border collie pup van 8weken..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vivianvivian

honden foto van vivian

hallo,, wij hebben sinds een week een border collie pup,, en hij bijt echt heel veel in mijn handen, ook in die van de kinderen, hij heeft ookal in mijn dochtertjes gezicht gebeten. ik heb al geprobeert auw!!! te roepen en dan te negeren, maar hij gaat daarna gewoon veder,,als ik weg loop dan loopt die achter me aan en gaat die aan mijn broek hangen en bijten. hebben jullie misschien nog tips..?? ik vind het vooral bij mijn kinderen vervelend, vooral bij de jongste(1jaar)

de pup krijgt genoeg benchtijd,, elk 1 a 2 uur in de bench voor 2 uurtjes.. hij is 's nachts zindelijk, dus de nacht blijft die ook de hele tijd in de bench van 22.30 t/m 6.30


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "border collie pup van 8weken.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoggyDoggy 2 doggies

honden foto van Doggy

Logisch dat je het bijten vervelend vind.
Wat je al doet is auww! roepen en stoppen met aandacht geven en dat is goed.
Als dat echter niet helpt moet je verder gaan en zou je de pup even in een ruimte alleen
kunnen doen. Zodra hij weer rustiger is, er weer bij en dit herhalen tot het bijten stopt.

Wat je ook kunt doen is als hij wil bijten in je hand, een harde vuist maken. Dat is alleen
niet te doen voor je kids.

Soms bijten pups ook wat meer als ze te weinig rust krijgen. (Pups slapen ca. 20 uur per 24 uur).
Maar omdat ik niet weet hoeveel rust de pup krijgt kan ik hier niet veel over roepen.

Lara (Gast)

Hallo Vivian,

Wij zitten in precies dezelfde situatie met onze pup. Innige deelneming. :-) Ze heeft m'n vriend al in de neus gebeten en een bloedkin bezorgd. Ze hangt ook talloze keren per dag aan mijn broekspijpen en heeft bij wijze van spreken mijn onderbenen en armen al helemaal afgekauwd. "Auw!" roepen, zoals jij doet, lijkt haar alleen maar aan te vuren. Mijn vriend maakt soms een vuist maar dan hapt de pup gewoon in zijn mouw en begint verwoed te trekken.

Kan je de pup afleiden met een speeltje?

Jij hebt een jong kindje en dat is natuurlijk iets gevaarlijker. Misschien er toch voor zorgen dat je kindje nooit alleen is met de hond en als de pup je kindje benadert, jij het kindje vasthoudt. Maar daar had je waarschijnlijk al aan gedacht...

Dit gedrag schijnt gelukkig in de meeste gevallen over te gaan. Maar ik begrijp volkomen dat je er soms hopeloos van wordt. Hopelijk krijg je hier tips van hondenbaasjes waar je iets mee kan aanvangen.

Lara

honden page profiel AntoineAntoine 2 doggies

honden foto van Antoine

honden page profiel NatalieNatalie

honden foto van Natalie

Antoine, het is uit proberen wat voor de pup werkt.
Die van ons is nu 11 weken, en na eindeloos foei zeggen au roepen negeren ( wat moeilijk is als ze je op eten) apart zetten, een tik op de neus geven en ja terug bijten.....
Niks heeft geholpen totdat de fokker langs kwam en heft gekeken naar het gedrag van de pup en naar mijn houding.
Ik was te soft naar de pup. Een paar x harder aan gepakt en nu bijt ze alleen nog per ongeluk, ze wildan spelen is entosiast en hap in de broek maar laat meteen los en stapt achteruit, dus ze weet het wel!

We hebben haar nu zo ver dat ze in knuffel beren lekker mag bijten en daar sleept ze dan ook de hele dag mee ( we hadden op 1 knuffel smeerworst gesmeerd( haha je probeert wat uit he) en dat is nu dr lieveling, sleept ze mee in de tuin, gooit en rukt.
Slaapt ermee in de bench, nouja hoe lang die nog heel is? Als er plukken uit komen word ie weg gegooid en krijgt ze een nieuwe, ( kringloop winkel is dan ideaal)

Een vuist maken is ook een goei, maar dit doet ook nog pijn en hou je niet vol.
Even door zetten over een paar weekjes word het echt minder, ik kon het ook niet geloven ;-)

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.

Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.

Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.

sita (Gast)

ja, daar heeft kyra ook een handje van ;-)

wij hebben ook al het een en ander gerpobeerd
maar nu zeggen we gewoon auw!!, nemen haar zonder verdere aadacht naar de (belgische)veranda
en daar mag ze even tot rust komen.

Na eeb paar minuten, als ze gewoon flink en rustig aan de deur wacht mag ze weer binnen

groetjes

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Bij ons werkt inderdaad een 'time-out' ook heel erg goed tegen allerlei ongewenst gedrag..
Dus onderdaad, even in een aparte ruimte zetten waar niks te beleven valt. Wij gebruiken hiervoor de douche. We hebben niks op de grond in de douche en hangen het douchegordijn omhoog.
Eerder gebruikte ik de gang, maar joey ging het vooral leuk vinden om naar de gang te gaan, hij kan dan lekker kijken wie er langsloopt en onder de deur snuffelen aan de tocht met lekkere buiten luchtjes.
Daarom zijn we nu de douche gaan gebruiken en dat werkt erg goed!
Gebruik hiervoor niet de bench, aangezien de bench leuk moet zijn en dus niet als strafhok gebruikt moet worden..
Ik hoop dat je er iets mee kan..
Oh ja, ik laat ze meestal een paar minuten zitten. Dan mogen ze terug maar negeer ik ze nog even een paar minuten.

honden page profiel pietpiet

honden foto van piet

Kan je niet proberen om NEE te leren dat wil ook wel helpen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat een rare, zelfs schadelijke adviezen lees ik hier, de pup in zijn oor bijten? Een tik op de neus geven, foeien en au roepen.Een pup (een baby dus) hard aanpakken, ? Wat is dat voor fokker die dit adviseert?

Wat je met zulke akties leert is dat de pup jou een onbetrouwbaar en raar wezen gaat vinden. Terwijl het juist de bedoeling is dat hij gaat leren dat jouw nabijheid rust en veiligheid betekend.

Ik zou idd zorgen dat de pup niet overprikkeld raakt, een juiste balans dus tussen nieuwe dingen ervaren, en deze ook weer verwerken.

Kinderen en honden spreken elkaars taal niet, dat gaat dus niet automatisch goed, dat zal je met veel rust en inzicht moeten gaan begeleiden op een manier dat het leuk is en blijft voor alle partijen.
Leer de kinderen die oud genoeg zijn wat een pupje denkt en voelt, dat ze het pupje met rust moeten laten als hij slaapt, hem niet gaan optillen etc. In elk geval de kinderen niet alleen laten met de pup. En de baby uiteraard alleen onder heel goede begeleiding met de pup in aanraking laten komen.



http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Een alternatief geven wat leuker is en belonen wanneer hij zijn tandjes zet in iets wat wel toegestaan is, of wanneer je hem kunt benaderen zonder dat hij probeert te bijten of zijn bek opent (de criteria hiervoor kun je steeds hoger leggen)..
Dus uitdagend langslopen of dingen doen waardoor hij normaal getriggert word te bijten (maak er een kleine trainingssessie van).. verder weet je (hopelijk) natuurlijk ook wel dat bijten (oftewel de wereld met de mond verkennen) voor een pup natuurlijk is, dus dat je je pup niet als een monster gaat zien ofzo ;-) Vasthouden aan de rustmomenten en niet al te gekke dingen doen wanneer de pup wakker is, doe dan eerder een snuffel/speurrondje, dat kalmeert en het is voor een snel overprikkelt ras (als oa de Border Collie) dus vele malen idealer dan je pup de hele tijd in de hoogste versnelling te zetten dmv balletjes ed.

Dit filmpje kan denk ik wel helpen (ze heeft er nog veel meer bruikbare dingen opstaan):



Als je geen clicker hebt of wil gebruiken kun je natuurlijk ook een woord gebruiken.

Veel succes ;-)

honden page profiel ShadowShadow

honden foto van Shadow

Hoi Vivian.

Zoals ik het hier kan lezen pak je het al goed aan.
Je moet niet vergeten dat het hondje pas 8 weken is en dus in feite nog een baby. Hij heeft geen handjes waarmee hij de wereld kan ontdekken en gebruikt daarom dus zijn tandjes :-D

Mijn ervaring is dat dit bijna altijd van voorbij gaande aard is. Dat neemt niet weg dat het niet hinderlijk is voor jullie. Mijn mening is dat het beste werkt om hem te laten weten dat je het gedrag niet waardeert, door duidelijk nee of foei te zeggen ( of een ander woord wat hij gaat associëren) en hem dan een tijdje te negeren.

Wat al eerder genoemd is, het even afzonderen werkt mij mijn pup van inmiddels 5 maanden ook erg goed bij correcties. Dit hoeft niet lang te zijn, meestal houd ik 5 min aan, dat lijkt in een hond zijn perceptie al een eeuwigheid.

Ga hem alsjeblieft niet te hard aanpakken. Dat is helemaal niet nodig. Vooral Border collies leren graag en snel dus ik denk als je gewoon zo doorgaat dat je over een paar weekjes geen last meer hebt van dit probleem.

honden page profiel sandra & Binksandra & Bink

honden foto van sandra & Bink

Hallo Vivian,
Ik herken je "probleem"ik heb een golden retriever pup van nu 9 weken en die hangt ook overal aan...truien,broeken,schoenen en wat er maar los hangt daar bijt hij in, we kunnen ook niet met hem spelen want in zijn speelzigheid bijt hij ook steeds. Ik heb hier ook zoeen vraag op gesteld en kreeg steeds te horen dat ik moet afwachten en hem tijdens het bijten hem afleiden met een speeltje, dat zei ook de dierenarts, maar ik weet het kan erg storend en vervelend zijn, en het helpt niet altijd, maar ja iedereen zegt maar geduld hebben over 3/4 maanden is dat over als ze de tandjes gewisseld hebben! Ook dat zei de fokker en dierenarts! En auw roepen werkt bij ons niet want dan vind hij dat alleen maar leuk!! hoe hard we ook auw roepen of foei!!!

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

@ Sandra en Bink: het is inderdaad een kwestie van doorzetten, hij is nog maar 9 weken (dan heb je hem hoogstens 1,5 week?), dan kan je nog niet te veel verwachten. Inderdaad 'au' of 'nee' roepen én negeren. Daarnaast goed laten rusten en dan wordt het echt vanzelf minder! :-)

Prachtig hondje trouwens!

honden page profiel IkkesIkkes

honden foto van Ikkes

Scotty is nu 5 maanden en bijna klaar met wisselen (denk ik) Hij bijt nu alleen als hij naast een speeltje hapt.
We hebben hier met het bijten hem steeds genegeerd. Dus bijten met spelen? Oke dan speel je maar alleen. Rug erna toe en weglopen. En als hij gewoon doorging dan maar even in de bench.

honden page profiel sandra & Binksandra & Bink

honden foto van sandra & Bink

Jose,
Dank u wel, het is een heerlijke doerak, vol streken en af en toe en echte clown! ;-)
Jullie hebben ook een mooie golden retriever, we hopen dat Bink ook een flinke kerel (hond) word! :-)

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Dat heeft onze hond ook lang gedaan, hoort er een beetje en gaat vanzelf over.
Nu zag ik laatst de tip om je handen in te smeren met een beetje boter, ze willen dan bijtn maar proeven iets en slikken dan enkel nog. Zo schijn je het bijtpatroon te doorbreken.
Ik negeer het hier grotendeels of ga juist iets doen wat ze saai vinden. Dus dan is het actie bijten...reactie niks dus niet leuk...

honden page profiel Sophie & BeauSophie & Beau

honden foto van Sophie & Beau

Oud topic misschien, maar heb je al resultaat?
Mijn BC doet namelijk hetzelfde en als jouw nee/negeren/afleiden/bench hielp heb ik ook wat motivatie om verder te doen met wat ik nu doe O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "border collie pup van 8weken.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hitsige reu van 10 mnd.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^