aangevallen door een kat!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Oleksandra en FrodoOleksandra en Frodo

honden foto van Oleksandra en Frodo

Hej iedereen,

ik was op mijn gemak met Frodo (beagle 8 maanden) aan het wandelen toen ik een grote zwarte kat zag...daar Frodo nogal speels is heb ik hem direct bij mij geroepen. Die kat was nog goede 5 meter weg van ons en wij stonden stil. opeens vliegt da beest op ons af! Ik heb Frodo achter mij getrokken dus heeft die kat mij geattaqueerd!!! Heb Frodo dan maar opgepakt (ook geen simpele opdracht want hij is ondertssn 20+ kg) en met hem doorgestapt. Die kat heeft nog eens zijn klauwen in mijn been gezet en is ons blijven achtervolgen tot wij, blijkbaar, uit "zijn" territorium waren....pffffffff

Ik hoop echt dat Frodo daar geen trauma aan zal overhouden! hij is nu heel stil, wat een beetje abnormaal voor hem is...fysiek is hij in orde, maar mentaal? wat kan ik nog doen? heb ik goed gehandeld? wie laat in godsnaam zo'n monster los lopen??!!! snap wel dat je een kat onmogelijk altijd binnen kan houden maar wat als er een kind met zijn hond aan het wandelen was? wat kan ik doen om zulke situaties te voorkomen? ben "lichtjes" over mijn toeren....help

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aangevallen door een kat!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik heb mijn hele leven katten, en nog nooit meegemaakt dat een kat dat doet. Ik vind het vreemd. Ik zou er niet al te veel over inzitten dat het nog eens gebeurd, lijkt mij vrij uitzonderlijk. En hoe rustiger jijzelf ermee omgaat, hoe minder traumatisch het voor je hond is.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Akelig ! Ik heb dit ook eens gehad! Wandelde met mijn vroegere boxer langs een heg en uit het niets vliegt me een zwarte kat aan! Sprong onmiddelijk naar mijn benen en klom omhoog en beet in mijn nek. Bleek dat de poes er een nest in de buurt had liggen. Begrijpelijk van een poezemoeder maar ik wist van niks en schrok me lam! O-) :'(

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

rustig aan, het gedrag van deze kat is niet normaal, meestal lopen ze weg of blijven zitten, en als de hond er dan op af gaat, blazen ze maar zullen niet gauw in de aanval gaan.

dat de kat zomaar op jullie af stormde, is een raar gedrag van een kat. zonder dat jullie wat deden.
je hond zal er echt geen trauma aan overhouden, hij zal ze uit de weg gaan. een hond doet een kat wat als die de benen neemt, leuk om er achter aan te jagen, als je er toch bang van bent, dat tie het op een lopen zet, hou je je hond even een tijdje aan de lijn.

honden page profiel denisedenise 3 doggies

honden foto van denise

Ik ken nog zo'n verhaal van een vriendin van mij. Alleen haar hond is plusminus 50kg en die kon ze niet optillen. de kat heeft een flinke tik gekregen van haar hond en blijft nu mooi uit de buurt.

Ik zou je adviseren om gewoon normaal te doen tegen je hondje en samen even te gaan spelen. Pas op dat je hem niet troost anders leert de hond misschien dat er iets heel engs is gebeurd en wordt dan misschien angstig. Een hond leeft in het nu en hier en is dat voorval allang vergeten. Die gaat gewoon lekker verder met zn leventje.

Ik vind het wel vervelend voor je dat je dit hebt mee moeten maken. Misschien kun je de volgende keer met je sleutels rammelen zodat de kat schrikt of blazen op de kat?

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Neem een waterpistooltje mee als je daar gaat wandelen. ;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

jep.. heb het ook eens gezien.. wij waren op vakantie, en mensen vond het dus leuk om hun kat mee te nemen naar de camping.. die kat lieten ze gewoon los lopen op de camping, maar nu had de kat het hele paadje als zijn territorium gezien.. gevolg:
iedereen die maar op dat pad liep met een hond werd aangevallen!
we hebben echt mensen gezien die hun honden optilden, hoog boven hun hielden, maar dat de kat zo tegen ze op klom om bij die hond te komen.. slaan met theedoeken enz.. hielpen helemaal niets! op een gegeven moment waren er gewoon mensen die hun hond niet meer naar buiten durfden te doen. die eerst gingen kijken of de kust veilig was, en dan pas de hond uit de caravan haalde.. ben dat ook nooit meer vergeten.. wat een rot-beest was dat.. en eigenaren natuurlijk nooit te vinden!

was toen ERG blij dat wij onze honden die keer niet mee hadden genomen op vakantie, want wij zaten precies aan dat paadje waar de kat de wacht hield.

honden page profiel Oleksandra en FrodoOleksandra en Frodo

honden foto van Oleksandra en Frodo

bedankt voor alle reacties! ben daar echt niet goed van! straks nog eens met Frodo gaan wandelen, maar DAAR passeer ik dus niet meer....waterpistool neem ik zeker in overweging :-). maar zou da beest dan niet nog agressiever worden?

mijn ouders hebben ook een kat en die doet echt normaal tegen hem, negeren zolang hij haar negeert en blazen als hij met haar wil spelen. maar zoiets heb ik dus nog nooit van mijn leven gezien!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat annelies schrijft, is heel goed mogelijk dat deze kat ook jonge heeft in de buurt, en dan is de aanval de beste manier om indringers op een afstand te houden.

honden page profiel 3 dogs3 dogs 2 doggies

honden foto van 3 dogs

wij hebben ooit es een kiiten opgevangen van paar week oud,was broertje van mickey,was al afgesproken dat mickey bij ons kwam wonen, de man wilde de andere kitten gewoon op straat gooien, wij hebben hem opgevangen. toen die opvangkat volwassen werd, begon het ook mens en dier aan te vallen zonder reden ;-) , inmiddels is hij ergens anders! geen idee of hij het nog doet! leuk was het niet! mickey is tegen overgestelde..lief aanhankelijk. ;-)

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Heb dat ook eens meegemaakt.. maar dat is inderdaad niet prettig.. vooral rustig blijven, en op het moment, je keel verheffen, dat wil nog wel eens helpen.

honden page profiel Jess & moJess & mo 2 doggies

honden foto van Jess & mo

the revenge of the cats!!

Ik hoop dat JIJ er geen trauma aan over hebt gehouden!
Katten in de aanvalmodus zijn NIET LEUK!
Die kat had duidelijk haar dag niet!

'Ik' zou morgen gewoon weer langs lopen en je hond afleiden met een bal of iets lekkers.
Als je er zelf geen aandacht aan besteed helpt het je hond te snappen dat het niets bijzonders is..
Misschien zou ik zelf nog even scheenbeschermers aandoen en een plantenspuit meenemen ;-)
sucses!

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans 2 doggies

honden foto van Tjeerdfrans

Ik heb ook zo´n kat in de buurt wonen. Baldr stormt op alle katten die hij ziet af om ze te verjagen, maar deze kat stormt op hem af zodra hij Baldr in de gaten krijgt en Baldr kiest dan heel hard gillend het hazepad. Slaakt echt angstkreten. Maar andere katten blijft hij gewoon nazitten.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends 3 doggies

honden foto van Odielah & friends

Jahoor gebeurt, er loopt hier ook zo'n superstoere kat rond, die is gewoon echt nergens bang voor, maakt niet uit hoe groot je hond is, hij valt zo aan...
Ach ik zie hem altijd al zitten en loop dan even naar de overkant...heb al mijn leven lang katten dus ben niet zo snel onder de indruk, maar je kunt er behoorlijk van schrikken als zoiets je voor de eerste keer overkomt...

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Ik zou die kat een flinke opdonder gegeven hebben O-)

Belachelijk zeg, je moet je hond wle onder appel hebben, maarre een kat mag wel zomaar mensen en honden proberen te verwonden?

Gelukkig heb ik het nog niet meegemaakt maar hoop ook zeer zeker voor de kat en eigenaar van de kat dat ik zulke dingen nooit mee ga maken :-)

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans 3 doggies

honden foto van Tjeerdfrans

" Ik zou die kat een flinke opdonder gegeven hebben O-)

Belachelijk zeg, je moet je hond wle onder appel hebben, maarre een kat mag wel zomaar mensen en honden proberen te verwonden?

Gelukkig heb ik het nog niet meegemaakt maar hoop ook zeer zeker voor de kat en eigenaar van de kat dat ik zulke dingen nooit mee ga maken :-) "

Een echte agressieve kat kun je geen opdonder geven hoor, dan eindig je met bloedende benen ;-)

honden page profiel LisanneLisanne 2 doggies

honden foto van Lisanne

Mijn buurvrouw had ook zo'n kat.. Die viel mij en de honden aan... ;-) Niet leuk want nu willen mijn honden iedere witte kat die ze tegen komen terug pakken..

(en samen zo'n 90 kilo til je niet even op) het was gewoon hopen dat die kat zou stoppen, en dat mijn honden de kat niet zouden pakken.. Iedere keer weer als ik de deur uit ging..

Wat al eerder gezegd is, rustig blijven en niet teveel je hondje bevestigen in zijn eventuele angst!

honden page profiel WendyWendy 1 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou het bij de gemeente/politie melden en contact met de eigenaar proberen te krijgen, die weet misschien helemaal niet dat zijn kat dat doet.

honden page profiel de redderde redder 1 doggies

honden foto van de redder

Dat is apart, een kill kill kat.. :-D

Hier in de wijk zitten heel veel katten en geen ervan heeft lef om op kokkie af te stappen.. :-D

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans 3 doggies

honden foto van Tjeerdfrans

" Ik zou het bij de gemeente/politie melden en contact met de eigenaar proberen te krijgen, die weet misschien helemaal niet dat zijn kat dat doet. "

Als ik bij de politie ga klagen dat mijn hond door een kat aangevallen wordt lachen ze me vast vierkant uit O-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Eng he?

Ik heb het afgelopen zomer gehad.
Een kat, leek echt verwilderd ook hoe ie eruit zeg, heeft tot 3 keer toe mij aangevallen.
Hij kwam namelijk achter ons aan, blazend en krijsend!
Het was een warme dag, en ik had gelukkig mijn spijkerbroek en wandelschoenen aangetrokken voor ik ging, ik heb hem weggeschopt, keihard gegild en Santa bij hem weg proberen te houden.
Na de 3e keer ben ik met Santa heel hard weggerend, en kwam ie niet meer achter ons aan.
Na even bij te komen, ben ik het bos ingegaan, alwaar ik mijn broek heb laten zakken.
Bij thuiskomst kon ik gelijk naar de huisartsenpost.

En ik hou al niet van katten O-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Zwarte katten, ze brengen dus echt ongeluk. Ik vind dat je goed gehandeld hebt, je hebt je hond eigenlijk van een kattenaanval gered. Wie weet hoe je hond er nu aan toe zou zijn als dat beest hem tot bloedens toe zou hebben gekrabd.. Ik heb het ook meegemaakt. En geloof het ook niet, dat was toevallig ook een zwarte kat. Dat beest kwam uit een of ander tuintje naar me toe geracet en sprong zo op Cody. Nu heb ik natuurlijk geluk een hond met een dikke ondervacht te hebben, maar een oog bijvoorbeeld is niet moeilijk te beschadigen. Ik heb dat beest met een gil van hem af gekregen, en heb het toen op een (snel) lopen gezet. Die kat heeft ons nog een meter of 50 achtervolgd, terwijl die nog vele aanstalten tot aanvallen maakte. Dat je niet eens meer rustig door een straat kan lopen, vind ik alles behalve normaal.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans 3 doggies

honden foto van Tjeerdfrans

" Eng he?
"

Kwaadaardige katten zijn veel gevaarlijker dan kwaadaardige honden. Die kun je ontsnappen door in een boom te klimmen, maar de kat klimt je gewoon achterna :-D

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

"
Kwaadaardige katten zijn veel gevaarlijker dan kwaadaardige honden. Die kun je ontsnappen door in een boom te klimmen, maar de kat klimt je gewoon achterna :-D "


Haha, goed idee!
Ik keek ook om me heen of ik een steen zag ofzo.
Het enige waar ik aan kon denken was dat ie niet op Santa zou springen met die nagels.

honden page profiel GingerGinger 1 doggies

honden foto van Ginger

Tjeerdfrans,


Haha nou en of ik dat kan :-)

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Ik zal ook wel moeten in zo'n situatie want een uit de kluiten gewassen volwassen duitse herder reu van tegen de 50 kg en een volwassen dobermann reu til je inderdaad niet (makkelijk) op.

Als mensen een agressieve kat hebben moeten ze dat beest gewoon lekker binnen houden en anders een ander baasje zoeken die zijn/haar verantwoording wel neemt

honden page profiel RenéRené 3 doggies

honden foto van René

" Ik zou die kat een flinke opdonder gegeven hebben O-)

Belachelijk zeg, je moet je hond wle onder appel hebben, maarre een kat mag wel zomaar mensen en honden proberen te verwonden?

Gelukkig heb ik het nog niet meegemaakt maar hoop ook zeer zeker voor de kat en eigenaar van de kat dat ik zulke dingen nooit mee ga maken :-) "
Ik zou hem ook een rot schop geven ;-) ook bij een hond die mijn hond aanvalt opsouten bij mijn dieren ;-) ;-)

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Ja katten vertel mij niks, ik ben postbode geweest. Meestal ben je dan al niet zo geliefd bij een aantal honden,
maar katten kunnen er ook wat van.

Wij wisten allemaal wel een paar adresjes waar je moest uitkijken. 1 kat zat buiten en die kon je zelfs bespringen. Dan hadden we ook nog de katten die je door de brievenbus pakte, dat heb ik zelf dus ook 1 keer meegemaakt, die kat stak op het moment dat ik de post door de brievenbus deed beide poten door de brievenbus en haalde zo mijn hele hand open. Ik heb vloekend voor de deur gestaan met een bloedende hand. Uiteraard aangebeld, want ik wou zeggen dat ze een bakje of zo bij de bus moesten hangen. Helaas waren ze niet thuis.

O-)

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

Je zal best geschrokken zijn.
Hier in de buurt ook een Kill Bill kat. Die vliegt Sasha gewoon aan, heb mezelf ook al een paar keer tussen hond en kat moeten positioneren. Ondertussen weet ik dat Kill Bill daar woont, maar de eerste keer ben ik ook behoorlijk geschrokken. Nu hou ik gewoon zo veel mogelijk afstand van de betreffende voortuin. Soms komt ze wel eens krabgewijs schuin de straat overgestoken met hoge rug, maar dat is uitzonderlijk. Kill Bill is een zwart met witte kat, dus het ligt niet aan de kleur hoor, gewoon aan het beestje.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

i hate cats, nouja vooral als ik aan het wandelen ben,en inderdaad dán gaan ze al in de aanval. staan, en ze zeggen altijd van een kat kun je niet winnen....

hoop niet dat de kat jou teveel pijn heeft gedan,stel je komt erachter van wie die kat is,zou ik het melden. verder goed gehandeld hoor ;-) . je hondje in de gaten en niet teveel bemoederen,omdat hij anders je angst ed voelt..groetjes Angela

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aangevallen door een kat!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: goede hondengedragstherapeut
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^