Pubertijd...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Ik heb in korte tijd 3 honden gekregen, woody kwam eerst in dec.2009 hij was toen 9 maanden maar heeft eigenlijk een hele makkelijke puberfase gehad, niet uitproberen, goed luisteren, niet weglopen (nou had hij verlatingsangst dus dat was wel weer logisch) hij is eigenlijk altijd makkelijk geweest.
3 maanden later kwam sheila van 7 weken rond een maand of 10 begon bij haar de pubertijd en dat hebben we geweten; uittesten, ze liep nooit weg in de pubertijd constant en dan maar uitdagen en rondjes om je heen rennen, ze was zindelijk maar in haar puberfase kwam ze regelmatig even naast je zitten blafte naar je en deed een plas.
Zij heeft ons heel erg getest in die maanden gelukkig werd ze naar een tijdje weer wat rustiger en hadden we die fase achter de rug.
In maart vorig jaar kwam imani met 4 maanden, ze luisterde goed (naar mij iig, mijn vriend negeerd ze volledig) en toen ze 1 werd en ze nog geen puberfase had gehad, dacht ik; dat hebben we mooi overgeslagen.
Maar helaas sinds kort is ook zij aan het puberen.
Ja griffons puberen ook en het ergste is als ze stout zijn kunnen griffons heeeeele grooote ooogen op zetten haha!
Imani is nu even vergeten hoe je moet luisteren, loopt constant weg, ze komt wel terug & gaat niet ver maar ze komt pas als zij wil en mij dan volledig negeren (haar wandelingen zijn voorlopig dus aan de lijn), verder is ze erg goed in klieren bij de prullenbak en mijn plantjes slopen.
Ben blij als deze fase voorbij is dan hebben we ze eindelijk allemaal door de pubertijd en kunnen we door naar de volgende fase; volwassen worden!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pubertijd..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Oh zie het ineens haha pubertijd moet natuurlijk zijn puberteit haha

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Even opgezocht hoor want ik wist het ook niet;

Puberteit en pubertijd zijn beide correcte Nederlandse woorden, die in veel naslagwerken staan. Het zijn niet zomaar spellingvarianten; ze hebben een verschillende betekenis.

De puberteit is 'de periode waarin de geslachtsrijpheid intreedt en zich ontwikkelt'. Dit woord komt van het Latijnse pubertas, dat 'het man-zijn' betekent. Het Latijnse achtervoegsel -tas is in het Nederlands -teit geworden.

Pubertijd is een samenstelling van puber en tijd en betekent 'de tijd dat je puber bent', waardoor het synoniem is aan puberjaren. Mogelijk heeft het tv-programma 'Pubertijd', dat in de jaren tachtig werd uitgezonden, bijgedragen aan de populariteit van het woord pubertijd.


Maar een lastige periode ja! Hopen dat ze snel uit de pubertijd(?!) zijn.

honden page profiel SimoneSimone

honden foto van Simone

Haha weer wat geleerd ;-)

honden page profiel GriffyloverGriffylover

honden foto van Griffylover

Sterkte Simone! Ik wens jullie veel geduld, wijsheid en vindingrijkheid toe om al die puberstreken in goede banen te leiden.
Als de stoom uit jullie oren komt, mag je hier altijd uitblazen, dat weet je toch hè? Ik ben benieuwd wat ze allemaal nog gaat uitvreten.

Toen ik je verhaal las dacht ik terug aan Sharey's puppy- en pubertijd, ik kan me weinig puberstreken van hem herinneren. Moet ik er wel bij vertellen dat toen Sharey 15 maanden oud was, hij voor een aantal maanden naar een gastgezin moest omdat ik naar een kliniek ging.
Bij dat (supergoede) oppasgezin zal hij best wel het een en ander hebben uitgevreten, maar veel ernstigs zal het niet zijn geweest. Hooguit een keertje tussen de goudvissen in de vijver of zo. Heb toen geen boze of gefrustreerde oppas aan de lijn gehad tenminste.

Ik verdenk Brando er op dit moment wel van dat ie een soort inhaalslag doet, een soort van tweede puberteit nu hij de grote wijde wereld ontdekt.

Knuffel voor pubertje Imani met de mooie grote Griffonne-oogjes.

honden page profiel GriffyloverGriffylover

honden foto van Griffylover

Hoi Simone, hoe staan de zaken met Imani's puberstreekjes?
Jullie hebben lekker van de sneeuw genoten, zo te zien aan je nieuwe profielfoto.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen last van puber{teit{tijd}

conseqwent ben ik gebleven, en heb nergens geen last van gehad, ze is zo in de volwassen fase gerold. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pubertijd..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^