteen je oordeel geeft.

Afbranden draagt niet bij aan een goed gesprek en jaagt mensen weg. Dat laatste willen we graag voorkomen omdat het doel is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen.

Wij zetten waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op wijzen.

Samen maken we de sfeer en de kwaliteit van het forum!

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" wij wonen in Lier dat is dus provincie antwerpen Mijn kind was 2 jaar ongeveer toen het gebeurde en is er nu 5 Maar wat lucky (hond) wel leuk vind is om te gaan wandelen met joppe en gisteren had joppe een spoor van koekjes gelegd die hij dan moest zoeken en daarstraks aaide hij lucky zonder dat hij gromde en ik ga mijn hond niet herplaatsen ik heb ervoor gekozen om voor hem te zorgen en dat ga ik zeker ook doen ik heb tegen joppe ook gezegd dat hij lucky rustig moet tegemoet komen dus ja ik ga er dus zeker werk van maken groetjes "



;-)

honden page profiel BipkeBipke

honden foto van Bipke

Mijn Kaylee is twee jaar geleden pijn gedaan door kinderen, niet opzettelijk, maar ze heeft een enorm wantrouwen gekregen.
Ze kon niet meer binnen de 15 meter van jonge kinderen komen zonder te flippen (blaffen, grommen, rillen en absoluut niet meer ontspannen). Nu twee geduldige jaren later, heeft ze twee zondagen op rij van 1 bepaald kind al snoepjes aangenomen. Een kind dat ik ken en vertrouw, die net 5 is geworden, en die goed weet dat dit 'bange hondje' een snoepje mag maar niet geaaid wil worden, en dat probeert ze dus ook niet. En dit heeft mijn hond al een beetje vertrouwen gegeven. En toch ga ik nog steeds erg voorzichtig ermee om want kan inderdaad zo omslaan. Een ander kind moet maar eens te wild afkomen...
TS zegt dat het kind nu de hond met rust laat, dat het intussen geleerd heeft dat ze hem moet laten, dus een volgende stap lijkt me inderdaad, met goeie begeleiding, het vertrouwen opbouwen. Maar dat het dus nooit kan weet ik niet, elke hond is verschillend, en hangt van hond tot hond af. een Goeie GT kan dus allen maar helpen om de situatie in te schatten en het juiste advies te geven. Met mijn meid gaat het nog best lang duren voor ze helemaal niet meer op kinderen of vreemden gaat reageren. Maar ze is op goeie weg.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ah Lier, je bent dus quasi een buur van me :-D

Maar inderdaad, je ging in de fout. Ik denk daarbij aan een nichtje van mij. Ook zij had een klein kindje van 2jr dat keer op keer de hond pijn deed door bijv aan zijn oren en staart te trekken. Zij ging daar erg tegenin, want ze merkte dat de hond onzeker werd en het kind gewoon niet meer vertrouwde. Uiteindelijk heeft ze haar zoontje aan de oren getrokken. Die vond dat natuurlijk niet leuk en zette het op een huilen. Toen vroeg ze of dat pijn had gedaan, waarop hij natuurlijk ja ! Nou, voor de hond ook zegde ze en hij heeft het nooit meer gedaan ! Klinkt misschien hard, maar ze kon het niet toelaten dat de hond het slachtoffer bleef.

Ik denk dat jij dit wel kan oplossen hoor, vooral omdat je kindje de hond nu met rust laat ! En jij wil er ook aan werken, dus dan komt dat zeker in orde ! Gewoon opbouwen, niet teveel ineens willen ! En eventueel hulp inroepen. In Vremde zit een heel goede GT !

http://users.telenet.be/gedragsbegeleiding/V2/pages/locatie.html

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Mieke, ik ben ervan overtuigd dat je wel weet hoe je je hond en je kind terug 'op een lijn' kunt krijgen.

Laat ze niet! alleen, en zie erop toe dat de hond correct wordt behandeld(beloon hond, beloon kind). Een kind moet ook de grenzen van de hond leren respecteren, net zoals het op de crèche of kleuterschool de grenzen van anderen soms 'hardhandig' (van leeftijdsgenootjes) zal ondervinden.

succes

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Dan heb ik hier een heel interessant stuk met allemaal weetjes, misschien heb je er wat aan:


Weetjes!
1. Laat een hond nooit alleen met een kind. Al vertrouwt u de hond blind. Door omstandigheden kan de hond bijten. Bijvoorbeeld angst voor het kind.
2.Leer een kind dat het de hond onder de kin of op de borst aait. Alles wat hoger is is in de ogen van een hond dominant gedrag.
3. Wist u dat kinderen altijd lager in rang staan "in de ogen van een hond" dan de hond zelf.
4.Leer het kind zich rustig te gedragen met honden in de buurt. Niet rennen of schreeuwen.
5. Onbekend maakt onbemind. Iets wat men niet kent kan heel goed verkeerd begrepen worden. Hierdoor kunnen waarschuwingen van de hond misschien niet goed begrepen worden.
6. Zorg ervoor dat de hond een eigen plek heeft waar hij niet door de kinderen gestoord mag worden. Eigenlijk waar niemand hem mag storen.
7. Wist u dat als u een hond strak aankijkt, over de hond heenhangt of over zijn kop of rug aait, hij dit als dominant gedrag zal beschouwen en dit dus heel bedreigend voor hem kan zijn. Hetkan zelfs tot bijten leiden! Vooral bij kinderen kan dit voorkomen omdat die geen overwicht op de hond hebben.
8. Wist u dat het beter is dat kinderen de hond nooit alleen uitlaten en dat als kinderen gaan rennen en de hond erachter aan rent, dit jachtgedrag van de hond kan zijn. Straks is uw kind zijn prooi.
9.Leer uw kind altijd aan de eigenaar van een hond te vragen of hij/zij hem mag aaien.
10. Is uw kind bang van honden? Leer het kind dan om stil te gaan staan met de armen over elkaar heen, terwijl hij de lucht in kijkt. Honden hebben over het algemeen geen interesse in stilstaande dingen en doordat het kind omhoog kijkt, komt het op de hond niet als bedreigend over.
11. Let erop dat een kind de hond nooit in een hoek drijft. Als de hond zich bedreigt voelt en denkt geen uitweg te hebben kan hij uit noodweer gaan bijten.
12. Voordat een hond bijt vertoont hij meestal eerst een aantal stresssignalen zoals: verstarren, lip optrekken, tanden laten zien of strak aankijken. Als laatste zal hij grommen, maar dan zit u al heel dichtbij een bijtincident.
13. Het beste is als u het kind zo snel mogelijk leert wat wel en niet mag met de hond.
14. Een hond die geen regels kent zal nerveus worden en wellicht proberen ranghoogste te worden omdat er in zijn beleving niemand is die roedelleider is.
15. Een goed opgevoede en goed gesocialiseerde hond geeft veel minder risico's evenals het feit dat hondeneigenaren weten wat ze wel en niet moeten doen. Onder het kopje hondenscholen kunt u een goede hondenschool vinden die opvoedcursussen aanbied en de eigenaren informatie verstrekken op het karakter van hun eigen hond. Er worden ook hond en kind trainingen gegeven.
16. Laat uw hond een kind nooit omver lopen of bijten. Ook niet in de vorm van spelen. Een pup die zijn moeder te hard bijt tijdens het spelen krijgt ook op zijn kop van zijn moeder. Zo leert hij wat wel en niet kan.
17. Het is ook erg belangrijk om uw kind te laten weten dat niet alle honden hetzelfde zijn, uw hond kan veel liever zijn dan die van een ander. Of andersom.
18. Straf uw hond niet als uw kind de fout in gaat. De hond snapt dit niet en kan het kind in het vervolg een bedreiging vinden.
19. Controleer of u een W.A. verzekering heeft die schade door huisdieren dekt. Niet iedere verzekeringsmaatschappij heeft dit in zijn pakket zitten.

Er worden in Nederland jaarlijks 50.000 mensen medisch behandeld wegens een hondenbeet, een kwart daarvan is kind. Om dit aantal terug te dringen is bovenstaande informatie van belang om door hondeneigenaren in acht te nemen.
De oorzaken kunnen zijn:
1. De oorzaak ligt bij de baas.
2. De oorzaak ligt bij het slachtoffer
3. De oorzaak kan onbekend zijn of is te wijten aan de omstandigheden.
Eigenlijk is de oorzaak nooit te wijten aan de hond zelf. Die doet nou eenmaal dingen die van nature in hem zitten of door ervaring of baas zijn aangeleerd. De aanleg van de hond is iets waar hij nu eenmaal niets aan kan doen. Wat hij aanleert door ervaring of door baas, kan wellicht door de mens ook weer veranderd worden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond en kind problemen " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Domme baasjes...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^