Pup onhandelbaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Sinbad (Gast)

Hallo,

Wij hebben een rhodesian ridgeback pup van 4 maanden en hebben haar met 7 weken opgehaald. Het is onze derde ridgeback, dus we hebben toch wel enige ervaring met het ras. Bovendien komt ons hondje van een gerenommeerde fokker,
Helaas hebben we ditmaal te kampen met een problemen die we niet kennen van de RR;
Ze bijt constant, we hebben alles geprobeerd maar ze kan het niet laten. Ze luistert niet, straffen helpt niet, goed gedrag belonen evenmin, ze doet precies waar ze zelf zin in heeft. Onze andere hond (terriër) bijt niet genoeg van zich af, m.a.g. dat zij constant wordt gebeten door de pup (notabene). Etc etc.
Ik zit al vanaf de eerste dag dat ze bij ons kwam politie agent te spelen en ben doodmoe. De pup is niet vals, het is een vorm van speelsheid en een soort ADHD lijkt het wel. Ze is heel aanhankelijk, en als ze gestraft worst komt ze onmiddellijk bij je terug om 'het goed te maken'. Ik vrees dat ze mijn wanhoop bespeurt en daar misschien misbruik van maakt....?
Ergens op het internet heb ik gelezen over een homeopathisch middel dat honden wat kalmeert, ben even de naam kwijt. Zou dit helpen?
Denken jullie (net als ik) dat haar gedrag te wijten is aan het te vroeg verlaten van het nest?

Bedankt voor je reactie!!

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup onhandelbaar" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ze is nu 4 maanden, puppy's bijten eenmaal, dat vind ik dus niet vreemd. Maar wellicht kan je wat meer vertellen..

Zoals wat jullie met haar doen op een dag, hoeveel rust en hoeveel activiteit? Wat bedoel je met straffen?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het kan idd komen van te vroeg uit het nest maar graag zou ik van je horen wat je overdag doet met je pup. Hoeveel wandel je? Hoeveel speel je? Hoeveel rust krijgt je pup? Hoelang ga je door met waarschuwen? waar slaapt je pup? Hoe corrigeer je je pup? Hoe beloon je je pup?

honden page profiel RenéRené

honden foto van René

Zou toch je fokker contacten en laat die het oplossen ;-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Geef je pup eens een time out!

Als hij steeds weer hetzelfde gedrag vertoont, op houden met waarschuwen.
Honden praten ook niet tegen elkaar!
Oppakken en zet hem maar eens als hij verkeerd gedrag vertoond in de wc, in donker en zonder iets tegen hem te zeggen.
Na een aantal minuutjes haal je hem er weer uit, niets tegen hem zeggen, neem hem mee terug naar de kamer, maar negeer hem een paar minuutjes.
Ga dan met hem wandelen of spelen en beloon het goede gedrag, leg daar de nadruk op!
Verkeerd gedrag? hup naar het strafkamertje, de wc dus.
Je zal zien na een paar keer valt het muntje en krijg jij de liefste pup die je maar kan hebben.
Straffen (rot woord) zonder iets te zeggen, goed gedrag dan prijs je hem de hemel in en ga je samen uit je dak :-D

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Deed Jentho ook, en behoorlijk hoor, hij is nu 8 maanden en het is over...
We zijn supergeduldig geweest en hebben gewoon iedere keer "zachtjes" gezegd als hij het
deed. Maar hij deed het voornamelijk bij ons en niet bij de andere honden, en daar zit misschien het verschil, maar echt volhouden, iedere keer duidelijk maken dat de hond "zachtjes" moet doen met het bekkie, bij Jentho heeft het echt geholpen, maar heeft wel maanden geduurd hoor..
Het was gewoon spelen er zit namelijk geen kwaad in Jentho, het is een supersulletje,dus ik zou zeggen gewoon eindeloos volhouden..

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

wat heb je allemaal gedaan om het bijten te stoppen? pups hebben veel rust nodig en gestraft worden als pup is niet de oplossing, goed gedrag belonen en nooit straffen, afleiden dat wel als ze iets doen wat je niet wilt. Staat hier ook een verhaal op het forum dat een pup ook onhandelbaar was, gedragstherapeut bijgehaald, lag niet aan de pup maar de manier waarop ze ermee omgingen, nu gaat het goed met pup en baasje dus probeer er met een andere manier mee om te gaan en ik snap dat het best moeilijk is als je hiervoor twee honden hebt gehad die anders waren die het wel begrepen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

onhandelbare pup....wauw...

er wordt nogal snel gegrepen en geroepen van mijn pup heeft misschien wel adhd...een pup van vier maanden is een bonk energie, niets mis mee, aan jou om dat in goede banen te leiden. het is niet je eerste pup, maar iedere pup is anders.

geef je pup na het spelen een timeout, na het wandelen spelen eten, zodat tie even zijn eigen plekje heeft. bijten naar de andere hond, ook pupgedrag, haal ze weg van elkaar, de oude hond vind het niet prettig, zorg dat het dan niet te lang duurt het samen zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ooooooooooooooo doe niet als rita, geen pup in de w.c zetten, en zeker niet voor straf in het donker, nergens voor nodig, lekker vetbedje opmaken, ergens waar die uit de loop is, en als de timeout nodig is, na het spelen, eten en wandelen, meer is niet nodig, zie je dat de hond te veel met de oudere bezig is, de oudere kan je ook dan zijn veilige plekje gunnen.

geen straf omdat de pup energiek is, pas daar mee op. niet nodig, vaak moet jij geduld hebben, een pup vergt voor vele inspanning. rustig aan, heus je pup is jong en speels, geduld.

Sinbad (Gast)

Fijn dat jullie al zo snel en serieus reageren. Dankjewel,
De situatie is als volgt;
Mijn man de pup slaapt in z'n bench en mijn man laat hem daar om 6.30 uur uit. Dan krijgen de honden te eten en neemt hij ze mee voor het eerste hondje,
Daarna gaat de pup weer in zijn bench en -ik ben chronisch ziek, zodoende- kom ik rond 8.30 uur naar beneden. Dan laat ik haar weer uit de bench en gaan we spelen tot ze in slaap valt. Dit is weliswaar erg zwaar voor mij, maar ik doe het me liefde en plezier. Onder het spelen moet ik zorgen dat de twee honden niet samenkomen omdat dat dan ontaardt in een soort friendly fight, waarbij de terriër het onderspit delft.
Ik laat haar dan een tijdje slapen en blijf bij ze zitten. Om 10.30 uur komt mijn vriendin voor een wandeling. Soms neemt zij d pup (als ik echt een slechte dag heb) even mee naar huis, maar meestal komt ze terug, krijgt brokjes en valt daarna in haar bench in slaap.
Ze doet het op zich goed in de bench, maar onze terriër breekt de tent af als hij in de zijne moet. Dat is heel vervelend want zo is er nooit echt rust, tenzij ik ze een kauwding geef, maar dat is op zeker moment ook op.

Een uur of wat later komen ze dan weer uit hun bench en kan ik weer beginnen met mijn job als politie agent. Soms rent de kleine naar boven (hij slaapt altijd al op de slaapkamer en nu is het zijn veilige haven geworden), dan heb ik alleen de ridgeback.
Ze mag van mij bijten, maar op zeker moment is het gewoon klaar. Dan zeg ik dan 1 x en nog een keer met stemverheffing, de derde keer grijp ik haar nekvel en gooi haar van me af. Dit is overigens de enige fysieke straf die ik gebruik, en die pas ik ook toe als ze bovenop de terriër ligt in diens mandje. Dan trek ik haar er aan haar nekvel vanaf. Dit is naar mijn weten 'de hondse methode' (gebruik ik na waarschuwingen).

De middag tobben we wat aan: ik kan niets doen omdat ze achter elkaar aanzitten, in de gordijnen hangt, etc etc. Als ik met ze ga wandelen zit de ridgeback constant op de terriër. Dus loslopen lukt om die reden zelden. De ridgeback gaat na 3x aanvallen aan de lijn en de terriër loopt los. Pech gehad. Als we een andere hond tegenkomen, vooral grotere rassen, vraag ik of onze pup even met hem of haar mag spelen en dat vindt ze zalig. Die andere honden vinden het soms wel, soms niet leuk. Het gaat er wild aan toe! Als ik zie dat ze gaat rijden, grijp ik haar bij roep ik haar tot de orde (geen gehoor), dan loop ik ernaartoe en grijp ik haar bij haar nekvel van die andere hond af onder een luid FOEI!!

Als we dan weer thuiskomen, krijgt ze weer brokken (de terriër eerst en maar een beetje). Dan begint het feest weer opnieuw. Ze is onvermoeibaar. Op zeker moment gaat ze dan in haar bench, altijd tegen haar zin. Ik heb dan nog geen rust want die twee gaan tegen elkaar tekeer......pffft.

Enfin, denk dat ik toch wel een beeld geeft van de situatie. Onze vorige ridgebacks waren als pup veel gezeglijker en rustiger en konden ook alleen worden gelaten. Het lijkt nu alsof het misgaat vanwege de andere hond, die al niet blij was toen hij het puppetje zag voor het eerst.

Oh, het middel heet 'zylkene'......? Kennen jullie dat?

Denk niet dat ik niet gek ben op onze kleine, want ze heeft echt een eerlijk karakter en zoekt je constant op (typisch voor het ras), ze likt ' s ochtends mijn hele gezicht af etc etc.

Groetjes!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Zoals ik het begrijp krijgt de puppy dus nooit rust? Want als je rust wilt geven dan zit de terrier er bovenop?

Sowieso vind ik de manier van straffen niet juist, dat dit een 'hondse methode' is dat klopt niet. Pas als je eenmaal weet waarom je puppy zo doet kan je het gedrag gaan ombuigen en verbeteren. Ik blijf het geen raar gedrag vinden, maar denk zeker dat je veel kan bereiken met échte rust.

Kalmerende middelen zou ik nu nog niet gaan proberen.

honden page profiel RenéRené

honden foto van René

Ik vind als jou pup om 1030 pas gaat wandelen en daarna pas brokken krijgt vrij laat ik weet niet op welke tijden hij nog meer eten krijgt maar een pup van 4 maanden moet gewoon om de 8 uur eten hebben op vaste tijden dan krijgen ze ook een ritme

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

droopy beet ook heel veel, en soms erg hard,
ben toen begonnen met waarschuwen, vinger omhoog en gezegt klaar nu, streng maar zonder hem aan te raken,
nu is hij een jaar, en hoef me vinger maar omhoog te doen en meneertje stopt al,
nekvel pakken en van je af gooien ben ik geen voorstander van,
en op vaste tijden eten geven, meestal als ze jong zij 3 x,
en lekker laten rennen, maar veel rusten, het is nog jong 4 maanden.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Op wat voor manier straffen jullie dan?
Maar je moet absoluut niet in de nek pakken!
Dit is verwarrend, vooral als je haar er daarna van af "gooit".
Rustig weglokken.

Je pup is nog jong en moet nog veel leren.
Is de pup aan het bijten? Opstaan en weglopen

Ik zou nog niet grijpen naar middelen om je pup rustig te maken.
Pépé is nu met bijna 1,5 erg rustig. Maar zoals sommigen hier op het forum zich wel zullen herinneren, was Pépé in het begin een onstopbare raket die niet luisterde en ondeugend was tot en met. Ook niet te stoppen.
Ik heb veel geduld moeten hebben, rustig moeten blijven. Positief moeten blijven en veel manieren zoeken om hem rustig te krijgen.

Als ik 's ochtends beneden kwam, heb ik hem helemaal genegeerd.
Nu het resultaat? Hij stormt niet meer naar de trap, maar loopt er kalm heen en begroet je eventjes.

Hij beet keihard in mijn handen, maar wel lief, telkens ben ik opgestaan en weggelopen, even later weer geprobeerd.
Nu het resultaat?
Ik kan lekker met hem stoeien, ik kan hem rustig aaien etc, zonder dat ik die tandjes op mijn handen voel.

Onthoud:
TEGEL
Tijd,
Energie,
Geduld
En
Liefde





xx Hannah

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

En je hoeft ook niet luid "foei" te roepen. Een hond kan je prima horen O-)
Met Pépé heb ik 2 maanden lang met fluisteren getraind.
Klinkt echt idioot. Maar hij werd rustiger!

Ook raad ik je nog 2 dingen aan:
- Niet meer in het nekvel pakken!
- Zorg voor rustperiodes, een pup heeft rust nodig. Hij komt mij meer als "overdrived" over dan als druk.

Hoe vaak loop je met hem? En hoe lang?




xx Hannah

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wil je toch even tot de orde roepen, NEKVEL GRIJPEN, OP DE GROND GOOIEN, daar zal jij en je hond geen goede verstandhouding door krijgen.

ik begrijp dat je chronisch ziek bent, maar dan had je toch wat beter na moeten denken om een pup te nemen, je kan niet alles afschuiven op anderen.

smorgens neem je je hond mee naar buiten, plassen poepen, dan binnen, en geef je eten, dat gebeurt smorgens om zeven uur, voor jou vervelend dat je dan nog op bed ligt, toch wat eerder opstaan dan.

daarna een spelmoment, zorg dat je hond niet het hele huis tot zijn/haar beschikking heeft, je beschrijft dat je een bench hebt, heb je daar benchtraining mee gedaan ? een hond opsluiten in een kooi dat lukt natuurlijk niet, het is geen strafhokje, het moet een veilig plekje zijn.

daar geef je je hond rust in, daarna is het weer tijd om uit te gaan, plassen poepen, en een spelmoment. en je wilt niet dat je hond bijt, dan is dan gelijk corrigeren en niet na vele keren bijten, je biedt je hond wat anders aan dan jouw vingers benen enz.

ga desnoods lekker op de grond zitten en geef een kluifje, houdt het vast, zodat je hond op het kluifje bijt en niet op jou, dat kost energie, zo kan je de hele dag bezig zijn met een pup, inderdaad, maar die barbaarse methodes moet je laten, niet meer doen.

Sinbad (Gast)

" Ik vind als jou pup om 1030 pas gaat wandelen en daarna pas brokken krijgt vrij laat ik weet niet op welke tijden hij nog meer eten krijgt maar een pup van 4 maanden moet gewoon om de 8 uur eten hebben op vaste tijden dan krijgen ze ook een ritme "


De honden krijgen hun eerste portie om 6.30 uur en gaan dan ook mee naar buiten.

Ik realiseer me beslist dat we een puppy hebben en wil alles doen om haar tot een stabiele hond op te voeden. Na al die jaren met honden weet ik dat belonen voorop staat, maar net zoals bij kinderen: op zeker moment is de maat gewoon vol. Dan valt er niets meer te belonen, de hond gaat daar misbruik van maken of raakt verward en dat wil ik geen van beiden.

Ik denk idd wel dat ik meer rust moet zien te creëeren. De vraag is hoe. Een terriër blijft een terriër en kan soms heel sneaky te werk gaan, dat zie ik ook. Echter: als een stoomwals gaat de ridgeback over hem heen. Ze houdt ook het meest van grote, dominante honden die hun tanden laten zien. Dit impliceert m.i. Dat zij duidelijkheid nodig heeft.

Het scheelt veel of ik 1 of 2 honden heb, maar vind het sneu voor de terriër dat hij ahw verjaagd wordt, door een pup notabene. Ik wenste dat het wat beter ging in de benches, zodat ik zelf ook wat meer rust heb. Zou voor iedereen goed zijn!

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

dat is misschien een methode van jaren en jaren geleden maar is gebleken dat het niet werkt! sterker nog je wilt toch een goede band met je hond opbouwen, negeren als de pup bijt werkt vaak veel beter, staat een speciaal stukje wat je altijd kan proberen als je pup bijt, bij de ene pup helpt het als je heel hard auwww roept en stopt met spelen, bij de andere werken de andere oplossingen beter, misschien handig om wat nieuwe opvoedboeken te lezen met nieuwe inzichten en tips, denk dat je dan heel snel een pup hebt die wel begrijpt wat je wilt ;-)

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

" ooooooooooooooo doe niet als rita, geen pup in de w.c zetten, en zeker niet voor straf in het donker, nergens voor nodig, lekker vetbedje opmaken, ergens waar die uit de loop is, en als de timeout nodig is, na het spelen, eten en wandelen, meer is niet nodig, zie je dat de hond te veel met de oudere bezig is, de oudere kan je ook dan zijn veilige plekje gunnen.

geen straf omdat de pup energiek is, pas daar mee op. niet nodig, vaak moet jij geduld hebben, een pup vergt voor vele inspanning. rustig aan, heus je pup is jong en speels, geduld. "


Willemijn, was het er vergeten bij te zetten, maar dit bedoel ik dus als laatste hoor, als je op geen andere manier contact kan maken.
Vind het dan een humanere manier om aan te pakken dan soms gedaan wordt met een krant, of nekvel pakken, of zelfs gaan slaan o.i.d.
Heb het zelf maar eenmaal nodig gehad, toen was Bayco zo aan het puberen, dat ik er geen kant meer mee op kon. Na eenmaal wist hij precies hoe de vork in de steel stond en was ons probleem uit de wereld.
Ik hoop dat je het met mij eens bent, want als je het zo ver laat komen dat je boos of in paniek raakt, dan ga je een hond zeker verkeerd aanpakken, dan is een time out beter.
Bovendien vindt ik dat een pup van 4 maanden al wel iets hoort te weten.

Ps: Bayco was toen al 10 maanjes oud en heeft er niets aan overgehouden, is zelfs niet bang voor de wc, want gaat nog rustig met mij mee daar naar toe, hihiihi.
Bovendien is het mij toen door een gediplomeerd gedragsdeskundige aangeraden.

Sinbad (Gast)

Tot nu toe heeft niemand gereageerd op mijn vraag of ze misschien last kan hebben van het te vroeg verlaten van het nestje? Heeft iemand daar ervaring mee?

Waar ze heel goed op reageert is 'mijn vinger'; heb het zelf ontdekt. Rechtop staand met mijn wijsvinger in de lucht vang ik haar aandacht (zitten, blijf etc). Ook weet ze dar ik het meen met deze houding. Ik probeer nu steeds wat langer haar aandacht vast te houden. Engelengeduld, zeker met dat andere geval in de buurt, maar het is 'iets'.

Het bijten is een aparte alinea waard. Het heeft soms wat van riepen weg. Wordt ze wakker, hup hand in de bek, niet eens om te bijten. Het is eigenlijk meer het totaalplaatje dan dat ik de meeste last heb van het bijten.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik denk dat je ook iets duidelijker en consequenter moet zijn met en tegen deze pup.
Het is voor een pup/hond absoluut niet duidelijk wanneer hij je eerst wel een beetje mag bijten, maar na een tijdje niet meer. Dit is heel verwarrend, want waarom mag het de ene keer wel en de andere keer niet? Niet bijten is niet bijten: NOOIT niet, en ook niet een beetje.
Begint je pup te bijten: totaal negeren of afleiden met iets waar de hond wel in mag bijten (een speeltje, een botje, etc) en belonen voor dat gedrag, want dat is wat je wilt zien.

Ook met dat waarschuwen: je waarschuwt je pup, maar hij gaat door met het ongewenste gedrag; dan geef je dus eigenlijk aan dat het wel ok is wat de hond doet, want je grijpt niet in. Je zegt iets, maar de hond hoeft eigenlijk niet te luisteren, want je meent het pas echt wanneer je de hond weghaalt.
Alles wat je pup straks niet mag als 'ie groot is, daar moet je nu al consequent mee bezig zijn. Beloon de positieve dingen goed en probeer de negatieve dingen te negeren. Bijvoorbeeld opspringen: als kleine schattige pup vinden veel mensen het niet erg, maar dat wordt een stuk minder leuk wanneer de hond 20 kilo is en modderpoten heeft. Ga dus niet het opspringen 'belonen' met een 'nee' of 'laag' (want dit is aandacht, maakt je hond echt niet uit of jij het nou negatief bedoelt of positief: aandacht is aandacht = leuk!), maar beloon de hond wanneer 'ie met 4 poten op de grond staat, want dat is wat je wilt zien! Zelfde principe met bijten dus.

Probeer je pup met andere ogen te bekijken; kijk naar de dingen die juist al wél heel goed gaan en beloon 'm daarvoor, en probeer de negatieve dingen niet vocaal of fysiek te corrigeren, maar juist te negeren.

Een pup kan heel veel energie hebben en ja, dat kost ook heel veel energie van jezelf. Dat is op dit moment een erg lastige situatie, maar het komt echt wel goed; over een aantal weken/maanden kijk je terug en kan je er om lachen; die puppystreken!

Goed gedrag belonen, negatief gedrag negeren, consequent zijn, en je pup genoeg rust geven (zoals anderen in hun berichten hebben aangegeven) zijn dus de key-woorden :-)
Succes!

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Pups mogen met 7 weken naar een nieuwe eigenaar verhuizen.
Vindt het niet echt te vroeg.
Maar ben het wel met de vorige schrijfster eens.
Duidelijkheid en consequent zijn is zeer belangrijk.
Wat niet mag, mag nooit.
Wat wel mag, mag altijd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer dat jullie bamse niet gekend hebben, een bonk energie, altijd bezig, niet slapend de dag doorbrengen, altijd bezig zijn, nimmer een probleem mee gehad, ik heb een newfoundlander, nog is bamse een bonk energie, geen adhd, dat maakt men er zelf van, het naamkaartje wordt snel opgeplakt.

bamse is nog vol energie, we trainen iedere dag , hardlopen, wandelen zomers zwemmen, is je hond onrustig, zijn er vele manieren om je hond de aandacht te geven die voorhande is.

er hoeft niet mee gewandeld te worden eindeloze tijden, een uur is ook al genoeg, {niet voor bamse} en dan lekker rust geven, op een fijn plekje waar de hond zich thuis voelt, zijn / haar plekje.

bij bamse gebruik ik heel vaak gebarentaal, roepen, schreeuwen in het geheel niet nodig, en een strafhokje heb ik niet, en zal ik haar ook niet geven.

het is onmacht om een strafhok te creeren, lees je in wat een hond is, vaak wordt er een hond aangeschaft zonder te weten wat dat betekend. adhd als de hond energiek is, Bamse en ik hebben zeker in jullie ogen adhd. :-D

wij genieten van elkaar, ik vind het altijd jammer als de pup groter wordt, vind het pupzijn zo kort, maar zo leuk, probeer er van te genieten. en als een pup wat drukker is, wat dan nog. leid dat in goede banen, zonder ongeduldig te worden en zonder, wat in mijn ogen heel belangrijk is. straffen, nergens voor nodig, zeker niet voor een hond van die leeftijd.

blijf conseqwent, met uitvoeren, nee is nee, en ja is ja. bijten, niet na drie keer corigeren nee na een keer, geduldig afleiden , bied je hond wat aan waar die wel in mag bijten.


geduld, en blijf vriendelijk tegen je hond, hij snapt er de ballen niet van wat jij wil of niet wilt.

een hond is net een klein kind, die behandel je ook rustig, als er iets niet mag, de sleur je ook niet weg bij de nekharen en gooit je dind op de grond, een hond behandel je ook dus niet zo.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Laat ik als eerste zeggen dat je een pup hebt, die zijn druk. Het lijkt mij dat de reden dat jou puppy zo doet heel simpel is. Ze lijkt mij overprikkelt en gaat dat extra druk doen. 1 uur uit de bench, daarna 2 uur erin voor prikkels te verwerken. Je Terrier hoef je niet ook in een bench te zetten. Die kun je rustig laten, let er alleen op dat je puppy hem niet kan zien. Dek je bench af met een deken.

Nooit een hond bij zijn nekvel pakken. Dit is de slechtste correctie die je kunt geven, zeker aan pup, en het komt jullie relatie niet ten goede.

Dit is typisch puppengedrag en heeft mijns inziens niks ermee te maken dat je haar met 7 weken gehaalt ipv met 8. Zoals eerder al gezegd werd. Geduld en nog eens geduld. Ze is nog jong en moet nog veel leren.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Ik blijf het zeggen, je moet rustig blijven, dan boek je succes...
Je denkt misschien dat wijf is gek , ze moet er zelf maar even tussen gaan zitten, maar ook ik heb ervaring met honden en rustig blijven is in alle opzichten het beste...

Ik begrijp je !! Je wordt er doodmoe van, al die springende energie om je heen, zeker als je dus in jouw geval een slechte dag hebt. Denk zelf dat je dan beter een volwassen hond had kunnen nemen die wat minder energie heeft, zker als je chronisch ziek bent, de verleiding voor een pup is misschien groot maar het was niet de verstandigste keuze denk ik...
Maar goed ze is er en je wordt er een beetje moedeloos van als ik het zo lees...

Toch is het een kwestie van volhouden, ik zie namelijk in het gedrag van jouw hondje niet echt iets vreemds, het is een pup, een ongeleid projectiel die werkelijk alles nog moet leren en dat moet ze leren van jullie. Bij ongewenst gedrag moeten jullie haar op de juiste wijze corrigeren zodat ze gaat ontdekken dat dat dus niet kan...
Niet in nekvel pakken, dat is een nare methode die geen positieve resultaten zal boeken...

Jentho probeert me ook uit, maar je ziet gewoon aan zijn koppie dat het nog een klein ventje is, een pubertje die naar mij kijkt wat wel en niet kan...
Zolang ik rustig blijf heb ik zijn aandacht. Het gaat je echt wel lukken hoor...

Succes!!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Er is al gezegt dat in de grijpen niet bij een pup hoort. Dus dat is je duidelijk.

Wat er aan de hand is dat jullie steeds over de grens heen gaan. Eerst laat jij de pup uitrazen en daarna komt je vriendin er redelijk snel achteraan. Die gaat weer je pup echt moe maken en dan is je pup 's middags je steeds aan het uitdagen. Ook daar ga je over jullie grens over.

Ik zou je aanraden om eerder je pup in de bench te doen zodat de emotie's niet zo hoog oplopen bij jullie beide.

En de andere hond hoeft als deze zich gedraagd niet in de bench. Hier thuis doe ik de herrie schopper in de bench en die mag dan rust hebben. Hier hanteer ik 2x afleiden en bij de 3de keer dan de bench in. Zo blijf je beide op een niveau van oké, ik ben niet boos en kun je het veel beter begeleiden.

De keuze om je vriendin je pup te halen kan een prima oplossing lijken maar het is het niet voor je pup. Of je maakt jou moment minder heftig of je vriendin komt later je pup halen zodat je pup eerst echt rust heeft gekregen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.



Zorro (Gast)

Hoi Sinbad,

Zelf heb ik enige ervaring met een RR (wij hebben haar echter helaas moeten laten inslapen toen ze 6 maanden oud was); een RR staat er om bekend dat ze (en dat kan echt heel lang duren) een behoorlijk sloopgedrag kunnen hebben, onze Kanzi vond het inderdaad heerlijk om overal in te bijten. Met zachte hand (en dat bedoel ik figuurlijk) en consequent zijn heb ik dat geprobeerd af te leren. Maar ook laste ik veel rustmomenten in, al moet ik wel eerlijk zeggen dat onze Kanzi qua karakter niet te vergelijken was met jouw RR, zij was juist heel rustig.
Wat mij wel heel erg geholpen heeft (en dat bedoel ik niet ten nadele van de leden/lezers van dit forum) is de geweldige hulp en adviezen op het RR forum, daar zijn veel ervaren en deskundige RR eigenaren en fokkers, misschien kan je daar ook om advies vragen. Eén ding weet ik wel, een RR is (in positieve zin) niet te vergelijken met enig ander ras ;-)
Tot slot: heel veel plezier met je pup !!

Sinbad (Gast)

" Hoi Sinbad,

Zelf heb ik enige ervaring met een RR (wij hebben haar echter helaas moeten laten inslapen toen ze 6 maanden oud was); een RR staat er om bekend dat ze (en dat kan echt heel lang duren) een behoorlijk sloopgedrag kunnen hebben, onze Kanzi vond het inderdaad heerlijk om overal in te bijten. Met zachte hand (en dat bedoel ik figuurlijk) en consequent zijn heb ik dat geprobeerd af te leren. Maar ook laste ik veel rustmomenten in, al moet ik wel eerlijk zeggen dat onze Kanzi qua karakter niet te vergelijken was met jouw RR, zij was juist heel rustig.
Wat mij wel heel erg geholpen heeft (en dat bedoel ik niet ten nadele van de leden/lezers van dit forum) is de geweldige hulp en adviezen op het RR forum, daar zijn veel ervaren en deskundige RR eigenaren en fokkers, misschien kan je daar ook om advies vragen. Eén ding weet ik wel, een RR is (in positieve zin) niet te vergelijken met enig ander ras ;-)
Tot slot: heel veel plezier met je pup !! "


Dankjewel Zorro voor je berichtje. Wat tragisch dat jullie Kanzi zo vroeg af hebben moeten geven!
Ik weet het, eenmaal een RR, nooit meer een ander ras. We hebben nu echter een pup met (voor ons) 'ander gedrag' dan onze vorige twee honden. Ik denk dat ik zelf oververmoeid ben, dat voelt zij ook en maakt misbruik van mijn (soms) korte lontje -omdat ze het eenvoudigweg niet begrijpt. Geduld geduld............

Hoe lang geleden zijn jullie Kanzi verloren? In elk geval veel sterkte!

Zat jaren geleden op het RR forum maar ben er destijds mee gestopt omdat onze mailbox vol raakte ;-) zal me weer eens aanmelden met een apart account, dat vindt mijn man vast een stuk prettiger ;-))

Groetjes!

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

sorry maar ik moet even reageren.het is een pup en elke pup is zoals elk mens anders.je kan deze pup niet vergelijken met je vorige pup,en 4 maandjes.je pup is gewoon een pup.en dat nekvel pakken en van je afgooien vind ik gewoon niet kloppen.en laat de pup je terrier het gewoon zelf uitspelen.want anders blijf je bezig met apart houden.laat de pup een pup zijn.gaandeweg leert ze het wel.en rust en regelmaat.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik kan niet nalaten nog eens te zeggen wat iedereen al zegt, veel meer rust in de hond brengen en haar niet meer straffen waar ze veel te opgewonden van wordt, maar juist kalmeren.

Ga eens fluisteren, en haar sussend kalmeren als ze hapt, lukt dit niet dan gaat ze lekker verplicht rusten.

Misschien is het voor haar ook leuk om naar haar brokjes te zoeken, lekker snuffelen zoeken en beloond worden geeft voldoening. :-)

http://www.hondenpage.com/hondenforum/106189/etenstijd-bij-promise-en-duuk.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup onhandelbaar" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Brommende hond van 11 jaar.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^