Honden rustig houden bij warm weer..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Misschien weet iedereen het wel maar toch even een waarschuwing..

Honden kunnen de warmte slecht kwijt. Zij transpireren - uitsluitend - via de voet jes.
En ventileren - door middel van hijgen - via de tong...

* Maak de honden NIET druk met deze hitte..

* Let er op dat asfalt/beton e.d. nu heel warm, zo niet heet kan zijn onder de voetjes van de honden. Laat ze zoveel mogelijk op het gras lopen bij het uitlaten.

* Zwemmen kan natuurlijk wel... Let daarbij wel op de kwaliteit van het water. Stilstaande vijvertjes zijn snel met gevaarlijk bacterieën/algen/botulistme vervuild...

* Heeft de hond het warm, maak de vacht dan nat.
Door het verdampen van het water op de vacht, verliest de hond ook iets meer warmte...

* Ga géén lange wandelingen maken én zéker niet fietsen met de hond overdag...
's Avonds als het afgekoeld is, kan je eventueel wel iets actiefs doen..

* Laat je hond NIET in de auto achter!!!
Ook niet voor even!!!
Het is spelen met het leven van je hond!!!!
Het wordt al snel rond de 40 graden in een auto, ook met de raampjes open...


* Zorg - ten alle tijden - voor vers drinkwater, dus div. keren verversen per dag...

* Zorg dat de hond in huis een koele plek kan vinden; plavuizen, beton, donker plekje....

Is de hond toch bevangen door de hitte; SHOCK dreigt!
maak hem dan nat en ga zo snel mogelijk naar de dierenarts!!!

Verder gewoon genieten van het mooie weer... :-)

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden rustig houden bij warm weer.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi ilja
Hele goede tips van jou over de warmte .Ik ga s morgens met taat al om zeven uur weg dan is het nog niet zo warm .Taat houdt zich al van zelf rustig .We gaan ook nog s avonds als het wat af gekoeld is .Ze gaat nu wel het water in maar tot haar buik .We hebben van alles geprobeerd om haar dieper te krijgen met koekjes met kaas waar ze allemaal heel gek op is maar geen grond onder haar voeten dan denkt ze dan ook maar geen koekje .Ze komt ook niet achter me aan als ik wel veder ga .EEn keer hebben we haar wel mee getrokken naar het diepen maar ze raakt helemaal in paniek en ik heb tegen mij man gezegt dat die dat niet meer moet doen we weten wel dat ze wel kan zwemmen .Ze is ook erg bang als er bijv eem flesje in het water drijft .Dan weet ze niet hoe snel ze er uit moet komen en gaat er dan die dag ook niet meer in .Ik denk zelf dat er iets gebeurd is als pup zijnde met water .Want meestal vind een jacht hond dit toch wel lekker .
Maar ja het is jammer want we hebben hier zoveel water om de hoek dat ze lekker zou kunnen af koelen
groetjes joke en taat

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Joke,

Aidan is ook nog niet zover dat hij zwemt. Maar hij is rustig genoeg in het water dat hij er tot aan zijn rug in staat, en dat koelt voldoende.

Ik heb zitten denken aan een kinderbadje voor in de tuin. Zou Taat dat niet leuk vinden? Gewoon in de tuin, voor haar een veilige plek? Dan krijgt ze net even dat beetje extra positieve ervaring met water.

Hoi Ilja,

Ja, helaas, dat doen ze. Ik heb ooit een man gezien die met dertig graden Celsius nog met zijn golden retriever ging fietsen. Ik heb er nu nog spijt van dat ik hem niet van zijn fiets af heb geplukt! En wat dacht je van die metalen aanhangwagentjes waar je je hond in kunt doen? Voor achter de fiets of auto?

Groetjes,

Linda.



honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ja, vreselijk!!
En wat dacht je van hondjes in een mandje op de fiets...
Mensen denken soms écht niet na wat warmte betekend voor honden...:-(

Ik kwam ook op het idee - te waarschuwen - omdat ik vanmorgen ook weer iemand tegen kwam die een Duitse Staande naast de fiets liep met een noodgang....

Ik heb hem aangesproken... Pffff...
Méér kun je niet doen....:-(
Maar ik krijg er wel maagkramp van als ik dan naar dat arme dier kijk...

Ik heb geen andere keus maar ik rijd stapvoets en Sterre wandelt heel rustig wat naast me of voor me uit.
Maak de wandeling ook heel kort, speel niet, alleen even twee keer een balletje in de schone sloot.
Sterre blijft er ook gewoon rustig in staan en geniet van het koele water aan haar buikje...

Voor de rest ligt ze hier onder de walnootboom in de schaduw en het nattige gras een beetje te dutten....

Kan jij wel wat verkoeling zoeken met je hondjes?? Vanavond misschien zwemmen...?

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Goedemiddag allemaal!

Pfff ja wat een warmte voor die honden!
Nou moet ik zeggen, Senna, de Rigdeback gaat echt pal in de zon liggen en komt er niet meer vandaan, heerlijk vindt hij het.

Dibbes daar in tegen,.. is geen gang in te krijgen, ligt in de steeg, op de tegels (= het koelste plekje, tocht en schaduw)
Tussendoor laat ik hem zo af en to flink wat zwemmen om het te laten afkoelen (in het kanaal, inderdaad geen stilstaand water)

En zo rond een uur of 8 loop ik een rondje, maar ik merk dat hij het dan nog steeds te warm vindt.

Het nadeel hiervan is, hij is 's avonds zo actief dat hij weggaat van het erf, en de hele nacht op route gaat. en hem binnenhouden is geen optie, veel te warm in huis. Hij gaat gelukkig niet zo ver, maar toch...

Ik kan er ook niet tegen als ik mensen zie met honden naast de fiets. Wat ik ook heel erg vind is honden meenemen naar het strand. daar is helemaal geen schaduw.

sommige mensen houden er echter wel rekening mee, zo was ik gister bij een natuurmeer met wat vrienden en kwam er een stelletje aan met twee bull terriers. Zij liepen naar de bosrand, richting schaduw en hadden ook nog een parasol mee. Het was ook niet echt heel zonnig bij ons gister. De honden hadden een heel stuk om te spelen en ze gingen om het uur het water in te zwemmen. Er zijn dus wel degelijk mensen die het snappen :-)

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Ik ging net boodschappen doen wat dacht je twee honden in een auto .En alle ramen dicht .Ik heb gewacht op de eigennaar duurde twintig minuten
En ik vroeg of die dat niet te warm vond voor de honden bij deze temperatuur die meneer was heel lakkoniek en vond het wel mee vallen .Daar moesten ze maar aan wennen ik zei zet dan ieder geval de raampjes open .Toen vroeg die waar ik me mee bemoeide .Mijn andwoord dat ik dat nooit zal doen met mijn hond ik zeg straks liggen ze dood in je auto en sorry ik geef erg om beesten .En toch vond die dat ik me er niet mee moest bemoeien .Ik ben maar weg gelopen want anders werd het een grote ruzie en daar had ik geen zin in .maar ik werd wel steeds bozer en voelde me daarna erg opgefokt

groetjes joke en taat

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Kan ik me voorstellen hoor Joke,
Ik heb 2 jaar geleden toen ik naar het strand ging, een autoraampje ingeslagen. Lag ook een hond in. Heb mijn dierenarts gebeld en gevraagd wat hij vond (hond reageerde amper).
Heb in overleg met hem en de politie het raampje ingeslagen, (politie heb ik later zelf gebeld)
en de hond meegenomen en weggebracht (met spoed!!!) naar de DA.
Hond heeft het gered, eigenaar heeft een boete gehad...
Maar of hij hier nu van geleerd heeft?

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Joke,

Je kunt inderdaad de politie hiervoor inschakelen. Die maken er echt wel werk van. En dan moet zo'n vent wel luisteren.

Christo heeft zich eén keer te druk gemaakt buiten. Ik heb hem gelijk thuis afgekoeld met water. Beiden een les geleerd.

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi linda en ingrid
Dit bedacht ik me pas thuis dat ik de politie had moeten bellen maar de politie zit bij ons tien kilometer veder op .Dus voor die er zijn zijn we al een heel end vedder En was die meneer al weer terug geweest en ik weet niet wat die meneer gedaan had als ik het raampje in geslagen had hij was niet zo aardig .
groetjes joke en taat

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Joke,

Als ik het gezien had, dan had ik zelf wel een raampje ingetikt en inderdaad de politie gebeld. Het is toch niet te geloven dat mensen hun hond met dit weer in de auto laten zitten! Ik kom net van de markt af en als je dan ziet hoeveel mensen daar nog met een hond rondwandelen!! Terwijl de hond de tong op de grond heeft hangen! Er liep zelfs een hondje met een hele dikke trimvacht rond! vond het gewoon zielig voor het beestje! Nee, die van mij blijven nu lekker binnen. Vooral ons oudje komt niet veel buiten. Ik heb straks een rondje van nog geen kwartier met ze gelopen en dat was al meer als voldoende, want ze gingen beide bij thuiskomst direct languit op de koude gangvloer liggen. Buiten heeft Morris een eigen (kinder)zwembadje. Nu is het geopend! hahaha Het is echt feest zodra ik het zeil er vanaf haal. Alleen moet ik zorgen dat ik alle binnendeuren dicht heb, want hij presteert het om in zijn dolle 5 minuten zo naar binnen te rennen! Hij vind het in ieder geval heerlijk om lekker te kuieren in het zwembadje. Vanavond gaan we na half 10 wel een grote ronde met ze lopen. Hoogstwaarschijnlijk ook weer langs de maas, zodat ze beide het water in kunnen. Flos gaat ook maar tot aan zijn buik en raapt daar wat stenen van de bodem. En Ilja, dat van de zweetvoeten....Het is nu iets minder bij onze Morris. Dus het heeft toch wel aan z'n vacht gelegen. Maar goed dat hij vorige week geplukt is, anders had hij het nu wel erg warm buiten! Ik hoop dat iedereen het een beetje rustig aan doet met hun doggies....en zelf lekker genieten van dit fijne weer. We hebben er lang genoeg op moeten wachten!

Groetjes Monique

honden page profiel WilmaWilma 3 doggies

honden foto van Wilma

Vannacht heb ik de wekker gezet op 04.00 uur. Toen ben ik met onze 14 maanden Briard gaan wandelen en even spelen. Barca is jong en wil toch bewegen, maar overdag is dit niet verstandig, ben daarna wel weer mijn bed ingedoken.:-) Wederhelft gaat nu de nacht in en die gaat met Barca morgenochtend, zodra hij thuiskomt, (rond 06.00 uur en ik mag lekker lui blijven liggen)wandelen en even spelen. Wij doen het nu maar even op deze manier. Een jonge hond dagenlang rustig houden is toch moeilijk(er). Geldt trouwens voor alle honden.

Trouwes, mijn Briard ventileert zijn warmte ook via zijn tong. Zijn tong hangt eeuwig 'buitenboord' en dat gebruikt hij ook om zijn warmte kwijt te raken. Al met al is dit toch niet voldoende en wij gebruiken nu de late avond en de zeer vroege ochtenduurtjes om hem even zijn engerie kwijt te laten raken. Hij zit nu qua voeding op de helft van zijn normale patroon. Vandaag (16.00, ook dat is aangepast vanwege een eventuele maagkanteling)krijgt hij riblappen, hoop dat hij wil eten en anders laat ik het maar zo. Tis ook zo warm!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Nog even over honden die in een auto zitten van baasjes die even aan het winkelen zijn....

Vóórdat jullie ramen inslaan...:-(
Het kán zijn dat die auto een airco heeft hé...
Dus die auto's zijn redelijk koel.

Het is natuurlijk anders als er een auto langere tijd bij het strand geparkeerd staat o.i.d.
En/of pal in de hete zon staan op parkeerterreinen bij een winkelcentrum...

Bel eerst even de politie...
Tenzij je natuurlijk ziet dat de hond al oververhit zijn....

Kalm aan met de hondjes... :-)

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel IngridIngrid 3 doggies

honden foto van Ingrid

Hey Ilja,

Ja het raampje wat ik ingeslagen heb was bij een hond die al niet meer reageerde. voor een Am. Staff vond ik dat erg apart.

Voordat je een raam inslaat ook even kijken wat voor hond, want voor je het weet hangt ie in je arm, hoe goed je bedoelingen ook ;-)

Nu moet ik zeggen: ik train elke zaterdag in Almere met de hond, hij zit dan in de kofferbak, en daar is ook weinig schaduw.
Er zijn wel veel dingen dat je kunt doen hoor:
-Laken over de auto (wit)
-Kofferbak open (ik heb een kooiconstructie laten maken, zodat dit kan
-ramen open

zo tocht het continu en ligt hij toch in de schaduw.

Even nog over de airco:
Motor uit = airco uit, en het wordt bizar snel warm in zo'n auto....

honden page profiel LindaLinda 3 doggies

honden foto van Linda

Hoi Ilja,

Maar als de hond in kwestie nog goed alert is, dan wacht je even op het baasje. Ligt het dier te hijgen en heeft het duidelijk last van hittestress, dan is het iets anders. Dan is het wat mij betreft: omstanders erbij voor de veiligheid, belletje naar de politie, en baksteen door de ruit. Zo duur is het niet om een ruit te laten maken. Moeten ze maar niet zulke domme risico's nemen.

Groetjes,

Linda.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi Ilja,

Inderdaad eerst politie bellen en vragen om advies en dan pas aktie ondernemen. Mij is wel ooit verteld dat je als burger een ruit in mag slaan als er een hond moeilijkheden heeft ivm de warmte. Natuurlijk moet dit wel in overleg met de politie. Eigenaars kunnen ook een flinke bekeuring krijgen als ze hun hond in de volle zon achterlaten in de auto! Vooral als blijkt dat de hond het niet zal overleven...

Met dit weer moet je de honden gewoon zoveel mogelijk binnen houden en niet te zwaar belasten. Er zijn altijd honden bij die graag in de zon liggen, maar die zoeken dan ook wel weer de schaduw op als ze het te warm krijgen. Zelf ga je met dit weer ook niet buiten rennen! Tenminste ik zou dat never doen. Gewoon relax........Het is wel een goed punt! Zo wordt er toch over nagedacht!

Groetjes Monique

Johanna (Gast)

Nou hoe stom kan je wezen om je hond in dat warme weer in de auto te laten zitten en dan zelf gaan winkelen.
Wat de mensen ook wel eens vergeten is dat de zon draait,dan zeggen ze ja maar ik had de auto in de schadum gezet.
Ik heb zelf meegemaakt, het gaat om een klein papegaaitje,die hadden ze in de etalage gelaten waar de volle zon opstond,iedereen liep er langs en dat beesje was aan het hijgen.Toen heb ik uiteraard actie ondernomen,al met al duurde het lang voor dat er hulp kwam,dus in die tussentijd stond ik met een doek tegen het raam aan zodat er wat schaduw kwam.Stond zelf ook te koken,maar dat had ik er voor over.In ieder geval is het beesje daar door gered.
Ik wil hiermee zeggen dat ook dat voor kan komen.

Groetjes voor alle dierenvrienden.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hey Johanna,

Wat super van jou!!! :-)

Natuurlijk geld het niet alleen voor honden.
Voor álle dieren die het té warm hebben met deze dagen...

Dank je wel....

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Moet ik direct denken aan wat ik vroeger zelf meegemaakt heb! Ik had altijd cavia's. Mannetje en vrouwtje en eens in de zoveel weken had ik een nestje jongen. Die jongen verkocht ik aan een vaste dierenspeciaalzaak! Waren altijd prachtige langharige nestjes. Op een nog niet al te warme dag, dacht ik dat ik ze wel buiten kon laten in de ren. Pa en ma en 4 jongen....Nog geen uurtje hadden ze buiten gestaan en toen ik bij de ren kwam, waren pa en ma enorm aan het hijgen...De jongen lagen onder ma.Ik heb nog alles geprobeert, maar helaas beide cavia's heb ik niet meer kunnen redden. De 4 jongen hadden het allen overleefd, maar waren nog heel klein. Met de hand heb ik ze toen dagelijks groot gebracht en gelukkig is er geen één dood gegaan. Ik heb me enorm lang schuldig gevoeld, maar wist inderdaad toen niet dat het zo'n gevaar was voor de cavia's. Toen ik trouwde moesten vrienden van mij het zelfs nog naar boven halen! Dat ik zo'n hart voor dieren had, maar dat ik toch 2 dieren vermoord had!! Vreselijk dat ze dit moesten zeggen, maar het voelde op dat moment ook echt zo. Na deze cavia's heb ik ook nooit cavia's meer gehad.

Denise (Gast)

ik zie dat hij al oud s maar geweldige tip, heb een puppy en ze wil spelen en gek doen maar nu k dit lees hou k het rustig tot het afkoelt, had haar wel een beetje natgemaakt maar dat vond ze echt nix haha

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

is echt sh*t. mijn vriend moet nu demon ophalen op de fiets. heb m gezegt dat hij het heeeeel rustig aan moet doen en demon niet op asfalt moet laten lopen. nog meer tips?

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

water meenemen voor onderweg (is lopen geen optie?) en de pootjes af en toe afspoelen met wat water en de hond wat laten drinken. Tja, verder zo rustig mogelijk doen

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

het is een behoorlijk stuk maar het kan niet anders.. anders kan ik mijn vriendje pas om 11 uur ophgalen

honden page profiel jaimejaime

honden foto van jaime

ilja mag ik je tips overnemen en op een ander forum plaatsen?

Goede tips trouwens

honden page profiel herthert

honden foto van hert

wij gaan nu ook niet wandelen met de 4 hondjes,zelfs geen korte geen korte wandeling.in huis liggen op de koude vloer,is koud omdat de garage eronder is hé.ik heb een kinder zwembadje en heb ze allemaal met hun pootjes al eens ingezet se en hun wat nat gemaakt
graag hebben ze het niet maar ze moeten toch afkoeling krijgen hé.dit doe ik nu dagelijks tot de hitte weg zal zijn
heb vandaag ook een grote hond in de vlakke zon zien zitten en hijgen dat het deed en rond lopen in een afgesloten grote omheining :(
zelfs de koeien heb ik horen roepen om hun boer voor weer binnen te mogen denk ik

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy-

honden foto van -Iris & Tommy-

Hee Ilja !
goed dat je het even plaatst !! ;-)

honden page profiel LewisLewis

honden foto van Lewis

Goed zo, iedereen weer even wakker!
Gelukkig zie ik in mijn omgeving vanaf 21.30uur pas weer de eerste honden met hun baasjes lopen :-)

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

goede tips!

ik vind het erg leuk om te lezen, alle verhalen hier van mensen die honden (of andere dieren) uit de zon hebben gered!

ik kreeg bij de hondentraining nog een tip:


Als je je hond wilt koelen met water doe dat dan alleen aan de onderkant, op zijn buik, in zijn liezen en onder zijn oksels. Ook niet op de borst want daar zit zijn hart en die moet niet te snel afkoelen.

Als je je hond aan de bovenkant nat maakt en weer in de zon laat dan kan de huid makkelijk verbranden.

Wil je m toch helemaal natmaken, zorg er dan voor dattie ook echt door en door nat is, dus niet een paar druppeltjes maar helemaal tot op de huid.



deze tip kende ik zelf nog niet, dus ik dacht, ik zet m er maar bij :-D

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Zelf als hebben wij een loopse teef in huis, onze reu ligt lekker plat op de koude vloer te piepen.
Lekker koel, verder maakt hij zich een stuk minder druk dan in de winter.

Ons teefje gaat lekker op het koele natte gras liggen vind ze heerlijk.

En na 5 min in de zon verplaatsen ze gewoon weer naar de schaduw of de koude vloer.

Gr vero

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo

honden foto van Ingrid en Thibo

EEN GOEDE TIP . DAt er dan mensen zijn die gaan fietsen met hun hond erachter op denken die misschien dat hun dier een bruin kleurtje gaan krijgen? VERSCHRIKKELIJK

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Goeie tips Ylja voor diegene die het nog niet wisten! Hier ook heel veel siësta , en voor Déru proberen we het zo koel mogelijk te houden!! Maar wat wil Madam, volgens mij is ze een beetje dement aan het worden,hoor, Ze wil lekker onder een grote boom in de tuin in de schaduw bij 30 graden. Dacht dat ze misschien een plasje moest maar ze was niet meer van plan om naar binnen te komen. Heb haar onder protest naar binnen gehaald!! :-D ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Honden rustig houden bij warm weer.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^