Zijn er nog goede dierenartsen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Mijn vorige hond heeft waarschijnlijk jarenlang onnodig met problemen door hernia gelopen omdat onze oude dierenarts zei dat daar niets aan te doen was. ;-)

Nu zit ik bij een centrum met meerdere artsen en ook wat specialisten. Wel duur, maar dat komt ook door de apparatuur.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn er nog goede dierenartsen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†Esmé, Bibi, Scooter en Bartje† 3 doggies

honden foto van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

Ik ben aardig tevreden over onze jonge dierenartsen (getrouwd stel).
Nu moet ik wel bekennen dat wij met ons Bartje nog niet veel zijn geweest behalve voor zijn vaccinatie en dat ging goed.
Toen gaven ze wel eerlijk toe dat ze weinig ervaring hadden met hele kleine Chihuahua's.

Ik heb al 8 jaar raskatten en daar gaan ze goed mee om, ze zijn eerlijk dat zodra ze het niet weten ze ons het advies gaven om naar Gent te gaan of een goede internist te zoeken die meer kan vinden.
En zo zijn wij bij de Wagenrenk gekomen waar ik direct weer heen ga wanneer 1 van mijn dieren iets ernstigs heeft.
Onze DA verkopen/promoten wel Hills en ik heb geen idee wat ze van kvv vinden dat vraag ik ze binnenkort wel wanneer 1 van mijn katten weer de jaarlijkse controle heeft ;-)
Dus voor de "standaard" huis, tuin en keuken dingen ga ik naar mijn eigen DA maar wanneer het iets ernstigs is ga ik gelijk naar de wagenrenk.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

" een paar dingen die in je lijstje staan zijn denk ik meer meningen en persoonlijke voorkeuren dan echt op feiten gebaseerd...... dus het lijkt mij dat dat een dierenarts niet goed of slecht maakt, maar meer dat je mening niet overeen komt. "


Tsjah...Misschien alleen de voeding die meer een persoonlijke voorkeur heeft..Hoewel de keuze van de dierenarts toch wel vaak lekker veel geld in t laatje brengt...
De rest zijn toch eigenlijk wel harde feiten.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Niet bepaald, ook castratie/sterilisatie en enten/ontwormen zijn de meningen ernstig over verdeeld. Ook dat zijn toch ook meningen.

Dit even los van wat ik er zelf van vindt, maar ik vond de opmerking van Esme wel heel terecht.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Ik heb zowel positieve als negatieve ervaringen met dierenartsen. Bij ons werd inderdaad ook royal canin aangeraden, maar Marley deed het daar absoluut niet goed op..
In de laatste dagen van mijn oude hondje Boy heb ik een hele negatieve en positieve ervaring gehad. Op dinsdagsavond stond Boy op, liep als 'dronken' heen een weer en viel toen om. Wij natuurlijk met spoed naar de dierenarts, maar die kon niks vinden, ja een plekje op zijn rug die pijn deed. Later bleek dat Boy waarschijnlijk de ziekte van addisons had. Op zaterdag is hij helmaal ingestort. Wij weer naar de diernarts, alleen nu een andere (waar ik al een slechte ervaring bij had met mijn konijntje), maar het moest. Maar deze man was goed bezig. Heel snel en accuraat probeerde hij Boy te helpen. Hij had gelijk een vermoeden en hij is dit uit gaan zoeken. Nadat hij wat bloedtesten had gedaan zag hij dat er iets niet klopt en dus medicijnen gegeven. Hij heeft dit super goed uitgelegd aan ons. Hij deed zijn uiterste best, hij gaf ons hoop door zijn eigen gedrag. Hij leek zelf ook echt hoop te hebben. Jammer genoeg zagen wij ineens dat Boy zijn laatste adem uitblies. En zelfs toen ik hem riep ging hij nog aan de slag om Boy te redden, terwijl wij eigenlijk al zagen dat het klaar was(boy was ook al 13, best oud voor een labrador).

Hoewel de man best afstandelijk was, heeft hij zijn uiterste best gedaan. Ik heb dat erg gewaardeerd. Hij zei nog wel dat hij het de arts van dinsdag kwalijk nam. Een hond valt nooit zomaar neer en ze had hem meer moeten onderzoeken. Ik zag gewoon dat de man ook geraakt was. Het zou fijn zijn als alle dierenartsen wisten waar ze mee bezig waren..

honden page profiel Amanda&beertjeAmanda&beertje 3 doggies

Ik ben zeer enthousiast over mijn dierenarts.
Zit gevestigd in heenvliet, en doet het samen met zijn dochter. Is tevens ook vee arts.

Waarom ik zo blij met hun ben:

- hondje van mijn oma had als pup parvo, oma was bij drie dierenartsen geweest die allemaal het inslapen als enige oplossing zagen.
Toen kwam zij bij deze dierenarts voor een laatste redding, hij heeft het hondje behandeld en deze is probleem loos 14 jaar geworden.

- de hond van mijn ouders moest binnenkort bevallen, omdat mijn moeder het erg spannend vond, omdat het de eerste x was, kreeg zij het prive nummer van de dierenarts.

- toen mijn vorrige hond op vrijdag avond plots erg ziek werd (16 jaar) en niet meer kon lopen, en huilde van de pijn, mochten wij hem in de avond laat nog bezoeken om onze hond (helaas) in te slapen.

- als ik hem bel mag ik altijd direct komen, en hij brengt geen extra kosten in rekening.

- hij is fan van royal canin, maar ook van vers vlees!

- hij heeft overal een antwoord op en geeft hele goeie tips!


Mijn dierenarts is eem topvent!
;-)

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco 3 doggies

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Ikzelf ben super tevreden over mijn dierenarts.

Die gaat je altijd verschillende mogelijkheden geven en je helpen bij de juiste beslissing.
Ook als er iets scheelt met één van ons dieren, mogen we 7 op 7 gaan en 24u op 24u.

Toen ik Jerome wilde laten castreren zei hij dat het voor hem de beste oplossing was omdat hij er op latere termijn medische problemen mee ging krijgen.
Deze operatie is niet helemaal verlopen zoals gepland => Hij had te weinig bloedplaatjes waardoor zijn bloed niet stolde en dus 3 dagen erachter nog bloedde. Ik ben elke dag geweest en als ik belde dat ik ongerust was zei hij direct van : ik zou hem toch nog eens willen zien.
Niettegenstaande het zijn fout niet was, heeft hij geen enkele keer meer een visite aangerekend. Hij rekende enkel de kosten van de medicatie aan, zodat hij er zelf nog uit geraakte..
Hij blijft ook heel rustig bij alles.. In het zakje zat er plots een hele bloedklonter die verschrikkelijk veel pijn deed voor mijn beestje, maar hij moest voelen hoe groot hij was. Jerome kwam agressief van de pijn en hij was bijna niet te houden. Toch bleef hij er heel kalm bij en bleef hij zijn werk correct doen!

Hij wil echt weten hoe het vervolg is van alles wat hij doet. Niet zomaar van: "hier je hebt je hond terug, tot volgend jaar bij de jaarlijkse vaccinaties!"

Ik ben heel erg tevreden en zou geen andere dierenarts meer willen

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik ben aardig tevreden over onze DA.
Hij was tegen de manier waarop CM met honden omgaat, en heeft mijn ouders aangeraden om een stuk kip te voeren. Die Shadow dus ook krijgt iedere dag, met bot en al (nog wel met brokken)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Zeker zijn er goede dierenartsen, ook altijd heel tevreden geweest over mijn da.
Toen echter mijn vorige hond het één en ander ging mankeren vond ik dat hij te veel en te makkelijk het ene ab. kuurtje na het andere meegaf.hij heeft heel veel gedaan voor onze hond maar ik leerde na het overlijden van Kira dat er ook nog andere geneeswijze waren.Daar kon ik mij meer in vinden en ook om vers te gaan voeren.Op die manier ben ik net als José bij een Holistisch da terechtgekomen in heiloo, waar meer naar het totale beeld gekeken word en indien nodig behandeld met aanvulling vanuit de reguliere geneeskunde.

ruurd (Gast)

Heb zelf slechte ervaring met Dierenziekenhuis Drachten. Zij hebben ons zeer slecht geinformeerd over de gevolgen van amputatie na botkanker, waardoor onze lieve bouvier Bacchus na zijn amputatie nog drie maanden heeft moeten lijden voordat hij mocht inslapen.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Ik had met Luca een dierenarts die helemaal aan je lijstje voldeed. ik vond het vreselijk!
Mijn dierenarts die ik nu heb, heb ik bij het eerste puppy bezoek onderworpen aan veel vragen om te peilen wat zijn kijk is op o.a. jouw vragen
Dierenartsen die aanraden op zeer jonge leeftijd een hond te laten helpen. = niet doen
Dierenartsen die castratie aanraden vanwege 'gedragsproblemen' die er helemaal niets mee te maken hebben of juist erger kunnen worden. = niet doen
Dierenartsen die Royal canin en eukanuba aanraden en KVV en BARF afkeuren. = is pro vers, maar zou ook rijst en pasta aan de hond geven
Dierenartsen die zeggen: Ooo de hond is gezond, die kan prima een nestje pups krijgen hoor = zijn eerste vraag was waar ik de pup vandaan had, dat ze prima gesocialisseerd was en erg nieuwsgierig. hij was zeer blij dat ik haar bij een goede fokker had gehaald 'aan deze hond ga je jarenlang plezier hebben' ik heb hem ook alle testen van de ouders laten zien (daar heb ik kopies van meegekregen) hij was heel enthousiast.
Dierenartsen die zelfs een nestje pups aanraden voor gedrags/gezondheidsproblemen. = niet dus
Dierenartsen die de gevaren van ontworming en ontvlooiing en enten niet kennen/willen inzien.
Dierenartsen die van bepaalde dingen zoals MDR1 nog nooit gehoord hebben. = hij gebruikt bij alle rassen die gendefecten kunnen hebben geen producten die gevaar opleveren. just in case. 'er zijn genoeg goede alternatieven' de lijst die ik meekreeg van de fokker zit in Wifi haar dossier.

het enige wat ik rot vind is dat hij wel nog 3-jaarlijks ent. dat is al beter als jaarlijks, maar toch, niet mijn voorkeur.

Hij is klassiek geschoold, en daarnaast ook homeopaat. een bezoek is wel aan de dure kant met 50 euro, maar je kan ook telefonisch advies krijgen, voor kleine akkefietjes: overgeven of kleine wondjes.

honden page profiel --

honden foto van -

mijn ouders lopen al meer dan 10 jaar bij dezelfde dierenarts en we hebben er nooit problemen meegehad.. Onze DA is ook niet zo dat het hun allemaal om het geld draait... Laatst gingen we met Max naar de DA omdat zijn nagel was afgebroken.. Een dierenarts die we een keer voor nood hadden zou ons meteen een ab-kuur meegeven. Maar onze eigen DA zei: We geven geen ab-kuur mee, want voor het zelfde geld geneest het zonder problemen. Bij bezoekjes die op herhaling moeten (bijv bij het controleren van Max zn heupblessure) betalen we ook geen consult... Ik ben erg blij met mijn DA :-)

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Mijn DA heeft nog nooit gehoord van vers vlees, we vroegen hoe we hem aan konden laten komen omdat hij snel te slank is.
Gooi er maar brokken door het vlees, dat leek mij niet zo'n goed plan.
Ze werd kwaad op ons dat we zeiden dat we willen titeren, we moesten volgens haar zeker weil en kennelhoest vaccineren.
Ze werden boos dat we niet meer ontwormen, ze houden het zelfs bij in de computer.
Castreren heeft ze het gelukkig nog niet over gehad!
Ik ben er niet zo blij mee, we willen naar een andere DA maar die zit weer ver van ons dorp.
We gaan er ook alleen heen voor spoed gevallen.
Ik ben er zo klaar mee met die dierenartsen, ze denken alleen maar aan de portomonee en niet aan de gezondheid van de hond.
Ze maken misbruik in mijn ogen van hun "kundigheid".
Iedereen geloofd de DA natuurlijk en vertrouwen erop, als zij zeggen dat vaccineren en ontwormen goed voor ze is,, komt geloofwaardig over, zeker uit de mond van de DA!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb weinig ervaring met dierenartsen, maar....

vol lof over Utrecht,{diergeneeskundige faculteit. } daar ben ik met Bamse sinds september vorig jaar, al die tijd, goed geholpen, geinformeerd, goede uitleg , niet alleen van de orthopeden daar maar ook neurologen die mij terzijde staan wat Bamse betreft.

het is een lange reis er naar toe, geen goedkope kliniek, maar ben er vol lof over.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Hier in het stadje is een soort veearts, sinds het overlijden van de andere da de enige en aangezien Lola niet in een auto kan moesten we deze veearts wel bezoeken. Een heel aardige man die goed met Lola omging. Maar het advies om niets aan een tumor op haar been te doen zolang ze niet mankt, vonden wij niet bepaald bevredigend.

We zijn toen kilometers gaan lopen naar de dichtstbijzijnde volgende dieranarts, zij raadde wel een operatie aan en dit is toen ook gebeurd, lopend erheen en toen ze nog onder narcose was in de auto zodat ze thuis wakker kon worden. De hele operatie die bestond uit het verwijderen van een tumor op haar been en een op haar buik en het reinigen van haar gebit en de narcose en het bloedonderzoek en weefselonderzoek kostten bij elkaar bijna 600 euro.
Verder bleek uit een gesprek met haar dat ze helemaal niet wist wat barfen is, en zij bij uitleg niet enthousiast was...ze zou het op het internet gaan nalezen zei ze.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik lees hier vaak dingen over dierenartsen waarvan ik echt schrik...
Ook hoor ik ze van mensen om me heen

Bijvoorbeeld:

Dierenartsen die aanraden op zeer jonge leeftijd een hond te laten helpen.
Dierenartsen die castratie aanraden vanwege 'gedragsproblemen' die er helemaal niets mee te maken hebben of juist erger kunnen worden.
Dierenartsen die Royal canin en eukanuba aanraden en KVV en BARF afkeuren.
Dierenartsen die zeggen: Ooo de hond is gezond, die kan prima een nestje pups krijgen hoor
Dierenartsen die zelfs een nestje pups aanraden voor gedrags/gezondheidsproblemen.
Dierenartsen die de gevaren van ontworming en ontvlooiing en enten niet kennen/willen inzien.
Dierenartsen die van bepaalde dingen zoals MDR1 nog nooit gehoord hebben.

Ik vraag me af, hoe kun je er nou vanuit gaan dat een dierenarts het beste met jouw hond voorheeft?
Kun je daar echt van op aan? Ik heb echt het gevoel van niet...

Bij mijn eigen dierenarts herken ik al een hoop...Royal canin was DE oplossing voor Cody zijn eetprobleem en diarree.
Heel afkeurend doen als je zegt dat je je hond vers vlees geeft...

Hoe ervaren jullie jullie eigen dierenartsen? Zijn er nog dierenartsen waar jullie echt tevreden over zijn? "

Ik herken je gevoel. Ik heb inmiddels al een aantal dierenartsen waar ik nooit meer terug zou willen. Bij 1 heb ik mijn herder bijna moeten missen aan diarree, bij de ander kreeg hij een mengelmoes van medicijnen die niet samen konden. Daarnaast hebben 8 dierenartsen de daadwerkelijke diagnose gemist qua voedingsallergie en qua tumor waar hij uiteindelijk aan overleden is omdat we het te laat wisten.

Dus tja, ik heb nu de dierenarts waar mijn ouders heel goed over te spreken zijn. Hij is ook niet duur en aardig. Als je hem vraagt of er geen alternatief is dan medicijnen, geeft hij ook eerlijk antwoord en denkt hij mee. Dat vind ik een groot voordeel, maar na alles wat ik met dierenartsen mee gemaakt heb zal ik er waarschijnlijk geen een meer 100% vertrouwen. Ik denk dat ik altijd wel 'eigenwijs' zelf info op zal zoeken en verder zal kijken dan wat de da zegt.

Qua voeding en gedrag vertrouw ik echter niet op dierenartsen (ik weet zolangzamerhand meer op dit gebied als de dierenartsen die ik tot nu toe gehad heb ;-)).

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Voorheen altijd naar een dierenarts hier in het dorp, daar ga ik niet meer heen. Heb het een keer met mijn konijn meegemaakt dat ik daar zat met hem op het spreekuur van 5 tot 6(?!) en ik om 6 uur nog niet aan de beurt was, verzochten ze mij om maar naar huis te gaan!! Ik was kwaad! Wicky was gevallen en ik wou dat er even naar zijn poot gekeken werd omdat hij mankte. Heb daar stennis staan schoppen maar werd toch echt de deur gewezen. Via via een andere dap gevonden want ja er moest toch echt naar gekeken worden. Paar dorpen verderop zit er 1 die spreekuur heeft tot half 9. Dus daar heengegaan: top service! Nijnsel moest blijven voor foto's en ze zouden hem goed verzorgen! Mocht het hok zien waar hij kwam te zitten. Mocht nog een keuze maken welk voer hij zou krijgen. Heb me nijn daar fijn achter kunnen laten!

Hij is ook pro-vers en verkoopt geen brokken in de zaak. Erg kundige dierenartsen en veeartsen. Mooie operatiekamers, bloedmooie praktijk waar je met je paard naar binnen kan wandelen! Helemaal te spreken over deze da ie in zuylichem zit;-)

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

Heel tevreden met mijn dierenartsen in Nederland, waar ik over 2 weekjes weer geweest ben.

Ook heel tevreden met mijn dierenkliniek hier bij ons waar ik gisteren, tussen de spoed mocht, en waar ik morgen op een feestdag weer heen mag.


Er is altijd een weekend wacht dienst, dag en nacht :-D

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ik heb een hele goede dierenarts.
Ze titert honden, zijn tegen onnodig ontwormen en vlooienbestrijding
Ze doet zelf acupunctuur bij honden,
Ze is een fan van vers vlees en weet er veel over.
Ze leest de lichaamstaal van de hond en benaderd ze zeer professioneel


Helemaal top dus!;-) 

Mijn eerste dierenarts was daarentegen een ramp!

Gerrit (Gast)

tja ik herken de problemen niet zo.
had voor mijn paard een erg goede veearts, super voor paarden en groot vee, maar hij doet liever geen huisdieren,  jammer, want hij kan erg goed met dieren omgaan.
echt super met enten en ook met adviezen, en hij was ook niet duur. als ik ooit weer een paard neem, dan is hij weer de veearts ervoor.

voor de hond, heb ik de veearts uit st annaparochie, een aardige vrouw, kundig, luisterd naar de klanten.  werkt snel maar toch rustig,  met castratie heeft ze zoiets denk er goed overna waarom je het wilt, is het echt wel nodig?  en zeker niet voordat je hond een jaar oud is.
geen idee hoe ze is met voeding, ze probeert je in elk geval niet voer te verkopen, en ik vraag er ook niet naar hoe ze over voer denkt,  dat regel ik zelf wel.
die vlees troep komt er bij mij niet in, en met brok ach dan test ik zelf wel dingen uit. vlees is mij niet goed bevallen. en teveel gedoe.

tja en enten, ach ik laat ze 1x per jaar enten en dan meteen antivlooi en ontworm pakketje mee.
is niks mis mee, deed ik bij het paard ook elk jaar enten, en na onderzoek ontwormen, en aangezien mijn hond en de opvanger veel in contact komen ook met andere honden, doe ik het daar ook bij.

maar ik vraag ze niet naar fokken enzo  en ook niet naar gedrag want daar weet ik zelf meer over.

honden page profiel Diane, Casper & Tom†Diane, Casper & Tom†

honden foto van Diane, Casper & Tom†

Ik ben ZEER tevreden over Dierenkliniek Putten en dan met name het opperhoofd Daan Kranendonk. Wij hebben met Tom best veel ellende gehad op het orthopedische vlak en niets dan lof voor hem. Verder neemt hij ook altijd de tijd om je vragen te beantwoorden en zijn antwoorden zijn luid, duidelijk en eerlijk. De andere dierenartsen zijn ook prima hoor maar ik vraag eigenlijk standaard naar Daan. Men zegt dat de kliniek goedkoop is maar ik vind ze toch wel aan de dure kant! Daar staat tegenover dat wij ook best wel eens gematst worden. 2 foto's betalen terwijl er 4 zijn genomen enz. Het baliepersoneel/assistentes zijn ook schatjes, en kundig! Ik ben fan ;-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Er werken bij de praktijk waar ik kom nu geloof ik 4 dierenartsen, de nieuwste, een jonge vrouw, heeft bij onze Flip hartruis vastgesteld en kijkend naar haar handelen en wat zij onderzocht aan de hand van de klachten heb ik het idee dat zij heel goed weet waar ze mee bezig is. Ze was heel verbaast over de uitstekende conditie van Flips gebit (hij is 9 jaar) en dat hij zo mooi glanst etc en vroeg wat ik voerde, toen ik zei "KVV, dat is vers vlees", begon ze allemaal vragen te stellen erover, ze was echt super geïnteresseerd erin! Dan is er nog een man, een vrij jonge nog (denk ergens eind 30 of begin 40) en die weet ook heel goed waar hij mee bezig is, die vertrouw ik op medisch gebied blindelings, simpelweg omdat hij al meerdere keren bewezen heeft dat hij ECHT heel goed weet wat hij doet. Dan is er nog een met een baard, die vind ik al ietjes minder, is wel een goede arts, maar meer bekend met vee en niet zozeer met gezelschapsdieren. En de laatste, pfff, wat een l*l, als hij zegt "je hond heeft dit of dat" ga ik dat ten eerste meteen googlen en ten tweede laat ik één van zijn collega's er ook naar kijken. Toen er bij Ceasar nierfalen werd vastgesteld, zei hij dat ik maar bij hun speciale nierdieet brokken moest kopen of het ergens moest bestellen oid en dat hij ABSOLUUT geen vers vlees meer mocht eten.... Toen maar braaf gedaan (de dierenarts zegt het dus....) en hij werd zó vreselijk mager ervan! Hij zat niet meer mooi in zn vacht, hij had constant traanogen en een snotneus (onophoudelijk) en hij zag er vreselijk slecht uit.. Toen ben ik zelf gaan googlen en hier op het forum van alles gaan vragen en toen heb ik gegokt op vers vlees na wat (voor mij) logische redeneringen van een aantal leden hier en toen ik een half jaar daarna zijn nierwaarden liet controleren, bleek dat er geen spóór van nierfalen meer te vinden was, de nieren functioneerden dus gewoon weer naar behoren.. Toen ik die dierenarts daarover belde, wist hij gewoon niet meer wat hij moest zeggen.. Enige wat hij zei was "oh oke, nou dat is wel mooi dan, maar ik weet niet of dat met het vlees te maken heeft hoor, maar hoe dan ook fijn dat het weer goed is nu" ... Kon dus niet eens zijn fout erkennen ;-) .

Twee van de vier dierenartsen in "mijn" praktijk ben ik dus heel tevreden over en de andere twee dus niet zozeer. Heb dus liever dr. Blaauw (die wat jongere man) of die nieuwe vrouwelijke dierenarts.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Gerrit, een eigen mening , helemaal goed, maar verdiep je eens in inenten voor je hond. en ook ontwormen, ontwormen preventief bestaat niet, kijk daar ook eens naar.

de entstof is er voor drie jaar, kijk daar eens naar.

en voor de rest, brok of vlees, maakt mij niet uit, ik ben nergens anti voor, wel voor overenten :-D

en een goede dierenarts weet van de nobivac merkstof enting, en die weet ook dat dat niet ieder jaar weer gebeuren moet. drie jaar en niet ieder jaar.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Mijn DA is volgens mij een uitzondering als ik het moet vergelijken met de DA s die op HP beschreven worden...
Over dat casteren bv mijn hond is iets ouder dan 1jaar en heeft vaak ontstekingen aan zijn voorhuid... mijn DA zei niet te veel afkuisen wel af en toe met water... en zei dat ik moest afwachten want het kan de puber tijd zijn en ik vroeg kan je er voor  de rest  iets aan doen en ze zei ja castreren maar dat is eige keuze ze adviseerde het mij zelfs niet maar ze vertelde het er wel bij ... ze laat mij de keuze over wat ik met mijn hond doe ... 

Ook geeft mijn DA geen advies over voeding alleen als ik het vraag .. 
Is zeker tegen fokken van honden zonder stamboom en raad het zelfs af ...
Verder is het voor een reef niet slecht 1 nestje te hebben dat is een medisch feit...

Het kan zijn dat mijn beeld over DAs anders is omdat ik in belgie woon?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Gerrit, een eigen mening , helemaal goed, maar verdiep je eens in inenten voor je hond. en ook ontwormen, ontwormen preventief bestaat niet, kijk daar ook eens naar.

de entstof is er voor drie jaar, kijk daar eens naar.

en voor de rest, brok of vlees, maakt mij niet uit, ik ben nergens anti voor, wel voor overenten  :-D

en een goede dierenarts weet van de nobivac merkstof enting, en die weet ook dat dat niet ieder jaar weer gebeuren moet. drie jaar en niet ieder jaar. "
Hoe bedoel je dat je niet preventief kan ontwormen? Je ontwormt toch zodat er niet te hoge waardes aan wormen in de hond aanwezig is? Tuurlijk heeft elk dier wormen maar je gaat toch ervoor zorgen dat het niet escaleerd? 

Of begrijp ik je uitleg verkeerd?:-D
:-D

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ps ik merk dat veel mensen veearts en dierenarts door elkaar halen veearts is voor veedieren zoals paarden en koeien

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

TALIA..... kijk hier maar eens naar.



en er zijn dorpjes waar veearts gelijk de dierenarts is voor kleine gezelschapsdieren, honden en katten. :-D


www.wormbestrijding.nl

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier een hond met acht weken al ontlasting getest, bij HET WOUD, nimmer wormen gehad,

nu al een jaar lang mee doen met een wormonderzoek van Utrecht, iedere maand onderzoek van ontlasting, nog geen een worm of eitje aangetroffen.

en al vanaf acht weken nimmer meer ontwormt. :-D
geen wormen ? dan is geen kuur nodig.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Een mest onderzoek is ook preventief....om de 4weken... doe je toch als controle en niet wanneer de hond volledig vol zit met wormen
Ik vind dit onderzoek niet representatief.. in het ene stukje zit meer worme dan in het andere stukje van het stukje stront dat onderzocht wordt. ..
Bij mij op stal staat er een paardje waar altijd zon mestonderzoek werd gedaan ... veearts neemt bloed van het paard en zit VOL bloed wormen... 
 ook is het niet betrouwbaar op lintwormen
Er zijn dierenartsen die zich zowel in kleine huisdieren als in vee specialiseren dan is het niet alleen een veearts meer ..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kan zijn dat het niet goed is ????

maar mijn honden heeft nog nimmer wormen gehad, ben blij met dat onderzoek, iedere maand een pingpongbal opsturen, en het wordt nagekeken.

als mijn hond wormen heeft, dan krijgt ze een kuur, nimmer nodig gehad. vanaf acht weken oud, kan toch niet mooier ? ik doe pas een jaar mee, iedere maand , daarvoor niet, eens in het jaar. en nimmer wormen, zou ze wormen hebben dan had ik ze toch wel gezien. en haar darmen zullen het goed afbreken als ze wormen heeft. :-D


en je moet maar eens kijken bij MEDISCH ALTERNATIEF, dat is een topic waar onderzoek wordt gedaan naar wormen van de hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zijn er nog goede dierenartsen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Hond en familie bezoeken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^