Wolfsblut

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Bij de additieven van Polar Night staat ook Kopersulfaat link

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wolfsblut" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

In wild pacific zit het ook alleen staat er gewoon selen dit kan biologisch zijn maar ook chemisch het zal dus welhet laatste zijn .

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Ik heb ze een e-mail gestuurd,er staat op de verpakking duidelijk dat er geen chemische toevoegingen in zitten .
Ik heb ze dus hierop gewezen,ben benieuwd naar hun reactie.
Na verder zoeken is acana de enige die het op biologische basis toevoegt,taste of the wild ook op chemische manier.
Dus als wolfsblut het niet verandert over naar acana,liever een paar euro meer voor een zak voer dan chemie in mijn honden.
Ik heb ook al 100% vers geprobeerd in samenwering met een kennis die al jaren vers voert maar helaas geen succes konstant dunne poep en slechte vacht op den duur,na twee maanden zijn we ermee gestopt,ze hadden totaal geen power meer(logisch na al die dunne)
Het enigste wat ze vers verdragen is alleen zeevis maar daar kunnen ze niet alleen op leven.
In ieder geval bedankt voor het openen van mijn ogen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Graag gedaan hoor. En als je toch wilt kijken of er mss een rede is dat die 2 maanden vers niet goed gingen, dan mag je me altijd een pb sturen. Ik help mensen graag, ongeacht de hevigheid van een los gebarsten discussie ;-)

Ik was van de week toevallig in het tuincentrum om een zak konijnen voer mee te nemen. Die fabrikant had me ook gezegd dat het 100% natuurlijk zou zijn en absoluut niet dit soort dingen zou bevatten. Ik had wonderbaarlijk genoeg altijd zakken zonder ingredienten lijst. Ik moest dus af gaan op de tabellen die ik per mail van de fabrikant had ontvangen.
In het tuincentrum zag ik 1 zag met een ingredienten lijst.. Ja wel hoor.. feest...
Vervolgens ben ik alle konijnen voeders die ze daar hadden liggen (waren een hoop) onder de loep gaan nemen. Ook 1 waarvan op de voorkant met vetgedrukte koeienletters op stond  "100% natuurlijk!". Allemaal hadden ze toevoegingen. De een vermeld niet wat precies en de ander vermeld oa natriumseleniet.
De zogenaamde "100% natuurlijke" variant bevatte zowel natriumseleniet als koper (II) sulfaat..

Achteraf gezien denk ik dat mijn konijnen die brokken niet eens nodig hebben omdat ik ze zelf al een aardig complete maaltijd voor schotel. Al die tijd heb ik de brokken erbij gegeven voor mijn eigen gevoel. Ik denk nu echter dat het tijd is om de brokken voor konijnen volledig af te schaffen en door te gaan met mijn kruiden, groenten, bladeren, takken en hooi mixen ;-)

Edit: Ik dwaal een beetje af bemerk ik nu, maar het ging mij erom om aan te geven dat ookal staat ergens '100% natuurlijk' op, het nogsteeds niet 100% natuurlijk hoeft te zijn.
Hou je ogen en oren open, zoek veel dingen op en je komt achter zoveel verbazingwekkende dingen die fabrikanten en verkopers je niet vertellen..

honden liefhebber (Gast)

wat een onzin  leugens nergens op gebaseerd

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

ff uit nieuwsgierigheid Roos
maar kijk je zo ook naar je eigen voedsel en dat van de mensen om je heen?
wat je hen voorzet?

en hoe ga je om met al die vervuilende en giftige stoffen die doodgewoon in onze huizen
zitten en in de lucht?

ik vraag me dat altijd af als ik dit soort onderwerpen lees..........
dit bedoel ik trouwens niet als aanval,!!!
want je weet er duidelijk wel wat van af

en wat iemand zijn hond voert vind ik puur een keuze van de baas van de hond, maar het intrigeert me altijd, zo zorgvuldig tot in het kleinste detail voor de hond, minieme hoeveelheden
en dat in deze vervuilde wereld.....

hoe ga je daar mee om t.o.v. je zelf je dierbaren (buiten de honden om)??
maak je veel zelf, en waar haal je dan ingredienten vandaan?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het is juist begonnen met mijn eigen voeding nadat ik enorm ziek ben geweest. Ik kwam erachter dat ik op bepaalde stofjes (oa E nummers) in de voeding reageerde. Vervolgens ben ik me hierin enorm gaan verdiepen en zo kwam ik er dus achter dat er gigantisch veel troep in ons eten zit.

Toen ik daarachter kwam, legte ik ineens de link met het al 3 jaar lang aanmodderen met mijn herder en dat er mss ook nog wel eens het een en ander met zijn voeding te maken kon hebben. Ik verdiepte me dus in hondenvoer en daarna ook in kattenvoer, konijnenvoer en visvoer.

Ik ben niet zo enorm doorgeslagen dat ik met mondkapjes rondloop ivm de vervuilde lucht ;-) Maar ik let wel op de voeding. Ik ben van mening dat alles waar je zelf wat aan kunt doen, is mooi mee genomen om zo gezond mogelijk te kunnen leven.

Hoe ziek ik toen was.. Dat is zelfs voor mij bijna niet meer voor te stellen en dat zegt denk ik heel veel ;-) Dat zelfde geldt overigens ook mbt mijn herder.

Mijn honden voer ik op het moment kvv, maar ik ben aan het omschakelen naar barf omdat ik denk dat barf gewoon het meest veilige is. 1 kat eet mee  met de honden. De andere kat wil absoluut niet en krijgt dus Orijen.
Mijn konijnen kregen dus een bepaald brok waarvan ik nu weet dat ik gewoon voorgelogen ben. Op het moment krijgen ze geen brok. Ze kregen altijd al vele soorten kruiden (ik denk zo'n 50 stuks), diverse groenten, takken en verschillende merken hooi waar ook nog eens kruiden doorheen zitten. Sinds ik de voeding van mijn konijnen aangepast heb, heb ik geen problemen meer met bdk's, gasbuiken, verstopingen, gebitsproblemen en zelfs het konijn dat blind bij mij kwam, springt 60cm hoog. Dat geeft wel aan dat hij niet meer blind is ;-)

Voor onze eigen voeding ben ik begonnen met het kopen van een boekje dat je makkelijk in je tas stopt. Eerst had ik onze voorraadkast uitgeplozen en producten dus uit het huis gehaald. Vervolgens ben ik de supermarkt in gegaan met dat boekje en heb ik heeeeel veel producten uit zitten te pluizen. Ik maak zo veel mogelijk zelf, maar ook ik hou af en toe wel van iets makkelijks. Hier zul je dan ook af en toe knorr gerechten op tafel zien verschijnen, maar dan echt specifieke soorten waar oa E621 (ook bekend onder meerdere namen) niet in zit. Honig is bijvoorbeeld een merk dat ik absoluut vermijd.

Omdat mijn budget momenteel niet groot is, koop ik nu normale groenten en fruit uit de aanbieding. Als er een leuke biologische aanbieding voorbij komt, neem ik die ook.
Op dit moment ben ik bezig om voor ons en onze dieren zelf groenten en fruit te gaan kweken op een volledige biologische manier (bio zaden, bio aarde etc). Het is goedkoop, gezond, makkelijk en leuk om te doen.

Sinds kort verdiep ik me ook in de vreemde stofjes die terug te vinden zijn in onze shampoo's en zepen.

Maar zo gek om met mondkapjes op te lopen, nee zo erg ben ik nu ook weer niet ;-)

natuur lover (Gast)

er zijn een aantal fabrikanten die inderdaad slechte brokken leveren let er dat uw graan vrij brokken koopt dit voorkomt veel problemen met uw hond of pup

honden page profiel robrobgoedgekeurde fokker

honden foto van rob

Hoi Goja,
Wat iemand voert aan zijn hond is natuurlijk zijn eigen keuze en moet men ook respecteren.
Wat de toevoeging heeft roosje echt gelijk,ik wilde het ook niet geloven maar na zeer goed nakijken bleek het dus toch te kloppen.
Als je chemie in je voer stopt schrijf dan niet op je site en zakken dat er geen chemische toevoegingen in zitten wees eerlijk en vermeld het duidelijk.
Ik denk persoonlijk dat we beter niet kunnen weten wat er in ons voedsel zit dan eten we niets meer,ga maar eens kijken wat er allemaal in een frikandel zit als je het weet eet je die nooit meer haha.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ja, dat is wel zo.. Maar het is ook wel moeilijk. Er zitten bepaalde stofjes in onze voeding die zeer verslavend werken. Daardoor was het in het begin voor mij erg moeilijk om bepaalde artikelen te laten liggen. Voor mijn partner was/is het nog veel moeilijker, maar zelfs hij is overtuigd en dat zegt heel wat ;-) Hij is echt niet de makkelijkste en kon zich helemaal niet bekommeren over de ingredienten van zijn voeding.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik heb hier voor beide dames een zak Wolfsblut staan. Wilde er eigenlijk direct aan gaan beginnen, maar.. toch maar even de oude brokjes opmaken.. Wanneer ik het geprobeerd heb hou ik jullie op de hoogte! :-D

Anoniem (Gast)

wolfsblut zijn goede brokken zijn granen vrij perfect merk voor een gezonde hond

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Hier bevallen ze Cosmic goed, Punk eet het niet.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

zooo, dus je bent wel heel bewust bezig ;-)
maar goed, als je merkt dat je ergens niet tegen kan, is dat ook belangrijk
ik herken het enigsinds omdat ik een darmafwijking heb en dus ook wel redelijk in een "regime"
moet leven

dat barfen..... tja, dan komen er bij mij ook gelijk vragen
want dan kan je geen samanstelling zien, dieren worden nu niet bepaald "gezond" opgefokt
en dan lees ik vaak dat honden bv kippenekken krijgen, want das zo gezond
maar als je dan weet hoe die kipjes (of liever gezegd kuikens) groot geworden zijn......
vraag ik me oprecht af (en dat meen ik hoor) wat nu eigenlijk "gezond" is
en ten tweede...... wat diervriendelijk is??
met dat laatste heb ik vaak problemen als ik meelees over barfen
er is zoveel te doen over dierenmishandeling, maar hoe er dan gemakkelijk gedacht
wordt over diersoorten voor de honden zelf om te voeren
hou me ten goede: een hond is een (groot deel) vleeseter
maar hoe bewust ga je om de de dieren die je voert?

pas zag ik een stuk over paardenslacht..... en hoe er geen paspoort klopt en er vrijwel nooit
zeer gevaarlijke medicatie niet in opgeschreven wordt en het dier alsnog in de voedselketen komt, zelfs voor mensen, laatstaan wat er voor de dieren in omloop wordt gebracht

das dan dus mijn 2e vraag, hoe pak je dat dan aan, want hoe contrleer je dan? ;-)

dan dacht ik, toen ik dit las, dat je misschien beter een redelijke fatsoenlijke brok kan voeren
van een fabrikant die toch wel heel wat verantwoording af moet leggen, als de barf die...... vrij onegcontroleerd is.

hoe ga je dat aanpakken?

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

btw
ik heb mijn hond half op kvv, en half op een "redelijk goede" brok
en gezien zijn dramatische ziekte verleden op zijn darmen
zijn we dol gelukkig met iedere goede "pjoep" en dit werkt voor hem het beste
en net als jij loop ik tegen een kostenplaatje aan, want onze grote loeier 100% vers
te voeren (hij verdraagt geen rund en kip) dat gaat me echt te ver (tenzij het echt niet anders kon)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Even in het algemeen:

Het is nooit mijn bedoeling om mensen tegen het hoofd te stoten. Ik vind het belangrijk dat mensen weten wat ze voeren. Sommige mensen willen het niet weten, dat respecteer ik dan ook. Anderen houden vast aan wat zij geloven, dat respecteer ik ook.
Toch is er ook een groep mensen die het wel zouden willen weten, maar het gewoon niet weten en er ook niet op komen om de voeding uit te zoeken. Fabrikanten en verkopers zullen dit namelijk niet zo snel vertellen.. Die groep mensen help ik graag.

Kortom: wat je voert, maakt mij niet uit. Het is jouw hond en jouw leven. Ik zelf wil alleen voor mezelf gezonde dieren die zo lang mogelijk bij mij blijven en zo min mogelijk dierenarts kosten ;-) Mensen die dit soort dingen wel willen weten help ik daar graag bij.

That's all ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik leef een beetje zoals roosje wat betreft voeding. Ook door ziekte genoodzaakt om me erin te verdiepen, en wat je dan allemaal leert.. Dan kun je dus simpel gezegd niets meer kopen uit een supermarkt. Sinds wij op deze manier eten, zonder (schadelijke) Enummers en zoveel mogelijk biologisch, zie ik wat een verschil het maakt voor mij en mijn gezin.

Ik denk wel, hoe meer wij zelf goed eten en voedsel produceren, hoe beter ook het slachtafval. (plof)kip komt hier echt het huis niet in, niet voor mij en ook niet voor Fedor. Ik probeer er met inkopen voor Fedor op te letten waar het vandaan komt, maar garanties heb ik niet.
Wat ik wel kan doen is zelf alleen nog biologisch kopen, en zo eraan bijdragen dat er minder vraag is naar bioindustrievlees.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" Even in het algemeen:

Het is nooit mijn bedoeling om mensen tegen het hoofd te stoten. Ik vind het belangrijk dat mensen weten wat ze voeren. Sommige mensen willen het niet weten, dat respecteer ik dan ook. Anderen houden vast aan wat zij geloven, dat respecteer ik ook.
Toch is er ook een groep mensen die het wel zouden willen weten, maar het gewoon niet weten en er ook niet op komen om de voeding uit te zoeken. Fabrikanten en verkopers zullen dit namelijk niet zo snel vertellen.. Die groep mensen help ik graag.

Kortom: wat je voert, maakt mij niet uit. Het is jouw hond en jouw leven. Ik zelf wil alleen voor mezelf gezonde dieren die zo lang mogelijk bij mij blijven en zo min mogelijk dierenarts kosten ;-) Mensen die dit soort dingen wel willen weten help ik daar graag bij.

That's all ;-) "

nou, ik bewonder je inzet en je kennis
en net als jij, ben ik wel erg voor minimaal deels kvv, omdat je gewoon ziet dat honden het
er ontzettend goed op doen, hun gebitten mooi fris blijven etc

maar anderzijds, bij mij zijn honden ook oud geworden op brok
1 zelfs heel oud op frolic........

dus ik vind het altjid lastig, en bovendien kan je niet in iemands portemonnee kijken
wat het belangrijkste is, is hoe doet de hond het, is tie fit, actief, goede ontlasting, glazend.....

maar wat ik van jou lees vind ik wel interessant en neem het zeker ergens in mijn gedachtes mee ;-)


ik had trouwens ooit van een duits merk brokjes eend/rijst
ik kan er niet meer opkomen welk merk, het rare was, dat Gorby daar gigantsich van aan de
diarree ging, terwijl hij eigenlijk zn ellende overleefd heef top de eend/rijst carnibest
het moeten dus andere toevoegingen zijn geweest waar hij dus heel erg niet tegen kon
achteraf (met jouw info in gedachte) vraag ik me af wat hem triggerde
want das wel interessant bij keuze van voeding in het vervolg.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ja, klopt. Ik hoor het steeds vaker dat honden reageren op de chemische toevoegingen van de voeding (brok en sommige kvv's met premixen).

Dat een hond oud word op frolic, kan heel goed. Mensen die roken kunnen ook evengoed oud worden ;-)

Ik kan idd niet in iemands portemonnee kijken. Bij mensen met echt een heel klein budget en die niet willen barfen vind ik het ook erg lastig om adviezen te geven, maar ik kijk wel mee. Ik leef me in en kom met verschillende ideeën. Het is dan aan de eigenaar zelf om keuzes te maken.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

@ Goja: Ik voer zelf ook geen rund en kip oa omdat ze allergisch zijn. Daarnaast voer ik zo veel mogelijk biologisch en wild. Paardenlever vermijd ik helemaal ivm de giftige stoffen die daar inderdaad in opgeslagen worden.

In veel kvv's word paardenlever overigens wel gebruikt. Dit is ook 1 van de redenen om zelf samen te gaan stellen. Daarnaat is zelf samenstellen veel goedkoper. Ik haal het van een slager in de buurt die zijn eigen dieren slacht en dus precies weet hoe of wat. Daarnaast verwacht ik morgen mijn eerste volledige barf bestelling van degomeat!! Heb er zin in :-)

Dat je met BARF geen analyses hebt is ook iets wat mij een lange tijd tegengehouden heeft. Toch kijk ik dan terug naar de wolf, waar een hond immers dichtbij staat. Ik kijk naar de richtlijnen die gehanteerd worden en ik heb heeeeel veel gesprekken gevoerd met de ervaren barfers die dus echt al heeeel veel jaren barf voeren. Op basis daarvan heb ik nu een barf menu samengesteld.

Ik zeg wel eerlijk dat ik mijn herder niet in 1x over zet (de bouvier en kat wel). Mijn herder heeft namelijk nier problemen en met barf weet je simpelweg niet hoeveel fosfor/eiwit je voert. Mijn herder is hier echt onwijs gevoelig in.
Haaksbarf eend is ontzettend laag in zijn fosfor. Vandaar dat ik dit dus 2x per week in zijn maaltijd hou.
Daarnaast is Tinlo lam redelijk laag in zijn verhoudingen en krijg hij dit ook 1x per week.
Ook schijnt pens weinig fosfor te bevatten en daar reageert hij ook dusdanig op dat ik hem 1 pensdag met een (halve) eendennek geef.
Tussen deze 4 dagen krijgt hij dus 3 Barf menu's. Waarvan ik Tinlo Paard (paardenvlees, paarden orgaan, paarden huid en eendennek) vervang voor paardensnijsels, orgaan van diverse dieren en eendennekken.
Mijn uiteindelijke doel is om te kijken of ik voor hem een Barf menu kan maken waarbij hij dus zo goed blijft reageren.
Overigens krijgt hij ook 25% groente (mijn bouvier krijgt de helft). Groentenmixen maak ik uit minimaal 10 soorten groenten en doe ik een theelepeltje tijm honing bij uit een natuurwinkel.

Ik zelf eet ook zo min mogelijk kip ivm de antibiotica kwestie en dat biologisch niet altijd in mijn portemonnee past.

Anoniem (Gast)

vers vlees geven is een heel moeilijk verhaal je moet ten eerste minimaal zes soorten vlees geven om aan een redelijk voedings patroon te komen en dan mis je nog bepaalde vitaminen wolfsblut brokken zijn zeer compleet en bevaten alle vitaminen en zijn granen vrij

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

hmm, hou ik het toch maar bij de Carnibest
regelmatig wat verse groenten en pens
en de aanvullig van de brokjes

voor mij is bepalend hoe Gorby's darmen het doen
en algehele gezondheid en energie niveau
al dat samenstellen is niks voor mij in ieder geval ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ow, ik vind het juist heerlijk. Ik weet voor 99% zeker wat ik aan mijn dieren voer en als het niet goed gaat kan ik zo iets meer bot of iets meer vlees etc toevoegen. Of juist iets eruit laten.

Dat samenstellen en het maken van menu's (ook voor anderen) is een soort van verslaving voor me geworden :p Ik vind het leuk om te doen..

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

Had voor Bo een 5kg zak Wolfsblut wild pacific bestelt, (eigenlijk ook voor verschillende redenen hoor)
(+om te proberen, of ze het wel eet & hoe reageert ze er op Jack eet alles wel....)
maar ze vindt dit super lekker, dus gister een grote zak bestelt. als goed is zou die vandaag binnen moeten komen.

Ook heb ik dit als beloningsbrokjes gebruikt, dit ging super! :-D

als beloningsbrok gebruik ik ook vaak long, (gedroogd als ik het goed zeg?)
deze knip ik in kleine stukjes,

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

Rob heb je nog reactie gekregen van Wolfsblut zelf?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Bij Alsa Nature hebben ze beloningskoekjes ed. op natuurlijke basis. Romeo krijgt de ranberrie/wild
brokjes om te belonen, maar ze hebben een enorm groot assortiment. Misschien kun je daar eens
rondneuzen : www.alsa-nature.nl

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ik heb ze een e-mail gestuurd,er staat op de verpakking duidelijk dat er geen chemische toevoegingen in zitten. Ik heb ze dus hierop gewezen,ben benieuwd naar hun reactie. Na verder zoeken is acana de enige die het op biologische basis toevoegt, taste of the wild ook op chemische manier.

"

Om die reden heb ik als beloningssnoepjes nu dus Acana Grasslands. Na de switch naar Acana merkte ik pas hoe vet de brokjes van Wolfsblut eigenlijk zijn. Ik krijg ook niet meer alle honden achter me aan omdat ik brokjes in mijn zak heb. Wolfsblut ruikt in vergelijking met Orijen en Acana enorm sterk.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

De opgave van ingrediënten m.n. van dierlijke eiwitten en granen (zgn. glutenvrij) door fabrikanten van brokken en blikvoer is in vele gevallen niet correct. Dit blijkt uit onderzoek van 21 commerciële merken hondenvoer door een laboratorium in Florida. Deze bevindingen zullen ook van toepassing zijn voor hondenvoer uit andere werelddelen.
 
citaat
 
Are your pet food labels accurate? Laura K. Allred. August 2012. Petfoodindustry.com  Quote: "The need for increased attention to identifying animal proteins and grains was highlighted in a recent survey of 21 commercial dog foods performed by our laboratory in Florida. Ten of the foods were purchased in local grocery stores and 11 were purchased in local specialty pet stores. Five of the foods were chosen specifically because they claimed to be gluten-free, while the remainder was an equal mix of large and small brands. All the products were tested for the presence of beef, pork, poultry, turkey, sheep, horse and deer content using the US Department of Agriculture protocol, which is a qualitative enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) method that can detect both muscle and organ tissue from the designated species. The samples were also tested for gluten using a quantitative ELISA. The test results were then compared to the ingredient label on the package. We found eight foods that tested positive for an animal protein not listed on the ingredient label: two instances of undeclared beef/sheep, five of pork and one of deer. Conversely, in two instances, foods claiming to contain venison tested negative for deer content but positive for beef, sheep or pork. Two foods used a general term, meat and bone meal, rather than listing a specific protein source. Both of these foods tested positive only for pork content, but these were not considered instances of mislabeling. Twelve of the 21 foods tested listed no gluten source (wheat, rye, barley or related grains) in their ingredient list, and five were specifically labeled as gluten-free or grain-free. Five of the 12 foods with no listed gluten source, including two of those foods promoted as gluten- or grain-free, tested positive for gluten at greater than 80 ppm. This level is far above FDA’s proposed limit of 20 ppm for gluten-free labeling in human foods. Overall, there were 12 instances of mislabeling in 10 of the dog foods tested; two foods had more than one labeling issue."
 
Bron: http://www.cavalierhealth.org/diets.htm#Evaluation_of_fiber_concentration_in_dry_and_canned_commercial_diets

honden lief hebber (Gast)

onzin wolfsblut heeft gewoon hele goede brokken vers vlees geven is een heel moeilijk verhaal je moet ten eerste minimaal zes soorten vlees geven om aan een redelijk voedings patroon te komen en dan mis je nog bepaalde vitaminen wolfsblut brokken zijn zeer compleet en bevaten alle vitaminen en zijn granen vrij ;-);-);-);-);-);-);-);-)

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Wie heeft het over vers vlees ? Als de vers vlees fabrikant zegt dat je minimaal 4 smaken (geen 6) moet voeren om compleet te voeren mis je volgens jou alsnog bepaalde vitaminen. Leg uit ? Daarentegen ga je klakkeloos mee in wat Wolfsblut je wil doen geloven. Zonder chemische toevoegingen en wat zit er in ? Chemische toevoegingen. Selenium is een goedkoop supplement, er zit amper 8 mg in een 15 kg zak dus waarom gebruiken ze geen Selenium Yeast zoals Acana en Orijen. Als dat 10 cent duurder is, is het veel.

Nou moet je lekker doen wat je zelf wil hoor maar de één verwijten dat het niet compleet is en de ander klakkeloos geloven terwijl er bewijs ligt dat er chemische ingredienten in zitten is behoorlijk krom  ;-);-);-);-);-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wolfsblut" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: Wandelen in het Lage Bergsche Bos
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^