Wat te doen als mijn hond zich verveelt op een regenachtige dag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Wat doen jullie allemaal op een regenachtige dag, dat je niet lekker met je hond kan wandelen of hem lekker kan laten rennen? Doen jullie dan zoiets als spelletjes, zoekspelletjes, trucjes?

Want als ik dat ongeveer een halfuur heb gedaan, dan is mijn hond nog steeds druk en spelen heeft zij de laatste tijd alleen nog 's avonds zin in. Ik leer haar dan ook nieuwe trucjes en probeer haar bezig te houden met een lekker botje of een voederbal, maar haar aandacht is al snel weg.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen als mijn hond zich verveelt op een regenachtige dag?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

regenpak aan en naar buiten!

Je hond moet toch zijn energie kwijt! Je hond kn dan ook lekker rennen en spelen hoor! ligt vaak meer aan je eigen instelling!

honden page profiel ElmaElma

honden foto van Elma

Misschien niet het antwoord wat je verwacht, maar ik doe gewoon een regenjack en regenbroek aan en ga gewoon naar buiten. Als ik terug kom heb ik 4 honden die ik moet afdrogen. Maar goed dat is mijn eigen keus geweest.
Dus weer of geen weer, gewoon lekker naar buiten.

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Koop een regenpak en een leren hoed, goede laarzen en dan kun je bij elke weersomstandigheid naar buiten! :-D

Ik heb vandaag meer dan anderhalf uur gewandeld. De honden had reuze pret! Bijkomend voordeel; bij slecht weer heb je de natuur bijna helemaal voor jezelf. ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Gewoon naar buiten idd. Bodhi heeft er geen last van ligt gerust in een modderplas.
Binnen kun je ook (denk)spelletjes doen, maar helemaal niet wandelen, kan niet.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

@ Kim en Casper,

We hebben haar vanmiddag wel anderhalf uur laten rennen en dan is ze ook wel moe, maar ze wilt dus absoluut niet naar buiten. Ze gaat constant zitten op straat door de regen en we lopen wel door maar als we haar losmaken rent ze direct weer richting huis. Dus dat zijn geen leuke lange uitjes, dan wil ik haar thuis wat meer te bieden geven, dat soort tips hoor ik graag ;-)

honden page profiel SproetSproet

honden foto van Sproet

Hier gaan we dan ook gewoon naar buiten. Met een mokkende en sjokkende Sproet, dat dan weer wel. Helaas voor hem; hij zal er toch echt uit moeten. ;-) We gaan eigenlijk voor elkaar: ik ga voor Sproet eruit en Sproet gaat eruit omdat ik dat 'graag' wil.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

We gaan wel uit maar een uur lang lopen met een hond die telkens gaat zitten is niet echt leuk. Ik heb net met haar gespeeld en even wat oefeningetjes gedaan, en nu ligt ze op haar mand voor de eerste keer rustig op een botje te kauwen.

Gelukkig. :-)

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

zorg dan voor een speelmaatje. Spreek met een vriendin af met hond. Maak er een spel van. Verzin iets dat het wel leuk voor hem wordt

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Ja dat hebben we vanmiddag dus gedaan :-)
Ze heeft altijd een vast groepje vriendjes waarmee ze speelt en daar heeft ze vanmiddag ook anderhalf uur mee gerend.
Ze heeft het ook alleen met regenachtige dagen, anders zoekt ze haar brokjes in de tuin of gaat ze buiten in de tuin spelen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lola vindt regen geen probleem, dus wij wandelen gewoon zoals altijd.

honden page profiel SproetSproet 3 doggies

honden foto van Sproet

Misschien leuk om dan brokjes/andere lekkere dingen in de kamer te verstoppen, terwijl je haar het commando blijf geeft. J loopt enthousiast rond in de kamer en maakt het superspannend. Vervolgens mag ze alles opzoeken, terwijl je haar aanmoedigt. Je kan de verstopplekken steeds moeilijker maken.

Trucjes aanleren doe je al, dat is inderdaad altijd leuk om te doen.

misschien een oude spijkerbroek in huis? Daar kan je overal brokjes tussen stoppen die je hond eruit mag proberen te plukken.

Leer haar de speeltjes bij naam en het speeltje te apporteren die je vraagt (geduld vereist)

Of lekker een grote (dichte) doos vol met krantenproppen met lekkers erin. Hier en daar wat wcpapier rolletjes of keukenrolrollen met lekkers erin en dan dichtdrukken. Succes (en rommel) gegarandeerd. Na afloop de zooi samen weer in de doos deponeren.

Of plastic flessen met wat lekkers vullen en eruit laten halen. Wanneer ze het spelletje door heeft kan je een deel van de fles indrukken, waardoor de brokjes er moeilijker uitgaan. Of aan beide kanten van de fles een gat maken en een stok/touw erdoor heen doen. Jij houd dit vast en je hond moet proberen de fles te draaien, zodat de brokjes eruit vallen.

Of balletje balletje met wat stevige bloempotten. Wat lekkers eronder en je hond moet de goede pot aanwijzen met poot of snuit.

Of indien er de ruimte voor is kan je verstoppertje doen met je hond.

Ik heb nu even geen inspiratie meer, maar succes ermee ;-)

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Een van mijn honden wil ook niet naar buiten als het regend maar een bos gaat er altijd in hahaha. Wij hoeven ze gelukkig in huis niet bezig te houden dus ken het probleem gelukkig niet.

honden page profiel AnneAnne 3 doggies

honden foto van Anne

wij blijven lekker binnen als het regend. Radja heeft een hekel aan regen hihih.. als ik hem zijn ketting om doe om naar buiten te gaan en de deur open doet..Draaid ie net zo hard weer om.. hahha

Gewoon lekker spelen met zijn touwtje of zijn botje en voor de rest slaapt mijn hond lekker de hele dag door.( het liefst op schoot O-) )

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Bedankt voor de vele tips Femke!

Echt leuke dingen zitten ertussen, toevallig ligt hier een spijkerbroek klaar om vuilnis mee te gaan, maar nu heeft hij een goed doel!

Ik heb net in een eierdoos wat brokjes gedaan, ze is nu nog steeds bezig! Ze vindt het erg leuk, ze krijgt hem nog steeds niet open!

honden page profiel SproetSproet 3 doggies

honden foto van Sproet

Haha, leuk is dat hè? :-D Ik heb ook een keer een heel lekker bot (zeer sterke geur) in een psijkerbroek gedaan en deze aan beide kanten dichtgeknoopt. Daar was meneer ook wel een heel tijdje zooet mee ;-) met dekens/handdoekken kan je ook heel veel ribbeltjes etc. creëren om lekkers tussen te stoppen.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Nu is ze bezig haar zalmbonbon (daar is ze helemaal gek van) te zoeken die in een klein opgerold dekentje zit. En dat dekentje zit weer in een opgerold dekentje en die zit weer in een opgerold dekentje. Die zalm-bonbon heeft ook een sterke geur en je hoort haar neus helemaal!

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Wij hebben zojuist een heerlijke regenwandeling gemaakt.. met de intensie om lekker te laten rennen en energie kwijt te kunnen. We kwamen nog een klein hondje tegen een een golden retriever van 6 jaar. Daar heeft ie heerlijk mee kunnen spelen en dollen!
Max zag er ge-wel-dig uit bij thuiskomst!! Lekker afgespoeld en nou lekker drogen bij de verwarming.






honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Haha, zo zag Nala er vanmiddag ook uit, even afgespoeld. Alleen ze had in een dode vis liggen rollen (heerlijk! O-) ) dus echt lekker ruikt ze niet!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Idd lekker het bos is, naar het strand etc. Dat vinden ze meestal zo leuk dat ze dan wel willen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

begrijp ik ook even niet, vervelen omdat het regent ? wil jij niet naar buiten soms ? in de regen lopen ? lekker met je hond er op uit, maakt voor je hond niets uit, regenpak aan, goeie wandelschoenen, en je hond geniet, en uiteindelijk geniet jij ook hoor, wat nou vervelen ? :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

annet....wat geweldig dat je hond zo netjes blijft zitten, prachtig. :-D

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

Nou mijn hond vindt regen helemaal niets. Vanmiddag toen ze zolang heeft gerend was het even droog én ze kon niet wegrennen, maar anders doet ze dat wel. Uitlaten was dus geen optie. Maar ik heb genoeg tips voor de komende regendagen, leuke spelletjes doen.

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Soms heb ik echt zin in een regenwandeling. Maar soms ook niet.
Vandaag niet.
Met Sire was dit onze dag:
Vanmorgen gewoon 20 minuutjes uit, vanmiddag 45 minuten met straf tempo los door het verlaten park gefietst. Heerlijk door de plassen scheuren we waren door en door nat. Vanavond zijn we 10 minuten uit geweest. Minder dan normaal maar door het fietsen goed te doen.
Sire heeft een lekker penskluifje gekregen en een voerbal.
Daarnaast hebben we echt een intense trainingsessie gehad, afstandappèl, rechts volgen, terug naar vak, apport perfectioneren. Dingen die hij echt moeilijk vindt. Daarnaast is Zondag (en woensdag) vacht- en gebitsverzorgingsdag

Met Ivy heb ik 3x een korte wandeling van 10 minuten gemaakt. Ze heeft voor het eerst trapgelopen, ze is een beetje geborsteld, haar tandje zijn wat gepoetst, we hebben zit en netjes aan de riem lopen binnenshuis geoefend, we hebben een beginnetje aan poot geven gemaakt. Ze heeft 2x een gevulde kong gekregen. Ze heeft ook heerlijk met Sire gespeeld.

honden page profiel CynthiaCynthia 3 doggies

honden foto van Cynthia

Ik vind het ook lastig hoor.. die van mij wil helemaal niks in de regen. ik had vandaag een poncho om, laarzen aan e huppa naar buiten. Een uur gelopen maar de heeeeeeeeele weg gaat hij "hangen" in de riem, 10 meter achter mij en steeds als we bij een afslag komen wil hij de afslag richting huis pakken (en kan dan verdacht hard rennen ineens). IK kan hem thuis ook niet de hele tijd vermaken dus zoek inderdaad meer dingen waarmee hij zichzelf kan vermaken.. iemand tips?

honden page profiel ukkieukkie 2 doggies

honden foto van ukkie

clickertraining en rally-o oefeningen zijn zeer geschikt om binnenshuis te doen. Misschien is dat wat? Ik denk dat doggydance ook goed te doen is.

Fietsen vindt de mijne zo heerlijk dat hij alles vergeet. Misschien een idee? Wel rustig opbouwen misschien.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Jas aan en hup er uit zo gaat t hier, de honden vinden het niet leuk in de regen als we ze achter huis naar buiten sturen, en wij gaan niet mee, maar als we met z'n allen gaan zijn we allemaal vrolijk, en dan komen we terug en ploffen lekker op de bank en iedereen is tevree ;-)

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@ Shawna&Nala
Wat dacht je van gewoon samen op de bank liggen tv kijken en luieren. Een schaal met worst en kaas erbij voor jullie samen. Vindt je hond zeker leuk. :-)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

een wandeling buiten is ook wel het beste.
maar als het echt niet anders kan..zou je haar ook op een loopband kunnen zetten.
kan ze zichzelf daar even lekker op uitleven

en als andere tegenhanger

een hondenregenjas?

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala

honden foto van Shawna & Nala

@ RVS,

kunnen we proberen hier! haha, kaas en worst gaat er altijd goed in, vandaag weer een regenachtige dag. Naar de dierenwinkel gelopen en veel dingen gedaan die Femke ons gaf, ze ligt nu heerlijk te slapen! :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen als mijn hond zich verveelt op een regenachtige dag?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Dom en geluks lab...............
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^