marktplaats en *****fok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel 3 dogs3 dogs 3 doggies

honden foto van 3 dogs

"

Nee :-) Deze beste verkoper is ook al eens op tv geweest bij Tros Radar. Ze hebben bijna 15 hondenrassen te koop. "



zo dat is zeker niet weinig zeg! ;-) leven natuurlijk ook allemaal met pups in hij kleine huisje!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "marktplaats en *****fok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi! 3 doggies

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

" @Iris, vind het geeneens zo,n slecht idee..

Als er iemand voor mij een mooi en vooral duidelijk stukje schrijft,ben ik zeker bereid om dit dagelijks op MP te plaatsen!!! Kan je ook anoniem een account aanmaken op MP?? "


Ik zal eens kijken of ik binnenkort iets in elkaar kan klussen...

honden page profiel carlacarla 3 doggies

honden foto van carla

@Iris, ik zie het eventueel verschijnen, als de overheid en site,s als MP niks doen,dan moeten we maar eens zelf wat gaan doen!!!

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

" @Iris, vind het geeneens zo,n slecht idee..

Als er iemand voor mij een mooi en vooral duidelijk stukje schrijft,ben ik zeker bereid om dit dagelijks op MP te plaatsen!!! Kan je ook anoniem een account aanmaken op MP?? "


Zoiets heb ik ook gedaan, krijg je een waarschuwing van MP omdat je je niet aan de regeld houdt. Je mag geen advertentie in een rubiek plaatsen die niet van toepassing is...een waarschuwing is nl. geen te koop aanbieden. Maar goed, in een week tijd zijn er toch wel mensen die dit hebben gelezen...schrale troost. :'(

Er is ook een tijdje een advertentie geweest en daar werden hondjes aangeboden, dan kon je bellen, naar verschillende 06 nummers, en kreeg je een waarschuwing....die is best wel lang geweest maar is ook helaas verdwenen.

honden page profiel carlacarla 3 doggies

honden foto van carla

Ach gatver,naar aanleiding van deze topic ben ik toch maar weer eens op MP gaan kijken :'( en weer die kl..tza..en uit hilversum met een pup(deze mensen hebben altijd maar 1 pup. Eerst zaten ze in leuke roze stoeltjes en nu foto,s met rose en groen kleedje. Heb ze nu denk ik al voor de 4de keer gemeld bij MP, gatverdamme :'(

honden page profiel carlacarla 3 doggies

honden foto van carla

honden page profiel carlacarla 3 doggies

honden foto van carla

@Hanna, in wat voor kromme wereld leven we in godsnaam :'( Ik heb net een mail naar MP gestuurd en daar heb ik in geschreven dat volgens de dierenbescherming een fokker 20 pups per jaar mag hebben,vond net een advertentie van een vent met 11 rassen met allemaal pups. Ik heb geschreven dat dat dus verboden is en dat MP dus ook de wet overtreed en de broodfok in stand houden. Maarja,het zijn allemaal dagtoppers dus MP verdient er ook lekker aan :'(
Heb MP maar gauw afgesloten,hond van 14 die gratis word aangeboden,hondje van 11,ook gratis en 2 bullmastiffs,moeder en zoon,bah wat word ik daar verdrietig van,ga dus ook niet meer op MP kijken.

honden page profiel pietpiet 3 doggies

honden foto van piet

Sorry dat ik het zeg maar dankzij mp heb ik een super lieve border.
Gr Piet

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

" Sorry dat ik het zeg maar dankzij mp heb ik een super lieve border.
Gr Piet "


Ja...en dat is het nu ook juist. Er staan niet alleen maar broodfokkers op MP. Eigenlijk is het een adverteerders site..en ja, moet je dan alle verantwoorsing nemen. Wat ik wel weer goed vind, is de waarschuwing die MP boven de advertentie bij rashonden zet..maar ik denk dat jullie dat niet eens is opgevallen. Ze doen er wel iets mee.

Als je actie wilt ondernemen zal je toch richting politiek moeten gaan, daar moeten de wetten gemaakt worden.

honden page profiel José • Rover José • Rover 3 doggies

honden foto van José • Rover

Marktplaats is inderdaad een broedplaats voor dit soort praktijken...
Helaas weten veel mensen niet veel van broodfok en trappen ze in de talloze verhalen en houden ze dit vreselijke fenomeen in stand.

Maar... Marktplaats is ook de uitgelezen plek voor herplaatsers. Veel mensen die een hond zoeken kijken eerst op marktplaats.

Wij wilden voor Rover een maatje, maar dan liever geen pup, maar een wat oudere hond.
Zodoende zijn wij aan Mackenzie gekomen. (zij heette eerst anders...)
Zij was een impulsaankoop geweest en haar thuissituatie was verre van ideaal (mini vakantiehuisje met nog een labrador en 2 teckels, 3 kinderen en nooit een moment rust, verkeerde voeding, belabberde beweging e.d. Het arme ding kon niet eens haar achterpoten strekken van de groeipijnen en vergroeiingen!), ze kwam uit een pretnestje uit ongeteste ouders (wel allebei raszuiver waaronder vader wel een stamboom).

Nu kan ik me al schrap zetten voor reacties, maar als wij haar niet hadden genomen, waren er andere mensen die haar zowieso moésten hebben en dan zou ze nu dag en nacht als waakhond moeten dienen buiten op een boerderij... en daar is een Duitse Dog niet geschikt voor! Ze zouden wegkwijnen alleen buiten.

Als je haar nu ziet na 1,5 maand... Ze groeit een kilo per week, ze kan rennen en spelen (eerst viel ze om als je te hard tegen haar aanstootte vanwege haar zeer slechte achterhand), ze heeft een partij spieren gekweekt met name op haar achterhand en begint zelfs te draven!! Dat heeft ze nooit gekund! Haar zware koehakkigheid wordt beduidend minder en staat niet meer doorgezakt.

En ze is nu bijna 9 maanden, ruim 81cm hoog en vorige week nog 61kg... Als je haar ziet is het een gespierde spijker, zit geen grammetje vet meer op... (was daar wel anders, ooit een mager, moddervet scharminkel gezien? Klinkt raar, maar dat was ze wel! Teveel vet en totaal geen spiermassa)

Samen met onze Dogo Canario is het echt 8 poten op 1 buik! Ze slapen zelfs samen opgepropt in 1 mand!

Dus ja... Marktplaats heeft heel veel broodfok en houdt het in stand, maar kan ook andere honden een gouden mandje bieden die het nodig hebben! ;-)

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

" Sorry dat ik het zeg maar dankzij mp heb ik een super lieve border.
Gr Piet "



Dan heb jij heel veel geluk gehad......



Iets verbieden,er is altijd een weg om een verbod te omzeilen.

honden page profiel 3 dogs3 dogs 3 doggies

honden foto van 3 dogs

wij hebben onze luna was 2,5 jaar toen ze ook via mp gratis husky aangeboden werd,niet gesteliseerd, geweldige super hond.zwaar mishandeld en verhongert. het was een wonder dat ze nog leefde zeiden 2 artsen,ze had dood moeten zijn!!!! ;-) ...ze is als een bloemetje helemaal opgebloeid en ze blijft bloeien ;-) en nu zo mooi en zo gweldig lief..lila de jack russel komt van het asiel...trooper ook gratis aan geboden via 2dehands.be.zelfde als mp. hij was amper 7 maand jong .
nu worden er via 2dehands.be veel gratis jonge honden aangeboden van rond de 7 maand of jonge.sommigen ras sommigen kruizingen! ook broodfok staat er bij! helaas ;-)

honden page profiel 3 dogs3 dogs 3 doggies

honden foto van 3 dogs

"


Dan heb jij heel veel geluk gehad......



Iets verbieden,er is altijd een weg om een verbod te omzeilen. "



ben misschien wat blond...of komt door dat ik niet zo helder kan denken,moet zo nodig ziek zijn,maar wat bedoel je hier mee?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Er zijn NIET alleen maar slechte mensen met slechte bedoelingen op marktplaats echter is het op het moment vooral met bijv een chihuahua dat 9 van de 10 broodfokkers zijn en die andere is een particulier die maar wat aan kloot.
Iemand die op dit moment dus anno 2012 chihuahua's fokt hoeft niet te adverteren, immers als hij zijn werk goed doet is hij de pups als kwijt VOOR de dekking juist omdat er zoveel vraag naar is.

honden page profiel GingerGinger 3 doggies

honden foto van Ginger

Marktplaats is perfect voor herplaatsers (met stamboom).

Ook voor andere dieren, als hamsters, konijnen en noem maar op.

Echter moet je er een goed oog voor hebben en flink wat mensenkennis.
Ik heb er nog nooit maar dan ook nooit een miskoop gedaan! Al mijn dieren die er vandaan komen zijn perfect in orde.

Er adverteren mensen met papegaaien mét vaste voetring, er adverteren mensen met honden met stamboom, en noem maar op.

Echter moet je dubbel oppassen bij de rassen als shih tzu's/chihuahua's en de 'boomertjes'.

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje 3 doggies

honden foto van Danielle en Juultje

Dg

"

Maar ik snap sowieso niet dat iemand op MP kan kijken. "


Nou ik wel hoor. Mijn hond komt van mp! Maar ik keek dan bij de herplaatsers... bij de rest kon ik echt niet kijken :( nu ook niet btw, wat ook geldt voor andere huisdieren.

honden page profiel r&sr&s 3 doggies

honden foto van r&s

@ iris
je kunt ook een account maken op een email die dam maar 10 minuten bestaat...
missn is dat wat zodat je alsnog dat kan doen.
;-)

honden page profiel carlacarla 3 doggies

honden foto van carla

Er zullen zeker ook mensen met goede en echte redenen hun hond herplaatsen op MP,maar mij gaat het voornamelijk over de pups die massaal aangeboden worden en als je dan bij de andere advertentie,s bij die persoon kijkt en je nog 11 andere rassen met pups ziet :'( Volgens mij gaat het topic hier over en niet over herplaatsers.....alhoewel ik gister ook een gratis aangeboden hond van 14 jaar zag en daar word ik ook echt verdrietig van(ook al zal er misschien een goede reden voor zijn?) of een moeder en zoon bullmastiff waar opeens geen tijd meer voor is,deze honden waren al eerder herplaatst

honden page profiel estheresthergoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van esther

altijd zo zielig om naar te kijken,ook die oudere honden die er op staan,soms wel van 8 ,9 jaar te triest voor woorden

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh 3 doggies

honden foto van martijn-kayleigh

" Ik had weer eens tijd teveel en zat even lekker rond te snuffelen op marktplaats. Schrikbarend om te zien hoeveel brood fokkers hun honden daar aanbieden. Uit frustratie heb ik bij alle advertentie geklikt en als rede opgegeven brood fokker. Het zal wel niet veel helpen maar het is best leuk om je frustratie even te uiten. Hopelijk worden de advertenties verwijderd en dan kunnen ze de advertenties er weer op zetten O-) "


helemaal mee eens kanjer ;-) ;-) ;-)

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh 3 doggies

honden foto van martijn-kayleigh

" Als ze nu op TV eens meer aandacht gaan besteden aan brood fok en de manier waarop ze te werk gaan en waar en hoe ze de pups te koop aan bieden, bestaat er een kans dat men eerst na gaat denken voordat ze wat gaan kopen, wat achteraf dan een brood fok hondje blijkt te zijn.

Maar dat vinden ze blijkbaar niet erg genoeg en laten de brood fok links liggen.
De media is de grootste veroorzaker van de verkoop van dit soort honden, juist omdat ze de verkeerde dingen onder de aandacht brengen.

Maar ik snap sowieso niet dat iemand op MP kan kijken. "


mijn hond komr daar ook vandaan. maar wel gewoon bij mensen thuis. oeps-nestje. bijde ouders aanwezig, stamboom en opgegroeid met kinderen. je moet wel weten waar je naar moet kijken als je via mp iets zoekt. dat verhaal dat alle honden slecht zijn die op mp staan is onzin dus.

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh 3 doggies

honden foto van martijn-kayleigh

nog mooier zelfs ... de mensen waar ik kayleigh vandaan heb hebben hun advertentie op MP gezet. en het leuke is ... het zijn gewoon mensen van HP ..:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/52387/engelse-stafford-58-dagen-zwanger-wanneer-begint-de-bevalling.......php

uit de reacties van de mensen die een hond hebben van MP zijn echt niet de enige die geluk hebben. Maar idd het is een paradijs voor broodfokkers. En helaas doet de wet daar geen bal aan dus zullen we dat voorlopig nog wel blijven tegen komen.

honden page profiel vivianvivian 2 doggies

honden foto van vivian

wij hebben onze aller 1ste hond bij een broodfokker vandaan(wisten we later pas,want ze had super mooie praatjes) :'( na 1 maand moeten inslapen door misvorming aan de poten :'( daarna heeft de fokker niks meer van zich laten horen

honden page profiel vivianvivian 3 doggies

honden foto van vivian

wij hebben onze aller 1ste hond bij een broodfokker vandaan(wisten we later pas,want ze had super mooie praatjes) :'( na 1 maand moeten inslapen door misvorming aan de poten :'( daarna heeft de fokker niks meer van zich laten horen

honden page profiel martijn-kayleighmartijn-kayleigh 3 doggies

honden foto van martijn-kayleigh

" @Hanna, in wat voor kromme wereld leven we in godsnaam :'( Ik heb net een mail naar MP gestuurd en daar heb ik in geschreven dat volgens de dierenbescherming een fokker 20 pups per jaar mag hebben,vond net een advertentie van een vent met 11 rassen met allemaal pups. Ik heb geschreven dat dat dus verboden is en dat MP dus ook de wet overtreed en de broodfok in stand houden. Maarja,het zijn allemaal dagtoppers dus MP verdient er ook lekker aan :'(
Heb MP maar gauw afgesloten,hond van 14 die gratis word aangeboden,hondje van 11,ook gratis en 2 bullmastiffs,moeder en zoon,bah wat word ik daar verdrietig van,ga dus ook niet meer op MP kijken. "



misschien een gevalletje 144... proberen kan geen kwaad toch?

honden page profiel pietpiet 3 doggies

honden foto van piet

Jullie vinden dat je niet naar mp moet voor een hondje maar wel naar het asiel wat is het verschil dan??
Gr Piet

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja, zo las ik daar straks een bericht van iemand die een Franse bulldog teef verkocht omdat de oudere hond er niet mee om kon.

*Teef was ondertussen ook al enkele jaren dus al raar dat die nu ineens niet meer samen konden.
*Teef was best mager
*Er mocht niet mee gefokt worden want hij/zij wou een goede thuis maar dan zetten ze er ook nog zo leuk bij wat een goede moeder de hond geweest is bij hun nestje pups...


Dan vraag ik me toch wel af WAAROM DIE TEEF NIET EERST GESTERELISEERD WORD?


Als ik Baco (Reu) ooit weg zou moeten doen, al denk ik niet dat ik dat zou doen want dat krijg ik niet over m'n hart, maar moest dat om de één of andere reden nodig zijn dan word die eerst gecasteerd... Omdat ik niet wil dat ze hem zouden gebruiken om te fokken, gewoon omdat ik niet wil dat Baco daarvoor gebruikt zou worden& ook om de teven dat te besparen al word er daar natuurlijk wel weer een andere reu voor gevonden. Maar dan help ik ze alhans er niet mee :$


Vind dat zo raar, g wilt toch het beste voor u hond als g ze toch weg zou moeten doen! :'(

honden page profiel juul en leejuul en lee 3 doggies

honden foto van juul en lee

Toch kan marktplaats ook op een goede manier gebruikt worden, mijn hondje bijv, ik heb via marktplaats de eigenaren gebeld, toen ben ik elke week langs geweest, regelmatig gebeld en het hondje is kerngezond heeft een paspoort is gechipt, ontwormd en ingeent. We hebben nog steeds contact met de fokkers van ons hondje.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Jullie vinden dat je niet naar mp moet voor een hondje maar wel naar het asiel wat is het verschil dan??
Gr Piet "


Moet dat echt uitgelegd worden?
In het asiel geef je je geld niet aan broodfokkers.
Daar is waar dit topic over gaat dit topic gaat NIET over herpaatsers dus waar mensen dat vandaan halen is mij een vraag.
Ook al komt de hond bij een broodfokker vandaan zodra je een hond in het asiel haalt betaal je niet aan de broodfokker dus werk je niet mee aan die smerige handel.

Een goede fokker zorgt dat hij/zij de pups al heeft gereserveerd VOOR ze besluiten te fokken.
Je bent toch niet wijs om pups op de wereld te zetten zonder daar baasjes voor te hebben.
Ik zou willen weten wie de mensen zijn en wat er met de pups gaat gebeuren.
Doordat dit niet gebeurd belanden er tig honden in het asiel.
Zouden alle fokkers voordat er daadwerkelijk gedekt gaat worden zorgen dat ze een lijst met gegadigden hebben zouden er ook al minder honden in het asiel komen en zou de broodfok ook minder worden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "marktplaats en *****fok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 7 123 4 5 6 7
Volgende forumvraag: zo schattig!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^