aangevallen door een kat!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

"
Ken je het spreekwoord niet over dat katje dat je niet zonder handschoenen moet pakken? Die kat scheurt met zijn klauwen zo je slagaders open, terwijl jij hem van je af probeert te trekken. We hebben het hier dus wel over vechtkatten die honden aanvallen, die pak je als mens echt niet zo maar even bij de staart om ze weg te slingern. Dat lukt je alleen in een film. "


Toch denk ik dat dit vechtkatje binnen de kortste keren flink aangepakt wordt door een vechtersbaasje :-) Wauw dat is dan gelijk de held van de dag!! Sterker dan de oersterke vechtkat die je slagaders open scheurt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aangevallen door een kat!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

"

Sorry hoor, maar als iemand mij of mijn hond aanvalt blijf ik niet als een sulletje staan toekijken..

Wat ik bedoel is dat ik me het heel goed kan voorstellen dat je het na meerdere keren zat bent en dus overgaat tot actie.. Dus die man uit mijn voorbeeld was het een keer goed zat en heeft toen ingegrepen "


de man in jou voorbeeld is een dierenbeul.... niets meer en niets minder.... er is geen enkel excuus voor het op zo'n manier behandelen van een dier!

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

"

de man in jou voorbeeld is een dierenbeul.... niets meer en niets minder.... er is geen enkel excuus voor het op zo'n manier behandelen van een dier! "


kan wel zijn, maar had die man zich dan maar moeten laten aanvallen omdat hij anders uitgemaakt zou worden als dierenbeul? :'(

zo'n kat is een mensenbeul, en de eigenaar spoort niet dat ie dat kreng los laat lopen zonder toezicht

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

nee.. opletten en er met een grote boog omheen lopen... werkt wonderen... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

honden page profiel GingerGinger 1 doggies

honden foto van Ginger

nee, een hond die mensen aanvalt hoort niet los te lopen, maar een kat ook niet.. ;-) ;-)

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

maar dan ga je een gesprek aan met de eigenaren... dan ga je niet de kat mishandelen...

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.

Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.

Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

bovenstaand modbericht geldt tevens voor fysieke correcties gericht op welke diersoort dan ook.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" nee, een hond die mensen aanvalt hoort niet los te lopen, maar een kat ook niet.. ;-) ;-)

"


Ik ben het voor de volle 100% met deze zin eens. Een kat die mensen of honden aanvalt hoort niet los en zonder toezicht buiten te zijn. Stel dat het een klein kind is dat langs loopt.. Dan heeft het ziekenhuis er weer een nieuwe patiënt bij.
Er met een grote boog omheen lopen is natuurlijk een idee, maar het werkt niet in elke situatie. Als een kat uit het niets uit een tuintje zowat naar je toe vliegt en zich op je hond stort, wat doe je dan? Ik wil geen hond met uitgekrabde ogen hoor. Zo'n situatie verwacht je nooit, dan heb je geen flesje water bij je. En als de baasjes nou onvindbaar of niet thuis zijn? Dan doe je toch iéts, in plaats van toe te staan kijken?
Overigens wil dit niet zeggen dat ik een vreemde en agressieve kat zomaar in zijn nek zou durven te pakken (bij wijze van spreken), ik kijk wel uit.
Als het nou een wat kwetsbaarder ras, laten we zeggen een Chihuahua, is dat aangevallen wordt door zo'n kat. Dan ben je als baasje toch echt genoodzaakt die kat op welke manier dan ook van je hond af te krijgen. Een gil geven of een schreeuw jaagt een kat niet altijd weg. Als je bij mensen aan gaat bellen om een emmer water zal zo'n kleine Chi binnen no time verscheurd zijn. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik me kan voorstellen dat je in sommige gevallen toch met een vorm van geweld zal moeten handelen. Het is verreweg van normaal dat je niet door een straatje kan lopen zonder aangevallen te worden, het gebeurt dan op straat en niet in de tuin of het erf van het baasje van de kat. Dat baasje is dus eigenlijk strafbaar, omdat zijn 'eigendom' jou overlast bezorgd.
Nogmaals, ik ben geen kattenhater en vind het leuke beestjes, maar net zoals een hond niet zonder toezicht over straat mag lopen mag een kat dat (in mijn ogen) ook niet.
Als iemand hier een wijze weet om een agressieve kat van een kwetsbare hond te halen op een 'verantwoorde' manier, dan hoor ik dat graag.

honden page profiel FezFez 2 doggies

honden foto van Fez

" Nou sorry hoor maar je lokt het toch zeker wel uit.
Je gaat morgen er nog eens lang met je partner en een stok, dat is echt wel uitlokken.
Als die kat daar kittens heb zal die vast nog een keer aanvallen, kittens zijn zwak en moederpoes verdedigt dat.
Loop gewoon een andere route heb je ook geen stok nodig. "


Hier kan ik het eigenlijk alleen maar mee eens zijn.. vind wel dat er een paar rare antwoorden van 'dierenliefhebbers' tussen zitten in dit topic. Een kat valt echt niet zomaar aan (en nee, daarmee zeg ik niet dat jij iets uit hebt gelokt oid).

Wij hadden van de zomer (toevallig ook een zwarte) vreemde kat die gewoon bij ons naar binnen liep en doodleuk de brokken van onze katten begonnen te eten, ja, onze katten raakten daar behoorlijk gestresst van. Wegjagen kon je hem niet, was nergens van onder de indruk. Hoorde ik later dat deze kat niet meer bij zijn eigen huis naar binnen wou om te eten aangezien die mensen een niet zo vredelievend hondje hadden aangeschaft.. had ik die kat ook maar moeten gaan schoppen/slaan? Kom op zeg, de baasjes hebben de verantwoordelijkheid (net als met honden), als je op iemand kwaad wilt worden zul je daar je verhaal moeten halen.

honden page profiel FezFez 3 doggies

honden foto van Fez

"
Sorry hoor maar een beetje vent pakt die kat zo beet, want zo'n pijn doet een krabbel nou ook weer niet "


*Gniffel*, dan ben jij nog nooit een echt kwade kat tegengekomen denk..


Zwerfkatje ;-)

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Nogmaals, ik ben geen kattenhater en vind het leuke beestjes, maar net zoals een hond niet zonder toezicht over straat mag lopen mag een kat dat (in mijn ogen) ook niet. "

elke kattenbezittende hondenbezitter is het niet met je eens, bleek laatst nog. Als ik me goed herinner is het topic uiteindelijk op slot gegooid omdat ik zei wat jij nu zegt.
Voor agressieve honden ben ik niet bang, daar weet ik wel raad mee, maar voor vechtkatten ken ik maar een middel dat werkt en dat is heel hard wegrennen.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" ;-) "

ik probeerde eenmaal een aangereden kat op te tillen, die beet mij vingers tot op het bot door. Ik raap ze sindsdien alleen op als ik er mijn jas overheen heb gegooid.

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" . Een kat valt echt niet zomaar aan (en nee, daarmee zeg ik niet dat jij iets uit hebt gelokt oid).

Wi "

Die kat die Baldr aanviel zit altijd in het voortuintje te wachten tot er een hond aankomt en dan valt hij aan, maar geen mensen. Hij zal zijn redenen wel hebben maar aan de passerende honden ligt het niet. De eigenaren kunnen er wel om lachen, buurtgenoten die het ook overkwam zeggen dat ze wel eens met een mobieltje klaar staan om het te filmen. Het is ook wel grappig als je die grote honden van schrik ziet gillen om zo´n rare kat. ;-)

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

"
Toch denk ik dat dit vechtkatje binnen de kortste keren flink aangepakt wordt door een vechtersbaasje :-) Wauw dat is dan gelijk de held van de dag!! Sterker dan de oersterke vechtkat die je slagaders open scheurt "


Wat een misselijke reactie.. Wie zegt ook dat dit een 'vechtkat' is, als ik de TS zo begrijp loopt ze de route vrijwel altijd en dit is de eerste keer dat ze de kat tegen komt. Nogmaals een kat gaat echt niet zomaar 'voor de lol' aanvallen en zeker niet een hond die al gauw 6x zoveel wegen als zij, ze hebben wel betere dingen te doen. Verhaal halen bij de eigenaren als je wilt weten hoe het zit.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

"
elke kattenbezittende hondenbezitter is het niet met je eens, bleek laatst nog. Als ik me goed herinner is het topic uiteindelijk op slot gegooid omdat ik zei wat jij nu zegt.
Voor agressieve honden ben ik niet bang, daar weet ik wel raad mee, maar voor vechtkatten ken ik maar een middel dat werkt en dat is heel hard wegrennen. "


Het andere topic over katten heb ik helaas niet tot het einde gevolgd. Wat het wegrennen betreft ben ik het helemaal met je eens, het is ook hetgeen dat ik had gedaan nadat een kat het op mijn hond gemunt had. Ik kan me echter wel een situatie voorstellen waarin misschien wel een kind met een klein hondje loopt, en er helemaal uit het niets een kat opduikt en zijn nagels in de hond zet. Als het lekker warm is heb je geen jas bij je, en dus niks om over de kat heen te gooien. Daarbij kan ik ook niet bevatten wat katten superieur aan honden maakt. Er zijn genoeg katten die een fijn leven hebben in huis, en katten waar aan een tuigje mee gewandeld wordt.
Ik hoop dat de TS de eigenaar van de kat waar zij mee te maken heeft weet te vinden en er een hartig woordje mee spreekt.

honden page profiel Oleksandra en FrodoOleksandra en Frodo

honden foto van Oleksandra en Frodo

oej...zoveel reacties en wat voor reacties...ga straks eens kkn of die kat daar nog atijd zit met, zoals als Tjeerdfrans mij aangeraden heeft, een stevig stuk stof (enkel te gebruiken als da beest mij weeral probeert aan te vallen, ben niet zo dom om zelf ambras te gaan zoeken met zo'n beest!maar heb ook schrik om daar met blote handen naartoe te gaan). als die kat nog altijd op post is (wat ik trouwens een beetje betwijfel daar er heel veel volk passeert en dus is de kans groot dat iemand mij al voor is(ter verduidelijking: bedoel dat die baasjes het al weten of zo. NIET dat iemand die kat al geslagen of wat dan ook heeft)) zal ik zijn eigenaars proberen te vinden. Het spijt mij dat het op bepaald moment overkwam alsof ik die kat een pak slaag ging geven. was nooit mijn bedoeling geweest, mrja, verkeerde woordkeuze+emoties...en ja, "met een stok" is nogal duidelijk, maar zoals ik al gezegd heb, stok zou enkel dienen om mij te verdedigen INDIEN nodig, niet om die kat aan te vallen en ben blij dat ik nu een diervriendelijk alternatief heb.

zal laten weten hoe het afgelopen is...

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Een waterpistooltje of plantenspuit is echt een goed middel tegen dit soort dingen.
en een lange broek O-) O-)

Ik hoop dat je de baasjes kunt vinden, en dat het niet een zwervertje is. Het is weer de tijd van het jaar dat zwangere poezen gedumpt worden :'( :'( Dit soort gedrag kan voortkomen uit frustratie, maar misschien inderdaad, zoals iemand al zei, dat ze ergens een nest heeft.

Zo heeft onze vorige Landseer ooit een heel nest jonge katjes uit een sloot gehaald. 5 stuks. Moederpoes was al verdronken :'( :'(

Als je ze niet kunt vinden kun je altijd nog de dierenambulance bellen toch? Die kunnen zo'n beestje wel vangen, ze is allicht beter af in een opvang dan op straat.

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Bedankt dat je dat er even bij zegt.. ging namelijk met een rotgevoel slapen haha O-)

Je kunt ook een bezem meenemen om de kat op afstand te houden ;-)

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik zou ook op zoek gaan naar het baasje van de kat, als het dat hij daar regelmatig zit..
Bij mij in de buurt lopen ook katten die dus niet opzij gaan,maar wachten tot je binnen hun zone ben,en dan de aanval inzetten..
Ik let altijd goed.op wat de kat doet..meestal ziet de kat jou eerder dan jij hem ;-)
Gaan ze zich dan al verschuilen, dan ga ik er vaak wel langs. Met de hond aan de andere kant dan de kat, mocht de kat dan alsnog komen, sta je er iig tussen! Maakt de kat zich van een afstand al groot, of blijft heel zelfverzekerd zitten, dan maak ik een grote boog, en als dat niet echt mogelijk is, loop ik om! Ik neem echt geen risico's met de buitenkatten, ze kunnen je flink te grazen nemen..
ik zou dus goed kijken naar wat de kat doet, vertrouw je de kat niet, ga er dan niet vlak langs!

honden page profiel TjeerdfransTjeerdfrans

honden foto van Tjeerdfrans

" Een waterpistooltje of plantenspuit is echt een goed middel tegen dit soort dingen.
en een lange broek O-) O-)
"

Klopt wel, mits je goed mikken kunt ;-)

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

@inger, als je een dierenvriend bent dan heb je een hart voor alle dieren, niet alleen voor je hond, als ik iemand dit zie doen bij één van mijn beestjes ( konijn, kat, hond, hamster....vis...) dan zal ik ingrijpen, nu ja, die vis kan niet echt voor veel overlast zorgen... O-) De agressie waar iedereen meteen naar grijpt is om misselijk van te worden, water en hup de poes is weg en sorry maar een wilde kat bij de staart nemen, phoeh, geloof ik ook niet

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ook katten kan je lezen hoor :-) Die hebben een flinke lichaamstaal.
Dus dat kan je ook in de gaten houden. Een hoge rug staat niet gelijk aan een aanval hoor, en een kat die zich snel verstopt (maar met grote ogen en kwispelend puntje van de staart) kan je beter uit de weg gaan. Een kat die aangereden is zal inderdaad aanvallen maar dat is omdat de kat of panisch is ofwel erg veel pijn heeft. Een hond met erge pijn zal ook bijten.
En enkel katten buiten laten die opgevoed zijn zal moeilijk daar daar een kat niet op te voeden valt :-)
Daarom zijn het katten. Eigenwijs, koppig en zeer onafhankelijk.
Zoals het welbekende spreekwoord zegt:
honden hebben baasjes, katten hebben personeel O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "aangevallen door een kat!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: goede hondengedragstherapeut
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^